انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: اسنپ , خوب یا بد؟  (دفعات بازدید: 2785 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین سودو

• Full Member
  • *
  • ارسال: 191
  • :(){ :|:& };:
پاسخ : اسنپ , خوب یا بد؟
« پاسخ #30 : 14 خرداد 1402، 03:29 ب‌ظ »
خارج از بحث، واسم سواله دقت کردین کاربر فاراب همیشه آفلاینه و فقط بحث اسنپ که می‌شه پیداش می‌شه؟ 😅

آفلاین khalilshahr

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 377
  • تور سلاح من
« پاسخ #31 : 14 خرداد 1402، 05:06 ب‌ظ »
حتما تو گروه توسعه اسنپ شاید کار میکنه ...
کی میدونه چی به چیه ...خخخ
رهایم کن ویندوز من دلم لینوکس ازاد با تور میخواد .

آفلاین FU

• Newbie
  • *
  • ارسال: 7
« پاسخ #32 : 14 خرداد 1402، 05:33 ب‌ظ »
یه صحبتی قدیما در مورد گنو زامبی ها کرده بودم تو انجمن که بی توجهی به اون باعث ایجاد بلبشویی شد که الان شده
سیاست تنگ نظرانه امثال ریچارد استالمن شده اینکه ما با پدیده ی مسخره ای به اسم گنو/هرد مواجه هستیم و اگر لینوس تروالدزر نبود تا الان به قول آقای بهزادری کارسازی  ;D ;D ;D نبود که سرور این انجمن روش باشه، چیزی که واقعا می خوام بدونم اینه که سرور این انجمن توسط کی تامین می شه، چون اگر فکرم درست باشه و خود کونیکال این سرور رو در اختیار دوستان قرار داده باشه حق هیچ گونه اقدامی توسط مدیران اون ضد سیاست هاش وجود نداره

اینا رو گفتم که بگم اسنپ قطعا ایده آل نیست ولی نیازی ایجاد شده به اسم یکپارچگی که با این توزیع های که مثل جعبه مداد رنگی هستن و هر روز یه رنگ جدید کشف می شه و امثال آقای حقیری اونها رو دووولوپ می کنن، هیچ آینده ای واسه اومدن شرکت های تجاری به سمت لینوکس واسه حداقل بخش دکستاپ نخواهد بود

پس اگر عرضه ساخت هیچ قطاری ندارید به واگن های قطار در حال حرکت سنگ نزنید

آفلاین Mahdi_RAM

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 66
« پاسخ #33 : 14 خرداد 1402، 06:28 ب‌ظ »
متاسفانه بله ...
این ارسال در پاسخ جناب بهزادی و تایید از دست رفتن اوبونتو
اوبونتو هنوز هم توزیع عالی هستش
و در اینحا عالی خواندن ان

جالب تر اینه که این تغییر نظر در طول ۳ و ۴ روز صورت گرفته !!!!
تو انجمن یه جست‌‌وجو کنید پر از این ارسال ها هست  و میتونید مطالعه کنید و خودتون تصمیم بگیرید بهتر مزایا و معایب اون رو مطالعه کنید

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19720
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #34 : 14 خرداد 1402، 07:23 ب‌ظ »
۱- وجود راهنمای حذف اسنپ از ابونتو در این سایت اشتباهه و باعث مشکل در هسته ابونتو مخصوصا برای تازه کارها میشه. وقتی شما کاربرها رو به این سمت میبرید معلومه که در ذهنشون این موضوع ایجاد میشه که اسنپ بده.
کافیه به تعداد مواردی که کاربرها ناچار به این صفحه ارجاع داده شدن نگاه کنید و ببینید که فقط همین یک صفحه چندین برابر دیگر صفحه‌ها (جز صفحهٔ اصلی ویکی) بازدید داشته. از دید منطقی چنین صفحه‌ای با این مفدار درخواست در اصل باید به صفحهٔ اول سنجاق می‌شد که برای حمایت از تصمیم‌ها اوبونتو نشده.
از سوی دیگه این میزان بازدید نشون می‌ده که خلاف ادّعای شما اسنپ بد نیست، بلکه افتضاحه!

۲- شما الان هر نرم افزاری رو بخواین دولوپ کنید، باید DevOps کار کنید و پایه اون هم کنتینر هست. حتی یه سایت ساده باید containerize بشه در سال ۲۰۲۳. قبول کنید دوره استفاده از کتابخانه های مشترک برای برنامه ها گذشته. من خودم معتقد به استفاده بهینه از منابع هستم اما کتابخانه مشترک شما رو به دیسترو وابسته نگه میداره که باعث عقب نشینی برنامه نویس های اپلیکیشن های کاربردی لینوکس میشه. این همه نرم افزار رها شده بس نیست؟  سرانجام banshee چی شد؟
بحث کانتینر هیچ ارتباطی به موضوع نداره. اگه یه کتاب DevOps for Dummies هم مطالعه کنید، متوجّه می‌شید که سه نوع بارگنج داریم: بارگنج سامانه، بارگنج کاره و بارگنج فرایند که توی DevOps بیش‌تر با نوع سومش کار داریم. البته هر کدوم از اون موارد کاربردی داره و البته کاربرد هیچ‌کدومشون هم روی میزکار نیست.

در مورد بنشی هم که مثال زدید، بنشی برنامهٔ گنوم برای پخش آهنگ بود که با دات‌نت نوشته شده بود و به چارچوب مونو وابسته بود که به دلیل تصمیم برای کنار گذاشتن مونو، روند توسعه‌اش متوقّف شد و با ریتم‌باکس جایگزین شد. همین اتّفاق برای تام‌بوی هم افتاد و گنوم با Bijiben جایگزینش کرد. هیچ ربطی نه به اسنپ، نه به کتابخونه‌های اشتراکی و توزیع نداره!

۳- بیزینس مدل مک بر پایه فروش تحمیلی هست. یعنی شما گوشی یا مک ۲۵۶ مگ هارد میخرید اما کمه و به شما اجازه افزایش storage نمیده که بیشتر پول بدید و حجم بالاتر بخرید و جیبتون رو خالی کنه. این مقایسه اینجا اشتباهه. اما بدون شک راهبرد مک برای حمایت از توسعه دهنده های نرم افزار بهتره. فلسفه مک برای اپ ها کلا disk image هست که حتی از اسنپ هم غیربهینه تر هست در استفاده از منابع مشترک چون اسنپ باز یه سری چیزهای رو مثل gnome بصورت مشترک استفاده میکنه بین اپ هاش.
خودت این‌جا داری می‌گی «چون اسنپ یه سری چیزهایی رو بصورت مشترک استفاده میکنه بهینه‌تره» ولی وقتی در مورد روش عادی و منطقی صحبت می‌شه، می‌گی نه، اسنپ که خیلی چیزها رو به صورت مشترک استفاده نمی‌کنه بهتره. به این می‌گن تناقض!

۴-اینجا انجمن ابونتو هست و متعلق به کسی هم نیست. اگر کسی مخالفتی با سیاست هاش داره خب یه انجمن بزنه برای خودش و کلا اونجا هر کاری خواستن بکنن. مثل مینت. اما اینجا میاید سم پاشی میکنید و باعث میشید کاربرها زده بشن و فکر کنن ابونتو بده.
این انجمن متعلّق به توسعه‌دهندگان ایرانی اوبونتوست. قطعاً شما از بنده و آقای حسن‌پور که اعضای رسمی تیم توسعهٔ اوبونتو هستیم نه بیش‌تر به اوبونتو علاقه‌مندید، نه بیش‌تر براش دل می‌سوزونید و نه بیش‌تر براش زحمت کشیدید. شخص من هم لااقل مخالفت‌هام رو خیلی خیلی صریح‌تر و تندتر و شدیدتر توی جلسات تصمیم‌گیری اوبونتو مطرح می‌کنم و خیلی‌ها هم موافت و مخالفت می‌کنن، ولی از این الفاظ شما استفاده نمی‌کنن. نمی‌دونم شما چرا دارید مثل دایهٔ مهربان‌تر از مادر رفتار می‌کنید برای اوبونتو…

۵- دوستان عزیز ابونتو نسخه سرور الان بیشترین سهم رو در همه سرورها داره و اگه توی دنیا خیلیا لینوکس رو میشناسه بخاطر سیاست های موفق اون در نسخه دسکتاپ بوده. این که همش بکوبیدش باعث پیشرفت نمیشه.
این حرف هم خیلی نامربوط بود. چون در نسخهٔ دسکتاپش موفّق بوده،‌نسخهٔ سرورش بیش‌ترین سهم رو داره؟
اتّفاقاً آمار w3techs نشون می‌ده از وقتی lxd روی اوبونتو سرور محدود به اسنپ شده و اسنپ به صورت پیش گزیده روی اوبونتو سرور نصب شده، آمار استفادهخ از اوبونتو روی سرورها پایین‌تر اومده و از ۳۴٪ در ۲۰۲۰ به ۱۲٪ در ۲۰۲۳ رسیده! تنها شانسی که آورده با سر زمین نخورده،‌از بین رفتن سنت‌اواس بوده که خیلی از کاربران از دست رفته‌اش رو با کاربران قدیمی سنت‌اواس جایگزین کرده.

یه صحبتی قدیما در مورد گنو زامبی ها کرده بودم تو انجمن که بی توجهی به اون باعث ایجاد بلبشویی شد که الان شده
سیاست تنگ نظرانه امثال ریچارد استالمن شده اینکه ما با پدیده ی مسخره ای به اسم گنو/هرد مواجه هستیم
بی‌سوادی موج می‌زنه متأسفانه! زمانی که پروژهٔ هرد شروع شده، تنها کرنل آزاد موجود تریکس بوده که پاسخگوی نیاز کاربران نبوده و به همین خاطر تصمیم به ایجاد هرد گرفته می‌شه.

و اگر لینوس تروالدزر نبود تا الان به قول آقای بهزادری کارسازی  ;D ;D ;D نبود که سرور این انجمن روش باشه،
اگه لینوکس نبود الآن گنو روی یه کرنل دیگه بود. درواقع استالمن بود که با اومدن لینوکس، در حالی که معماری ضعیفی داشت، توسعهٔ هرد رو متوفّق کرد؛ چون دیگه یه کرنل آزاد وجود داشت و دلیل برای وقت گذاشتن روی هرد نبود!

چیزی که واقعا می خوام بدونم اینه که سرور این انجمن توسط کی تامین می شه، چون اگر فکرم درست باشه و خود کونیکال این سرور رو در اختیار دوستان قرار داده باشه حق هیچ گونه اقدامی توسط مدیران اون ضد سیاست هاش وجود نداره
کارساز انجمن گفت‌وگو به دست اوبونتو تأمین می‌شه و کنونیکالی دخالتی روش نداره. جزو خدماتیه که اوبونتو به اعضای رسمیش می‌ده.

اینا رو گفتم که بگم اسنپ قطعا ایده آل نیست ولی نیازی ایجاد شده به اسم یکپارچگی که با این توزیع های که مثل جعبه مداد رنگی هستن و هر روز یه رنگ جدید کشف می شه و امثال آقای حقیری اونها رو دووولوپ می کنن، هیچ آینده ای واسه اومدن شرکت های تجاری به سمت لینوکس واسه حداقل بخش دکستاپ نخواهد بود
مشکلتون این‌جاست که به نظرتون اومدن شرکت‌های تجاری به سمت گنو/لینوکس چیز خوبیه! این که امروز چیزی به نام گنو/لینوکس وجود داره، به این خاطره که هدفش آزاد بودن نرم‌افزار بوده، نه مزخرفاتی مثل اومدن شرکت‌های تجاری و امثال این‌ها!

اون قطاری که داری بهش اشاره می‌کنی رو ما ساختیم و داریم به جلو می‌بریمش عزیز!
« آخرین ویرایش: 14 خرداد 1402، 07:31 ب‌ظ توسط دانیال بهزادی »
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین محمدرضا حقیری

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 528
    • ذهن زیبا
« پاسخ #35 : 14 خرداد 1402، 08:46 ب‌ظ »
۱- وجود راهنمای حذف اسنپ از ابونتو در این سایت اشتباهه و باعث مشکل در هسته ابونتو مخصوصا برای تازه کارها میشه. وقتی شما کاربرها رو به این سمت میبرید معلومه که در ذهنشون این موضوع ایجاد میشه که اسنپ بده.

اشتباه نیست، خیلی‌ها شاید دوست نداشته باشن اسنپ داشته باشن. نمونه‌ش:
https://askubuntu.com/questions/1035915/how-to-remove-snap-from-ubuntu
این هم در نظر داشته باش که این سوال در askubuntu پرسیده شده و خیلی هم شیک و مجلسی راهنمایی شده که چطور حذفش کنه. این همه جنگ و دعوا هم نداره. یک سوال می‌پرسم، یادمه یونیتی هم این حجم از هجمه رو داشت (برخلاف اسنپ، دوستش داشتم!) و آیا نوشتن از حذف یونیتی یا نصب GNOME Shell می‌شد «اوبونتو بده»؟

۲- شما الان هر نرم افزاری رو بخواین دولوپ کنید، باید DevOps کار کنید و پایه اون هم کنتینر هست. حتی یه سایت ساده باید containerize بشه در سال ۲۰۲۳. قبول کنید دوره استفاده از کتابخانه های مشترک برای برنامه ها گذشته. من خودم معتقد به استفاده بهینه از منابع هستم اما کتابخانه مشترک شما رو به دیسترو وابسته نگه میداره که باعث عقب نشینی برنامه نویس های اپلیکیشن های کاربردی لینوکس میشه. این همه نرم افزار رها شده بس نیست؟  سرانجام banshee چی شد؟

این حرف جای بحث زیادی داره، چون من تخصصی در DevOps ندارم، صحبتی به میان نمیارم. فقط یک موضوع اشاره کنم، برای دپلوی کردن مدل هوش مصنوعیم روی سرور، هزاران مشکل از همین کانتینرا پیش آمد برام و مستقیم مدل رو دپلوی کردم. مشکل هم مشخصا CUDA بود، آیا بیام بگم داکر بده، لکسی بده یا هرکی از کانتینر استفاده می‌کنه دیوانه‌ست؛ خوبه؟  ;D

۳- بیزینس مدل مک بر پایه فروش تحمیلی هست. یعنی شما گوشی یا مک ۲۵۶ مگ هارد میخرید اما کمه و به شما اجازه افزایش storage نمیده که بیشتر پول بدید و حجم بالاتر بخرید و جیبتون رو خالی کنه. این مقایسه اینجا اشتباهه. اما بدون شک راهبرد مک برای حمایت از توسعه دهنده های نرم افزار بهتره. فلسفه مک برای اپ ها کلا disk image هست که حتی از اسنپ هم غیربهینه تر هست در استفاده از منابع مشترک چون اسنپ باز یه سری چیزهای رو مثل gnome بصورت مشترک استفاده میکنه بین اپ هاش.

خب اینجا انجمن مک نیست، متاسفانه انجمن خیلی فعالی هم برای مک و ... نداریم که بخوام اونجا بحثی در این مورد شکل بدم. اما به عنوان آدمی که از ۲۰‍۱۰ iOS و از ۲۰۲۰ مک داشته بهت می‌گم که در خیلی از کامیونیتی‌های آنلاین اپلی (ردیت و ...) این موضوع همیشه مورد نقد کاربران بوده. دقیقا مثل همین اسنپ :)

۴-اینجا انجمن ابونتو هست و متعلق به کسی هم نیست. اگر کسی مخالفتی با سیاست هاش داره خب یه انجمن بزنه برای خودش و کلا اونجا هر کاری خواستن بکنن. مثل مینت. اما اینجا میاید سم پاشی میکنید و باعث میشید کاربرها زده بشن و فکر کنن ابونتو بده.

بله، این قشنگی چیزیه که هم من و هم شما بخاطرش اینجاییم. اون هم «نرم‌افزار آزاد»ئه.

۵- دوستان عزیز ابونتو نسخه سرور الان بیشترین سهم رو در همه سرورها داره و اگه توی دنیا خیلیا لینوکس رو میشناسه بخاطر سیاست های موفق اون در نسخه دسکتاپ بوده. این که همش بکوبیدش باعث پیشرفت نمیشه.

اول: بر منکرش لعنت. خود من همین الان اولین گزینه‌م برای سرور اوبونتوئه. بخصوص اگر GPU یا پردازش خاصی رو نیاز داشته باشم.
دوم: سیاست‌های دسکتاپش موفق بوده، بله. توزیعی که شده نخستین اسم وقتی از لینوکس حرف زده میشه، قطعا موفقیت‌هاش بیشتر از شکست‌هاش بوده و این رو همه می‌دونیم.
سوم: این که در سطح سرور، سیستم‌های امبدد، خودروهای خودران و ... خیلی پذیرفته‌ست و این که سیاست موفق در دسکتاپ داشته هم متغایر با این که الان در حال گند زدنه نیست. مثال خیلی وحشتناکش می‌شه اون آدم دست و پا به خیری که بعدا گندش درمیاد آزارگر و متجاوز بوده (کم هم از این موارد نداشتیم). گند زدن فنی که دیگه چیزی نیست.

امیدوارم بخاطر پاسخ‌هام بهم نگی «گنو زامبی» 😂

البته این رو بگم که من مدتهاست روی هیچ توزیعی کار نمی‌کنم و کلا راهم از این مقوله جداست.

خب ما قطار نمی‌سازیم، هواپیما میسازیم  ;D

آفلاین فاراب

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1352
  • آزادی
    • پروفایل لینکداین
« پاسخ #36 : 15 خرداد 1402، 11:51 ق‌ظ »
اقای بهزادی من مدیر زیر ساخت DevOps شغلمه. آخه «بارگنج» چیه؟ بابا کم تعصب داشته باشید به فارسی. یه جوری حرف بزن مردم بفهمن
اصلی ترین دلیل عقب موندگی همین تعصب هاست.
اصلا چطور اینجا که انجمن ابونتو است توش اومدین جشن دبیان گذاشتید؟ چون اقای بهزادی گفته ابونتو اخه و دبیان نصب کرده؟
بابا کم تعصب و نظر شخصی داشته باشید. ای کاش برمیگشتیم به همون زمانی که دوستانی که واقعا دلسوز بودن اینجا مدیر بودن
ابونتو به درستی فهمیده که پکیج های قبلی مشکل دارند و اومده یه چیزی رو به اسم اسنپ معرفی کرده. اتفاقا همین اسنپ باعث شد خیلی از برنامه بیان روی ابونتو که قبلا حتی خوابشم نمیدیدیم.

Godisnowhere

آفلاین aFard

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 638
  • از دوستاران لینوکس
    • ویرگول من
« پاسخ #37 : 15 خرداد 1402، 12:02 ب‌ظ »
خب دوستان راستش برای تمام کردن این بحث خودم یه اوبونتو میریزم از جایی هم که با اوبونتو های جدید خیلی کار نکردم ببینم این اسنپی که شما میگید چه جوریه! این تاپیک رو برای این ساختم که ببینم خوبه یا بده نتیجه نداد که نداد مجبورم خودم امتحان کنم
و شما اقای فاراب
برای ما مهم نیست که شما کجا درس خواندی اصلا بگو دانشگاه هاروارد امریکا همین که هی میای پزش رو میدی و از اسنپ دفاع میکنی و پاس داشتن فارسی رو تعصب می نامی نشون میده که باید یکم اخلاق بخوانید
شما میگید اسنپ خوبه؟ خب باشه خوبه
میگی چرا میگن اینجا اسنپ بده ؟ چون که دلشون خواسته
می گی چرا فارسی رو پاش میداره؟ همه که مثل شما دشمن فارسی نیستن ما ایرانی هستیم زبانمون هم فارسیه
منم نقد دارم به مدیریت اینجا ولی نه با این لحن!
و مثل اینکه شما دوست دارید که ما بگیم بگیم "آههه فاراب توی امریکاس دانشگاه خوب ما توی ایران زندانی شدیم؟"
راجب اسنپ خب شما استفاده کنید ما دلمون شاید نخواد!!!
Its The legendery alireza138812

آفلاین َUxmlai-ad

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 486
  • متنفر از گنو و FSF
« پاسخ #38 : 15 خرداد 1402، 12:25 ب‌ظ »
مگه مک اواس از کتابخونه های اشتراکی استفاده نمیکنه؟ فکر کنم مثل بقیه داشته باشه.
نمی دونم اونجا چجوری نرم افزارها رو ارائه میدن ولی باید استفاده از کتابخونه های اشتراکی ممکن باشه
متنفر از گنو و FSF

آفلاین سودو

• Full Member
  • *
  • ارسال: 191
  • :(){ :|:& };:
« پاسخ #39 : 15 خرداد 1402، 12:43 ب‌ظ »
من نمی‌فهمم چرا می‌گه «دورۀ کتاب‌خونۀ اشتراکی گذشته.»! بارها دلایلِ برتریِش گفته شده و همه آگاهیم از مزایاش!
و این موضوع که می‌گه راحت‌تره برای توسعه‌دهنده‌ها! یه‌وقت فشار نیاد به‌شون که یاد بگیرن و به‌ روشِ اصولیِ گنو برنامه بنویسن خب!

آفلاین ɴɪᴍᴀ

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1270
  • یه برنامه نویس 13 ساله :)
    • smartnima Website
« پاسخ #40 : 15 خرداد 1402، 12:54 ب‌ظ »
الان بحث اصلی اینه که سازنده برنامه ها نمیخوان واسه هر توزیع یکی یکی برنامه هاشون رو بسته بندی کنن. هر توزیع مختلف هم یه نسخه از اون کتابخونه ای که میخوان رو داشته باشه، یا اصلا نداشته باشه، یا تو تو ریپو های اون توزیع اصلا اون کتابخونه نباشه و ...
میخوان یه بار بسته بندی کنن و همه جا استفاده بشه.

منم اسنپ رو زیاد دوست ندارم بخاطر اینکه بخش سرورش انحصاریه، ولی مثلا فلت پک خیلی کار رو راحت میکنه. همونطور که الان خیییلی از اپ های گنوم رفتن رو فلت هاب.

آفلاین behzad1

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 514
« پاسخ #41 : 15 خرداد 1402، 12:59 ب‌ظ »
اصلا چطور اینجا که انجمن ابونتو است توش اومدین جشن دبیان گذاشتید؟ چون اقای بهزادی گفته ابونتو اخه و دبیان نصب کرده؟
سخت نگیرید. درسته که اینجا اسم ظاهری‌اش انجمن اوبونتوست، اما درواقع انجمن نرم‌افزارهای آزاده و از گنو تا اندروید و هرچیز آزاد دیگر داخلش بحث میشه.
پارسال هم به مناسبت انتشار اوبونتو ۲۲.۰۴ همایش برگزار کردند.
ضمناً این جشن‌ها و همایش‌ها هم فقط بهانه‌ای برای دیدار دوستان و دور هم جمع شدن است و هم اینکه با هم چیزهای جدیدی یاد بگیریم. عنوانش زیاد مهم نیست.

آفلاین َUxmlai-ad

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 486
  • متنفر از گنو و FSF
« پاسخ #42 : 15 خرداد 1402، 12:59 ب‌ظ »
من نمی‌فهمم چرا می‌گه «دورۀ کتاب‌خونۀ اشتراکی گذشته.»! بارها دلایلِ برتریِش گفته شده و همه آگاهیم از مزایاش!
و این موضوع که می‌گه راحت‌تره برای توسعه‌دهنده‌ها! یه‌وقت فشار نیاد به‌شون که یاد بگیرن و به‌ روشِ اصولیِ گنو برنامه بنویسن خب!

نه. به نوشتن برنامه ربطی نداره. استفاده از کتابخونه های اشتراکی سخت تر نیست.
ولی وقتی چند تا توزیع داشته باشیم (و احتمالا همزمان به روز نمیشن) مشکلی که پیش میاد اینه که مثلا برنامه یا کتابخونه (الف) جدید میشه. ممکنه که تغییر بزرگی هم بکنه. در اینجا باید برای هر توزیعی جدا گونه برنامه رو منتشر کرد. شاید مجبور بشن برای یه توزیع برنامه رو متفاوت بسازن. در کل مشکل بزرگی میتونه درست بشه. البته معمولا توی گنو/لینوکس توزیع ها برنامه ها رو ارائه میدن ولی اینجوری برنامه ها ممکنه که بروز نباشن. (نمی دونم الان wine توی دبیان در چه حاله)
متنفر از گنو و FSF

آفلاین M!lad

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1757
« پاسخ #43 : 15 خرداد 1402، 01:38 ب‌ظ »
گفت‌وگو فنی که پیشتر با جزئیات فراوان صورت پذیرفته و بازگویی دوباره بیثمر است. تنها دو بیتی شما را مهمان می‌کنیم:

به نابینا عصا ده، راه خویش یابد ز تاریکی جهل
بصیر کم‌خرد چون راه خویش گم کرد نشاید چاره کرد

درخت علم و دانش، چون شود پر بار فرو آرد سرش
چو خار است تو تمام میوه ات گردن فشانی چون درفش
..I feel no fault for the fault I feel..

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19720
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #44 : 15 خرداد 1402، 04:28 ب‌ظ »
خب می‌بینم که برابر پاسخ‌های پیشین، جواب قانع‌کننده‌ای نداشتید و دست به دامن ادّعاهای جدید شدید. مشکلی نیست. به این‌ها هم که مشخّصاً دم‌دستی‌تر و سطح پایین‌ترن پاسخ می‌دم:

اقای بهزادی من مدیر زیر ساخت DevOps شغلمه. آخه «بارگنج» چیه؟ بابا کم تعصب داشته باشید به فارسی. یه جوری حرف بزن مردم بفهمن
تاوان بی‌سوادی شما رو که دیگران نباید بدن. بفرمایید واژه‌نامهٔ انجمن رو بخونید که دیگه نگید فارسی کیلی کیلی کم بلد! این که این واژه‌ها رو متوجّه نمی‌شید نشون می‌ده در دو مورد ضعف دارید. یکی علوم رایانه که نمی‌دونید یه چیز چی‌کار می‌کنه و دهنتون اون مفهوم  رو فقط به یه نام‌آوا نگاشت می‌کنه. دوم زبان انگلیسی که وقت می‌گید container فکر می‌کنید دارید یک مفهوم یکتا رو بیان می‌‌کنید و متوجّه نمی‌شید اسم فاعل از ریشهٔ contain است.

اصلی ترین دلیل عقب موندگی همین تعصب هاست.
دقیقاً… پس تعصّب رو کنار بذارید

به همون دلیلی که وقتی اوبونتو رو نصب می‌کنید و برای اولین بار فایرفاکس رو باز می‌کنید، یکی از چهار تا پایگاه وب پیشنهادی بهتون رو https://debian.org گذاشتیم!

بابا کم تعصب و نظر شخصی داشته باشید. ای کاش برمیگشتیم به همون زمانی که دوستانی که واقعا دلسوز بودن اینجا مدیر بودن
ببخشید که نظر شخصی داریم ارباب! دیگه تکرار نمی‌شه. منتظر می‌مونیم شما نظرتون رو بگید، ما فقط تکرارش کنیم!

ابونتو به درستی فهمیده که پکیج های قبلی مشکل دارند و اومده یه چیزی رو به اسم اسنپ معرفی کرده. اتفاقا همین اسنپ باعث شد خیلی از برنامه بیان روی ابونتو که قبلا حتی خوابشم نمیدیدیم.
از چندین جهت این حرف اشتباهه که می‌تونه برای خودش رکوردی به حساب بیاد.
۱. بسته‌های قبلی مشکلی ندارن. داریم می‌بینیم که از قدیم تا الآن دارن خیلی عالی و بدون مشکل کار می‌کنن.
۲. ما(اوبونتو) هرگز چنین ادعایی نکردیم که بسته‌های قبلی مشکلی دارن. اسنپ فقط یه روش دیگه است.
۳. اسنپ رو اوبونتو معرّفی نکرده! کنونیکال معرّفیش کرده و ما فقط اون رو با رأی‌گیری برای یه سری بسته‌ها استفاده می‌کنیم.
۴. دقیقاً چه برنامه‌ای به خطار اسنپ اومده روی اوبونتو؟ تقریباً تمام بسته‌های اسنپ از پیش به صورت deb موجود بودن و هستن.
۵. حتا به فرض این که اسنپ باعث اومدن اون برنامه‌ها به اوبونتو شده باشه، کی گفته اصلاً اومدن چنین برنامه‌هایی به اوبونتو چیز خوبیه؟ اوبونتو یه توزیع از سیستم‌عامل گنوست و هدف گنو، ایجاد سیستم‌عامل صددرصد آزاد بوده. اگه چیزی باعث بشه یه نرم‌افزار مالیکیتی بیاد روی گنو، اون‌چیز حتماً چیز بدیه!

مگه مک اواس از کتابخونه های اشتراکی استفاده نمیکنه؟ فکر کنم مثل بقیه داشته باشه.
نمی دونم اونجا چجوری نرم افزارها رو ارائه میدن ولی باید استفاده از کتابخونه های اشتراکی ممکن باشه
سیستم‌عامل مک به صورت پیش‌گزیده برنامه‌ها رو به صورت تصویر دیسک منتشر می‌کنه. برای همین برنامه‌هاش کمدتر اجرا می‌شن و مشکلات امنیتی توشون فراوونه.
البته سامانه‌ای به نام homebrew وجود داره که می‌ذاره برنامه‌ها رو مثل آدمیزاد روش نصب کرد که اگه این نبود، هیچ آدمی که یه کم رایانش سرش می‌شه سمتش هم نمی‌رفت!

دارن مفلطه می‌کنن. این موضوع هیچ ربطی به توسعه‌دهنده نداره اصلاً. اونی که باید خواسش به این موضوع باشه، توسعه‌دهندهٔ توزیعه. یعنی مثلاً من که توسعه‌ٔهندهٔ اوبونتو هستم،‌برای بسته‌بندی برنامه‌هایی که نگه‌داریشون رو به عهده گرفتم، می‌رم و نگارش‌ّای کتابخونه‌های مورد نیاز رو بررسی می‌‌کنم. در مجموع برای هر بسته دو دقیقه هم زمان نمی‌بره. بقیهٔ چیزها رو زیرساخت خفن دبیان خودش انجام می‌ده و اگه اشتباهی کنم، خودش بهم می‌گه.

الان بحث اصلی اینه که سازنده برنامه ها نمیخوان واسه هر توزیع یکی یکی برنامه هاشون رو بسته بندی کنن. هر توزیع مختلف هم یه نسخه از اون کتابخونه ای که میخوان رو داشته باشه، یا اصلا نداشته باشه، یا تو تو ریپو های اون توزیع اصلا اون کتابخونه نباشه و ...
میخوان یه بار بسته بندی کنن و همه جا استفاده بشه.
وقتی چند تا توزیع داشته باشیم (و احتمالا همزمان به روز نمیشن) مشکلی که پیش میاد اینه که مثلا برنامه یا کتابخونه (الف) جدید میشه. ممکنه که تغییر بزرگی هم بکنه. در اینجا باید برای هر توزیعی جدا گونه برنامه رو منتشر کرد. شاید مجبور بشن برای یه توزیع برنامه رو متفاوت بسازن. در کل مشکل بزرگی میتونه درست بشه.
همون‌طور که گفتم بسته‌بندی برنامه‌ها توی توزیع‌ها کار توسعه‌دهندهٔ توزیعه، نه نویسندهٔ برنامه!
« آخرین ویرایش: 17 خرداد 1402، 01:38 ق‌ظ توسط دانیال بهزادی »
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن