انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: رهایی از زندان evolution  (دفعات بازدید: 968 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین milad.fashi

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 845
  • میلاد فشی
رهایی از زندان evolution
« : 24 بهمن 1401، 02:29 ب‌ظ »
من دوست دارم وقتی از پنل بالای گنوم تقویم میلادی رو باز میکنم و امروز رو میزنم.برای ثبت رویدادها و کارهای روزانه م نرم افزاری برای ثبت و ویرایش باز بشه.برای همین نرم افزار مدیریت ایمیل و به قول سازندگانش نرم افزار مدیریت کارهای شخصی Evolution رو هم به گنوم -کمینه خودم اضافه کردم.علت استفاده از evolution این بود که به صورت رسمی نرم افزار گنوم بود.وگرنه از قبل با Kmail و Thunderbird آشنا بودم.
 evolution همون چیزی بود که میخواستم.اما فقط آفلاین خوب کار میکرد.وقتی اون رو به جیمیل م وصل کردم صدتا مشکل به مشکلاتم اضافه شد.اولا دیروز پدرم درومد تا جیمیلم رو به روش imap با evolution هماهنگ کردم.دیوونه شدم.هر بار یه خطایی میگرفت.(میدونم بعضی ها گیرمیدن چرا جیمیل.آخه جیمیل رو گوشی اندرویدم به عنوان google account  دارم و sync و همسازن سازی با رویداد های گوشی ام جز اولویت هام بود)

دیروز برای مدیریت رویدادها و وظایف جیمیلم ـبه همراه هماهنگ سازی تقویم ـ اومدم جیمیل رو به evolution اضافه کنم.رفتم توی تنظیمات جیمیل ام (قسمت See All setting) و دیدم imap هم enable شده.اما هردفعه این evolution یه خطای مزخرف داد.انواع اقسام خطا که من حیف یادداشت شون نکردم.مثلا یکیش این بود : "Failed to authenticate: OAuth2 secret not found"
اول فکر کردم مشکل از تنظیمات جیمیل م هستش.ولی چک کردم جیمیل تنظیمات خاصی نداره و فقط کافیه impap فعال شده باشه که به صورت پیشفرض فعال بود.بعد فکر کردم من شاید یه جای کار رو اشتباه میرم.آموزش ها رو دیدم و مقادیر پورت ها و همه چیز رو درست وارد میکردم.بعد فکر کردم مشکل از IP ایرانه.همه کار کردم.تغییر IP و تغییر DNS و ... ساعت هاوقت منو گرفت.
بعد چند ساعت کلنجار زدن و دردسر کشیدن به طور اتفاقی به جیمیل من متصل شد.همون لحظه اومدم جیمیل دیگه ای رو که داشتم هم اضافه کنم.باز این دفعه گیر داد و روز از نو و روزی از نو.
با هر سماجت و بدبختی که بود.این دوتا جیمیلی که داشتم رو بهش زور چپون کردم.همه چی ظاهرا کار میکرد و مشکلی نداشت.فرداش میام واردش شم پیغام میده :
"Failed to obtain an access token for “milad...@gmail.com”: Timeout was reached"
داشتم دیوونه میشدم.تو اینترنت سرچ کردم که دیدم فقط مشکل من نیست.خیلی ها با این evolution مشکل دارند.خیلی باگ براش ثبت شده که مرتبط با موضوع من هستش.مثل :
https://unix.stackexchange.com/questions/552482/evolution-fails-to-connect-to-my-google-calendar
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=235795
https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1817086
https://askubuntu.com/questions/1254949/evolution-calendar-sometimes-has-error-403-with-my-google-calendar
https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=364907https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-calendar/+bug/1981863
که تو لینک اولی یه کاربری پیام داده بود که :

The "fix" that worked for me was to give up on Evolution and I switched to using Thunderbird instead

