انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: راهنمایی برای نوشتن سیستم عامل  (دفعات بازدید: 20207 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین alend

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1319
پاسخ به: راهنمایی برای نوشتن سیستم عامل
« پاسخ #30 : 12 مهر 1389، 11:07 ب‌ظ »
احتمالا استادتان می خواسته همه شما را بیندازد دنبال بهانه می گشته؟

شاید هدفش این بوده که تحقیق کنید و بفهمید که طراحی سیستم عامل بسیار دشوار است تا رسد به نوشتن آن!

در ضمن این دوست که فرمودند چند سیستم عامل بااسمبلی نوشته شده اند اگر امکان دارد لینک آن رادر اختیار دوستان قرار دهد شاید مشکل پروژه حل شود؟

شاید تنها بتوان برنامه ای نوشت که بتواند فقط سیستم مورد نظر را بوت کند نه چیزی بیشتر!

آفلاین ریچارد استالمن بزرگ!

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 694
  • انا المسموم ما عندی به تریاق ولا راقی !
    • بازاریابی چریکی و کسب درامد اینترنتی
« پاسخ #31 : 12 مهر 1389، 11:51 ب‌ظ »
اگر این داستان جنجالی صحت داره خوب یه مقداری کمک!!!
زبان اسمبلی رو برای نوشتن سیستم عامل فراموش کنید! اینکار یه پروژه دو سه هزار خطی C رو میکنه یک میلیون خط! که ایراد یابی فاندامنتالش تقریبا غیر ممکنه! بعدا می تونید برنامه رو به هر زبونی که باشه با یکم کار سبک به زبان اسملبی ترجمه کنید!
نیاز داره به کمینه یه تیم با همون تعداد سه جهار نفر که تا حد بسیار قابل قبولی با یک زبان خاص (زبان های حد متوسط ) آشنائی داشته باشن. مطمئنا زبان های حد بالا بدرد این کار نمیخورن ( لطفا یه تیم با متخصصین زبان بیسیک یا پی اچ پی رو فراموش کنید! ).
پیشنهاد میشه برای هریک از اعضاء تیم یک جلد از ترجمه فارسی کتاب تاننباوم رو بخرید و شروع به خوندنش کنید.
کتاب تاننباوم (این اسم نویسنده کتاب هست ، توی اینترنت دربارش سرچ کنید. اسم کتاب هست *** سیستم های عامل***یا یه همچین چیزی! ) برداشت قابل درک و بسیار عالی به شما از یه سیستم عامل میده و کار کرد اونها رو بخوبی برای شما شرح میده. کدهای مینیکس رو هم توش آورده و تیکه به تیکه با این مثال عملیاتی توضیح داده که جه باید بکنید اما خوندن اون نیازمند این هست که برداشت کاملی از سخت افزار داشته باشید.
فکر کنم همین یه قلم کتاب رو که بخونید براحتی بتونید یه سیستم عامل قابل قبول راس یه نمره ده بنویسید اما خوندن و فهمیدن  این کتابه خودش یه یک سال روزی 16 ساعت وقت نیاز داره!  ;)
اگه هنوز فکر می کنید که توی حذف و اضافه نباید این واحد رو حذف کنید اینکه می خواید هسته شما یکپارچه باشه یا نه و اینکه این هسته گرامی تا چه حد قابلیت بعد از بوت شدن رو قراره داشته باشه ، قابل توسعه باشه یا محدود ، پیکر بندی انحصاری یا عام و مطالبی از این قبیل رو باید محبت کنید و قبل از شروع یا از اون استاد گرامی بپرسید و یا دربارش به اندازه کافی تحقیق کنید و تصمیم بگیرید.
راستی این کار برای ساده شدن نیاز داره برای اون تیمتون به تعداد هر نفر یه سیستم هم ببندید که قطعات کاملا یکسان داشته باشه! توی همش مین ، سی پی یو و رم از همه مهمتره. فکر کنم یه سیستم ارزون هم برای این کار بتونید پیدا کنید ( که بعید می دونم ولی ممکنه توی مزایده های دولتی بتونین گیر بیارید! ) برای این کار از همه چیز مناسبتره!
به نظر می رسه شما هیچ تصویر ذهنی از این پروژه ندارید ( و البته استاد شما هم!!! )
اگر یه سیستم عامل باشه ( مثل لینوکس ) و شما بخواهید اونو از ابتدا بر پایه هستش بچینید از حد اطلاعات همه اساتید ایرانی بسیار بسیار فراتر هست. گواه این مطلب رو هم می تونید در مینتینرهای سیستم عامل های مختلف و میزان اطلاعاتشون پیدا کنید ;) ( یکم سرچ کنید و سورس همین اوبونتو رو دانلود کنید و فقط یه نگاه بهش بیاندازید بهتر متوجه عرایض بنده خواهید شد!  دبیان هم توی سایتش بخشی برای گاید دولوپر ها داره که دیدنش بهتر مطلب رو برای شما جا خواهد انداخت!!! )
اینم یه پیش نهاد راس ده نمره: سورس DLL رو دانلود کنید و برای یه سیستم سخت افزاری خاص بهینش کنید و شاخ و برگش رو بزنید و چنجش کنید به اسمبلی ، بدید دست این استاد دیوانه بره یه نمره بهتون بده فکر کنه دانشجو کلمه ائیه که روی ایرانی هم میشه گذاشت! فکر کنم این کار رو براحتی توی یک یا دوسال بتونید سامون بدید ;)

