انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: نصب دبیان  (دفعات بازدید: 2022 بار)

0 کاربر و 6 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین USSR

• Full Member
  • *
  • ارسال: 204
نصب دبیان
« : 15 فروردین 1402، 07:33 ق‌ظ »
سلام هنوزم گرفتارم.

دراین فاصله 8 توزیع نصب و پاک کردم چون بعضی ها از همان اول گیر میکردن و بعضی هم بعد از مدتی کار و گرفتن آپدیت ها شروع به دردسر میکردن.انگار وقتی آپدیت میشن بدتر میشن.گمانم بخاطر اینه که آپدیتها اکثرا میرن برای هماهنگی با گیم باز ها و سیستم های قدیمی را رها میکنن.
حالا میخوام برگردم دوباره به دبیان ولی خیلی سبک. سبک ترین میزکار و هرچه که سبکترش بکنه. من فایل ایزوی دبیان پایه را دارم اگر همین را روی CD بریزم بوت ایبل میشه یا برای بوایبل شدن cd کارخاصی باید بکنم.
در مرحله نصب چه نکاتی را باید دقت کنم .آن آموزشهایی که لینکش را در همین سایت گذاشته شده دیدم (البته بعضی هم لود نشد یا بخاطر فیلتر بود یا تاریخش گذشته بود) ولی دقیق نبودن.من اینرا از تجربه ی قبلی خودم میگم که باعث شد فایلهایم از بین برن. مثلا همین نکته ی MBR-Gpt که چیز باین مهمی را ندیدم واضح تذکر بدن.
بشنوید تا در عظمت شناور شوید.

https://en.wikipedia.org/wiki/File:Soviet_Anthem_Instrumental_1955.ogg

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
پاسخ : نصب دبیان
« پاسخ #1 : 15 فروردین 1402، 09:20 ق‌ظ »
چرا از ventoy استفاده نمی‌کنی؟
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین Bijan

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 742
  • Debian 11
« پاسخ #2 : 15 فروردین 1402، 01:31 ب‌ظ »
سلام هنوزم گرفتارم.

دراین فاصله 8 توزیع نصب و پاک کردم چون بعضی ها از همان اول گیر میکردن و بعضی هم بعد از مدتی کار و گرفتن آپدیت ها شروع به دردسر میکردن.انگار وقتی آپدیت میشن بدتر میشن.گمانم بخاطر اینه که آپدیتها اکثرا میرن برای هماهنگی با گیم باز ها و سیستم های قدیمی را رها میکنن.
حالا میخوام برگردم دوباره به دبیان ولی خیلی سبک. سبک ترین میزکار و هرچه که سبکترش بکنه. من فایل ایزوی دبیان پایه را دارم اگر همین را روی CD بریزم بوت ایبل میشه یا برای بوایبل شدن cd کارخاصی باید بکنم.
در مرحله نصب چه نکاتی را باید دقت کنم .آن آموزشهایی که لینکش را در همین سایت گذاشته شده دیدم (البته بعضی هم لود نشد یا بخاطر فیلتر بود یا تاریخش گذشته بود) ولی دقیق نبودن.من اینرا از تجربه ی قبلی خودم میگم که باعث شد فایلهایم از بین برن. مثلا همین نکته ی MBR-Gpt که چیز باین مهمی را ندیدم واضح تذکر بدن.
برای ساخت یو اس بی بوتیبل معمولا از rufus استفاده میکنم بین میزکارها هم xfce یکی از سبک ترین میزکارهاست مراحل نصب اگه قبلا توزیعی نصب کرده باشی مشکلی نیست. فقط در مورد دبیان ایزوهای مختلفی برای دانلود هست اونی رو دانلود کن فریمورهای که آزاد نیستن رو ساپورت میکنه که موقع نصب تو پیدا کردن فرضا کارت شبکه.... به مشکل نخوری. اینجا دبیان با میزکارهای مختلف میتونی دانلود کنی. من خودم از میزکار xfce استفاده میکنم
https://cdimage.debian.org/cdimage/unofficial/non-free/cd-including-firmware/11.6.0-live+nonfree/
« آخرین ویرایش: 15 فروردین 1402، 05:25 ب‌ظ توسط Bijan »

