انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: طول عمر پایین باتری در دبیان نسبت به ویندوز  (دفعات بازدید: 785 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین sajadspeed

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 978
سلام دوستان من روی لپ‌تاپ ویندوز و دبیان ناپایدار با هم دارم... تفاوتی که احساس میکنم این است که توی دبیان همیشه باتری سریع‌تر خالی میشه تا روی ویندوز، سرچ هم کردم دیدم خیلی‌ها این مشکل دارن. خوب سعی کردم با پکیج‌هایی مثل tlp طول عمر بیشتر کنم ولی متاسفانه این پیکج خیلی در حالت ساسپند لپ‌تاپ اختلال ایجاد کرد و هر سری سیستم به خواب میرفت بعدش دیگه بالا نمیومد و فریز میشد... البته در ۸۰ درصد مواقع. حدسی که خودم میزنم به نظرم اون حالت تنظیم انرژی که توی ویندوز داره و میتونیم از حالت مینیموم تا نهایت کارایی تنظیمش کنیم باعث افزایش طول عمر باتری میشه. الان یه همچین چیزی توی لینوکس نداریم؟ یا اگه پیشنهاد دیگه‌ای هم دارید ممنون میشم به اشتراک بگذارید...

آفلاین جعفر فرقانلوژ

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 5100
  • اممم . اره دیگه! mehr32
اگه گنوم دارید توی تنظیمات هست اگه کی دی ای هم فکر کنم باشه لپ تاپ ندارم دقت نکردم
دیگر به انجمن باز نخواهم گشت شاید جایی با این نام پیدام کنید اگه کاری با من دارید : qxc9966@protonmail.com

آفلاین md2014

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 666
laptop mode tools

slimbook battery

auto-cpufreq

gnome power profile

power top

آفلاین mohammad kazemi

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 896
  • ... :|
سلام دوستان من روی لپ‌تاپ ویندوز و دبیان ناپایدار با هم دارم... تفاوتی که احساس میکنم این است که توی دبیان همیشه باتری سریع‌تر خالی میشه تا روی ویندوز، سرچ هم کردم دیدم خیلی‌ها این مشکل دارن. خوب سعی کردم با پکیج‌هایی مثل tlp طول عمر بیشتر کنم ولی متاسفانه این پیکج خیلی در حالت ساسپند لپ‌تاپ اختلال ایجاد کرد و هر سری سیستم به خواب میرفت بعدش دیگه بالا نمیومد و فریز میشد... البته در ۸۰ درصد مواقع. حدسی که خودم میزنم به نظرم اون حالت تنظیم انرژی که توی ویندوز داره و میتونیم از حالت مینیموم تا نهایت کارایی تنظیمش کنیم باعث افزایش طول عمر باتری میشه. الان یه همچین چیزی توی لینوکس نداریم؟ یا اگه پیشنهاد دیگه‌ای هم دارید ممنون میشم به اشتراک بگذارید...

کارت گرافیکی که استفاده میکنی چیه؟
و اینکه یه بررسی بکن ببین دمای پردازنده چقدره و اینکه مطمئن شو مصرف پردازنده همیشه کم باشه و درگیر چیزی نباشه.

درباره تنظیماتی که میگی، هم توی گنوم و هم توی پلاسما میتونی پیداش کنی. تصویرش رو پیوست کردم.

راستی وقتی سیستم در حال استراحت هستش (مثلا چند دقیقه بعد از اینکه لپتاپ رو روشن کردی و کاری باهاش نکردی) خروجی دستور زیر رو بذار:
upower -i /org/freedesktop/UPower/devices/battery_BAT0
اطلاعاتی از مصرف باتری و سلامتش رو نشون میده.

آفلاین sajadspeed

• Hero Member
  • *
نقل‌قول
اگه گنوم دارید توی تنظیمات هست اگه کی دی ای هم فکر کنم باشه لپ تاپ ندارم دقت نکردم
بله KDE دارم ولی همچین چیزی نداره. صرفا اطلاعات و وضعیت باتری هست.

نقل‌قول
laptop mode tools

slimbook battery

auto-cpufreq

gnome power profile

power top
اون اسلایم‌بوک خیلی خوب بود ولی متاسفانه توی مخازن نبود نصبش نکردم، اگه چیز دیگه‌ای پیدا نشد حتما نصبش میکنم. ممنون از شما.

