۱. افرادی که برده بودن، عموماً حتا به این فکر نميکردن که نباید برده باشن و باید آزاد باشن.
۲. شرایطی که ترسیم میکنی غیرواقعیه. انسان آزاد اگه دانش درستی داشته باشه، تصمیم نمیگیره خودش رو برده کنه. کسی که تصمیم به برده بودن میگیره، یا از ابتدا آزاد نبوده مثل بردههای مثال بالا؛ یا دانش درستی نداشته و مثلاً بهش میگفتن برده باشی خیلی خوبه، هم جای خواب بهت میدن، هم غذا!
۱.درسته
۲.دانش درست رو کی تایین میکنه ؟ ، دانش درست دانشیه که شما بهش دست پیدا کردید ؟ ،
خیر هیچ برده ای رو با جای خواب گول نمیزدند ، با زور نگه میداشتند و بعد از مدتی برده به اون زندگی عادت میکرده ،
من که نمیگم برده داری خوب یا درست بوده ، میگم ارتباط برده داری و نرم افزار انحصاری در مثال شما صحیح نبود .
شما آزادید با اختیار خودتون تصمیم بگیرید برید یه جایی هر روز بهتون تجاوز کنن. ولی آیا ما از این تجاوز حمایت میکنیم؟ نه! آیا از تصمیم شما جمایت میکنیم؟ نه! آیا میذاریم به بقیه هم چنین پیشنهادی بکنید؟ نه! آیا سعی میکنیم از این اشتباه درتون بیاریم؟ بله!
آیا مورد تجاوز قرار گرفته از شما حمایت خواسته ؟ ، شما خودتون زندگی ندارید که راه افتادید دنبال درست کردن زندگی دیگران ؟
آیا در این تغییر زندگی دیگران برای شما منفعتی هست ؟
وقتی کسی خودش داره به انتخاب خودش هر روز میره اونجا که بهش تجاوز کنن ، شما چرا فکر میکنید باید جلوش رو بگیرید ؟
اگر کسی همجنسگراست و این به نظر شما اشتباهه ، هروز که میخاد بره سر قراری با کسی شما جلوش رو میگیرید ؟
برای این که اگه نکنه، نقض غرضه!
کومونیسم هم همین نظر رو داره .
۱. این که شما نتونید از آزادیهای موجود برای از بین بردن آزادی دیگران استفاده کنید، اسمش محبور به آزادی کردن نیست؛ حمایت از آزادی دیگرانه!
۲. اتفاقاً این کار دور اون آدم فقس نمیکشه،دور عقاب قفس میکشه و نمیذاره از آزادی دیگران برای منافع خودش سواستفاده کنه.
در کل بله ، ولی وقتی به صورت اجبار بخواید کسی رو آزاد کنید ، خودش نقض آزادیه ، آیا در آزادی اجبار هست ؟
چه ربطی به این قضیه داره؟ اگه آزاد نبود هم همین بود قضیه.
مگر قرار نبود آزادی جلوی این قضیه رو بگیره .
اتّفاقاً وقتی آزاده، شما میتونید خیلی بخشها رو از کدها و کتابخونههای آزاد موجود استفاده کنید و زمان، هزینه و سختی توسعه رو کاهش بدید.
گفتم که اگر نخوام از کدهای اونها استفاده کنم .
نمیفهمم چرا فکر میکنید اعتبار افراد، حقوق اشتباهیه؟ اتّفاقاً نرمافزار آزاد به وجود اومده تا از نام و اعتبار توسعهدهندهها در برابر شرکتهای انحصاری دفاع کنه!
شما خودتون فکر میکنید انتخاب آزاد افزاد حق اشتباهیه ، نرم افزار آزاد که مالکی نداره .
خیر. این انجمن از روز یک تأسیسش تا الآن هیچوقت دکمهٔ تشکّر نداشته،جون اصلاً SMF چنین امکانی رو نمیده.
اشتباه از منه ، قبلا در انجمن خونده بودم که اعضا تصمیم گرفتن نداشته باشه ، پس تصور کردم که داشته و برداشته شده .
خیلی از توزیعها این کار رو میکنن، مثل دبیان. بقیه هم نرمافزار آزادن، شما قورکشون کن و این ویژگی رو بهشون اضافه کن. اگه همهٔ مردم ایدهٔ تو رو بیشتر دوست داشته باشن، از توزیع تو استفاده میکنن و توزیع اصلی از بین میره کمکم.
آیا همه کاربران دانش کلنجار رفتن با این شکل از مدیریت نرم افزار رو دارن ؟ یا فقط میخوان چندتا Next بزنن و تموم شه .
فایرفاکس در خیلی از توزیعها به صورت پیش گزیده وجود نداره و البته یه نرمافزار آزاد با توسعهٔ احتماعیه و لنگ پول گوگل نیست!
خوب خودا رو شکر ولی سوال من چیز دیگه ای بود ، البته که نت اسکیپ در زمان خطر ورشکستگی مالی تصمیم گرفت متن باز بشه و نه در حال فروش خوبش .
اصلاً برای من مهم نیست که فلان شخص چی براش مهمه. بلکه دارم خیلی واضح و مستقیم و بدون ربط دادن هزار تا چیز بیربط (مثل همین داستانهای زاویه دید) به موضوع صحبت، در مورد ویژگی ذاتی نرمافزار مالکیتی، و اینکه چرا این نرمافزار ذاتاً «بده» صحبت میکنم.
اگر برای شما مهم نیست که دیگران چی فکر میکنن ، چرا برای شما مهم هست که دیگران از نرم افزار آزاد استفاده کنن ،
در دنیا هیچ چیز ذاتا بد یا خوب نیست ، بد و خوب نسبی هست ، ولی شما اصرار دارید که فلان چیز ذاتا بده .