متاسفانه بعضی لپ تاپ ها اجازه کنترل فن رو نمیدن، رو ویندوز و گنو نتونستم چرخش فن ور تغییر بدم، ولی درکل داغ کردن لپتاپ عادیه، اکثر لپ تاپ ها و حتا لپ تاپ نو رو هم دیده وقتی کار سنگین میکنی کل لپ تاپ داغ میشه اگه دست بزنی، دیگه از لپ تاپ نو بهتر داریم که؟!، حداکثر دمای لپتاپ رو بررسی کن و اگه خیلی به حداکثرش نزدیک نشد مشکلی نیست، فن تعمیری هم ربطی به دیر چرخش در اومدن نداره، ببین لپ تاپ باز کنی فن با یه فیش-اتصالدهنده به مادربرد لپ تاپ وصله، حالا کی دستور میده فن روشن یا خاموش کم یا زیاد باشه؟ معلومه ماردبرد! پس اگه دیدی فن دیر روشن میشه و.. اگه فن گیر نکرده و مشکلی نداره، خود مادربرد تصمیم گرفته روشن نشه، و اگه مادربرد تعمیری نباشه و دست نخورده باشه پس داره کارش رو درست انجام میده و تعمیری بودن فن ربطی به این موضوع نداره.
عوض کردن خمیر هم کار خاصی نداره، لپتاپ رو باز میکنی و اون تیکه فلزی که روی کارت گرافیک و پردازنده هست رو برمیداری، اره محکم چسبیده چون چندتا پیچ داره، پیچ هارو باز کنی در میاد، و مشخصه کجاش خمیری هست، احتمالا دوجا خمیر خورده، کارت گرافیک و پردازنده(اگه دوتا باشه، و ممکنه یکی باشه) و خب خمیر قبلی رو پاک کن و خمیر جدیدی که خریدی رو به مقدار مناسب روش قرار بده..
البته این چیزی که گفتم لپ تاپ هایی که من دیدم اینطور بودن، شاید لپ تاپ تو فرق کنه(یا لپ تاپ های جدید)
البته ممکنه خطر هم داشته باشه اگه تاحالا اینکارو نکردی یا ماهر نیستی بهتره انجامش ندی، یا یه آموزش خوب ببینی، چون ممکنه موقع باز کردن لپ تاپ یک بخشیش آسیب ببینه
البته اونقدر هم خمیر تاثیر نداره بنظر من حداقل! شاید اگه سال های خیلی زیادی خمیر عوض نکردی، عوض کنی و دمای پایینتر رو حس کنی وگرنه بعد عوض کردن هیچ تغییری حس نمیکنی انقدری که تفاوتی حاصل نشده
همین
و در آخر چیزی که خودم ترجیح میدم: خب وقتی لپ تاپ در استفاده ۱۰۰ درصد میتونه خیلی خیلی داغ بشه، ولی تو به ۵۰ درصد پردازنده هم نیاز نداری و فوقش یه تاخیر ناچیزی رو حس میکنی! خب یکم قدرتش کمتر کن که هم کمتر داغ بشه هم عمرش بالاتر بره خلاصه! به اصطلاح اندرکلاکش کن، که نرم افزار های خوبی در گنو وجود داره
نرم افزار غیرگرافیکی زیاده ولی یه گرافیکی خوش دست:
sudo apt install cpupower-gui