ببین ما برای هر برنامه ای به این سادگی نمیتونیم مراحل نصب رو انجام بدیم
چرا. خیلی ساده میتونی نصب کنی. اصلاً مخازن وجود دارن که به سختیهای نصب نرمافزار فکر نکنی.
گنوم سافتور روی isp من کلا قطع هست حداقل میتونم بگم روی isp بیست بیست مخابرات
حدس میزنم داری از اسنپ یا فلتپک استفاده میکنی. وگرنه فروشگاه گنوم از همونجایی برنامهها رو میگیره که apt میگیره و تا حالا یک مورد هم گزارش قطعی apt نشده، چون صدها آینه در سراسر جهان و چندتایی تو ایران داره.
و البته یکسری باگ های عجیب هم داره بعضی اوقات اصلا لیست برنامه های نصب شده رو نمیاره
بله. متأسفانه فروشگاه گنوم، کمباگترین برنامهای نیست که میتونه باشه. ولی با استفاده از apt همیشه همهچیز درسته.
و برای نصب با ترمینال هم همینطور که میدونید همه برنامه ها به این سادگی ها نیستن
برای مثال برای نصب ابزار فیگلت کلی پیش نیاز لازمه یا برای واین توی سایت خودش کلی مسائل پیچیده مطرح کرده که من حتی از روی منابع یوتویوب هم پیش رفتم کلی اذیت میکنه تا نصب کنه و آخرش هم نسخه ۵ رو نصب میکنه
خب این نشون میده یه مشکلی هست. چون نصب واین (مثل هر برنامهٔ دیگهٔ دبیان یا اوبونتو) با دستور زیر انجام میشه. اگه کاری غیر از این کردید، طبیعیه که توزیعتون دچار مشکل بشه:
$ sudo apt install wine
خب حالا بزارید من یک مثال بزنم ، من از کی با کامیپوتر کار میکنم؟ سنی خیلی کمتر از ۷ سالگی من در اون زمان حتا حروف الفا بلد نبودم جه برسه انگلیسی! ولی به سادگی روی برنامه دوبار کلیک میکردم و میگفتم نصب شو! چیز خاصیم نمیفهمیدم و فقط یه دکمه روی صفحه میدیدم که احتمالا گزینه بعدی بود و روش میزدم، و با موفقیت نصب میشد
قبل از این که برسی به اونجاییکه روی برنامه دو بار کلیک کنی چی کار میکردی؟ احتمالاً نمیرفتی بیرون، سیدیبرنامه رو بخری؟ دعا کنی که همون نرمافزاری باشه که میخوای؟ بررسی کنی که همون نگارشی باشه که میخوای؟ نگاه کنی که پرونده درست روی سیدی نوشته شده باشه؟ تست کنی که سیدی خراب نشده باشه؟ نذر کنی که نصابش ویروس و بدافزار نداشته باشه؟ امیدوار باشی که با سختافزارت سازگار باشه؟ به هوش باشی که وسط نصب خطا نده؟ بری دوساعت دنبال کرکش بگردی؟ آخر هم کرکش بزنه ویندوزت رو بپوکونه؟
ولی در گنو/لینوکس فقط اسم برنامه رو میدی و پات رو میاندازی رو پات. خودش اون برنامه رو پیدا میکنه، سازگارترین نگارش رو برات انتخاب میکنه، از جای مطمئن میگیره، مطمئن میشه که این همون چیزیه که دنبالشی، مطمئن میشه که درست گرفته شده. نه خرابی توش هست، نه دستکاری، نه کرک، نه ناسازگاری.
حالا کدوم سادهتره؟
وقتی فروشگاه ها کامل هستند که همه برنامه ها داخلش باشند و همه قابلیت ها درش باشه، بعضی موقع میبینم یه برنامه های غیر گرافیکی توش وجود نداره یا روی بعضی توزیع ها نیست خب میگم چرا از فروشگاه گنوم استفاده کنم وقتی یه سبک منظم نیست
این که برنامهٔ غیرگرافیکی توش نباشه که منطقیه. اگه اونقدر بلدی که از نرمافزار غیرگرافیکی استفاده کنی، پس میتونی چهار تا کلمهٔ sudo apt install folan رو هم بزنی.
پن: در جنتو و در دوان که الان دارم فروشگاه گنوم برنامه هام نشون نمیده و فقط بسته های فلت پک معلومه..!
این مشکل پیکربندی اون دو توزیعه. گزارشش کنید.