که با اجازه دوستان با دستور sudo apt install thunderbird نرم افزار thunderbird رو نصب کردم و خودم رو نجات دادم.باورم نمیشد در کمتر از ۳۰ ثانیه با ایمیلم از طریق imap متصل شد و همه رویدادهای تقویم رو هم گرفتم و خودش همه چیز رو برام تنظیم کرد.و مواردی رو هم که نیاز بود ازم سوال کرد.
« آخرین ویرایش: 24 بهمن 1401، 04:34 ب‌ظ توسط milad.fashi »
کیفیت زندگی شما را دو چیز تعیین می کند: کتابهایی که می‌خوانید و انسانهایی که ملاقات می‌کنید. (مک لوهان)
To love GNU/Linux, you don't need to hate Microsoft

آفلاین milad.fashi

• Hero Member
  • *
  • میلاد فشی
پاسخ : رهایی از زندان evolution
« پاسخ #1 : 24 بهمن 1401، 02:30 ب‌ظ »
فراموش کردم اینو بگم.به تنظیمات گنوم رفتم و Default Applications > Calendar رو روی Thunderbird قرار دادم  \\:D/
« آخرین ویرایش: 24 بهمن 1401، 04:36 ب‌ظ توسط milad.fashi »
کیفیت زندگی شما را دو چیز تعیین می کند: کتابهایی که می‌خوانید و انسانهایی که ملاقات می‌کنید. (مک لوهان)

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #2 : 24 بهمن 1401، 05:23 ب‌ظ »
مشکل از اوولوشن نیست. نیمیش از اینترنت داغون ایرانه که تقریباً همه‌جا،‌گنوم رو فیلتر کردن و اوولوشن هم که ابزار گنومه از این قاعده مستثنا نیست. نیم دیگر مشکل هم از گوگله که دسترسی مستقفیم جی‌میل رو بسته. برای راحتی کار باید ورود دو عاملی رو توی گوگل روشن کنی، بعد برای اوولوشن یه گذرواژهٔ برنامه بسازی و از اون استفاده کنی.

در ضمن برای تقویم می‌تونی از تقویم خود گنوم هم استفاده کنی.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین milad.fashi

• Hero Member
  • *
  • میلاد فشی
« پاسخ #3 : 25 بهمن 1401، 01:36 ب‌ظ »
مشکل از اوولوشن نیست. نیمیش از اینترنت داغون ایرانه که تقریباً همه‌جا،‌گنوم رو فیلتر کردن و اوولوشن هم که ابزار گنومه از این قاعده مستثنا نیست. نیم دیگر مشکل هم از گوگله که دسترسی مستقفیم جی‌میل رو بسته. برای راحتی کار باید ورود دو عاملی رو توی گوگل روشن کنی، بعد برای اوولوشن یه گذرواژهٔ برنامه بسازی و از اون استفاده کنی.

در ضمن برای تقویم می‌تونی از تقویم خود گنوم هم استفاده کنی.
ممنون مهندس بهزادی.بله حق باشماست. مشکل اینترنت خودمون هم هست و قوز بالا قوز شده.ولی از اونجایی که Thunderbird هم متن بازه و آزاد و تو مخازن هم هست.به نظر انتخاب خوبی میاد.با گنوم هم ظاهر هماهنگی داره.تست ش هم کردم ارتباط دو طرفه داشت با تقویم گوگل.یعنی هم از توی تلفن همراه اندرویدی ام رویداد (Event) ذخیره میکردم توی Thunderbird نمایش می داد و هم برعکس.
اتفاقا کاملا حق با شماست.روز بعدش همین Thunderbird هم مشکل داشت.یعنی رویدادهایی که توی گوشی ذخیره کردم توی Thunderbird نمیدیدم . مشکل از اینترنت ماست.چون همسان سازی تقویم (Synchronize calendar ) رو برام انجام نمیداد.به IP ایران شک کردم.اتفاقا به محض اینکه IP رو تغییر دادم به انگلستان به سرعت همسان سازی انجام شد و رویدادهایی که توی جیمیل با گوشی ذخیره شده بود رو برای جیمیلم ارسال کرد.مشکل از سمت گوشی اندروید بود که با IP ایران نمیتونست همسان سازی (Sync) رو انجام بده.وگرنه باز مشکل از Thunderbird نبود چون با همون IP خودمون همسان شد.
تقویم گوگل قابلیت همسان سازی با گوشی مو داره.تقویم گنوم اینو نداره.داره !؟‌

