همونطور که میدونید اوبونتو از این به بعد فایرفاکس رو در مخازنش قرار نمیده و همونطور که در عکس زیر میبینید نسخه اسنپی رو به کاربرانش تحمیل میکنه.
(عکس زیر رو هر وقت گذاشتم پست رو ویرایش میکنم)
اما بازم نباید ناامید بشیم، چون هنوز راه هایی برای خلاص شدن از شر فایرفاکس اسنپ وجود داره.
پس بیاید به نبرد با اوبونتو و اسنپ برویم ...
مرحله اول: خودتون رو از شر فایرفاکس اسنپ راحت کنید!
خیلی راحت با دستور زیر کلک فایرفاکس رو بکنید:
sudo snap remove firefox
و بعد رمز عبور حساب کاربریتون رو وارد کنید و تمام.
مرحله دوم: مخزن جایگزین فایرفاکس رو اضافه کنید!
خوشبختانه یک ppa برای فایرفاکس وجود داره که از طریق اون میتونیم بدون مشکل فایرفاکس رو توی اوبونتو داشته باشیم.
با دستور زیر اضافش کنید:
sudo add-apt-repository ppa:mozillateam/ppa
و صبر کنید تا اضافه بشه.
مرحله سوم: فایرفاکس رو نصب کنید!
خب حالا مثل همیشه فایرفاکس رو نصب کنید اما یک نکته وجود داره.
اون نکته هم اینه که باید یک پارامتر رو به دستور اضافه کنید تا دوباره نره از اسنپ فایرفاکس رو نصب کنه و تمام زحماتمون به باد بره.
این دستور رو بزنید تا فایرفاکس از مخزنی که اضافه کردید نصب بشه:
sudo apt install -t 'o=LP-PPA-mozillateam' firefox
خب حالا فایرفاکس مثل قبل براتون نصب میشه منتها دیگه اسنپی در کار نیست!
یا اینکه اگر خواستید فایرفاکس esr رو نصب کنید بدون هیچ پارامتری این دستور رو بزنید تا نصب بشه:
sudo apt install firefox-esr
مرحله چهارم: به مخزنی که اضافه کردید اولویت بدید!
خب تا اینجا فایرفاکس نصب شد و مشکلی نیست.
مشکل اصلی بعد از نصب فایرفاکسه.
اوبونتو داخل مخازنش یک بسته داره به اسم فایرفاکس که شماره نسخش 1:1snap1-0ubuntu2 هست.
نکته ای که اینجاست این بسته خالیه و هیچی توش نیست و کلا چند کیلوبایته.
فقط وظیفش اینه در صورت نصب یا بروزرسانی اون تغییرات رو روی فایرفاکس اسنپ انجام میده، وقتی فایرفاکس رو نصب میکنید این میره و از اسنپ فایرفاکس رو میگیره و نصب میکنه.
وقتی که بروزرسانی هم میکنید همین کار رو انجام میده.
مشکلی که اینجا وجود داره اینه که مدیر بسته نمیدونه که این بسته فایرفاکس که توی سیستم نصب شده مربوط به کدوم مخزنه، مخزنی که اضافه کردیم یا مخزن خود اوبونتو.
به همین دلیل میره سراغ فایرفاکس داخل مخازن اوبونتو و همونطور که گفتم اون بسته خالیه و فقط کارش اینه میره از اسنپ فایرفاکس رو نصب یا بروزرسانی میکنه.
که خب با این کار زحمات ما به باد میره و فایرفاکس دوباره از اسنپ نصب میشه.
راه حلی که اینجا وجود داره اینه که بیایم مخزنی رو که اضافه کردیم بهش اولویت بالاتر بدیم تا مدیر بسته بیاد سراغ ایشون و از این مخزن فایرفاکس رو بگیره.
برای انجام این کار لازمه که یک فایلی رو ویرایش کنیم، من با gedit باز میکنم شما با هر ویرایشگری که خواستید ویرایش کنید و مشکلی نیست:
sudo gedit /etc/apt/preferences.d/mozillateamppa
و داخل فایل اینها رو بنویسید:
Package: firefox*
Pin: release o=LP-PPA-mozillateam
Pin-Priority: 501
با Ctrl+S فایل رو ذخیره کنید و این دستور رو بزنید تا تغییرات اعمال بشه:
sudo apt update
تبریک! شما هم اکنون از شر فایرفاکس اسنپ راحت شدید!
اگر هم یک وقت خواستید دوباره از همون اسنپ فایرفاکس رو نصب کنید که محاله همچین اتفاقی بیفته، برید توی Software & Updates و همانند عکس زیر مخزن جایگزین رو حذف کنید، سپس اقدام به نصب فایرفاکس کنید.
منبع:
https://ubuntuhandbook.org/index.php/2022/04/install-firefox-deb-ubuntu-22-04/amp/اگر نکته ای وجود داره خوشحال میشم بشنوم.