انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: عرض سلام و شروع سوالاتم  (دفعات بازدید: 4324 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین USSR

• Full Member
  • *
  • ارسال: 204
عرض سلام و شروع سوالاتم
« : 06 اسفند 1401، 03:39 ب‌ظ »
سلام.

من یک رایانه ی قدیمی دارم که بنابر پیشنهاد دوستم میخوام یکی از توزیع های گنوم را روش بگذارم برای وب گردی. من ویندوز دارم و هیچ دانشی از لینوکس ندارم.
ولی با کمی پرسوجو متوجه شدم که لینوکس با بعضی سخت افزارها سازگاری نداره مثلا همین دوستم که نشانی این سایت را داد دسکتاپش مدام کرش و هنگ میکنه و هنوز نتوانسته درستش کنه و ظاهرا مشکلش ناسازگاری انویدیا با لینوکسه.
رایانه ی منهم انویدیا داره حالا میخوام بپرسم کدام توزیع لینوکس با انویدیا سازگاری داره؟ تا برم دنبالش. البته اینم بگم که همین رایانه ی دوستم اولش کمتر هنگ میکرد ولی بتدریج و شاید بخاطر آپدیت ها غش کردنش بیشتر شده. آیا سرنوشت همه  توزیع هاهمین جوره ؟ او لینوکس مینت داره و میگه من پاپ نصب کنم نظر شما چیه؟
تشکر.
بشنوید تا در عظمت شناور شوید.

https://en.wikipedia.org/wiki/File:Soviet_Anthem_Instrumental_1955.ogg

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1923
پاسخ : عرض سلام و شروع سوالاتم
« پاسخ #1 : 06 اسفند 1401، 04:28 ب‌ظ »
سلام و درود خوش اومدی! بهتر بود موضوع رو چیزی مثل: نصب گنو لینوکس بر روی رایانه قدیمی میذاشتی(حالا یچیزی شبیه این)
خب اول از اینکه اره! انویدیا از گنو لینوکس کمه! متاسفانه این مشکل رو همه توزیع ها دارن چون مشکل دقیقا خود انویدیا و درایور هاشه!
ولی بعضی توزیع ها سعی کردن پشتیبانی بهتری ازش داشته باشن، اوبونتو پشتیبانی بهتری برای من داشت از انویدیا، پاپ او‌اس هم شنیدم پشتیبانی خوبی داره و بنظر منم نصبش کن، و اینکه پاپ اواس دو نسخه انویدیا و معمولی داره، بنظرم جفتش رو بارگیری-دانلود کن! چون یه دوستمون میگفت هیچ توزیعی براش کار نمیکنه حتا نسخه پاپ اواس انویدیا، ولی نسخه معمولی پاپ اواس کار میکنه.

و از همه مهمتر: شاید اصلا هیچ توزیعی مشکلی با رایانه‌ات نداشته باشه یبار نصب و بررسی کن! راستی اگه رایانه ات تک گرافیک هست: یعنی لپ تاپ نیست و کامپیوتر هست، انویدیا برات بهتر کار میکنه، انویدیا مشکلاتی روی لپ تاپ های دو گرافیکه داره گاهی(مخصوصا قدیمیا و زیاد)

بخاطر آپدیت غلطش رو بذار معیار! برای استفاده از توزیع های گنو لینوکسی هیچوقت خارج از مخازن برنامه نصب نکن، خارج از مخازن یعی اینکه: تو اینترنت هر چیزی رو دانلود و نصب نکن و هر چیزی که نمیدونی چیه رو اجرا نکن! مخصوصا وقتی تازه واردی خیلی خیلی میتونی گنو لینوکس رو با خارج از مخازن نصب کردن خراب کنی، بعد تر که دستت اومد خودت میدونی چی به چیه، و اینکه توزیع هایی مثل اوبونتو خیلی ساده هستن و نیاز به سختی زیادی نداره اگه مشکلی هم خوردی میتونی در انجمن مطرح کنی.
اگه رایانه خیلی قدیمی داری میتونی از سبک بودن گنوم با ظاهر قشنگش در برابر ویندوز استفاده کنی!

:)
« آخرین ویرایش: 06 اسفند 1401، 04:32 ب‌ظ توسط aboldom »

آفلاین 🇬🇧بریتانیای کبیر🇬🇧

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2657
  • GOD SAVE THE KING/QUEEN
« پاسخ #2 : 06 اسفند 1401، 05:45 ب‌ظ »
اگه مدل کارت گرافیک  تونو بگید حداقل میشه فهمید  که درایورش در کدوم توزیع ها هست.
« آخرین ویرایش: 06 اسفند 1401، 08:51 ب‌ظ توسط 🇬🇧United Kingdom🇬🇧 »
🇬🇧🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿🇬🇧

آفلاین hartin

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1586
« پاسخ #3 : 06 اسفند 1401، 08:35 ب‌ظ »
[quote author=USSR link=topic=156496.msg1233679#

من یک رایانه ی قدیمی دارم که بنابر پیشنهاد دوستم میخوام یکی از توزیع های گنوم را روش بگذارم برای وب گردی. من ویندوز دارم و هیچ دانشی از لینوکس ندارم.
ولی با کمی پرسوجو متوجه شدم که لینوکس با بعضی سخت افزارها سازگاری نداره مثلا همین دوستم که نشانی این سایت را داد دسکتاپش مدام کرش و هنگ میکنه و هنوز نتوانسته درستش کنه و ظاهرا مشکلش ناسازگاری انویدیا با لینوکسه.
رایانه ی منهم انویدیا داره حالا میخوام بپرسم کدام توزیع لینوکس با انویدیا سازگاری داره؟ تا برم دنبالش. البته اینم بگم که همین رایانه ی دوستم اولش کمتر هنگ میکرد ولی بتدریج و شاید بخاطر آپدیت ها غش کردنش بیشتر شده. آیا سرنوشت همه  توزیع هاهمین جوره ؟ او لینوکس مینت داره و میگه من پاپ نصب کنم نظر شما چیه؟
تشکر.
[/quote]نگاه کنید
شما یه بکاپ اول از سیستم داشته باشید
مورد بعد اینکه چه جور سلیقه ای دارید بگید راهنمایی کنیم
برای رابط کاربری یا همون میز کار
توصیه اول ما به شما دبیان هست هرچند اگر انویدیا دارید پاپ او اس سازگاری خوبی سعی کرده داشته باشه
مورد بعدی اینکه اگر هارد دارید اوبونتو نصب نکنید شاید بهتر باشه چون روی هارد سرعتش پایینه
برای انویدیا هم مشکلی نداره بگید دقیقا مدل رو ما راهنمایی کنیم
اگر هم تمایل دارید میتونید همزمان هم ویندوز هم هر توزیعی میخاید داشته باشید
:My Instagram
_.hartin._

آفلاین USSR

• Full Member
  • *
« پاسخ #4 : 07 اسفند 1401، 11:39 ق‌ظ »
درود وسلام

رایانه ای که میخوام روش گنولینوکس بگذارم قدیمیه که فعلا رویش یک ویندوز خراب نصب است برای همین میخواستم پاکش کنم و ویندوزش را ارتقا بدم ولی خواستم قبلش یک پرسوجویی بکنم بلکه لینوکسی شدم.
تا جایی که یادم میاد مشخصات این رایانه بقرار زیر است.
2 گیگ حافظه
40 گیگ ظرفیت فضای خالی هارد.
گرافیک انویدیا  GeForce 5500
CPU= single core  AMD sempron  3000 x86-64bit   64 compiler

درمورد سلیقم هم بگم که اصلا میانه ی خوبی با ترمینال ندارم و حتی کمی ازش میترسم بیشتر محیط رابط های گرافیکی را میپسندم. کاریهایی که باین رایانه میکنم بیشتر وبگردی وگاهی کارهای صوتی تصویری.
اول میخواستم همین جواب را با رایانه ی دوستم که لینوکس داره انجام بدم که آخرهای کار باز گیر کرد ورفتم سراغ ویندوز خودم. اگر قرار باشه گنولینوکس اینطوری باشه که خیلی حالگیریه! البته باو گفتم که باید درایور انویدیا را آپدیت بکنه گفت که روی خود لینوکس یک چیزی داره که درایور ها را چک میکنه و جواب میده که هیچ آپدیت جدیدی لازم ندارن یا موجود نیست.
حالا باتوجه به چیزهایی که گفتم منتظر راهنمایی بیشتر شما هستم. تشکر.

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19720
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #5 : 07 اسفند 1401، 12:19 ب‌ظ »
همون اوبونتو رو امتحان کن به نظرم.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین behzad1

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 514
« پاسخ #6 : 07 اسفند 1401، 12:30 ب‌ظ »
اوبونتو حداقل ۴ گیگ رم می‌خواد.

آفلاین thmkhtry

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 975
  • Fedora Linux
« پاسخ #7 : 07 اسفند 1401، 04:05 ب‌ظ »

درمورد سلیقم هم بگم که اصلا میانه ی خوبی با ترمینال ندارم و حتی کمی ازش میترسم بیشتر محیط رابط های گرافیکی را میپسندم. کاریهایی که باین رایانه میکنم بیشتر وبگردی وگاهی کارهای صوتی تصویری.

