انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: اولین چیزی که در گنو لینوکس بخاطرش خیلی تعجب کردین چی بوده؟  (دفعات بازدید: 2573 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19720
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
خب این کار روزی یک یا دو بار انجام می‌شه. ۹۰٪ موارد نیست.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین Dr.Code

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1446
  • Dr.Code
    • My website
خب این کار روزی یک یا دو بار انجام می‌شه. ۹۰٪ موارد نیست.
من که فقط از دستورات apt آپدیت و آپگرید تو ترمینال استفاده می‌کنم.
به غیر این دو مورد طرف ترمینال نمی‌رم.

آفلاین learner:~$

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 816
  • روزی روز گاری در گنو/لینوکس
با سلام و عرص ادب و صبح بخیر.
 مثلا به عنوان تمرین میام گروه درست میکنم ؛ دسترسی میدم و ...
الان دیگه کلا یک کاربر ریشه هستم
مثل سمی کالونم( ; ).
خواستار پایان.
محکوم به کامپایل.

آفلاین 🇬🇧بریتانیای کبیر🇬🇧

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2657
  • GOD SAVE THE KING/QUEEN
مثلا به عنوان تمرین میام گروه درست میکنم ؛ دسترسی میدم و ...
خب این مورد شما، مورد خاص حساب میشه.
نقل‌قول
نه کار خطرناکیه. از sudo استفاده کنید.
🇬🇧🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿🇬🇧

آفلاین alend

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1319
که برای اجرای برنامه در دایرکتوری باید از ./myprog استفاده کرد  :)

هنوز هم فلسفه ./ را نمی دونم ::).

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
چون اگه برنامه تو متغیّر PATH نباشه، باید نشونی کامل رو بهش بدی.
هرچند بهتره که برنامه‌ها رو به این صورت دستی اجرا نکنی و با apt نصبشون کنی که برن تو PATH
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین alend

• High Hero Member
  • *
چون اگه برنامه تو متغیّر PATH نباشه، باید نشونی کامل رو بهش بدی.
هرچند بهتره که برنامه‌ها رو به این صورت دستی اجرا نکنی و با apt نصبشون کنی که برن تو PATH
آره ولی لآقل دایرکتوری ای رو که الآن هستی رو باید جستجو کنه. به نظرم غیر منطقی است که حتی دایرکتوری جاری رو در نظر نمی گیرد.

خیلی از برنامه های مربوط به بیوانفرماتیک به صورت استاتیک کامپایل شدند، مثل admixture که قابل نصب از طریق apt نیستند. ولی plink در مخازن هست.
« آخرین ویرایش: 12 تیر 1402، 04:49 ب‌ظ توسط alend »

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
اگه بخواد شاخهٔ جاری رو بررسی کنه، آسیب‌پذیری‌های فجیعی ایجاد می‌شن!

آفلاین alend

• High Hero Member
  • *
اگه بخواد شاخهٔ جاری رو بررسی کنه، آسیب‌پذیری‌های فجیعی ایجاد می‌شن!

میشه لطفا یک مثال بزنید؟

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
یه نفر می‌تونه یه پروندهٔ آلوده به نام ls بذاره تو شاخهٔ خونگی شما و هربار که ls می‌زنی، اطلاعاتت رو بفرسته به مهاجم.

آفلاین gem

• Full Member
  • *
  • ارسال: 114
  • عاشق آزادی و لینوکس
منم از زمانی که با لینوکس آشنا شدم (زمان بک ترک ۴ بود البته توزیع های تست و نفوذ امنیت اون زمان بیشتر شون کاربر پیشفرص شون روت بود) همیشه با کاربر روت لاگین میشم، حتی اوبونتو که الان روی سیستمم نصبه با کاربر روت باهاش لاگین میشم، وقتی با روت لاگین میشم سیستم کامل در اختیار منه هر دستوری که میدم باید اجرا کنه حتی دستور غلط سیستم خراب میشه بشه مهم نیست از نوع نصبش میکنم ولی من تجربه بدست میارم، به قول سعدی(بسیار سفر باید تا پخته شود خامی) کاربر لینوکس یعنی کنجکاو  ماجراجو که میخواد از هر چیزی سر در بیاره (نه آدمای تیتیش مامانی، آسه برو آسه بیا که گربه شاخت نزنه)

خیلی وقته که پست های جادی رو دنبال میکنم تو  یوتیوب و تلگرام تنها لینوکس کاری رو دیدم هر چیزی که میگه از روی دانش نه تعصب
تنها یک چراغ است که مرا هدایت می‌کند و آن چراغ تجربه است.

آفلاین 🇬🇧بریتانیای کبیر🇬🇧

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2657
  • GOD SAVE THE KING/QUEEN
نقل‌قول
وقتی با روت لاگین میشم سیستم کامل در اختیار منه هر دستوری که میدم باید اجرا کنه حتی دستور غلط سیستم خراب میشه بشه مهم نیست از نوع نصبش میکنم ولی من تجربه بدست میارم،
با این کار تجربه بدست نمیارید، دارید خودتونو به یک کار خطرناک و اشتباه عادت میدید.
و البته دارید خودتونو به تجربه کردن هم عادت میدید. تجربه برای نکته های ریز و جزئی هست یا چیز هایی که خیلی به چشم نمیان  و یک روش یادگیری نیست(چون ممکنه باعث اشتباه فهمیدن شما بشه). شما باید بدونید که چیکار میکنید نه اینکه همینجوری دستورو بزنید ببینید چی میشه. به این دقت کنید که همیشه امکان برگشت به قبل نسیت.
نقل‌قول
(نه آدمای تیتیش مامانی، آسه برو آسه بیا که گربه شاخت نزنه)
برای آموزس بله ولی برای کار و جاهای مهم خیلی هم باید دقت کنید، یهو سرور خوب سرویس نمیده سهام یک شرکت فرت میاد پایین.
نقل‌قول
تعصب
مگه sudo(سودو نه ها) ناموسشونه؟
« آخرین ویرایش: 14 تیر 1402، 02:10 ب‌ظ توسط 🇬🇧United Kingdom🇬🇧 »
🇬🇧🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿🇬🇧

