انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: کامپایل VIm با فارسی فعال (حل شد)  (دفعات بازدید: 729 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Arya89

• Newbie
  • *
  • ارسال: 10
کامپایل VIm با فارسی فعال (حل شد)
« : 31 تیر 1401، 04:07 ب‌ظ »
سلام به همگی. من تازه دارم با لینوکس اشنا میشم و خیلی هم به ویرایشگر Vim علاقه پیدا کردم. ایا راهی هست تا این ویراییگر فارسی ادیت کرد؟ کارکترها برای من به هم پیوسته نشون داده میشه. من نمونه ای که از ریپوی Mint دانلود کردم در vim --version  نشون میده که یه گزینه فارسی هم براش هست. عربی فعال هست ولی فارسی نه. میخواستم ببینم اصلا راهی هست تا از ویم برای فارسی استفاده کرد?

سپاس
« آخرین ویرایش: 02 امرداد 1401، 09:41 ق‌ظ توسط Arya89 »

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
پاسخ : کامپایل VIm با فارسی فعال
« پاسخ #1 : 31 تیر 1401، 04:16 ب‌ظ »
درود بر تو. به دنیای آزاد خوش اومدی.

پیش از هر چیز بررسی کن که شبیه‌ساز پایانه‌ات از فارسی پشتیبانی می‌کنه یا نه. اگه نکرد، باید عوضش کنی.
https://wiki.ubuntu.ir/wiki/Terminal_emulator

اگه می‌کرد، باید تو تنظیمات ویم بگی که متن دوجهته رو پشتیبانی کنه.
https://wiki.ubuntu.ir/wiki/Vim
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین Arya89

• Newbie
  • *
« پاسخ #2 : 31 تیر 1401، 10:52 ب‌ظ »
درود بر تو. به دنیای آزاد خوش اومدی.

پیش از هر چیز بررسی کن که شبیه‌ساز پایانه‌ات از فارسی پشتیبانی می‌کنه یا نه. اگه نکرد، باید عوضش کنی.
https://wiki.ubuntu.ir/wiki/Terminal_emulator

اگه می‌کرد، باید تو تنظیمات ویم بگی که متن دوجهته رو پشتیبانی کنه.
https://wiki.ubuntu.ir/wiki/Vim

درود،

روی مینت 20.3 که نصب کردم ظاهرا پشتیبانی میکنی ، هم کارکترها درست بنظر میرسند و هم درست بهم وصل میشند. ولی در اوبونتو 22.04 که با WSL  روی ویندوز نصب کردم اصلا کارکترها حتی نشون داده نمیشن. چه چیزی را باید جایگزین کنم که فارسی پشتیبانی کنه؟

آفلاین 🇬🇧بریتانیای کبیر🇬🇧

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2651
  • GOD SAVE THE KING/QUEEN
« پاسخ #3 : 31 تیر 1401، 11:01 ب‌ظ »
هنوز که هنوزه کنسول ویندوز غیر از کاراکترهای  اسکی هیچ چیزی را پشتیبانی نمیکنه. اونوقت اکثر ترمینالا در لینوکس پشتیبانی می‌کنند
🇬🇧🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿🇬🇧

آفلاین Arya89

• Newbie
  • *
« پاسخ #4 : 31 تیر 1401، 11:59 ب‌ظ »
هنوز که هنوزه کنسول ویندوز غیر از کاراکترهای  اسکی هیچ چیزی را پشتیبانی نمیکنه. اونوقت اکثر ترمینالا در لینوکس پشتیبانی می‌کنند

اره منم الان تازه یادم افتاد که WSL امولیترش برای ویندوز هست. با انتخاب معمول وینئوز ظاهرا فرق داره نمیتونم اسمش رو پیدا کنم تو منو ها. ولی الان مشکل من امولیتور فکر نمیکنم باشه. gvim  که ترمینال نیست اصلا بازم نشون نمیده فارسی رو درست.جدا از هم نشون میده کاراکترها رو. تنظیم راست به چپ فقط الاینمنت رو درس میکنه. تنظیم من هم utf-8 هست. حالا نمیدونم مشکل مار کجا دیگه میتونه باشه. من قدم اول فقط میخوام فارسی رو درس نشون بدئ بعم پیوستهم. بای دایرکش و اینها قدمهای بعد

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
« پاسخ #5 : 01 امرداد 1401، 12:04 ق‌ظ »
چه توزیعی با چه نسخه‌ای دارید؟
خروجی دستور vim --version رو هم قرار بدید.

