انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: عملکرد اعجاب‌انگیز تلگرام!  (دفعات بازدید: 872 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین sajadspeed

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 978
عملکرد اعجاب‌انگیز تلگرام!
« : 26 امرداد 1401، 04:20 ب‌ظ »
سلام دوستان همین‌جا باید بگم قصد من از ایجاد این موضوع بحث کاملا فنی است، پس لطفا از ارسال‌هایی که صرفا دارای اطلاعات عمومی یا نامربوط است خودداری کنید.

هر برنامه‌نویسی بعد از یک مدت که یادگرفت چطور به وسیله اینترنت و شبکه ارتباط برقرار کند، حتی برای تمرین یا تفریح هم شده یک چت‌روم یا شبکه‌اجتماعی ساده درست کرده، بعدا ممکن در مقیاس بزرگتر هم آن را پیاده‌سازی بکند و کار را گسترش بدهد.
خوب قطعا برای ساخت برنامه‌ای مثل تلگرام در حد امکانات بیسیک هیچ مشکلی وجود ندارد، روند ساده است، یه ارتباط Real Time داریم که به لطف کتاب‌خانه‌های زیادی که موجود است برای زبان‌های متفاوت مشکلی در این زمینه نیست و همچنین با ذخیره‌سازی اطلاعات روبرو هستیم که از انواع دیتابیس‌ها می‌توانیم استفاده کنیم.

کار جایی سخت می‌شود که مقیاس این برنامه را در حد جهانی یا حتی همان کشوری گسترش دهیم، برنامه‌هایی مثل واتساپ زیاد در زمینه ذخیره‌سازی اطلاعات و واکشی آن مشکلی ندارن، چون چت‌های کاربر روی گوشی خودش است و سرور فقط وظیفه بافرینگ اطلاعات دارد. حالا تلگرامی با این تعداد کاربر، این حجم از اطلاعات چطور با این سرعت باورنکردنی دارد چت‌ها و فایل‌های حتی ۴ سال پیش من را در اختیارم قرار می‌دهد...

یک لحظه دقت کنیم یک کانالی که چندین سال است دارد فعالیت می‌کند را شما تا اولین پست اون می‌توانید اسکرول کنید و تلگرام بدون هیچ مشکلی این اطلاعات را از سرورهای خودش واکشی می‌کند و نمایش می‌دهد و تازه هر کدام از این پست‌ها شامل فایل‌های حجیم چند گیگی هم هستند!

سوال‌های اصلی که مطرح می‌شود:

۱. تلگرام از چه دیتابیس‌هایی برای ذخیره اطلاعات خود استفاده می‌کند؟ رابطه‌ای؟ NoSQL؟ یا حتی گرافی و...
 ۲. از چه سیستم توزیع‌هایی برای توزیع این دیتا در سرورهای مختلف بهره می‌برد؟
 ۳. تکنیک‌های دیگری که در سطوح بالاتری از ذخیره‌سازی برای سرعت بخشیدن به این پروسه صورت می‌گیرد چه چیزهایی هستند؟

ببینید می‌دونم این‌ها بحث‌های سنگین و تخصصی در زمینه بیگ‌دیتا هستند ولی خوب شاید توضیح‌های ساده‌تری برای این تکنیک‌ها موجود باشد که حداقل درک سطحی از این سازوکار به ما بدهد...

۴. این سوال یکم جنبه راهنمایی دارد از دوستان با تجربه... ببینید من تجربه پیاده‌سازی یه برنامه تقریبا پیشرفته با امکان چت و تماس صوتی-تصویری با هندل کردن چند هزار کاربر را داشتم، ولی خوب مجبور شدم به قول خودمون کلی کلک رشتی بزنم تا بار سرور کمتر بشه و مشکلی به وجود نیاد. به همین خاطر همیشه از پیاده‌سازی سیستم‌های بزرگتر ترسیدم و این کمبود دانش در این زمینه را حس کردم، متاسفانه مقاله و کتاب‌ به‌دردبخوری پیدا نکردم، نمی‌خوام الان برم وارد تخصص بیگ‌دیتا بشم، خیر، ولی خوب می‌خوام یه دانش هر چند سطحی در این زمینه داشته باشم. به عنوان مثال مقاله زیر که در همین زمینه توسط برنامه‌نویس ارشد کوویز‌‌آف‌کینگز نوشته شده برام خیلی جالب بود: https://vrgl.ir/21mXY

ممنون میشم اطلاعات خودتان را در این زمینه به اشتراک بگذارید...
« آخرین ویرایش: 26 امرداد 1401، 05:14 ب‌ظ توسط sajadspeed »

