انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: غیرفعال کردن لاگ در اوبونتو (این journal چیه)  (دفعات بازدید: 338 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین obontu

• Full Member
  • *
  • ارسال: 173
سلام هر چی فضای درایوی که اوبونتو نصب شده را آزاد میکنم باز در عرض چن ثانیه پر میشه

نمیدونم چرا ؟!!!!

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1923
سلام، چطوری پارتیشن بندی کردی و چقدر فضا به روت دادی؟ چیا نصب کردی از فلت پک یا اسنپ هم استفاده کردی؟
نتیجه این دستور هم بذار sudo du -h /var/log
و اینم نصب کن اگه خواستی sudo apt install baobab
یه برنامه گرافیکی عالی برای نمایش اینکه چی فضا رو پر کرده! و اگه خواستی چیزای پر حجم رو بذار دوستان ببینن چرا حجمی گرفته و آیا طبیعی هست؟!

آفلاین obontu

• Full Member
  • *
4.0K /var/log/dist-upgrade
4.0K /var/log/openvpn
4.0K /var/log/private
124K /var/log/unattended-upgrades
4.0K /var/log/speech-dispatcher
212K /var/log/apt
4.0K /var/log/gdm3
4.0K /var/log/tor
2.3M /var/log/installer
4.0K /var/log/samba/cores/samba-bgqd
4.0K /var/log/samba/cores/smbd
4.0K /var/log/samba/cores/nmbd
16K /var/log/samba/cores
140K /var/log/samba
225M /var/log/journal/393a677a29fe41a3be08472d6130bc4f
225M /var/log/journal
76K /var/log/cups
4.0K /var/log/hp/tmp
8.0K /var/log/hp
5.0G /var/log

flatpak نصب کردم ولی پاکش کردم .
« آخرین ویرایش: 09 بهمن 1401، 11:28 ب‌ظ توسط obontu »

آفلاین obontu

• Full Member
  • *
syslog.1
این شده 4.5G
فکنم بعد اجرای دستور زیر بایگانی شده:

journalctl --rotate

یکی هم هست به نام syslog که 476.8 MB هست

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
بنظر میرسه فهرست رو کامل نذاشتی ولی میشه حدس زد مشکل چیه! journal فک کنم برای لاگ انداختن مثلا چه اتفاق هایی در سیستم افتاد و اینطور چیزا باشه که خیلی مهم نیست حتا پاک کردنش(البته گاهی احتمالا نیاز میشه!)
با ویرایشگر متن یه چیزی رو باید تغییر بدی برای حل مشکل!

sudo nano /etc/systemd/journald.conf
در این پرونده بنویس
SystemMaxUse=1G
SystemKeepFree=10G
خب اولی که میگه تا چقدر از سیستم استفاده کنه، که ما محدودش کردیم به ۱ گیگ!(هرچی بخوای میتونی بذاری)
و دومی هم میگه چقدر سیستم فضای آزاد داشته باشه؟ که زدیم ۱۰ گیگ، خب انگلیسیم خوب نیست ولی فک کنم یه چیزی تو این مایه هاست :)
خب بعد نوشتن این دو خط در اون پرونده برای خروج کلید های ترکیبی ctrl بعلاوه x بگیر و و enter و enter بزن پرونده ذخیره میشه!
حالا یه خاموش روشن کنی این تغییرات انجام میشه

ولی برای حذف این پنج گیگ! فکر میکنم ضرر حذف کردن پرونده های log مشکلی نداره و خودم هم میکنم، برای حذف کردنش پرونده‌اش
sudo rm -rf /var/log/name
که باز هم بجای name اون پوشه‌ای که میخوای پاک کنی اسمش رو بنویس، که احتمالا journal هستش!

نتیجه: پوشه journal پاک کردیم و محدودیت گذاشتیم تا دیگه بیش از حد فضارو اشغال نکنه!
« آخرین ویرایش: 09 بهمن 1401، 11:46 ب‌ظ توسط aboldom »

آفلاین obontu

• Full Member
  • *
فقط اینکه دومی مربوط به فضای خود درایو میشه که اوبونتو داخلش نصبه؟ البته کل اوبونتو را داخل یک درایو نصب کردم و جدا نکردم

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
یه چیزی رو اشتباه نوشته‌بودم که درست کردم.
امم فضای اوبونتو نمیدونم دقیقا چی حساب میشه، خب ما پوشه های /usr نمیدونم /etc و... داریم که میشه گفت داخلش چیزای اوبونتو هست دیگه، مثلا در /etc اکثرا تنظیمات برنامه ها قراره داره، ولی در پوشه /home میشه گفت داستان فرق میکنه، و اطلاعات کاربر قرار داره، و  الان که شما کلا یه پارتیشن ساختی از هرجاش پاک کنیم کل اوبونتو سبک تر میشه حتا از home چون جداش نکردی
هرچند بهتر بود home رو جدا کنی، من یه home دارم و یه روت، اکثرا هم همینکارو میکنن، توزیع های زیادی عوض کردم ولی home رو نه! که خب خوبی‌های جدا کردن home اینه که اگه توزیعت رو عوض کنی یا خراب بشه دوباره نصب کنی، همه تنظیمات و اطلاعات شخصی‌ت باقی می‌مونه! که خب خیلی مورد پسنده

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
البته پاک کردن گزارش‌ها خیلی کار جالبی نیست. باید ببینی چه گزارش‌هایی داده که پر کرده اون فضا رو و حلشون کنی.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین obontu

• Full Member
  • *
البته پاک کردن گزارش‌ها خیلی کار جالبی نیست. باید ببینی چه گزارش‌هایی داده که پر کرده اون فضا رو و حلشون کنی.
بخاطر flatpak میتونه باشه؟

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
به خاطر هر چیزی می‌تونه باشه. بازش کن و ببین چی نوشته.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین obontu

• Full Member
  • *
sudo rm -rf /var/log/name
با دستور بالا حذف کنم امکان برگرداندنش هست؟ حواسم نبود میخواستم چک کنم ولی پاک شد.

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
اگه پشتیبان نداشته باشید نمیشه. ولی از اونجایی که قبلا خیلی لاگ تولید کرده، ممکنه باز هم بسازه. اون جدید‌ها رو ببینید و بررسی کنید چه چیزی خیلی تکرار میشه.
میدونید که زکات علم نشر آن است