با سلام خدمت همه دوستان
من به تازگی تصمیم گرفتم از سیستم عامل ویندوز مهاجرت کنم به اوبنتو دو تا سوال خدمتتون داشتم.
سلام
شاید بهتر باشه ویندوز رو تا مدتی نگه دارید. ممکنه اوایل کار به ویندوز نیاز داشته باشید یا اینکه بعضی کارها رو نتونید به درستی توی اوبونتو انجام بدید.
بهتره ویندوز رو تا مدتی نگه دارید و بعد از اینکه به سطی رسیدید که میتونید کارهاتون رو با اوبونتو انجام بدید، اونوقت ویندوز رو کامل پاک کنید.
میخواستم بدونم کدوم نسخه اوبنتو از نظر ظاهری و امکانات نسبت به بقیه بهتره و پرفورمنس تره؟ به نظرتون انتخاب Ubuntu Budgie تصمیم درستی هستش؟
دقیقا منظور شما از "نسخههای اوبونتو" چی هست؟
منظورتون اینه که مثلا نسخه ۲۲.۰۴ رو نصب کنید یا ۲۰.۰۴ یا ۲۱.۱۰ یا ... ؟ اگه منظورتون اینه، بهتره همیشه روی آخرین نسخه منتشر شده باشید.
نسخههای اوبونتو هر ۶ ماه یه بار منتشر میشن. سالی ۲ بار. یه بار توی ماه چهرم میلادی و یه بار ماه دهم میلادی.
نسخههای معمولی تا ۹ ماه بعد از منتشر شدن پشتیبانی دریافت میکنند.
نسخههایی که توی ماه چهارم یه سال زوج منتشر میشن، نسخههای lts هستند. این نسخهها ۵ سال پشتیبانی میگیرن. با توجه به زمان انتشار این نسخهها، هر ۲ سال یه بار نسخه lts جدید اوبونتو منتشر میشه.
آخرین نسخه lts منتشر شده اوبونتو، ۲۲.۰۴ هست.
درسته که میشه تا ۵ سال از نسخههای lts استفاده کرد، ولی بهتره همیشه از آخرین نسخه منتشر شده اوبونتو استفاده کنید تا به نسخه جدید برنامهها دسترسی داشته باشید.
اگه منظورتون از نسخه، اوبونتو با
میزکارهای مختلف هست، به اون نسخه نمیگیم. اون
طعمهای مختلف اوبونتو هست.
حالا منظور شما چیه؟
سوال دومم اینکه موقع نصب آیا لازمه که همه پارتیشین بندی هایی که قبلا برای نصب ویندوز انجام دادم رو ریست کنم و کلا فرمت کنم آخه اطلاعات مهمی روی بقیه درایو هام دارم یا اینکه میتونم فقط درایوی که الان بر روی اون ویندوز نصب هست یا همون درایو C رو فرمت کنم و اوبنتو رو نصب کنم؟
ممنون میشم من رو راهنمایی کنید.
لازم نیست همه پارتیشنها رو فرمت کنید. میتونید کل اوبونتو رو روی یه پارتیشن نصب کنید. میتونید کمی فضا با کوچک کردن پارتیشنهای فعلی بدست بیارید و از اون فضا برای نصب اوبونتو استفاده کنید.
میتونید هم اون پارتیشنی که ویندوز روی اون نصب هست رو فرمت کنید. ولی اینجوری ویندوز پاک میشه و همونطور که بالا گفتیم، بهتره تا مدتی ویندوز رو نگه دارید.
اون پارتیشنها با ntfs فرمت شدند؟ اگه اینطوره، بهتره با اوبونتو روی اونها چیزی ننویسید چون پشتیبانی از ntfs روی کرنل لینوکس از طریق مهندسی معکوس بدست اومده و ممکنه عملیاتهای نوشتن باعث خراب شدن فایلسیستم بشه.
من تا حالا ندیدم چنین اتفاقی بیوفته ولی این احتمال وجود داره.
میخواستم بدونم کدومشون برای مشخصات سیستم
ram = 4 GB
cpu = AMD athlon II X2 250 Processor 3.GHz
GPU = Nvidia 9400 GT
بیشتر مناسبه.
با توجه به این مشخصات، بهتره از میزکارهای xfce یا lxde یا lxqt استفاده کنید.
میتونید هم از میرکارهای پلاسما و گنوم هم استفاده کنید، ولی ممکنه کمی تاخیر ببینید.
و اینکه سیستم عامل Debian هم مثل اوبنتو میشه نرم افزار هاش رو به راحتی گیر آورد آخه توی سایت های ایرانی مثلا زده دانلود برای اوبنتو حالا میگم فایل های اوبنتو رو هم میشه روی دبیان نصب کرد؟
به نظر میاد شما نمیدونید توی اوبونتو نرمافزارها چجوری نصب میشن.
اینکه نرمافزارها رو از هر وبسایتی که پیدا میکنید، دانلود و نصب کنید، میتونه اوبونتو رو خراب کنه و مجبور به نصب دوباره اون بشید.
بهتره راهنمای
دبیان را خراب نکنید رو ببینید. توضیحات با اینکه در مورد دبیان هست، ولی بیشترش درباره بیشتر توزیعهای دیگه از جمله اوبونتو هم صادقه.
شما اگه لوبونتو ۲۲.۰۴ lst را نصب کنید میتوانید تا سال ۲۰۲۷ یعنی پنج سال بعد تمام نرم افزار هایی که روی دیباین نصب میشود را نصب کنید.
این نسخه اوبونتو تا ۵ سال پشتیبانی میشه و میتونید توی این مدت، به راحتی نرمافزارها رو از مخازن اون نصب کنید.
ولی توی این مدت، چیز جدیدی به اون مخازن اضافه نمیشه. در حالی که ممکنه در همین حین، چیزهایی به شاخه sid و testing دبیان اضافه بشه.
تقریبا هر چی توی مخازن دبیان هست، توی اوبونتو هم پیدا میشه (به غیر از بعضی چیزها که تعدادشون خیلی کم هست) ولی این برای وقتی هست که از زمان انتشار نسخه فعلی اوبونتو زیاد نگذشته باشه.
نسخههای اوبونتو به این شکل ایجاد میشن که شاخه testing دبیان رو بر میدارن یه سری تغییرات روی اون اعمال میکنند و اوبونتو رو از اون میسازن.
وقتی یه نسخه اوبونتو به طور رسمی منتشر میشه، چیزهای داخل مخازن اون،با چیزهای موجود داخل مخازن دبیان شاخه testing فرق زیادی نداره.
با گذشت زمان، چیزی به مخازن اون نسخه منتشر شده اوبونتو اضافه یا حذف نمیشه (مگر توی موارد خیلی خاص) بروزرسانی هم فقط برای رفع باگ یا مشکل امنیتی منتشر میشه؛ خبری از نسخه جدید بستهها نیست.
در حالی که بستههای شاخه testing دبیان، به نسخه جدید بروزرسانی میشن، تغییر میکنند، بعضی بستهها حذف میشن و بعضی بستههای جدید اضافه میشه. هر چی زمان میگذره، اختلاف بین این دوتا بیشتر میشه.
بعد از ۶ ماه، دوباره نسخه جدید اوبونتو منتشر میشه و همین قضیهها تکرار میشن.
با توجه به این چیزها، جملهای که گفتید دقیق نیست و منظور درستی نمیرسونه.