انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: فارغ التحصیلی از انجمن تازه‌کاران  (دفعات بازدید: 1273 بار)

0 کاربر و 6 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین norouzi90

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 784
  • Debian + Mate
فارغ التحصیلی از انجمن تازه‌کاران
« : 22 فروردین 1402، 12:26 ب‌ظ »
با سلام،
چرا بایستی کاربری با داشتن بیش از چندین ارسالی بیاید و بگوید که سیستمم را ریخته ام بهم، بیایید و کمکم کنید! کنجکاوی و آزمون و ارتقا و تست سیستم و اجزا آن خیلی خوب است ولی ...
در این انجمن روال بر این است که کاربر تازه وارد در ابتدا از   انجمن تازه کاران شروع می کند و بعد از اینکه تعداد ارسالی هایش به یک حد مشخصی رسید می‌تواند در سایر قسمت‌ها  ارسالی داشته باشد.
ولی تعدادی از همین کاربران بعد از اینکه حتی تعداد زیادی ارسالی داشته اند، دقت کافی نکرده اند که توجه ویژه ای به Backup و Restore سیستمشان داشته باشند.
شما در این زمینه چه پیشنهادی دارید که هم باری از روی دوش کاربران قدیمی تر در پاسخ دهی به برخی سؤالات کاربران جدیدتر که می‌شود با داشتن Backup و Restore  مناسب، اینگونه سؤالات را کمتر  کرد و هم کاربران تازه وارد که با این مفاهیم آشنا نیستد یا اینکه اهمیتی به  این زمینه نمی دهند، متوجه اهمیت این موضوع بشوند.
مثلاً بهتر نیست بصورت تابلویی این موضوع در انجمن تازه کاران همیشه نشان داده شود تا کاربر تازه کار متوجه شود که اهمیت این موضوع تا آن اندازه مهم بوده است که بصورت تابلویی نشان داده شده است.
مثلاً بهتر نیست که قبل از اینکه فرد اجازه پیدا کند که در انجمن‌های دیگر موضوعی طرح کند، در این زمینه ابتدا در کادری این موضوع و اهمیت آن به کاربر نشان داده شود و بعد از تأیید شدنش، اجازه داشتن ارسالی در سایر قسمت‌ها به ایشان داده شود.
نظر شما در این مورد چیست؟شما چه پیشنهادی دارید؟
« آخرین ویرایش: 22 فروردین 1402، 12:36 ب‌ظ توسط norouzi90 »

آفلاین 13Mahdi84

• Full Member
  • *
  • ارسال: 187
  • Arch-Gnome
پاسخ : فارغ التحصیلی از انجمن تازه‌کاران
« پاسخ #1 : 22 فروردین 1402، 01:39 ب‌ظ »
درود بر همگی
نقل‌قول
چرا بایستی کاربری با داشتن بیش از چندین ارسالی بیاید و بگوید که سیستمم را ریخته ام بهم، بیایید و کمکم کنید! کنجکاوی و آزمون و ارتقا و تست سیستم و اجزا آن خیلی خوب است ولی ...
در این انجمن روال بر این است که کاربر تازه وارد در ابتدا از   انجمن تازه کاران شروع می کند و بعد از اینکه تعداد ارسالی هایش به یک حد مشخصی رسید می‌تواند در سایر قسمت‌ها  ارسالی داشته باشد.
خب اینجوری تکلیف کاربر تازه کاری که به مشکل خورده و تازه وارد انجمن شده چیه؟
نقل‌قول
شما در این زمینه چه پیشنهادی دارید که هم باری از روی دوش کاربران قدیمی تر در پاسخ دهی به برخی سؤالات کاربران جدیدتر که می‌شود با داشتن Backup و Restore  مناسب، اینگونه سؤالات را کمتر  کرد و هم کاربران تازه وارد که با این مفاهیم آشنا نیستد یا اینکه اهمیتی به  این زمینه نمی دهند، متوجه اهمیت این موضوع بشوند.
بنظر من اگه یک بخش مشکلات رایج اضافه کنند بهتر باشه
اگه منتظر بمونیم که یکی ظهور کنه واسه کمک کردن به ما و بهتر کردن دنیا،
هیچ وقت این اتفاق نمیوفته مگه اینکه خودمون دست به کار بشیم و به هم دیگه کمک کنیم

