انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: آیا میشود یک واک (کرکتر) در گروه فونت را عوض کرد؟  (دفعات بازدید: 221 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین گیسو

• Full Member
  • *
  • ارسال: 232
درود.

میخواهم یک واک(کرکتر-حرف) را در بسته ی فونتی را عوض کنم آیا چنین امکانی وجود دارد؟
برای روشن شدن بیشتر موضوع مثالی میزنم.
خیلی از فونت ها زیبا هستند ولی پاره ای اشتباهات هم دارند.مثلا اعداد (۰۴۵۶) در فارسی فرق میکند با عربی و طراح فونت ظاهرا نمیدانسته. بویژه عدد صفر که در فارسی باید تو خالی باشد همانند صفر لاتین کوچکتر.ولی بیشتر فونت ها را که دیدم این نکات را رعایت نکرده اند و اگر بشود میخواهم درستش کنم.
سپاس.
کاملا تازه کار و دارای زوبونتو(18.4) و لینوکس مینت(19.3) همراه با ویندوز اکس پی روی دو رایانه ی (32bit).

آفلاین 🇬🇧بریتانیای کبیر🇬🇧

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2641
  • GOD SAVE THE KING/QUEEN
البته من که چیزی درباره این فرق ها نمی‌دونم،
ولی می‌دونم که این حرف شما اگر هم هم درست باشد چندین قرن از این گونه اشتباهات می‌گزرد و باید گفت تقریبا زبان ما با عربی قاتی شده و اتفاقا اعداد ما عربی هست و اگه می‌خواین و شرایت موجود بود از اعداد انگلیسی  استفاده  کنید که خارزمی طراحیش کرده. ;)
🇬🇧🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿🇬🇧

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
درود بر شما
یک این که اون چیزی که می‌خوای عوض کنی اسمش گلیف(glyph) است. واک مربوط به زبانشناسیه و مفهوم دیگه‌ایه. Character یا نویسه هم یه چیز دیگه است‌ گفتم که در جست‌وجو به مشکل نخوری
دو این که از نظر فنی ممکنه، ولی از نظر حقوقی باید اجازهٔ تغییر در قلم رو داشته باشی که یعنی قلم باید آزاد باشه. هرچند قلم‌های آزاد، معمولاً این قواعد رو رعایت کردن از پیش. با این حال نرم‌افزار fontforge دوست شماست.

ولی می‌دونم که این حرف شما اگر هم هم درست باشد چندین قرن از این گونه اشتباهات می‌گزرد و باید گفت تقریبا زبان ما با عربی قاتی شده و اتفاقا اعداد ما عربی هست و اگه می‌خواین و شرایت موجود بود از اعداد انگلیسی  استفاده  کنید که خارزمی طراحیش کرده. ;)
این حرف کاملاً بی‌ربطه! شکل خیلی از نویسه‌ها به خصوص اعداد در خط فارسی و عربی با هم متفاوته و حتا یونی‌کد مختلفی دارن. مثلاً «ی» و «ک» فارسی و «ي» و «ك» عربین.
« آخرین ویرایش: 09 امرداد 1401، 01:57 ب‌ظ توسط دانیال بهزادی »
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین آرمان اسماعیلی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2366
البته اینکه تغییر کردن شکل اعداد و حروف مشکلی داره یا نداره یه بحث دیگه‌س اما اینکه می‌گذرد رو به اشتباه با «ز» و قاطی رو با «ت» و شرایط رو با «ت» و خوارزمی رو بدون «و» ننویسیم باعث میشه که بتونیم بگیم فارسی رو در حد اول دبستان درست می‌نویسیم و کسی که نوشته‌ی ما رو می‌خونه برگ‌هاش از اینهمه اشتباه توی یه دونه پاراگراف نمی‌ریزه.
« آخرین ویرایش: 09 امرداد 1401، 04:36 ب‌ظ توسط آرمان اسماعیلی »
صفحه‌ی من در اینستاگرام: ‎‎@armanes92