آفلاین جعفر فرقانلوژ

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 5100
  • اممم . اره دیگه! mehr32
منم از زمانی که با لینوکس آشنا شدم (زمان بک ترک ۴ بود البته توزیع های تست و نفوذ امنیت اون زمان بیشتر شون کاربر پیشفرص شون روت بود) همیشه با کاربر روت لاگین میشم، حتی اوبونتو که الان روی سیستمم نصبه با کاربر روت باهاش لاگین میشم، وقتی با روت لاگین میشم سیستم کامل در اختیار منه هر دستوری که میدم باید اجرا کنه حتی دستور غلط سیستم خراب میشه بشه مهم نیست از نوع نصبش میکنم ولی من تجربه بدست میارم، به قول سعدی(بسیار سفر باید تا پخته شود خامی) کاربر لینوکس یعنی کنجکاو  ماجراجو که میخواد از هر چیزی سر در بیاره (نه آدمای تیتیش مامانی، آسه برو آسه بیا که گربه شاخت نزنه)

خیلی وقته که پست های جادی رو دنبال میکنم تو  یوتیوب و تلگرام تنها لینوکس کاری رو دیدم هر چیزی که میگه از روی دانش نه تعصب
خوشم میاد هرچی اش و ماست و نمک و ماکارونی و شکر داری میریزی تو هم بعد هم میزنی  :o . برادر من خوب شما هم کارتون غلطه . شما دارید علنا سیستمتون رو اسیب پذیر میکنید و دستی دستی بهش اسیب می‌زنید به نظر شما توسعه دهنده های اوبونتو یا هر توزیع دیگه خل بودن که کاربر ریشه رو غیرفعال کردن ؟ بعد اونایی که کاربر سودو رو ایجاد کردن چی ؟ شما بعد میاین کل سیستم عامل رو روی کاربر ریشه میارید افتخار هم میکنید بقیه هم متعصب خطاب میکنید !  ::)
فکر میکنم معنی واژه متعصب رو نمیدونید چون اون فردی که هر کاری رو با ابزار درستش استفاده میکنی متعصب نیست شمایی که همه چی رو با روت اجرا میکنید متعصبید  :P
دیگر به انجمن باز نخواهم گشت شاید جایی با این نام پیدام کنید اگه کاری با من دارید : qxc9966@protonmail.com

آفلاین hartin

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1586
هروقت فهمیدید لینوکس کار نداریم به ماها بگید متعصب
:My Instagram
_.hartin._

آفلاین gem

• Full Member
  • *
  • ارسال: 114
  • عاشق آزادی و لینوکس
خوشم میاد هرچی اش و ماست و نمک و ماکارونی و شکر داری میریزی تو هم بعد هم میزنی  :o . برادر من خوب شما هم کارتون غلطه . شما دارید علنا سیستمتون رو اسیب پذیر میکنید و دستی دستی بهش اسیب می‌زنید به نظر شما توسعه دهنده های اوبونتو یا هر توزیع دیگه خل بودن که کاربر ریشه رو غیرفعال کردن ؟ بعد اونایی که کاربر سودو رو ایجاد کردن چی ؟ شما بعد میاین کل سیستم عامل رو روی کاربر ریشه میارید افتخار هم میکنید بقیه هم متعصب خطاب میکنید !  ::)
فکر میکنم معنی واژه متعصب رو نمیدونید چون اون فردی که هر کاری رو با ابزار درستش استفاده میکنی متعصب نیست شمایی که همه چی رو با روت اجرا میکنید متعصبید  :P
دوست عزیز گویا منظور منو در رابط تعصب اشتباه متوجه شدی، صحبت این نیست کسی که از سودو استفاده کنه متعصب و کسی که از روت استفاده میکنه آدم منطقی،
من در رابطه با جادی گفتم از روی دانش حرف میزنه نه تعصب، برای مثال چند روز پیش یه ویدیو از جادی دیدم تو یوتیوب مقایسه مک، ویندوز و لینوکس اگه امثال خودت بودن بی چون و چرا به ویندوز و مک می تاختید ولی جادی اینقدر منطقی صحبت کرد لذت برم

بعدشم بله اکثر توزیع های لینوکس کاربر روت رو غیرفعال کردن یعنی میشه فعالش کرد پس خل نبودن اختیار شو دادن به خود کاربر
(منو یاد کاربری میندازی حدود ده سال پیش تو همین انجمن رسول نامی بود تو هر پستی عجولانه دوخل میکرد)

« آخرین ویرایش: 14 تیر 1402، 02:56 ب‌ظ توسط gem »
تنها یک چراغ است که مرا هدایت می‌کند و آن چراغ تجربه است.