برای همسان سازی از گوگل استفاده میکنم.یه جا رویداد ذخیره میکنم.روی همه دستگاه هایی که ایمیلم رو دارم رویداد رو میبینم.البته Proton mail هم تقویم داره.ولی این قابلیت ش که رویدادها رو برای تقویم گنوم بفرسته پولیه.چون تو لینک زیر گفته میشه پل زد بین تقویم پروتون و گنوم با نرم افزارهای evolution  و Thunderbird ولی با Paid Plan  :
https://proton.me/support/bridge-for-linux
« آخرین ویرایش: 25 بهمن 1401، 02:06 ب‌ظ توسط milad.fashi »

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #4 : 26 بهمن 1401، 01:01 ق‌ظ »
نفهمیدم سوالت در مورد تقویم گنوم چیه. هر حسابی که توی حساب‌های برخط اضافه کنی، با تقویم گنوم همگام می‌شه.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین milad.fashi

• Hero Member
  • *
  • میلاد فشی
« پاسخ #5 : 26 بهمن 1401، 08:12 ق‌ظ »
نفهمیدم سوالت در مورد تقویم گنوم چیه. هر حسابی که توی حساب‌های برخط اضافه کنی، با تقویم گنوم همگام می‌شه.
اتفاقا تقویم گنوم همگام نمیشه.تقویم Thunderbird زودتر هماهنگ میشه ! کلا تصمیم دارم تقویم گنوم و evolution رو حذف کنم و فقط Thunderbird رو نگه دارم.خود Thunderbird به تنهایی کار evolution و تقویم گنوم رو برام انجام میده.به راحتی هم با حساب جیمیل sync میشه.روی گوشی هم همون تقویم سامسونگ کارمو راه میندازه و نیاز به تقویم گوگل ندارم.همون تقویم سامسونگ به جیمیلم وصل شده و sync میشه.امروز تست کردم با IP خودمون هم خیلی سریع sync شد ! عجیبه ! شانسیه !

Thunderbird تو قسمت Chat به سرورهای Matrix هم وصل میشه.و میتونی اونجا چت هم داشته باشی.فقط یه بدی بزرگ داره.فقط چت متنی و نمیتونی عکس و تصویر و صدا بفرستی.
« آخرین ویرایش: 26 بهمن 1401، 10:54 ق‌ظ توسط milad.fashi »

آفلاین milad.fashi

• Hero Member
  • *
  • میلاد فشی
« پاسخ #6 : 27 بهمن 1401، 08:50 ب‌ظ »
من برای sync کردن Thunderbird با تقویم گوگل (Google Calendar) به یه سری مشکلات جزیی برخورد کردم و همشون رو حل کردم و خواستم اینجا تجربیاتم رو باهاتون به اشتراک بگذارم.
یکی از مشکلات هسمان(Sync) نشدن تقویم گوگل خصوصا تو گوشی اندرویدم بود. که مشکل عدم همسان سازی گوشی با Thunderbird  روشن بودن Power savingتوی اندروید بود.من همیشه Power saving رو روشن میزارم که باطری گوشیم دیرتر خالی بشه.چون یکی از محدودیت هایی که ایجاد میکنه مسدود کردن دسترسی برنامه های پس زمینه به شبکه اینترنت هستش.به همین دلیل فرآیند sync هم به عنوان یه پردازش پس زمینه اجرا نمیشه.با خاموش کردن Power saving مشکل sync به طور کل حل شد.در ضمن این مشکل هیچ ربطی به اینترنت خودمون و IP ایران نداشت.و حدس و گمان من در مورد این موضوع کاملا اشتباه و توهم بود  :)
« آخرین ویرایش: 27 بهمن 1401، 08:52 ب‌ظ توسط milad.fashi »