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #2 : 22 فروردین 1402، 03:05 ب‌ظ »
مشکلات رایج باید تو ویکی باشه، نه انجمن. در واقع محصول اصلی این پایگاه ویکیه و باید مرجع کاربرانش باشه. اگه چیزی اون‌جا نبود در انجمن مطرح بشه و اگه موضوع درستی بود، به ویکی اضافه شه.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین norouzi90

• Hero Member
  • *
  • Debian + Mate
« پاسخ #3 : 22 فروردین 1402، 03:31 ب‌ظ »
درود بر همگی
توزیع: مانجارو
مشکل رو در موضوع گفتم الان که میخوام دوباره pulseaudio رو با این دستور نصب کنم:
sudo pacman -S manjaro-pulse این خطا رو میده:

وقتی هم که اولین گزینه رو n میزنم این خطا رو میده:

الان کلا صدا ندارم
https://forum.ubuntu-ir.org/index.php?topic=156750.msg1234970;boardseen#new

مثلا اگر شما Backup های لازم از سیستمتان داشتید، آیا نیازی به طرح این پرسش بود؟!
خیلی راحت می زدی دوباره سیستمت را restore می کردی و سیستمت می شد مثل قبل.

آفلاین 13Mahdi84

• Full Member
  • *
  • ارسال: 187
  • Arch-Gnome
« پاسخ #4 : 22 فروردین 1402، 03:38 ب‌ظ »
درود بر همگی
توزیع: مانجارو
مشکل رو در موضوع گفتم الان که میخوام دوباره pulseaudio رو با این دستور نصب کنم:
sudo pacman -S manjaro-pulse این خطا رو میده:

وقتی هم که اولین گزینه رو n میزنم این خطا رو میده:

الان کلا صدا ندارم
https://forum.ubuntu-ir.org/index.php?topic=156750.msg1234970;boardseen#new

مثلا اگر شما Backup های لازم از سیستمتان داشتید، آیا نیازی به طرح این پرسش بود؟!
خیلی راحت می زدی دوباره سیستمت را restore می کردی و سیستمت می شد مثل قبل.
کاملا حق با شماست  ](*,) ](*,) ](*,)
از امروز به بعد به این توصیه ی شما عمل میکنم
اگه منتظر بمونیم که یکی ظهور کنه واسه کمک کردن به ما و بهتر کردن دنیا،
هیچ وقت این اتفاق نمیوفته مگه اینکه خودمون دست به کار بشیم و به هم دیگه کمک کنیم

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1923
« پاسخ #5 : 22 فروردین 1402، 04:08 ب‌ظ »
...
دقت کافی نکرده اند که توجه ویژه ای به Backup و Restore سیستمشان داشته باشند.
...
سلام، خوب موضوع اینه همه کارها حدودا با بازنشانی حل میشه! ولی بعضی چیزا باید حل بشه، مثل اینه هرکسی گفت مشکل خوردم بگیم توزیع رو دوباره نصب کن، یجورایی فرار همه‌گانی از مشکل هست

آفلاین norouzi90

• Hero Member
  • *
  • Debian + Mate
« پاسخ #6 : 22 فروردین 1402، 04:14 ب‌ظ »
مشکلات رایج باید تو ویکی باشه، نه انجمن. در واقع محصول اصلی این پایگاه ویکیه و باید مرجع کاربرانش باشه. اگه چیزی اون‌جا نبود در انجمن مطرح بشه و اگه موضوع درستی بود، به ویکی اضافه شه.