شاد باشین!!!
من نباید چیزى باشم که تو می خواهى ، من را خودم از خودم ساخته ام، تو را دیگرى باید برایت بسازد و منى که من از خود ساخته ام،آرزوهای من است ،تویى که تو از من می سازى کمبودهایت هستند.
----
ده نکته در استفاده از لینوکس یا آنتی ویندوز!

آفلاین Alir3z4

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 750
  • Guess who's back?
« پاسخ #32 : 13 مهر 1389، 12:02 ق‌ظ »
با اجازه از استاد هادی :D

خب یه فکر بهتر دارم!
شما با همون C# , F#, VB.net, VB, Visual C++, Visual C و کلا زبان های قابل کار در ویژوال استودیو یک عدد فایل منیجر بر پایه ویندوز انجین (Windows Engine)  بنویسید و با بوت بالا بیارید!!!
بده دست استاد استاد هم قاب بگیره!
سورس اینگونه فایل منیجر ها به وفو در اینترنت یافت میشود!!!!
یه مرد هیچوقت زمین نمیخوره...

آفلاین r_m1232002

• Full Member
  • *
  • ارسال: 143

آفلاین ibtkm

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 79
    • وبلاگ من درباره ی امنیت , لینوکس و برنامه نویسی
« پاسخ #34 : 13 مهر 1389، 11:25 ق‌ظ »
نقل‌قول

دیدن مشخصات کاربری آدرس ایمیل [ارسال پیغام خصوصی [کاربر آفلاین

« پاسخ #19 حاضر: دیروز در ساعت 20:44:48 بعدازظهر »
   نقل قولنقل قول
نوشته: ibtkm در دیروز در ساعت 19:14:42 بعدازظهر
اقا کلا ۳ حالت برای حرف این استاد امکان داره :
۱-نوشتن یک سیستم عامل خیلی خیلی خیلی ساده :   تو بعضی از کتاب های c++ دیدم که یارو نویسنده ه گفته یه سیستم عامل خیلی خیلی خیلی ساده بنویسید که بتونه همچین کارهایی رو انجام بده.  حالا استاد این دوست هم همین سیستم عامل رو می خواد منتها یک کم پیشرفته تر و با اسمبلی

۲-نوشتن یک سیستم عامل تقریبا ساده : اقا به فرض تروالدز تو ۱ سال کرنل رو طراحی کرده باشه. این دوست که نمی خواد اون کرنل رو طراحی کنه!!! پس می شه سر و ته قضیه رو ۴ ماهه در اورد و یه کرنل خیلی خیلی ساده نوشت و ....

۳-نوشتن یک سیستم عامل ساده : حالت بالا به صورت ۱ نفره در ۴ ماه ممکنه بود.این حالت در ۴ ماه برای ۴ نفر امکان داره.پس این دوست می تونه با ۳ نفر دیگه در ۴ ماه یه کرنل خیلی ساده و ... بنویسه

بوت لودر و امنیت و .... رو کاملا بی خیال شو.

من نمیدونم اگه این کارا اینقدر سادست که شما میگین چرا دست به کار نمیشین و اگه احیانا وقت گرانبهاتونو زیاد میگیره، 4 تا از رک و رفقا هم خبر کنید و دور همی یه سیستم عامل، نه همون کرنل رو نمینوسین و دنیا رو از تنبلی و کاهلی و نادونی در نمیارید؟! Shocked

فیلم هندی زیاد میبینید اینطور که واضحه!

اگه به این راحتیا بود دوست من که لینوس تنها بشر توی کل تاریخ نمیشد که تونسته کرنل بنویسه (دقت کن، کرنل، سیستم عامل که بماند). در ضمن کرنل به تنهایی به هیچ دردی نمیخوره و برای ارتباط با دنیای خارج احتیاج به واسطه و کامپایلر داره.

من توصیم اینه که رامین جان شماره این استادشونو بدن تا دوستان یه خورده توجیهش کنن. اینطور که پیداست نمیدونه سیستم عامل چیه!

مثل اینکه دوستان خوب متوجه نشدن!
اقا چرا هر کی اسم سیستم عامل می شنوه فکر می کنه منظور یه سیستم عاملی هست که :‌
۱-graphical باشه
۲-باید پروتکشن های مثل ssp و dep و ... داشته باشه
۳-مشکل دسترسی به اینترنت نداشته باشه
۴-boot loader داشته باشه
۵-permision بندی داشته باشه
.....

