۱. اگر اینستالر دبیان رو روی سیستم اصلی بوت کنم و روی هارد نصب کنم آیا بدون دخالت توی بایوس و اطلاعات سیستم اصلی میتونه کار رو در بیاره
از اونجایی که قدیمیه، باید توی حالت legacy بوت بشه. در این حالت، بوتلودر روی سکتورهای اول هارد قرار میگیره و معمولا بازم نیست کار خاصی انجام بدید تا سیستمعامل بوت بشه. ولی ممکنه توی تنظیمات bios، بوت از روی هارد غیرفعال شده باشه و دبیان بوت نشه. در این حالت لازمه وارد تنظیمات bios بشید و اون رو تغییر بدید. ولی خیلی کم پیش میاد اینجوری باشه.
و توی لپ تاپ قدیمی [اگر بوت شد] با درایور ها به مشکل نمیخوره؟
دو حالت داره.
۱- همه درایورهای مورد نیاز همراه کرنل هست و لازم نیست کار خاصی انجام بدید. در این لپتاپ باید کار کنه.
۲- قسمتی از درایورها به دلیل قدیمی بودن لپتاپ یا همراه کرنل لینوکس نیستند یا اینکه کلا از کرنل حذف شدند. در این حالت ممکنه به مشکلاتی بخورید که به راحتی حل نمیشن.
۲. نرم افزاری هست که بتونه ایزو دبیان رو روی هارد نصب کنه و وقتی با لپ تاپ بوت کردم درایور ها رو نصب کنه و به مشکل نخوره؟
میتونید هارد رو جدا و به یه کامپیوتر دیگه متصل کنید.
بعد خودتون دستی هارد رو پارتیشنبندی کنید، فایلسیستمهای مورد نیاز رو بسازید و یه جا سوارشون کنید.
بعد با deboostrap یه base system مبتنی بر دبیان، دوان، اوبونتو یا کالی نصب و پیکربندی کنید.
در آخر هم بوتلودر رو روی هارد نصب کنید تا بشه سیستمعامل رو بوت کرد.
درایورها تقریبا همیشه همراه خود کرنل هستند. به نصب جدا نیاز ندارند.
اگه همراه کرنل نباشن، دو حالت پیش میاد
۱- افرادی نشستن، درایورها رو پیدا کردند و در قالب یه dkms موجوده که نصب کنید. در این حالت نصب اونها معمولا خیلی سخت نیست.
۲- dkms بروی اون نیست و خودتون باید اون رو برای کرنل کامپایل کنید. این مورد بسته به اینکه درایور چقدر پیچیده و بزرگ هست، میتونه کار سختی باشه.