آفلاین USSR

• Full Member
  • *
« پاسخ #3 : 15 فروردین 1402، 01:35 ب‌ظ »
از ونتوی هم استفاده میکنم البته برای فایل های بزرگتر از CD ولی چون نصب با CD برام راحت تره و این فایل هم کوچک است و در CD جامیگیره و خواستم همیشه داشته باشمش اینبود که گفتم بپرسم چطور میشه CD بوت ایبل ساخت.
در این فاصله رفتم چند ویدیوی آموزشی در این باره دیدم خوب توضیح نمیدن و اغلب ویدیو مال چندین سال پیشه و شکل هایی که نشان میده کلا با ورژن های جدید یکی نیست. کسی که وارده میفهمه فلان چیز در ورژن جدید اسمش شده یک چیز دیگه ولی آدم تازه وارد از کجا باید بفهمه .
حالا اگر شما فکرمیکنید که در نصب دبیان پایه(minimal) دچار مشکل خواهم شد بمن بگید که اگر همان توزیع بزرگ و کامل را دوباره نصب کنم میتوانم سبکش کنم یعنی چیزهایی که مربوط به گیم و کارهای آنلاین و بدرد من نخور هستند ازش کم کنم؟ و یک چیز مهم تر اینکه بین آپدیت هایی که براش میاد چطور بدانم که فقط آنهاییکه امنیتی و ضروری هستند دریافت و آنهاییکه فقط آپگرید هستند حذف کنم و نگیرم چون باین نتیجه رسیدم که دبیان و فدورا و مینت در آغاز نصب روان بودن ولی بمرور کند تر و کند تر شدند و چون من پس از تنظیمات اولیه چیز دیگری اضافه نکرده بودم پس به آپگرید ها مشکوکم.

آفلاین Bijan

• Hero Member
  • *
  • Debian 11
« پاسخ #4 : 15 فروردین 1402، 01:42 ب‌ظ »
از ونتوی هم استفاده میکنم البته برای فایل های بزرگتر از CD ولی چون نصب با CD برام راحت تره و این فایل هم کوچک است و در CD جامیگیره و خواستم همیشه داشته باشمش اینبود که گفتم بپرسم چطور میشه CD بوت ایبل ساخت.
در این فاصله رفتم چند ویدیوی آموزشی در این باره دیدم خوب توضیح نمیدن و اغلب ویدیو مال چندین سال پیشه و شکل هایی که نشان میده کلا با ورژن های جدید یکی نیست. کسی که وارده میفهمه فلان چیز در ورژن جدید اسمش شده یک چیز دیگه ولی آدم تازه وارد از کجا باید بفهمه .
حالا اگر شما فکرمیکنید که در نصب دبیان پایه(minimal) دچار مشکل خواهم شد بمن بگید که اگر همان توزیع بزرگ و کامل را دوباره نصب کنم میتوانم سبکش کنم یعنی چیزهایی که مربوط به گیم و کارهای آنلاین و بدرد من نخور هستند ازش کم کنم؟ و یک چیز مهم تر اینکه بین آپدیت هایی که براش میاد چطور بدانم که فقط آنهاییکه امنیتی و ضروری هستند دریافت و آنهاییکه فقط آپگرید هستند حذف کنم و نگیرم چون باین نتیجه رسیدم که دبیان و فدورا و مینت در آغاز نصب روان بودن ولی بمرور کند تر و کند تر شدند و چون من پس از تنظیمات اولیه چیز دیگری اضافه نکرده بودم پس به آپگرید ها مشکوکم.
والا تجربه ای که من دارم توزیع های مختلف که استفاده کردم از اوبونتو مینت دبیان معمولا با آپدیت کردن روان تر میشن! مشکلی در کند شدن بعد از آپیدت نداشتم شاید مشکل شما از جای دیگه ست. در مورد نصب هم بهتره سراغ مینیمال نری و از اون لینکی که گذاشتم دبیان با فریمور های غیر آزاد رو نصب کنی
« آخرین ویرایش: 15 فروردین 1402، 05:25 ب‌ظ توسط Bijan »

آفلاین USSR

• Full Member
  • *
« پاسخ #5 : 15 فروردین 1402، 01:49 ب‌ظ »
دارم آخرین سطر از این لیست را دان میکنم درسته؟ چون اینطور که گفته میشه xfce ازهمه سبک تره.این درهمان نشانی استکه شما دادین

آفلاین Bijan

• Hero Member
  • *
  • Debian 11
« پاسخ #6 : 15 فروردین 1402، 01:56 ب‌ظ »
اون آخری فایل تورنتش هست. برای دانلود مستقیم فایل ایزو با میزکار xfceاین لینکشه:
https://cdimage.debian.org/cdimage/unofficial/non-free/cd-including-firmware/11.6.0-live+nonfree/amd64/iso-hybrid/debian-live-11.6.0-amd64-xfce+nonfree.iso

آفلاین 🇬🇧بریتانیای کبیر🇬🇧

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2646
  • GOD SAVE THE KING/QUEEN
« پاسخ #7 : 15 فروردین 1402، 01:57 ب‌ظ »
Lxqt سبکتره.
Lxde هم که مرده
🇬🇧🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿🇬🇧

آفلاین USSR

• Full Member
  • *
« پاسخ #8 : 15 فروردین 1402، 02:11 ب‌ظ »
من با تورنت مشکلی ندارم. تازگی یاد گرفتم و خیلی راحته .البته اگر این فایل همانی استکه شما پیشنهاد کردین  و غیر آزادها را داشت. درضمن این که شما میکین با آن فایل ایزوی لایو فرق داره؟

آفلاین Bijan

• Hero Member
  • *
  • Debian 11
« پاسخ #9 : 15 فروردین 1402، 02:18 ب‌ظ »
من با تورنت مشکلی ندارم. تازگی یاد گرفتم و خیلی راحته .البته اگر این فایل همانی استکه شما پیشنهاد کردین  و غیر آزادها را داشت. درضمن این که شما میکین با آن فایل ایزوی لایو فرق داره؟
نه فرقی نداره اما چون فریمورهای غیر آزاد رو پشتیبانی میکنه ممکنه در پیدا کردن کارت شبکه یا گرافیک و .... مشکلی نداشته باشی و چون از ابتدا دبیان با میزکار مشخصی رو دانلود میکنی مرحله انتخاب و نصب میزکار که در ایزو مینیمال است اینجا نیست باقی مراحل نصب همونه و فرقی نداره

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #10 : 15 فروردین 1402، 03:54 ب‌ظ »
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین USSR

• Full Member
  • *
« پاسخ #11 : 15 فروردین 1402، 04:18 ب‌ظ »
آنکه از تورنت دارم میگیرم و آقا بیژن پیشنهاد داد تا ۹۹/۹٪ رفته و همینطور یک ربع ساعت مانده جریان چیه ؟

اینکه آقای دانیال معرفی کرد نزدیک به ۸۰۰ مگ حجم داره و میخوام بدانم نصب کردنش راحته یا پیچیدگی های فراوان داره؟ بهر حال دارم میگیرمش ببینیم قسمت چی میشه. ما که نزدیکه ببریم. یعنی حدود یکماهه نتوانستم یک توزیعی پیدا کنم که با رایانه ی پیر من جورباشه. متشکرم.

یادم رفت بگم که هردو نشانی برای من فیلتر یا تحریمه خلاه با یارو شکن دارم دان میکنم.
« آخرین ویرایش: 15 فروردین 1402، 04:21 ب‌ظ توسط USSR »

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #12 : 15 فروردین 1402، 05:41 ب‌ظ »
نصبش بسیار راحته.

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
« پاسخ #13 : 16 فروردین 1402، 07:35 ق‌ظ »
توی این موضوع یه توضیحی درباره iso ‌های دبیان دادم.
https://forum.ubuntu-ir.org/index.php?topic=153821

دیگه لازم نیست نگران iso رسمی و غیر رسمی شامل firmware‌های انحصاری باشید که اونجا گفتم.
طبق یه تصمیم جدید، دبیان firmware‌های انحصاری رو همراه iso‌هاش قرار میده. تا موقع نصب، کاربر راحت باشه.
می‌تونید خیلی راحت جاهایی که درباره iso‌های غیر رسمی گفتم رو نادیده بگیرید.
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین USSR

• Full Member
  • *
« پاسخ #14 : 16 فروردین 1402، 08:42 ق‌ظ »
من از شکل و محیط لینوکس مینت را بیشتر از بقیه خوشم آمده.برای همین دیشب گفتم نصبش کنم بلکه کار بکنه.
بعد از نصب فقط شخصی سازی هایی انجام دادم و هیچ چیز نصب نکردم بجز حدود 600 مگ آپدیت های خودش شخصی سازی ها هم مثلا گزینه ی دارک برای پنجره ها و حتی تیک جلوی سایه داشتن زیر پنجره های باز شده و fade شدن و خلاصه هرچه که فکر میکردم فشاری رویش داشته باشه میزان کردم.همین باز صبح که روشن کردم داشتم دنبال این میگشتم که چطور باید باز شدن چیزی با دبل کلیک نباشه و تک کلیک باشه همینطور که دنبالش میگشتم گیر کرد. آخه یعنی چی؟ چرا اینطور میشه؟ دراین حالت اگر چیزی داره دانلود میشه ادامه داره و اسکرین سیور (که گذاشتم روی blank کارخودش را میکنه ولی فرمان هایی که با ماوس یا کلید میدم انجام نمیده. این حالت را من در ویندوز البته خیلی موقتی موقعی که آنتی ویروس داره آپدیت یا اسکن میکنه دیدم ولی چند ثانیه ولی در مورد لینوکس ها ول نمیکنه و همینطور میره تو فکر.ظاهرا نمیتونه تصمیم بگیره.

نقل‌قول
دیگه لازم نیست نگران iso رسمی و غیر رسمی

یعنی همه ی ایزوهای دبیان درمورد فیرم ویر ها یک جور شدند؟

نصبش بسیار راحته.

برای کسی که چندبار این کار را کرده و پیچ و خمش را بلده طبیعیه که راحته. مشکل برای کسانی استکه برای اولین بار میخوان این کار را انجام بدن. مثلا من الان نصب اوبونتو ها را یاد گرفتم و بلد شدم کجا باید تیک بزنم و کجاش باید تیک بردارم. ولی مشکل اونجاست که هرکدام از این آل لینوکس موقع نصب یک اطواری داره و برای انتخاب هاش یک اسم دیگری گذاشته که باعث میشه کسیکه برای بار اول وحتی دوم سردرگم بشه که چه باید کرد. مثلا الان یادم نیست کدامشان بود که یهو دیدم یک چیزی داره بنام: تیبل  چی چی میخواست.که دیگر توزیع ها چنین چیزی نداشتن. حالا وسط نصب بیا پیدا کن این دیگه چیه؟ برای همین پرسیدم مراحل نصب و آن ریزه کاری ها را یک کوچولو توضیح بدین تا طبق همان نقشه جلو برم. مثلا اینجوری:: اول یک پنجره میاد که باید بگذاری روی انگلیسی بعد درپنجره ی بعدی گزینه MBR را تیک بزن و مواظب باش تیک جلوی فلان که پائین پنجره است را برداری وپارتیشن efi درست کن مقدارش 50 مگ کافیه و......