در KDE همه اجزای دسکتاپ ویجت هستن ، میتونید با زبان های اسکریپتی و یا زبان های برنامه نویسی توسعشون بدید یا جدید ایجاد کنید ، پایتون یا سی پلاس و.... ،
خودش هم IDE داره ، KDevelop ،
میتونید هرچیزی رو که مد نظر دارید به صورت یه ویجت توسعه بدید ، یا سورس ویجت های موجود رو بگیرید و تغییراتی که میخاید اعمال کنید ، رابط کاربری بسیار غنی کیوت در اختیارتون هست ،
برای مثال میتونید سورس ویجت نوار پایین صفحه رو دانلود کنید و تغییراتی که میخاید روش اعمال کنید ، یا منوی اصلی دسکتاپ ، یا ایده ها رو به صورت ویجت هایی برای سیستم ترای توسعه بدید ،
وقتی یه ویجت ایجاد میکنید در همه جای دسکتاپ قابل استفاده هست ، دقیقا همه جا ،
مثلا یه ویجت ساعت طراحی کردید ، میتونید اون رو درگ کنید روی دسکتاپ ، یا درگ کنید توی نوار پایین صفحه! ، یا یه نوار شناور سمت راست مانیتور اضافه کنید که در زمانی رفتن ماوس به سمت راست صفحه بیاد و ویجت رو نشون بده و بعد از بردن ماوس مخفی بشه ،
در KDE به واسطه کیوت ، ترنسکیولنسی و بلر بصورت پیشفرض پیشتیبانی میشه ، هچنین کدهای رنگی استاندارد که میتونن از تصویر زمینه دسکتاپ گرفته بشن و اعمال بشن یا توسط کاربر دانلود و یا ایجاد بشن ، برخلاف گنوم که در نسخه سه تغییر زیادی داشت و دستگاه های تاچ رو هدف قرار داده بود ، KDE همچنان حالت کلاسیک رو توسعه میده ، تمامی ویجت ها و تم ها و رنگ ها و ابزار قابل استفاده و توسعه داده شده توسط جامعه از طریق خود سیستم ستینگز قابل دانلود و اعمال هست ،
ویجت بودن همه اجزا این امکان رو میده که مثلا شما پنل خودتون رو برای دسکتاپ توسعه بدید ، بعد ویجت تسکبار رو توش قرار بدید ،
در KDE در حتی تنظیمات سیستم بدون برنامه نویسی تقریبا تمام اجزا رو میتونید مدیریت کنید ،
بیشتر تم ها یا ابزاری که من برای استفاده شخصی خودم تغییر دادم حتی کامپایل هم نکردم و فقط با یه کپی گرفتن از پوشه و اعمال تغییرات ساده چیزی که خاستم ایجاد کردم ،
اگر میخاید روی یه دسکتاپ کمالگرا کار کنید پیشنهاد من KDE هست ، اما اگر سادگی رو دوست دارید بقیه دسکتاپ ها ....
https://develop.kde.org/