آفلاین حافظ دوست

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 252
  • بی صدا اماپرمعنا! کم گوی اماگزیده گوی! حافظ دوست:)
پاسخ : تلگرام اعجاب‌انگیز!
« پاسخ #1 : 26 امرداد 1401، 04:36 ب‌ظ »
درود.‌ جناب سجاد، اگر مقدور است نام موضوع را تغییر دهید.
طوریست که گمان کردم قصد معرفی یک نسخه‌ی فرعی از تلگرام را دارید (البته کج فهمی خود بنده باعث شد😑).نقصِ نامِ موضوع، فقط کامل نبودن آن است.
صد البته قصد جسارت به بزرگانی چون شما را ندارم؛ قطعاً اشتباهات من بسیار وسیع‌تر از خطاهای شما بوده و هست(که شما بزرگواران از ان گذر کرده‌اید).
مالی که ز تو کس نستاند، علم است...حرزی که تو را به حق رساند، علم است....جز علم طلب مکن تو اندر عالم... چیزی که تو را ز غم رهاند، علم است... مباش غره به علم و عمل، فقیه! مدام که هیچکس ز قضای خدای جان نبرد!

آفلاین sajadspeed

• Hero Member
  • *
پاسخ : تلگرام اعجاب‌انگیز!
« پاسخ #2 : 26 امرداد 1401، 05:12 ب‌ظ »
نه بابا خواهش میکنم، چشم الان عوضش می‌کنم.
ممنون بابت تذکر.

آفلاین حافظ دوست

• Sr. Member
  • *
پاسخ : عملکرد اعجاب‌انگیز تلگرام!
« پاسخ #3 : 26 امرداد 1401، 11:53 ب‌ظ »
مرا ببخشید. چرا از «چشم» استفاده کردید؟!
بزرگان به حقیران نبایستی چشم گویند.
 بزرگی چون شما نیازی به تشویق من ندارد اما اکنون موضوع عالی و متناسب با درون مایه ارسال است.
اگر نقصیه جوئیم باعث ناراحتی شما شده‌ است، مرا ببخشید.
« آخرین ویرایش: 26 امرداد 1401، 11:54 ب‌ظ توسط حافظ دوست »
مالی که ز تو کس نستاند، علم است...حرزی که تو را به حق رساند، علم است....جز علم طلب مکن تو اندر عالم... چیزی که تو را ز غم رهاند، علم است... مباش غره به علم و عمل، فقیه! مدام که هیچکس ز قضای خدای جان نبرد!

آفلاین sajadspeed

• Hero Member
  • *
« پاسخ #4 : 27 امرداد 1401، 12:06 ق‌ظ »
نه آقا این چه حرفیه، لطف دارید، بزرگان چیه؟ حقیران چیه دیگه برادر من ](*,) :(
این که گفتم دوستان نظر غیرفنی ندن چون یه چند نفری هستن در انجمن که متاسفانه سریع موضوع را به سمت بحث‌های زرد و حاشیه‌ای می‌کشونن و زیاد جالب نیست، وگرنه داریم گپ دوستانه می‌کنیم و اینقدر ادب شما جای سپاس‌گزاری دارد ولی واقعا لازم نیست، راحت باشید.
فوش بدید اصلا  ;D  >:D
نه البته فوش ندید ناظران محترم بیدار و هوشیار هستند  :)  :guitar:
در هر حال راحت باشید  O:)
« آخرین ویرایش: 27 امرداد 1401، 12:17 ق‌ظ توسط sajadspeed »

آفلاین حافظ دوست

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #5 : 27 امرداد 1401، 12:11 ق‌ظ »
درود. جناب سجاد بنده ابدا کوچکترین ناراحتی از شما به دل نگرفته‌ام.
نقل‌قول
این که گفتم دوستان نظر غیرفنی ندن چون یه چند نفری هستن در انجمن که متاسفانه سریع موضوع را به سمت بحث‌های زرد و حاشیه‌ای می‌کشونن و زیاد جالب نیست
بنده اصلاً به این بخش از ارسال شما دقت نکرده بودم.
من را بابت اینکه حاشیه گویی کردم، ببخشید.

آفلاین sajadspeed

• Hero Member
  • *
« پاسخ #6 : 27 امرداد 1401، 12:18 ق‌ظ »
خواهش می‌کنم، اختیار دارید  :)

آفلاین جعفر فرقانلوژ

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 5100
  • اممم . اره دیگه! mehr32
« پاسخ #7 : 27 امرداد 1401، 12:27 ق‌ظ »
فکر نمیکنید تعارف تیکه پاره کردن بسه  :D به بحث برسیم‌!
برای من هم سواله این حجم داده کجا جا میدن ؟
دیگر به انجمن باز نخواهم گشت شاید جایی با این نام پیدام کنید اگه کاری با من دارید : qxc9966@protonmail.com

آفلاین حافظ دوست

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #8 : 27 امرداد 1401، 12:51 ق‌ظ »
درود. جناب مهرداد تعارف دروغ و در دین حرام است. دین، شفافیت کامل است؛ بنابراین ناخالصی تنها در خودمان وجود دارد نه در دین.
پس: با هیچ بنی بشری تعارف ندارم😁.

آفلاین سودو.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3095
  • :(){ :|:& };:
« پاسخ #9 : 27 امرداد 1401، 12:57 ق‌ظ »
در مکالمات حضوری هم اینگونه سخن می‌گویی ؟ لفظ قلم ؟
( دقیقا چیزی که آقا سجاد نمیخواست سرش اومد 😂 )
آرچ و گنوم!

آفلاین حافظ دوست

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #10 : 27 امرداد 1401، 03:42 ق‌ظ »
درود. بله؛ در مقابل دوستان خود، اینگونه سخنم را بیان می‌کنم.
ابتدا که عضوی از انجمن شدم، به علت اینکه درک و فهم جملاتم دشوار بود، از رسمی‌گویی دست برداشته و تصمیم بر گفتار محاوره‌ای گرفتم.
ممنون و سپاسگزارم.
بدرود!

آفلاین سودو.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3095
  • :(){ :|:& };:
« پاسخ #11 : 27 امرداد 1401، 04:42 ق‌ظ »
براستی که این است گفتمان غیر رسمی و خودمانی به دیدگاه شریف تو ؟ اخر چگونه چنین چیزی ممکن است ؟ همین هم به خودی خود برایم بس دشوارست و طاقت فرسا و بسیار سخت سبب موجبات رنجش و آزار ذهن مرا شدید فراهم گردانیده است درک و فهمیدن این مقوله که ساده و خودمانی چه معنایی را دارد برایت تداعی می‌کند ! جوری واژه برمیگزینی که گویی هخامنش است که بر این سرزمین حکومت میکند نه خامنه ! چنان لغت برمیچینی که کس پندارد با حکیم ابوالقاسم فردوسی در محفلی نشسته عارفانه گرم سخن در باب اداب ادب !
« آخرین ویرایش: 27 امرداد 1401، 03:22 ب‌ظ توسط سودو »
آرچ و گنوم!

آفلاین hartin

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1586
« پاسخ #12 : 27 امرداد 1401، 09:18 ق‌ظ »
من میگم چون تلگرام توی دیتابیس های خودش همه چیز رو ذخیره میکنه یکم ایراد امنیتی داره ولی من فکر میکنم از اول توی یه جا بوده خود تلگرام میگه ما هیچی به دولت ها نمیدیم این نشون میده دیتابیس های محمکی دارن ولی اینکه کجاست نمیدونم اگر کسی میدونه بگه
ویرایش :تو یکی از فروم ها اینو پیدا کردم جالب بود
« آخرین ویرایش: 27 امرداد 1401، 09:32 ق‌ظ توسط artin h »
:My Instagram
_.hartin._

آفلاین MADMAN

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 804
  • We are not users we are friends.
« پاسخ #13 : 27 امرداد 1401، 10:53 ق‌ظ »
استفاده از CDN یکی از راه هاست.
تکه تکه کردن اطلاعات هم فکر کنم راه حل خوبی باشه. مثلا عکس ها در فلان سرور فیلم ها در فلان سرور و ...
تقسیم بندی دیتا بیس مثلا اطلاعات کانالها روی یک سروری باشد و اطلاعات گروه ها در سروری دیگر
کلا هر نوع تقسیم بندی و جدا کردنی در کنار سی دی ان و استفاده از سرورهای قوی و پهنای باند زیاد فکر می کنم راه حل این باشه
سلامتی پنگوئن که یه ذره قد داره، اما بازم لاتی راه میره ....

آفلاین Dr.Code

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1446
  • Dr.Code
    • My website
« پاسخ #14 : 27 امرداد 1401، 12:13 ب‌ظ »
استفاده از CDN یکی از راه هاست.
تکه تکه کردن اطلاعات هم فکر کنم راه حل خوبی باشه. مثلا عکس ها در فلان سرور فیلم ها در فلان سرور و ...
تقسیم بندی دیتا بیس مثلا اطلاعات کانالها روی یک سروری باشد و اطلاعات گروه ها در سروری دیگر
کلا هر نوع تقسیم بندی و جدا کردنی در کنار سی دی ان و استفاده از سرورهای قوی و پهنای باند زیاد فکر می کنم راه حل این باشه
DC1
MIA, Miami FL, USA
149.154.175.53
2001:b28:f23d:f001::a
DC2
AMS, Amsterdam, NL
149.154.167.51
2001:67c:4e8:f002::a
DC3*
MIA, Miami FL, USA
149.154.175.100
2001:b28:f23d:f003::a