فدورا براتون عالیه. یکم مخازنش ضعیف هست ولی از باقی لحاظ ها خیلی عالیه. با همه نوع دسکتاپی میتونی نصبش کنی. از اینجا به بعد بستگی به خود شما داره. میتونید دسکتاپ های مختلف رو ببینید .

آفلاین hartin

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #8 : 07 اسفند 1401، 04:37 ب‌ظ »
دبیان بهتره سبک و راحت
آرچ هم خوبه
اوبونتو به خاطر اسنپ زیاد جالب نیست
_.hartin._

آفلاین thmkhtry

• Hero Member
  • *
  • Fedora Linux
« پاسخ #9 : 07 اسفند 1401، 04:40 ب‌ظ »
دبیان بهتره سبک و راحت
آرچ هم خوبه
اوبونتو به خاطر اسنپ زیاد جالب نیست
تازه کار ممکنه یکم اذیت بشه چون تا بحال گنو لینوکس از نزدیک ندیده وگرنه منم اینارو پیشنهاد میکردم.

آفلاین hartin

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #10 : 07 اسفند 1401، 05:00 ب‌ظ »
خب مینت هم عالیه
ساده راحت سبک
_.hartin._

آفلاین thmkhtry

• Hero Member
  • *
  • Fedora Linux
« پاسخ #11 : 07 اسفند 1401، 05:05 ب‌ظ »
فدورا سینامون هم داریم. شما بگو فدورا با هر دسکتاپی بگی داریم البته به جز دپیین.

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #12 : 07 اسفند 1401، 05:46 ب‌ظ »
درست گفته اوبونتو به صورت گرافیکی درایور هارو نصب میکنه ولی مشکل انویدیا جای دیگست!، برای انویدیا دو درایور داریم یکی آزاد و یکی غیر آزاد و انحصاری، اون انحصاری رو خود انویدیا داده. گاهی جفتش خوب کار نمیکنه! پس دیگه چیزی نیست که بخوای نصب کنی! مثل اینه کامپیوترت با ویندوز ۱۱ مشکل داشته باشه، دیگه نصب خودکار چاره ساز نیست.. ولی بنظر منم یه تست کن شاید اصلا مشکلی نبود، نصب اوبونتو یا چنین توزیع هایی از نصب ویندوز هم ساده تره، اگه برای وب گردی میخوای هم لازم نیست کاری کنی همه چی گرافیکی هست با فروشگاه گرافیکی که هرچی خواستی میتونی از توش نصب کنی

آفلاین USSR

• Full Member
  • *
« پاسخ #13 : 09 اسفند 1401، 07:57 ب‌ظ »
درود وسلام و تشکر.

خودم تازه کارم ولی این دوستم بخاطر مشکلش چندین بار توزیع های مختلف را نصب کرده پس مشکلی با نصب ندارم جایی به مشکل خوردم ازش راهنمایی میگیرم (اگه وقت کنه).
اینطور که متوجه شدم بعضی از این توزیع ها LTS هستند,این فرم را ترجیح میدم.
دوستی که پیشنهاد لینوکس مینت داد باید بگم که اتفاقا روی رایانه همین دوستم این توزیع نصبه که بابازکردن مرورگر وکمی کار گیر میکنه.وازآنجا که اهل آزمون و خطا نیستم,میزاریم در ته صف.
در اینترنت هم جستجو کردم دیدم فدورا را بعنوان سازگار ترین لینوکس با انویدیا معرفی کردن. ولی هیچکدام از آشنایانم فدورا نداره ببینم از ترکیب و کارش خوشم میاد یا نه.
البته من نرمافزار های زیادی لازم ندارم فقط گیمپ و اینک اسکیپ را داشته باشم -والبته لیبره آفیس- مارا بس.
اوبونتو هم که یکی گفت 4 گیگ رم میخواد ومن ندارم. پس میمانه انتخاب بین فدورا - آرچ - دبیان. فقط من نفهمیدم جریان این طعمهای زرد چوبه و دارچین ونعنا چیه؟ یعنی وقتی سینامون همراه یک توزیعی هست یعنی چه فرقی میکنه.وآنها که MATEدارن چه فرقی با دیگری داره.

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #14 : 09 اسفند 1401، 08:08 ب‌ظ »
دقیقا فرقشون درمورد همین بحث هست(:
ببین توزیع چیه؟ اوبونتو دبیان مینت و... ولی ظاهر توزیع ها چیه؟ همین کی‌د‌ی‌ای‌ پلاسما، گنوم، سینامون، میت....
رواله؟ خب ظاهر یا به عبارتی میزکار اینا هستن، که بهت یه چیز گرافیکی خفن تنظیمات و.. میدن که کارت راحت تر انجام بدی، و ربطی به توزیع ندارن(خیلی ربط ندارن) مثلا روی دبیان میشه ظاهر مینت رو آورد که همون سینامون هست!