انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: zorin os  (دفعات بازدید: 544 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین matin-amirzadeh

• Newbie
  • *
  • ارسال: 22
zorin os
« : 02 شهریور 1401، 02:55 ب‌ظ »
سلام
شنیدم که مینت ی قسمتی از کدش غیر قابل دسترسی هست.
ایا زورین هم همین طوره؟

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
پاسخ : zorin os
« پاسخ #1 : 03 شهریور 1401، 02:12 ق‌ظ »
سلام
کجا چنین چیزی شنیدید؟ دقیقا چی گفتند؟
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین matin-amirzadeh

• Newbie
  • *
  • ارسال: 22
« پاسخ #2 : 03 شهریور 1401، 10:37 ق‌ظ »
 هم‌چنین بخشی از کد هسته مینت به صورت باینری عرضه شده و دسترسی به سورس آن وجود ندارد. (soft98.ir)

Mint GNU/Linux

Mint does not have a policy against including nonfree software, it includes nonfree binary blobs in drivers packaged with the kernel, and it includes nonfree programs in its repositories. It even includes proprietary codecs.

http://www.gnu.org/distros/common-distros.html

آفلاین MADMAN

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 804
  • We are not users we are friends.
« پاسخ #3 : 03 شهریور 1401، 12:20 ب‌ظ »
برداشت من اینه که:
چیزهای غیر آزاد هم در دسترسه، فلسفه دبیان هم همینه شما هر چیزی بخواهی هست اینکه استفاده کنی یا نه در اختیار خودته در واقع آزادی که انتخاب کنی از چه چیزی استفاده کنی.
سر این مساله بین علما اختلاف هست که این کار خود آزادیه یا خلاف آزادی توزیع هایی هستن که به شما اجازه نصب چیزهای غیر آزاد رو نمی دن آیا الان آزادی از شما به خاطر اینکه نمی تونید فلان نرم افزار رو نصب کنید سلب شده؟

سلامتی پنگوئن که یه ذره قد داره، اما بازم لاتی راه میره ....

آفلاین هومان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1527
  • آرچ + گنوم
« پاسخ #4 : 03 شهریور 1401، 12:46 ب‌ظ »
بلاب های غیرآزاد که توی همه توزیع ها جز چنتا توزیع خاص هست چون جز کرنله.
Codec هم فکر کنم میپرسه نصب کنه یا نه.
توی مخازن هم خیلی توزیع ها دیفالت نرم‌افزار غیرآزاد دارن مثالش آرچ.
در نهایت بخواید میتونید کرنل رو لیبره‌لینوکس عوض کنید که کاری نداره، کودک ها رو حذف کنید و مخازن غیر آزاد رو غیرفعال و بعدش خوشحال باشید چون نصف کارهای روزمره رو نمیتونید انجام بدید.

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19720
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #5 : 03 شهریور 1401، 02:49 ب‌ظ »
آرچ خب توزیع بدیه.
خود لینوکس هم صددرصد آزاده. ثابت‌افزارها روی سخت‌افزار هستن و اگه باهاشون مشکل دارید، باید اون سخت‌افزار رو نخرید. در ضمن هیچ کار روزمره‌ای به مخازن انحصاری وابستگی نداره.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
« پاسخ #6 : 03 شهریور 1401، 03:50 ب‌ظ »
هم‌چنین بخشی از کد هسته مینت به صورت باینری عرضه شده و دسترسی به سورس آن وجود ندارد. (soft98.ir)
اول اینکه نمیشه درست به مطالب اون سایت در مورد نرم‌افزار‌های آزاد اعتماد کرد. بعضی افراد انجمن هم چنین نظری دارند به خاطر چیز‌هایی که از اون سایت دیدند.

دوم اینکه هسته و کرنل با هم فرق دارند. حداقل توی گنو/لینوکس. از چیزی که گفته، به نظر میاد منظور اون سایت، کرنل باشه.
برای دیدن تعریف هر کدوم، این دوتا لینک رو ببینید:
https://wiki.ubuntu.ir/wiki/%D9%87%D8%B3%D8%AA%D9%87
https://wiki.ubuntu.ir/wiki/%DA%A9%D8%B1%D9%86%D9%84

با این فرض که منظور از "هسته" در واقعیت "کرنل" بوده، مشخص میشه چیزی که گفتند اشتباه.
خود کرنل لینوکس هیچ چیز انحصاری نداره که فقط به صورت باینری منتشر شده باشه.
همراه کرنل، یه سری firmware انحصاری هست که توسط درایور‌ها استفاده میشه و برای اینکه بتونید از بعضی سخت‌افزار‌ها استفاده کرد، به اون firmware ها نیازه.

می‌تونید کلا اون firmware های انحصاری رو توی سیستم نداشته باشید و کرنل هم همچنان کار کنه. همونطوری که توی دبیان، همراه کرنل هیچ firmware انحصاری وجود نداره و اونها توی بسته‌های دیگه پخش شدند.

معمولا چیپ‌های شبکه سیمی به firmware انحصاری نیاز دارند تا همه قابلیت‌های اونها کار بده. بدون firmware انحصاری، بعضی قابلیت‌های اونها کار نمیده.