با این گفته شما موافقم ولی منظورم از طرح این موضوع چیز دیگری است.
دوست دارم آندسته از کاربران تازه کاری که به اهمیت Backup و Restore واقف نیستند، اهمیت این قضیه را بیشتر مورد توجه قرار بدهند.
بایستی کاربران تازه کار سیستمشان را به چالش بکشند و مطلب یاد بگیرند ولی با داشتن Backup های لازم.
بنظر من علاوه بر ویکی، بایستی  بر سر در صفحه انجمن تازه‌کاران نیز  این موضوع، تابلو بشود.
ویکی جایی است که:
مشکلات رایج باید تو ویکی باشه، نه انجمن.
ولی من می‌گویم، قبل از اینکه کارت به جستجو در ویکی و جستجو در میان صدها دستور و راهکار صف کشیده در آنجا ختم بشود، بسادگی با این تابلو در  انجمن تازه‌کاران می‌گوییم که با گرفتن Backup های لازم خودت را راحت کن.
 ولی موضوع اینکه چگونه بهتر است از سیستممان Backup های لازم را بگیریم برای زمانی که دچار دردسر شده ایم، جایش حتماً در ویکی است.
خوب بهتر است با طرح یک مثالی منظورم را واضحتر برسانم:

نقل‌قول
جناب بهزادی زدم آدمیت شد به دبیران ۱۲ ولی سیستم من کلا از دست رفته میز کار گنوم اصلا بالا نمیاد مجبور شدم با xfce بیارم بالا اونم میاد بزور کار میکنه ولی در حین آپ دیت خیلی خطا میداد اولش با w: بودش نمیدونم فکر کنم باید دوباره از اول سیستم رو نصب کنم اگه شما راهی دارین که بتونم برگردم به دبیران ۱۱ قبلی خودم

https://forum.ubuntu-ir.org/index.php?topic=156728.msg1236336#msg1236336

؟!

آفلاین norouzi90

• Hero Member
  • *
  • Debian + Mate
« پاسخ #7 : 22 فروردین 1402، 04:52 ب‌ظ »
...
دقت کافی نکرده اند که توجه ویژه ای به Backup و Restore سیستمشان داشته باشند.
...
سلام، خوب موضوع اینه همه کارها حدودا با بازنشانی حل میشه! ولی بعضی چیزا باید حل بشه، مثل اینه هرکسی گفت مشکل خوردم بگیم توزیع رو دوباره نصب کن، یجورایی فرار همه‌گانی از مشکل هست
مشکل:

۱- مثلاً به اشتباه زدیم تعدادی از فایل‌های سیستممی را حذف کردیم.
۲-مثلا می‌خواهیم قطعه سخت افزاری  را که داریم و سیستممان آنرا نمی شناسد، به سیستم آنرا بشناساییم.
در موضوع ۱ ، بازنشانی می‌تواند کمکمان کند، ولی در موضوع ۲ ، نه.
Backup داشتن از سیستممان تمام مشکلات ما را حل نخواهد کرد، ولی برایمان در جای خود تکیه گاهی خواهد بود.

یادم می‌آید در همان سالهای اولیه کار با گنو/لینوکس من هم مثل خیلی‌های دیگر خیلی سربه سر سیستمم می گذاشتم، هر وقت که اهالی خانه با سیستم کار داشتند، سیستم خراب بود.
یکبار دقت کردم، بندگان خدا راست می گفتند، هر وقت می‌گفتند که با سیستم کار داریم من برای چندین ماه متوالی گفته ام، سیستم خراب است بهم وقت بدهید تا با دوستان انجمن فارسی درستش کنیم!!
اگر Backup داشتم، اینقدر دیگه سیستم برای آن‌ها تعطیل نبود!

آفلاین thmkhtry

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 975
  • Fedora Linux
« پاسخ #8 : 22 فروردین 1402، 05:00 ب‌ظ »
کجا بکاپ بگیریم جناب نوروزی که خوب باشه؟

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1923
« پاسخ #9 : 22 فروردین 1402، 05:32 ب‌ظ »
قبول دارم پشتیبان گیری مهمه، ولی عده‌ای از کاربران مشکلی با خرابی ندارن و در صورت واقعا به فنا رفتن توزیع هم میرن توزیع جدید نصب میکنن و فقط پارتیشن خانه و اطلاعات مهم رو از سیستم عامل قبلی میکشن بیرون، البته پشتیبان گیری هم مهمه و اینکه کاربر اینو بدونه مهمه

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #10 : 22 فروردین 1402، 06:54 ب‌ظ »
اگه افراز خونه‌رو‌جدا کرده باشید، خراب هم بشه مشکلی پیش نمی‌آد‌. نهایت دوباره نصبش می‌کنید‌، بدون این‌که چیزی رو از دست بدید.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین norouzi90

• Hero Member
  • *
  • Debian + Mate
« پاسخ #11 : 22 فروردین 1402، 07:17 ب‌ظ »
اگه افراز خونه‌رو‌جدا کرده باشید، خراب هم بشه مشکلی پیش نمی‌آد‌.
قبول دارم.

