خب میبینم که برابر پاسخهای پیشین، جواب قانعکنندهای نداشتید و دست به دامن ادّعاهای جدید شدید. مشکلی نیست. به اینها هم که مشخّصاً دمدستیتر و سطح پایینترن پاسخ میدم:
اقای بهزادی من مدیر زیر ساخت DevOps شغلمه. آخه «بارگنج» چیه؟ بابا کم تعصب داشته باشید به فارسی. یه جوری حرف بزن مردم بفهمن
تاوان بیسوادی شما رو که دیگران نباید بدن. بفرمایید
واژهنامهٔ انجمن رو بخونید که دیگه نگید فارسی کیلی کیلی کم بلد! این که این واژهها رو متوجّه نمیشید نشون میده در دو مورد ضعف دارید. یکی علوم رایانه که نمیدونید یه چیز چیکار میکنه و دهنتون اون مفهوم رو فقط به یه نامآوا نگاشت میکنه. دوم زبان انگلیسی که وقت میگید container فکر میکنید دارید یک مفهوم یکتا رو بیان میکنید و متوجّه نمیشید اسم فاعل از ریشهٔ contain است.
اصلی ترین دلیل عقب موندگی همین تعصب هاست.
دقیقاً… پس تعصّب رو کنار بذارید
اصلا چطور اینجا که انجمن ابونتو است توش اومدین جشن دبیان گذاشتید؟ چون اقای بهزادی گفته ابونتو اخه و دبیان نصب کرده؟
به همون دلیلی که وقتی اوبونتو رو نصب میکنید و برای اولین بار فایرفاکس رو باز میکنید، یکی از چهار تا پایگاه وب پیشنهادی بهتون رو
https://debian.org گذاشتیم!
بابا کم تعصب و نظر شخصی داشته باشید. ای کاش برمیگشتیم به همون زمانی که دوستانی که واقعا دلسوز بودن اینجا مدیر بودن
ببخشید که نظر شخصی داریم ارباب! دیگه تکرار نمیشه. منتظر میمونیم شما نظرتون رو بگید، ما فقط تکرارش کنیم!
ابونتو به درستی فهمیده که پکیج های قبلی مشکل دارند و اومده یه چیزی رو به اسم اسنپ معرفی کرده. اتفاقا همین اسنپ باعث شد خیلی از برنامه بیان روی ابونتو که قبلا حتی خوابشم نمیدیدیم.
از چندین جهت این حرف اشتباهه که میتونه برای خودش رکوردی به حساب بیاد.
۱. بستههای قبلی مشکلی ندارن. داریم میبینیم که از قدیم تا الآن دارن خیلی عالی و بدون مشکل کار میکنن.
۲. ما(اوبونتو) هرگز چنین ادعایی نکردیم که بستههای قبلی مشکلی دارن. اسنپ فقط یه روش دیگه است.
۳. اسنپ رو اوبونتو معرّفی نکرده! کنونیکال معرّفیش کرده و ما فقط اون رو با رأیگیری برای یه سری بستهها استفاده میکنیم.
۴. دقیقاً چه برنامهای به خطار اسنپ اومده روی اوبونتو؟ تقریباً تمام بستههای اسنپ از پیش به صورت deb موجود بودن و هستن.
۵. حتا به فرض این که اسنپ باعث اومدن اون برنامهها به اوبونتو شده باشه، کی گفته اصلاً اومدن چنین برنامههایی به اوبونتو چیز خوبیه؟ اوبونتو یه توزیع از سیستمعامل گنوست و هدف گنو، ایجاد سیستمعامل صددرصد آزاد بوده. اگه چیزی باعث بشه یه نرمافزار مالیکیتی بیاد روی گنو، اونچیز حتماً چیز بدیه!
مگه مک اواس از کتابخونه های اشتراکی استفاده نمیکنه؟ فکر کنم مثل بقیه داشته باشه.
نمی دونم اونجا چجوری نرم افزارها رو ارائه میدن ولی باید استفاده از کتابخونه های اشتراکی ممکن باشه
سیستمعامل مک به صورت پیشگزیده برنامهها رو به صورت تصویر دیسک منتشر میکنه. برای همین برنامههاش کمدتر اجرا میشن و مشکلات امنیتی توشون فراوونه.
البته سامانهای به نام homebrew وجود داره که میذاره برنامهها رو مثل آدمیزاد روش نصب کرد که اگه این نبود، هیچ آدمی که یه کم رایانش سرش میشه سمتش هم نمیرفت!
من نمیفهمم چرا میگه «دورۀ کتابخونۀ اشتراکی گذشته.»! بارها دلایلِ برتریِش گفته شده و همه آگاهیم از مزایاش!
و این موضوع که میگه راحتتره برای توسعهدهندهها! یهوقت فشار نیاد بهشون که یاد بگیرن و به روشِ اصولیِ گنو برنامه بنویسن خب!
دارن مفلطه میکنن. این موضوع هیچ ربطی به توسعهدهنده نداره اصلاً. اونی که باید خواسش به این موضوع باشه، توسعهدهندهٔ توزیعه. یعنی مثلاً من که توسعهٔهندهٔ اوبونتو هستم،برای بستهبندی برنامههایی که نگهداریشون رو به عهده گرفتم، میرم و نگارشّای کتابخونههای مورد نیاز رو بررسی میکنم. در مجموع برای هر بسته دو دقیقه هم زمان نمیبره. بقیهٔ چیزها رو زیرساخت خفن دبیان خودش انجام میده و اگه اشتباهی کنم، خودش بهم میگه.
الان بحث اصلی اینه که سازنده برنامه ها نمیخوان واسه هر توزیع یکی یکی برنامه هاشون رو بسته بندی کنن. هر توزیع مختلف هم یه نسخه از اون کتابخونه ای که میخوان رو داشته باشه، یا اصلا نداشته باشه، یا تو تو ریپو های اون توزیع اصلا اون کتابخونه نباشه و ...
میخوان یه بار بسته بندی کنن و همه جا استفاده بشه.
وقتی چند تا توزیع داشته باشیم (و احتمالا همزمان به روز نمیشن) مشکلی که پیش میاد اینه که مثلا برنامه یا کتابخونه (الف) جدید میشه. ممکنه که تغییر بزرگی هم بکنه. در اینجا باید برای هر توزیعی جدا گونه برنامه رو منتشر کرد. شاید مجبور بشن برای یه توزیع برنامه رو متفاوت بسازن. در کل مشکل بزرگی میتونه درست بشه.
همونطور که گفتم بستهبندی برنامهها توی توزیعها کار توسعهدهندهٔ توزیعه، نه نویسندهٔ برنامه!