موقع فرستادن خروجی دستورات و اینجور چیز‌ها توی انجمن، از تگ کد استفاده کنید‌ تا متن مورد نظر درست نمایش داده بشه.
برای اینکار، موقع نوشتن، از بین دکمه‌های بالا اونی که علامت # داره رو بزنید تا یه تگ کد داخل نوشته شما قرار بگیره. متن مورد نظر رو بین این تگ بنویسید.
از قابلیت پیش‌نمایش استفاده کنید تا ببینید ارسال شما تقریبا چجوری قراره برای بقیه نمایش داده بشه.
برای کپی متن توی ترمینال، از ctrl + shift + v استفاده کنید.
برای کپی متن از ترمینال، اول متن رو انتخاب کنید و بعد ctrl + shift + c رو بزنید.
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین Arya89

• Newbie
  • *
« پاسخ #6 : 01 امرداد 1401، 10:17 ق‌ظ »
چه توزیعی با چه نسخه‌ای دارید؟
خروجی دستور vim --version رو هم قرار بدید.

موقع فرستادن خروجی دستورات و اینجور چیز‌ها توی انجمن، از تگ کد استفاده کنید‌ تا متن مورد نظر درست نمایش داده بشه.
برای اینکار، موقع نوشتن، از بین دکمه‌های بالا اونی که علامت # داره رو بزنید تا یه تگ کد داخل نوشته شما قرار بگیره. متن مورد نظر رو بین این تگ بنویسید.
از قابلیت پیش‌نمایش استفاده کنید تا ببینید ارسال شما تقریبا چجوری قراره برای بقیه نمایش داده بشه.
برای کپی متن توی ترمینال، از ctrl + shift + v استفاده کنید.
برای کپی متن از ترمینال، اول متن رو انتخاب کنید و بعد ctrl + shift + c رو بزنید.
این برای ویم.  فکر میکنم این  athena هست. کلا روی رپو دوتا نسخه بود اونیکی اسمش gtk بود بگمونم. اونم کار نکرد برای همین اینرو نصب کردم

VIM - Vi IMproved 8.1 (2018 May 18, compiled Feb 01 2022 09:16:32)
Included patches: 1-2269, 3612, 3625, 3669, 3741
Modified by team+vim@tracker.debian.org
Compiled by team+vim@tracker.debian.org
Huge version with X11-Athena GUI.  Features included (+) or not (-):
+acl               -farsi             -mouse_sysmouse    -tag_any_white
+arabic            +file_in_path      +mouse_urxvt       +tcl
+autocmd           +find_in_path      +mouse_xterm       +termguicolors
+autochdir         +float             +multi_byte        +terminal
-autoservername    +folding           +multi_lang        +terminfo
+balloon_eval      -footer            -mzscheme          +termresponse
+balloon_eval_term +fork()            +netbeans_intg     +textobjects
+browse            +gettext           +num64             +textprop
++builtin_terms    -hangul_input      +packages          +timers
+byte_offset       +iconv             +path_extra        +title
+channel           +insert_expand     +perl              +toolbar
+cindent           +job               +persistent_undo   +user_commands
+clientserver      +jumplist          +postscript        +vartabs
+clipboard         +keymap            +printer           +vertsplit
+cmdline_compl     +lambda            +profile           +virtualedit
+cmdline_hist      +langmap           -python            +visual
+cmdline_info      +libcall           +python3           +visualextra
+comments          +linebreak         +quickfix          +viminfo
+conceal           +lispindent        +reltime           +vreplace
+cryptv            +listcmds          +rightleft         +wildignore
+cscope            +localmap          +ruby              +wildmenu
+cursorbind        +lua               +scrollbind        +windows
+cursorshape       +menu              +signs             +writebackup
+dialog_con_gui    +mksession         +smartindent       +X11
+diff              +modify_fname      +sound             +xfontset
+digraphs          +mouse             +spell             +xim
-dnd               +mouseshape        +startuptime       +xpm
-ebcdic            +mouse_dec         +statusline        +xsmp_interact
+emacs_tags        +mouse_gpm         -sun_workshop      +xterm_clipboard
+eval              -mouse_jsbterm     +syntax            -xterm_save
+ex_extra          +mouse_netterm     +tag_binary       
+extra_search      +mouse_sgr         -tag_old_static   
   system vimrc file: "$VIM/vimrc"
     user vimrc file: "$HOME/.vimrc"
 2nd user vimrc file: "~/.vim/vimrc"
      user exrc file: "$HOME/.exrc"
  system gvimrc file: "$VIM/gvimrc"
    user gvimrc file: "$HOME/.gvimrc"
2nd user gvimrc file: "~/.vim/gvimrc"
       defaults file: "$VIMRUNTIME/defaults.vim"
    system menu file: "$VIMRUNTIME/menu.vim"
  fall-back for $VIM: "/usr/share/vim"
Compilation: gcc -c -I. -Iproto -DHAVE_CONFIG_H -DFEAT_GUI_ATHENA   -Wdate-time  -g -O2 -fdebug-prefix-map=/build/vim-9EpYYi/vim-8.1.2269=. -fstack-protector-strong -Wformat -Werror=format-security -D_REENTRANT -U_FORTIFY_SOURCE -D_FORTIFY_SOURCE=1       
Linking: gcc   -L. -Wl,-Bsymbolic-functions -Wl,-z,relro -Wl,-z,now -fstack-protector-strong -rdynamic -Wl,-export-dynamic -Wl,-E  -Wl,-Bsymbolic-functions -Wl,-z,relro -Wl,-z,now -Wl,--as-needed -o vim -lXaw -lXmu -lXext -lXt -lSM -lICE -lXpm -lXt -lX11 -lXdmcp -lSM -lICE -ldl  -lm -ltinfo -lnsl  -lselinux  -lcanberra -lacl -lattr -lgpm -ldl  -L/usr/lib -llua5.2 -Wl,-E  -fstack-protector-strong -L/usr/local/lib  -L/usr/lib/x86_64-linux-gnu/perl/5.30/CORE -lperl -ldl -lm -lpthread -lcrypt  -L/usr/lib/python3.8/config-3.8-x86_64-linux-gnu -lpython3.8 -lcrypt -lpthread -ldl -lutil -lm -lm -L/usr/lib/x86_64-linux-gnu -ltcl8.6 -ldl -lz -lpthread -lm -lruby-2.7 -lm     

اینم نيوویم هست که خودم از روی گیت هاب ساختم

NVIM v0.8.0-dev-nightly-1-g6a7d00469
Build type: RelWithDebInfo
LuaJIT 2.1.0-beta3
Compilation: /usr/bin/cc -U_FORTIFY_SOURCE -D_FORTIFY_SOURCE=1 -DNVIM_TS_HAS_SET_MATCH_LIMIT -DNVIM_TS_HAS_SET_ALLOCATOR -O2 -g -Og -g -Wall -Wextra -pedantic -Wno-unused-parameter -Wstrict-prototypes -std=gnu99 -Wshadow -Wconversion -Wdouble-promotion -Wmissing-noreturn -Wmissing-format-attribute -Wmissing-prototypes -Wimplicit-fallthrough -Wvla -fstack-protector-strong -fno-common -fdiagnostics-color=always -DINCLUDE_GENERATED_DECLARATIONS -D_GNU_SOURCE -DNVIM_MSGPACK_HAS_FLOAT32 -DNVIM_UNIBI_HAS_VAR_FROM -DMIN_LOG_LEVEL=3 -I/home/arash/neovim/build/cmake.config -I/home/arash/neovim/src -I/home/arash/neovim/.deps/usr/include -I/usr/include -I/home/arash/neovim/build/src/nvim/auto -I/home/arash/neovim/build/include
Compiled by arash@arash-VGN-CS36GJ-Q

Features: +acl +iconv +tui
See ":help feature-compile"

system vimrc file: "$VIM/sysinit.vim"
  fall-back for $VIM: "/usr/local/share/nvim"

Run :checkhealth for more info

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #7 : 01 امرداد 1401، 01:45 ب‌ظ »
gvim  که ترمینال نیست اصلا بازم نشون نمیده فارسی رو درست.جدا از هم نشون میده کاراکترها رو. تنظیم راست به چپ فقط الاینمنت رو درس میکنه.
۱. چرا. gvim هم شبیه‌ساز پایانه است.
۲. set trembidi رو توی vimrcات گذاشتی؟
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین Arya89

• Newbie
  • *
« پاسخ #8 : 01 امرداد 1401، 04:00 ب‌ظ »
gvim  که ترمینال نیست اصلا بازم نشون نمیده فارسی رو درست.جدا از هم نشون میده کاراکترها رو. تنظیم راست به چپ فقط الاینمنت رو درس میکنه.
۱. چرا. gvim هم شبیه‌ساز پایانه است.
۲. set trembidi رو توی vimrcات گذاشتی؟
مرسی عزیز
من بگمونم اینرو امتحان کرده بودم. ولی یا اشتباه زده بودم یا دقت نکرده بودم. ولی درست شد با این