نقل‌قول
کارت گرافیکی که استفاده میکنی چیه؟
داخلی خود اینتل، البته یه انویدیا هم داره لپ‌تاپ. MX350

نقل‌قول
درباره تنظیماتی که میگی، هم توی گنوم و هم توی پلاسما میتونی پیداش کنی. تصویرش رو پیوست کردم.
خوب خودتون هم گفتید فقط نمایش میده، چیزی تحت عنوان پاورپلن و اینا نداره متاسفانه.

نقل‌قول
و اینکه یه بررسی بکن ببین دمای پردازنده چقدره و اینکه مطمئن شو مصرف پردازنده همیشه کم باشه و درگیر چیزی نباشه.
نه پردازنده درگیری خاصی نداره. دمای اون هم نرمال:
coretemp-isa-0000
Adapter: ISA adapter
Package id 0:  +36.0°C  (high = +100.0°C, crit = +100.0°C)
Core 0:        +30.0°C  (high = +100.0°C, crit = +100.0°C)
Core 1:        +36.0°C  (high = +100.0°C, crit = +100.0°C)
Core 2:        +30.0°C  (high = +100.0°C, crit = +100.0°C)
Core 3:        +31.0°C  (high = +100.0°C, crit = +100.0°C)

nvme-pci-0200
Adapter: PCI adapter
Composite:    +28.9°C  (low  = -20.1°C, high = +69.8°C)
                       (crit = +79.8°C)
ERROR: Can't get value of subfeature temp2_min: I/O error
ERROR: Can't get value of subfeature temp2_max: I/O error
Sensor 1:     +40.9°C  (low  =  +0.0°C, high =  +0.0°C)

acpitz-acpi-0
Adapter: ACPI interface
temp1:        +27.8°C  (crit = +119.0°C)

iwlwifi_1-virtual-0
Adapter: Virtual device
temp1:        +33.0°C 

nouveau-pci-0100
Adapter: PCI adapter
temp1:            N/A  (high = +95.0°C, hyst =  +3.0°C)
                       (crit = +105.0°C, hyst =  +5.0°C)
                       (emerg = +135.0°C, hyst =  +5.0°C)

BAT1-acpi-0
Adapter: ACPI interface
in0:           8.47 V 
curr1:       896.00 mA

نقل‌قول
راستی وقتی سیستم در حال استراحت هستش (مثلا چند دقیقه بعد از اینکه لپتاپ رو روشن کردی و کاری باهاش نکردی) خروجی دستور زیر رو بذار:
  native-path:          (null)
  power supply:         no
  updated:              Thu 01 Jan 1970 03:30:00 AM +0330 (1669991389 seconds ago)
  has history:          no
  has statistics:       no
  unknown
    warning-level:       unknown
    battery-level:       unknown
    percentage:          0% (should be ignored)
    icon-name:          '(null)'

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
البته یه انویدیا هم داره لپ‌تاپ. MX350
مشکل از همین لعنتیه!
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین mohammad kazemi

• Hero Member
  • *
اگر از NVIDIA استفاده نمیکنی، کلا یا از داخل بایوس اگه گزینه‌ش رو داره خاموشش کن. یا یکی از راه‌هایی که اینجا گفته رو انجام بده که کلا غیرفعال بشه:

https://wiki.archlinux.org/title/Hybrid_graphics#Fully_power_down_discrete_GPU

واسه اینکه اون گزینه تنظیمات فرکانس پردازنده هم نمایش داده بشه فکر کنم باید بسته power-profiles-daemon نصب باشه.

آفلاین sajadspeed

• Hero Member
  • *
البته یه انویدیا هم داره لپ‌تاپ. MX350
مشکل از همین لعنتیه!
خوب منطقا تا کار گرافیکی سنگین انجام ندم که سوئیچ نمیشه روی اون؟ تا جایی که اطلاع دارم اصلا برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی از دو تا کارت‌گرافیک استفاده می‌شه، پس با این شرایط یعنی لینوکس خودش نمی‌تونه این سوئیچینگ بین کارت‌گرافیک‌ها رو مدیریت کنه و انویدیا هم همزمان داره کار می‌کنه و انرژی میکشه به همین خاطر بیشتر از باتری استفاده می‌کنه درسته؟ راهی نیست کلا غیرفعالش کنم انویدیا رو؟

آفلاین sajadspeed

• Hero Member
  • *
اگر از NVIDIA استفاده نمیکنی، کلا یا از داخل بایوس اگه گزینه‌ش رو داره خاموشش کن. یا یکی از راه‌هایی که اینجا گفته رو انجام بده که کلا غیرفعال بشه:

واسه اینکه اون گزینه تنظیمات فرکانس پردازنده هم نمایش داده بشه فکر کنم باید بسته power-profiles-daemon نصب باشه.
آهان ممنون، نه از بایوس چیزی نداره برای غیر فعال کردن، ولی می‌خوام مطمئن بشم مشکل واقعاً از انویدیاست بعد سعی کنم غیرفعالش کنم...

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
خوب منطقا تا کار گرافیکی سنگین انجام ندم که سوئیچ نمیشه روی اون؟ تا جایی که اطلاع دارم اصلا برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی از دو تا کارت‌گرافیک استفاده می‌شه، پس با این شرایط یعنی لینوکس خودش نمی‌تونه این سوئیچینگ بین کارت‌گرافیک‌ها رو مدیریت کنه و انویدیا هم همزمان داره کار می‌کنه و انرژی میکشه به همین خاطر بیشتر از باتری استفاده می‌کنه درسته؟ راهی نیست کلا غیرفعالش کنم انویدیا رو؟
بله. باید راهی پیدا کنی که به صورت سخت‌افزاری خاموشش کنی.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین mohammad kazemi

• Hero Member
  • *

آهان ممنون، نه از بایوس چیزی نداره برای غیر فعال کردن، ولی می‌خوام مطمئن بشم مشکل واقعاً از انویدیاست بعد سعی کنم غیرفعالش کنم...

میتونی غیرفعال کنی اگه وضعیت بهتر نشد یا مشکل پیش اومد راهی که رفتی رو برگردی.
 ولی در کل مشکل از سمت انویدیا هستش نه لینوکس (چون انویدیا درایورهاش رو آزاد منتشر نمیکنه که لینوکس بتونه روش بهینه‌سازی انجام بده و درست مدیریتش کنه).
« آخرین ویرایش: 12 آذر 1401، 03:36 ب‌ظ توسط mohammad kazemi »

آفلاین Enderman

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 329
  • Technoblade Nerver die💔
مدیر نمایش روی ویلنده یا زورگ؟
اگر‌ میشه nvidia x server settings رو بررسی کن ببین روی انویدیاه یا حالت سوئیچ.
پیامبر (ص):هرکس آبروی برادر مسلمانش را حفظ کند، بدون تردید بهشت بر او واجب شود.

آفلاین sajadspeed

• Hero Member
  • *
خوب پس میرم برای غیرفعال کردنش، به شکل کامل که نمیخوام غیرفعال بشه چون توی ویندوز ازش استفاده میکنم یه موقع‌ها. پس با همون لینک ویکی آرچ که دوستان لطف کردن میرم جلو ببینم چی میشه.

آفلاین sajadspeed

• Hero Member
  • *
مدیر نمایش روی ویلنده یا زورگ؟
اگر‌ میشه nvidia x server settings رو بررسی کن ببین روی انویدیاه یا حالت سوئیچ.
زورگ فکر کنم. حالا کلا غیرفعالش میکنم ببینم چی میشه.

آفلاین sajadspeed

• Hero Member
  • *
سلام دوستان طبق پیشنهادتون کلا nvidia رو زدم غیرفعال کردم ولی راستیاتش زیاد موثر نبوده، یعنی حداقل من تفاوتی با قبل احساس نمی‌کنم. نظری ایده‌ی دیگه‌ای ندارید؟

این slimbook battery که دوستان معرفی کردن یه چیزی مثل کنترل وضعیت کارایی سیستم توی ویندوز داشت. نصبش کنم یعنی؟ چون توی مخازن نبود و منم واقعا قصد کردم یه موقع توزیعم خرابش نکنم، هی معطل میکنم. واسه همین می‌خوام بزارم برای مرحله آخر...