چیپ‌های شبکه بی‌سیم هم معمولا به firmwre انحصاری نیاز دارند و بدون اون firmware ها، معمولا اصلا کار نمی‌کنند. البته چند مدل چیپ هستند که کلا به firmware نیاز ندارند و یه مدل که firmware اون انحصاری بود ولی توی ۲۰۱۶ آزاد شد.

معمولا برای اینکه گرافیک سیستم درست کار کنه، به firmware انحصاری نیاز دارید. البته انگار این برای گرافیک‌ها مجزا صادقه. فکر کنم بیشتر گرافیک‌های یکپارچه که داخل پردازنده قرار دارند، می‌تونند بدون firmware کار کنند. البته مطمئن نیستم.

نسخه‌های جدید مینت از کرنل اوبونتو استفاده می‌کنند. تمام کد کرنل اوبونتو دردسترس هست، firmware های انحصاری هم همراه بسته مربوط قرار دارند.
لینوکس مینت نسخه دبیان، مستقیم بر مبنای دبیان هست و از کرنل دبیان استفاده می‌کنه.
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین behzad1

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 514
« پاسخ #7 : 03 شهریور 1401، 04:28 ب‌ظ »
نسخه‌های جدید مینت از کرنل اوبونتو استفاده می‌کنند. تمام کد کرنل اوبونتو دردسترس هست، firmware های انحصاری هم همراه بسته مربوط قرار دارند.
لینوکس مینت نسخه دبیان، مستقیم بر مبنای دبیان هست و از کرنل دبیان استفاده می‌کنه.
چرا هر توزیع باید کرنل خاص خود را داشته باشه؟

آفلاین جعفر فرقانلوژ

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 5100
  • اممم . اره دیگه! mehr32
« پاسخ #8 : 03 شهریور 1401، 04:39 ب‌ظ »
آرچ خب توزیع بدیه.
خود لینوکس هم صددرصد آزاده. ثابت‌افزارها روی سخت‌افزار هستن و اگه باهاشون مشکل دارید، باید اون سخت‌افزار رو نخرید. در ضمن هیچ کار روزمره‌ای به مخازن انحصاری وابستگی نداره.
خیلی با اینکه نرم افزار انحصاری توی مخازن ارچه مشکل دارم و مخالفم
دیگر به انجمن باز نخواهم گشت شاید جایی با این نام پیدام کنید اگه کاری با من دارید : qxc9966@protonmail.com

آفلاین آرمان اسماعیلی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2366
« پاسخ #9 : 03 شهریور 1401، 07:10 ب‌ظ »
آرچ خب توزیع بدیه.
...
یعنی اگه بسته‌های انحصاری رو جمع کنه داخل یه مخزن مجزا و اسمشو بذاره non-free و واسه کاربر یه مرحله‌ی اضافی برای فعال کردن مخزن اضافه کنه، اون موقع توزیع خوبی میشه؟
اگه قول بده توزیع خوبی بشه واسه‌ش دوچرخه می‌خری؟ ;D
صفحه‌ی من در اینستاگرام: ‎‎@armanes92

آفلاین هومان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1527
  • آرچ + گنوم
« پاسخ #10 : 03 شهریور 1401، 07:18 ب‌ظ »
آرچ خب توزیع بدیه.
ساده ترینش سرویس استریم موسیقی آزاد نداریم.
اگه روی سخت افزارن نه کرنل پس پوینت وجود لیبره لینوکس چیه و چرا انقدر حجم زیادی از سخت افزار ها رو درست ساپورت نمیکنه.

آفلاین آرگون

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 263
  • 我是氩
« پاسخ #11 : 03 شهریور 1401، 07:24 ب‌ظ »
نقل‌قول
اگه روی سخت افزارن نه کرنل پس پوینت وجود لیبره لینوکس چیه و چرا انقدر حجم زیادی از سخت افزار ها رو درست ساپورت نمیکنه
فکر کنم چون لینوکس لیبره ماژول های غیرآزاد رو بارگذاری نمیکنه

آقا آرمان واقعا این طرز فکر شما رو ستایش میکنم، تو دفاع از آرچ و آرچ بیس ها حرف ندارید.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. انجمن دکمه تشکر نداره

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19720
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #12 : 03 شهریور 1401، 07:43 ب‌ظ »
یعنی اگه بسته‌های انحصاری رو جمع کنه داخل یه مخزن مجزا و اسمشو بذاره non-free و واسه کاربر یه مرحله‌ی اضافی برای فعال کردن مخزن اضافه کنه، اون موقع توزیع خوبی میشه؟
نه به همین سادگی، ولی قدم اول خوبیه

اگه قول بده توزیع خوبی بشه واسه‌ش دوچرخه می‌خری؟ ;D
از اون‌جایی که این توزیع رابطهٔ خوبی با وسایل نقلیه نداره، نه :D

ساده ترینش سرویس استریم موسیقی آزاد نداریم.
ناآگاهی خودتون رو گسترش ندید لطفاً… من خودم لااقل با سه تاشون کارکردم، از جمه آیس‌کست و آمپاچی!

اگه روی سخت افزارن نه کرنل پس پوینت وجود لیبره لینوکس چیه و چرا انقدر حجم زیادی از سخت افزار ها رو درست ساپورت نمیکنه.
به نظر می‌آد لازمه در مورد ثابت‌افزارها و روش بار شدنشون روی کرنل مطالعه کنید‌
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن