اگر کلمات اینقدر مهم هستن پس باید بگم خیر ، من گفتم دستکاری 'بایوس' نمیتونه چیزی و خراب کنه ، مواردی که شما گفتید در بایوس نیستند ، در UEFI هستن .
منظور کلی من این بوده که دستکاری بایوس/uefi میتونه توی بعضی مواقع مشکلات جدی درست کنه و باید قبل از اینکه چیزی رو تغییر داد، در موردش اطلاعات جمع کرد که چیکار میکنه. منظورم این نبوده که اصلا به اون قسمت سیستم دست نزنیم.
من خودم انقدر مشکل با کامپیوتر درست کردم که تا وقتی در مورد یه چیزی اطلاعات کافی بدست نیارم، بهش دست نمیزنم. به خاطر همین گفتم که اونجا تنظیماتی وجود داره که تغییر اونها ممکنه مشکل درست کنه.
داره اما نمیدونم کدوم گزینه رو باید انتخاب کنم.
احتمالا با انتخاب auto یا minimal زمان بوت کمتر میشه. به نظرم اول auto رو انتخاب کنید، اگه زمان بوت به اندازه کافی کم نشد، minimal رو امتحان کنید.
دقت کنید با انتخاب گزینه minimal، یه سری از بررسیها توی مرحله post انجام نمیشه.
post مخفف power on self test هست. توی این مرحله، کامپیوتر یه سری بررسیهایی انجام میده که قسمتهای مختلف سالم هستند، وضعیت اونها چجوریه، بعضی قسمتهای سیستم چجوری باید کار کنند و اینجور چیزها.
با انتخاب گزینه auto، خود firmware روی مادربرد تصمیم میگیره چه بررسیهایی انجام بشه.
گزینه thorough باعث میشه همه بررسیها انجام بشه. فعلا این گزینه انتخاب شده.
پایداری thorough باید از بقیه گزینهها بیشتر باشه ولی به قیمت اینکه زمان بوت رو بیشتر میکنه.
advanced boot options:
توی قسمت boot sequence یه همچین گزینهای هست.
اینها ربطی به زمان بوت سیستم نداره.
به این ربط داره که سیستم توی حالت legacy و uefi بوت بشه یا فقط uefi. طبق چیزی که اونجا گفته، اگه secure boot فعال باشه، سیستم فقط توی حالت uefi بوت میشه.
اینم همه گزینه های بایوس منه
از قسمت post behavior، گزینههای fast boot و extend bios post time رو ببینید.