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
« پاسخ #9 : 01 امرداد 1401، 04:04 ب‌ظ »
اگه مشکلی نیست، یه (حل شد) به عنوان موضوع اضافه کنید. برای اینکار، ارسال اول توی همین موضوع رو ویرایش کنید و عنوان رو اونجا تغییر بدید.
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین Arya89

• Newbie
  • *
« پاسخ #10 : 01 امرداد 1401، 08:46 ب‌ظ »
اگه مشکلی نیست، یه (حل شد) به عنوان موضوع اضافه کنید. برای اینکار، ارسال اول توی همین موضوع رو ویرایش کنید و عنوان رو اونجا تغییر بدید.
بله، تشکر از همه دوستانی که کمک کردند
مشکل نمایش درست کارکترها حل شد. ولی فکر نمیکنم بشه اصلا با ویم فارسی .ویرایش کرد. من دلم میخواد که بتونم. حداقل اون گزینه فارسی که در همه ریپو ها غیرفعال هست رو یکبار فعال کنم ببینم چکار میکنه. گویا خدمات فارسی ویم داره به مرور زمان کمتر میشه تا بیشتر.

آفلاین 🇬🇧بریتانیای کبیر🇬🇧

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2651
  • GOD SAVE THE KING/QUEEN
« پاسخ #11 : 01 امرداد 1401، 09:43 ب‌ظ »
ببینید،  ویم در اصل ویرایش گر فایل های متنی زبان های برنامه نویسی است و برای اون بهینه شده. برای ویرایش فارسی ویم زیادی غیر معموله، اگر می‌خواین یک چیز سنتی باشد از ایمکس که خودم قبلا استفاده  کردم ازش(خیلی حال بهم زن بود) کار کنید یا یک چیز دیگه. برای فارسی چیز های مدرن بهتره
🇬🇧🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿🇬🇧

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #12 : 01 امرداد 1401، 09:52 ب‌ظ »
مشکل نمایش درست کارکترها حل شد. ولی فکر نمیکنم بشه اصلا با ویم فارسی .ویرایش کرد. من دلم میخواد که بتونم. حداقل اون گزینه فارسی که در همه ریپو ها غیرفعال هست رو یکبار فعال کنم ببینم چکار میکنه. گویا خدمات فارسی ویم داره به مرور زمان کمتر میشه تا بیشتر.
توی دبیان با نصب vim-gtk3 می‌تونی اون رو داشته باشی. خدمات فارسی ویم هم اصلاً کم‌تر نمی‌شه. همین Persian یا termbidi جزو ویژگی‌های جدید ویم هستن.

آفلاین Arya89

• Newbie
  • *
« پاسخ #13 : 02 امرداد 1401، 09:46 ق‌ظ »
ببینید،  ویم در اصل ویرایش گر فایل های متنی زبان های برنامه نویسی است و برای اون بهینه شده. برای ویرایش فارسی ویم زیادی غیر معموله، اگر می‌خواین یک چیز سنتی باشد از ایمکس که خودم قبلا استفاده  کردم ازش(خیلی حال بهم زن بود) کار کنید یا یک چیز دیگه. برای فارسی چیز های مدرن بهتره

من تا همین حد که بتونم کمی هم متن رو ویرایش کنم هم راضیم. قبول دارم که سیستم ویم و کلا پلین تکست با رسم الخط فارسی جور در نمیاد. ولی خوب در ابن حد که مثلا هربا که میخوام در نرمال مود چیزی وارد کنم کیبرد رو از قارسی به انگلیسی تغییر بدم هم من راضیم

آفلاین Arya89

• Newbie
  • *
« پاسخ #14 : 02 امرداد 1401، 09:50 ق‌ظ »
توی دبیان با نصب vim-gtk3 می‌تونی اون رو داشته باشی. خدمات فارسی ویم هم اصلاً کم‌تر نمی‌شه. همین Persian یا termbidi جزو ویژگی‌های جدید ویم هستن.
من داشتم سرچ میکردم بکجا خوندم که همین پکیجی که گفتی تا 2018-2019 فارسی ارائه میداده. نمیدونم چرا عربی فعال هست ولی فارسی نه. من دیشب man file ویم رو نگاه میکردم حتی عربی یک فلگ -A داره که با اون میشه به ویم مستقیم به حالت عربی واردش شد. اگه فارسی رو باهاش مقایسه کنی میبینی امکانات خلصی نداریم