آفلاین milad.fashi

• Hero Member
  • *
  • میلاد فشی
« پاسخ #7 : 27 بهمن 1401، 09:17 ب‌ظ »
توی گوشی های سامسونگ به صورت پیشفرض تقویم Samsung Calendar نصب شده .سامسونگ این امکان رو هم براش قرار داده که با جیمیل کلندر همسان بشه.و با دادن یه جیمیل بهش. میتونید رویداد ها رو توی تقویم گوگل ذخیره کنید.اما باید بدونید Samsung calendar که به شدت به روشن بودن Power saving حساسیت داره.و به همین خاطر اصلا sync نمیشه مگر این که power saving رو خاموش کنید.من تلاش کردم اون رو جز unmonitored apps  قرار بدم ولی امکان اضافه کردنش به این لیست نبود.ولی Google calendar رو میشه به این لیست اضافه کرد.و با وجود این که Power saving روشنه.شما میتونید تقویم گوگل رو هم sync کنید.

آفلاین milad.fashi

• Hero Member
  • *
  • میلاد فشی
« پاسخ #8 : 27 بهمن 1401، 09:28 ب‌ظ »
مشکل دیگه ای که بهش برخورد کردم این بود که نمیتونستم از توی Thunderbird به تقویم جیمیلم Task (وظیفه)اضافه کنم.البته باید بگم راه حل رو پیدا کردم ولی بعدش پشیمون شدم.چون تقریبا رویداد(Event) هم همون کار رو برام انجام میداد.و متاسفانه گوگل سیاست اش اینه که task رو از event جدا کنه و شما برای دیدن task ها باید حتما Google Task رو هم روی گوشی اندروید تون نصب کنید !!!
اما چطوری توی Thunderbird میتونیم برای تقویم جیمیل مون Task درست کنیم !؟
مهم ترین موضوع اینه که شما باید قبل از اضافه کردن تقویم باید حتما افزونه Provider for google calendar رو نصب کنید.
بعد مطابق تصاویر پیوستی اقدام به افزودن تقویم جیمیل به Thunderbird کنید که بتونید Task ها رو هم داشته باشید.
همچنین اگر با اضافه کردن ایمیل برای نامه ها همزمان تقویم هم اضافه بشه ، احتمال این که بتونید از Task ها استفاده کنید خیلی کمتره.حتما باید افزونه ای رو که گفتم نصب کنید.بعد از قسمت File > New Calendar رو انتخاب کنید و مطابق تصاویر پیوستی گزینه Google Calendar هم به عناوین انتخابی اضافه شده و اون رو انتخاب کنید.

آفلاین milad.fashi

• Hero Member
  • *
  • میلاد فشی
« پاسخ #9 : 27 بهمن 1401، 09:29 ب‌ظ »
افزونه Mahour رو هم من از اینترنت دانلود کردم و روی Thunderbird نصب کردم.این افزونه تقویم هجری شمسی رو هم به عنوان یک ستون در کنار تقویم میلادی قرار میده.که راحت تر بتونید تشخیص بدید که ایمیل هاتون چه تاریخ و روزی براتون ارسال شده.

آفلاین milad.fashi

• Hero Member
  • *
  • میلاد فشی
« پاسخ #10 : 27 بهمن 1401، 09:34 ب‌ظ »
اگر توی Thunderbird  تو قسمت یادداشت های رویداد (Descriptions) چند سطر یادداشت نوشتید ولی توی گوشی به صورت تگ های html  مثل <div> ,
 بهتون نشون داد.میتونید از قسمت تنظیمات افزونه "Provider for google calendar" گزینه Force use of plain text in event descriptions رو فعال کنید.تا مشکل تون حل بشه.
شاید موضوعاتی رو که بهشون اشاره کردم.خیلی بدیهی باشه.ولی خوب این جا به عنوان تجربه نگاری ثبت کردم.شاید بعدا باهاشون برخورد کردید و این طوری اگر با این مطلب مواجه شدید با سرعت بیشتری راه حل رو پیدا کنید و کمتر وقت با ارزش تون رو برای حل این مشکلات پیش و پا افتاده بزارید...  ;)