نهایت دوباره نصبش می‌کنید‌، بدون این‌که چیزی رو از دست بدید.
چند چیزی را که از دست می دهیم:

۱- زمان
۲- حجم اینترنت
۳- تمامی مواردی که به ذهنتان می‌رسد نمی‌توانید به چالش بکشید، چون هی مجبورید که سیستم  را از نو نصب نمائید.

آقای بهزادی، فقط یک سوال:
چرا نبایستی کار درست را  در همان ابتدا به صورت تأکید شده به تازه کاران یاد داد؟

آفلاین 🇬🇧بریتانیای کبیر🇬🇧

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2651
  • GOD SAVE THE KING/QUEEN
« پاسخ #12 : 22 فروردین 1402، 08:48 ب‌ظ »
اگه می‌هواید چیزی که نیازمند دسترسی روت نباشه را امتحان کنید یک کاربر جدید بنام تست درست کنیدو در آن هرررر کاری خواستید بکنید ولی ازش استفاده روزانه و .... نکنید. فقط تست
🇬🇧🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿🇬🇧

آفلاین norouzi90

• Hero Member
  • *
  • Debian + Mate
« پاسخ #13 : 23 فروردین 1402، 10:17 ق‌ظ »
کجا بکاپ بگیریم جناب نوروزی که خوب باشه؟

الف)
قانون 3-2-1 چیست؟
برای اینکه شانس بیشتری برای ریکاوری اطلاعات خراب و یا از دست رفته خود داشته باشد، از قانون 3-2-1 پیروی کنید.
قانون 3: از فایل‌های مهم خود سه کپی تهیه کنید: یکی نسخه اصلی و دو تا بکاپ از آن.
قانون 2: فایل‌ها را حداقل بر روی دو نوع استوریج نگه دارید تا در برابر انواع خطرات از آنها محافظت کنید.
قانون 1: یک کپیِ آف سایت تهیه کنید یعنی یک نسخه از اطلاعات خود را در مکانی خارج از خانه و یا محل کار خود نگهداری کنید.
منبع: https://falnic.com/blog/backing-up-information.html

ب)
استفاده از دو نوع نرم‌افزار متفاوت برای بک آپ گیری مثلا: timeshift و  fsarchiver  .

بکاپ گیری با timeshift :
برنامه TimeShift چیست؟ مانند Windows System Restore و macOS Time Machine که در ویندوز و مک استفاده میشود، گنو/لینوکس نیز ابزاری به نام «TimeShift» دارد. ما به راحتی می توانیم این ابزار بازیابی یا پشتیبان گیری سیستم لینوکس را روی اوبونتو، لینوکس مینت و دبیان و ... نصب کنیم. وظیفه کلیدی این ابزار ایجاد snapshot فوری است که در هنگام بازیابی، حالت قبلی را بازیابی می کند.

FSArchiver :
FSAarchiver یک ابزار سیستمی است که به شما امکان می دهد محتویات یک فایل سیستم را در یک فایل آرشیو فشرده ذخیره کنید. سیستم فایل در پارتیشنی که اندازه متفاوتی دارد، قابل بازیابی است و می توان آن را در سیستم فایل دیگری بازیابی کرد.
« آخرین ویرایش: 23 فروردین 1402، 10:24 ق‌ظ توسط norouzi90 »

آفلاین thmkhtry

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 975
  • Fedora Linux
« پاسخ #14 : 24 فروردین 1402، 01:21 ب‌ظ »
برای بکاپ گرفتن میتونید از btrfs استفاده کنید که این گزینه رو داره. همچنین توی توزیع اوپن سوزه و در yast2 خود به خود بکاپ میگیره و خود به خود میذاره روی btrfs موقع نصب.