بنده گفتم استاد ایشون از اینا یه سیستم عامل خیلی خیلی ساده خواسته.   حالا همتون تا کف bootloader و امنیت و .... رفتید؟!   
تفکر آزاد به همراه تصمیم گیری آزاد در دنیای آزاد. این است دنیای لینوکس.

آفلاین xmlparser

• Full Member
  • *
  • ارسال: 109
  • Oldman
پاسخ : راهنمایی برای نوشتن سیستم عامل
« پاسخ #35 : 11 آبان 1391، 11:30 ق‌ظ »
واقعا این تاپیک رو که خوندم فهمیدم نباید روی این انجمن وقت گذاشت  ](*,)

بنده خدا یه راهنمایی خواسته شما زدید داغونش کردید  ](*,) ](*,)
:-X

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!
« پاسخ #36 : 11 آبان 1391، 02:10 ب‌ظ »
واااااا این که مال شونصد ساله پیشه :)) .

چطوری پیداش کردید؟

من دیشب اتفاقی MikeOS رو توی یوتوب دیدم. حالا خودم یه چیزی با سورسهاش نوشتم :

خب ابتدا :

۱- نصب qemu-system

sudo apt-get install qemu-system
۲- دانلود و اکسترکت :
http://uplod.ir/y829yfkxa6bk/velsa.zip.htm

۳- سپس باید مجازی سازی کنید :

qemu-system-i386 -fda velsa.iso
یا

qemu-system-i386 -fda velsa.flp
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین ahmadubuntu

• Full Member
  • *
  • ارسال: 240
    • ahmadubuntu.ir
« پاسخ #37 : 11 آبان 1391، 02:19 ب‌ظ »

بنظر بد نباشه برای جلوگیری از بی احترامی به دیگران یکم قوانین رو سخت تر کرد شایدم قوانین درسته و ناظرها کارشونو درست انجام نمیدن :-X
اگر دین ندارید لااقل آزاد مرد باشید... نه اینکه آزادانه بی احترامی کنین
شایدم اینایی که اینجوری برخورد میکنن نفوذیای ویندوزین که میخوان آبروی لینوکسی ها رو ببرن >:(

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #38 : 11 آبان 1391، 02:34 ب‌ظ »

بنظر بد نباشه برای جلوگیری از بی احترامی به دیگران یکم قوانین رو سخت تر کرد شایدم قوانین درسته و ناظرها کارشونو درست انجام نمیدن :-X
اگر دین ندارید لااقل آزاد مرد باشید... نه اینکه آزادانه بی احترامی کنین
شایدم اینایی که اینجوری برخورد میکنن نفوذیای ویندوزین که میخوان آبروی لینوکسی ها رو ببرن >:(

نه نفوذی و ... در کار نیست. متاسفانه! فقط کافیه الان بگید یه توزیع جدید میخواید ایجاد کنید ببینید چه رفتاری باهاتون میشه  ](*,)

آفلاین حامد سپهر

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1556
« پاسخ #39 : 11 آبان 1391، 03:00 ب‌ظ »
یه سوال، کسی لینک دانلود این کتاب سیستم عامل تننباوم رو نداره؟ خودم کلی گشتم چیزی نیافتم :(

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #40 : 11 آبان 1391، 03:06 ب‌ظ »
یه سوال، کسی لینک دانلود این کتاب سیستم عامل تننباوم رو نداره؟ خودم کلی گشتم چیزی نیافتم :(

برو توی این سایت : http://libgen.info

عبارت Operating systems design and implementation  رو تایپ کن.

روی گزینه Smart (اگه اشتباه نکنم) دوبار کلیک کن و Submit Query رو بزن.

آفلاین حامد سپهر

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1556
« پاسخ #41 : 11 آبان 1391، 04:32 ب‌ظ »
دوست عزیز شما میتونی از لینک زیر ویرایش سوم رو دانلود کنید .
http://uplod.ir/61mliat6lj6s/Prentice.Hall.Operating.Systems.Design.and.Implementation.3rd.Edition.Jan.2006.chm.tar.gz.htm

اوه... چه زیاد بود! کی حال داره بخونش تازه اونم با این زبان انگلیسی نصفه نیمه؟!  ;D چه حالی داشته نویسندش! و درضمن ممنون :)

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19722
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #42 : 12 آبان 1391، 01:01 ق‌ظ »
ترجمه‌ی فارسی‌اش هم تو بازار هست که بهترینش برای دکتر حقیقته!
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #43 : 12 آبان 1391، 09:29 ق‌ظ »
ترجمه‌ی فارسی‌اش هم تو بازار هست که بهترینش برای دکتر حقیقته!
انتشارات نص؟

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19722
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #44 : 12 آبان 1391، 02:41 ب‌ظ »
انتشاراتش رو یادم نیست الآن! مترجمش دکتر ابوالفضل طرقی حقیقته
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن