احتمالا میدونید مدت نسبتا زیادی از نرمافزار آزاد و داستانهاش دور بودم. سالی هم که برگشتم سال ۹۷ بود که آخراش مصادف شد با ماجراهای ص.س و پروندهسازیهاش و اتفاقات ناخوشایندی که در جامعه رخ داد. در واقع هیچوقت اونطور که باید و شاید، وقت نکردم به این دنیای خاص برسم.
اما خب در طی چندسالی که از دنیای نرمافزار آزاد دور بودم، در دنیای عجیب و غریب «استارتاپی» گشت و گذار داشتم و خب دروغ نگم خیلی چیزها ازشون یاد گرفتم. این رو هم بگم که اگر فکر میکنید دنیای نرمافزار آزاد عجیبه، باید کمی با من بیایید در این دنیای استارتاپی قدم بزنید
حالا از بحث عجیب و غریب و متفاوت بودن دنیاها که بگذریم، باید بگم که در دنیای استارتاپی ما مفهومی داریم به نام شتابدهنده یا accelerator که کارش اینه که ایدههای شما رو میشنوه، با شما مصاحبه میکنه، بهتون کمک میکنه ایده رو قوی کنید، بعد از اون کمک میکنه ایده رو به محصول تبدیل کنید و در نهایت خودش یا یکی از سرمایهگذارانش، روی شما سرمایهگذاری میکنند تا محصولتون رو توسعه بدید و بفروشید.
حالا داشتم به این فکر میکردم که چرا در دنیای نرمافزار آزاد چنین چیزی نداشته باشیم؟ حقیقتا «آزادی نرمافزار» ارزش پیشنهادیای نیست که «سرمایهگذار» بخواد روش پول بذاره، اما خب میتونه یک ارزش پیشنهادی برای شتابدهندهها باشه.
به همین خاطر، چند هفتهای میشه که دارم با دوستانم که در امر سرمایهگذاری خطرپذیر (یا Venture Capital که به اختصار VC هم بهش گفته میشه) فعالند صحبت میکنم که ببینم در چه حوزههایی مایل به پول خرج کردن هستند
البته یک نکته مهم اینه که عموم این دوستان روی چیزایی پول میذارن که یک hype در جامعه داشته باشه (مثل بلاکچین، هوش مصنوعی و ...).
اما این تمام موضوع نیست، نیاز دارم بدونم که اگر یک برنامه شتابدهی برای ایدههایی که حول نرمافزار آزاد چیده شده بخوام یک تعداد مربی یا mentor جذب کنم، به غیر از چیزهای روتین (مثل بازاریابی یا فنی یا مالی) چه منتورهایی نیازه، و این که چند نفر میتونن حتی بیان و ایدههاشون رو همین الان مطرح کنند که یک برنامه شتابدهی براشون چیده بشه
پیشاپیش از همکاری و همراهی شما ممنونم.