سلام دوستان من قبلا از همون اوبونتو با دسکتاپ گنوم استفاده میکردم، فکر کنم اولین توزیعی که نصب کردم مال 2013 یا 2014 بود یادم نیست، یک PC خیلی ضعیف داشتم با رم 2 یا 4، بیشتر 2 بود انگار، با پردازنده دو هسته AMD و گرافیک GT 610 انویدیا. روی این PC هیچ مشکلی نداشتم با این که ضعیف بود ولی اوبونتو به خوبی روش کار میکرد.
بعدا مجبور شدم عجلهای یه لپتاپ Lenovo B51-30 با CPU پنتیوم اینتل ۴ هستهای 1.64 و رم 4 بگیرم، دو تا کارت گرافیک هم داره یکی داخلی اینتل و یکی gt 910 انویدیا.
مشکل اینجاست که وقتی اوبونتو را نصب کردم با کندی عجیب غریبی مواجه شدم، مثلا وقتی پنجرهای را میگرفتم و تکونش میدادم به شکل خیلی بدی انیمیشنهاش اجرا میشد، کلا نمیشد باهاش کار کنی. کالی نصب کردم نیاز داشتم، بازم همین مشکل بود. انگار مثل ویندوز که هنوز گرافیکش نصب نکردیم اینجوری بود.
الان نزدیک یک سال Lubuntu نصب کردم و خوبه واقعا، درسته LXQt انیمیشن نداره ولی سیستم خوب و سریع کار میکنه، مشکل اینجاست که روی همین Lubuntu هم یه سری مشکلات بدی به وجود اومده، مثلا وقتی چند برنامه را با هم باز دارم و Minimize هستند، بعد از یکم کار با نرمافزاری دیگر موقعی که میخوام دوباره اون برنامه را تمام صفحه کنم و کار کنم باهاش، بازش نمیکنه و باید چند ثانیه تا چند دقیقه حتی صبر کنم تا اون برنامه را برام لود کنه، گفتم شاید رم و CPU کم میارم ولی با htop نیز تست کردم و رم و پردازندم اونقدر درگیر نبودن، بحث فقط این هم نیست، یه موقعهایی خود برنامهها نیز خیلی کند عمل میکنند با این که رم و پردازنده کافیه هنوز باقی مونده برای کارشون، مخصوصا توی گوگل کروم این اتفاق میفته. اینم باید اضافه کنم که مثلا من در ویندوز با Premiere یه کارای سادهای برای ادیت و تدوین فیلم میتونم انجام بدم یا با illustrator زیاد مشکل کندی ندارم واقعا ولی در این جا با Kdenlive پوستم کنده میشه تا یه چیز ساده را میام درست کنم و عملا ادیت فایلهای eps با Inkscape غیرقابل ممکن میشه.
الان دقیقا نمیدونم آیا واقعا مشکل از لپتاپ ضعیف منه؟ اگر هست پس چرا وقتی سیستم هنگ هست هنوز رم و پردازنده تا آخر درگیر نشدن؟ آیا مشکل از این دسکتاپ LXQt هست؟ اگر هست یعنی برم سمت Xubuntu با XFCE بهتر هست؟ اگر مشکل قرار بود از کارت گرافیک باشه هم فکر نمیکنم اینطوری باشه چون هم روی اینتل و هم روی Nvidia این مشکل همچنان برقرار است.
در ضمن فکر کنم، فقط حدس میزنم که این مشکلات بیشتر بعد از Suspend شدن لپتاپ اتفاق میفتد.
اگر اطلاعات دیگری باید از مشکل یا وضعیت سیستم بزارم، بگید تا اضافه کنم. ممنونم ازتون