راستش من به دلیل حساسیت و وسواسی که دارم اگه سیستم عاملی نصب کنم وقت میزارم درست و حسابی نصبش میکنم یعنی برای شخصی سازی و تنظیماتش وقت زیادی میزارم و تا زمانی که ایرادی پیدا نکنه یا دلیل موجهی برای عوض کردنش پیدا نکنم تغییرش نمیدم. دلیل دیگر هم اینه که عمر این ssdها محدود هست و با هر دفعه عوض کردن سیستم عامل، مقداری از عمرش کم میشه، به همین دلیل میخواستم قبل از نصب سیستم عامل این معما رو برای خودم حل کنم که متاسفانه نشد و در حالت AHCI نصبش کردم. ولی جلوی تیتر این تاپیک عبارت حل شد رو فعلاً نمینویسم تا اگه خودم یا سایر دوستان پاسخی برای این معما پیدا کردند مطرح کنند و به معلومات ما اضافه بشه. احتمالش هست که افراد دیگری هم همین سوال رو داشته باشند و این تاپیک برای آنها هم مفید واقع بشه.
قسمتی از حافظه ssd رو به ویندوز ۱۰ و قسمت دیگر رو به نصب اوبونتو اختصاص دادم. با نرمافزار شرکت سامسونگ Samsung Magician که متاسفانه فقط برای ویندوز ارائه شده ssd رو تست کردم، سرعت خواندن 554 MB/s و سرعت نوشتن 515 MB/s بود، روی جعبه اش سرعت خواندن رو 560 و سرعت نوشتن رو 530 زده. البته ویدئوهای یوتیوب رو هم چک کردم، اونجا هم هرکی ssd مدل من رو بنچمارک گرفته بود اعداد بدست آمده کمی پایینتر از اعداد روی جعبه بود. بنابراین نتیجه گیری من اینه که AHCI انتخاب درستی بوده (البته هنوز مطمئن نیستم). شاید سامسونگ عددهای روی جعبه رو در بهترین حالت ممکن و شرایط آزمایشگاهی بدست آورده بوده که در عمل رسیدن به اون عدد ممکن نباشه.