انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: نام layout کیبورد فارسی که لینوکس استفاده میکنه  (دفعات بازدید: 2958 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین linuxfb

• Newbie
  • *
  • ارسال: 13
نام layout کیبورد فارسی که لینوکس استفاده میکنه چیه و چطوز و از کجا میتونم این رو در تحت سیستم عامل های دیگه ( مک و ویندز داشته باشم)؟
عوض شدن مداوم کلید ها روی کاهش سرعت تایپ خیلی تاثیر منفی دازه.

آفلاین hartin

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1586
کیبورد استاندارد فارسی
توی مک یه دونه بیشتر نداریم که همونه
توی ویندوز هم کیبورد استاندارد فارسی
:My Instagram
_.hartin._

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19722
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
صفحه‌کلید استاندارد فارسی (ISIRI 9147) : https://persian-computing.org/references/ISIRI/ISIRI-9147.pdf
گنو و مک دارنش. ویندوز رو باید از این‌جا بگیرید: https://persian-computing.org/wiki/Keyboard
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین linuxfb

• Newbie
  • *
صفحه‌کلید استاندارد فارسی (ISIRI 9147) : https://persian-computing.org/references/ISIRI/ISIRI-9147.pdf
گنو و مک دارنش. ویندوز رو باید از این‌جا بگیرید: https://persian-computing.org/wiki/Keyboard

ممنون ، ای مکی که من باهاش کار میکنم جای حروفش یکم عجیب غریب هست. قطعا با این کیبوردی که روی لنیکس دارم متفاوته. مثلا جای دذ با رز عوض شده. پ دیگه روی حرف M نیست. البته ورژن مک کمی قدیمی هست و آپتودیت نیست. ولی یک مک بوک دیگه هم همینجا دیدم که دقیقا همین layout رو استفاده میکنه متاسفانه. نمیدونم چطور میشه نصب کرد این روی مک. شایدم مشکل از کیبرد باشه.

آفلاین milad.fashi

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 845
  • میلاد فشی
فکر میکنم ویندوز ۱۰ هم به صورت پیشفرض استاندارد فارسی رو داره.ویندوز ۱۰ نسخه LTSC که استفاده میکنم Persian Standard Layout رو بدون نصب هیچ نرم افزاری به صورت پیشفرض داره
کیفیت زندگی شما را دو چیز تعیین می کند: کتابهایی که می‌خوانید و انسانهایی که ملاقات می‌کنید. (مک لوهان)
To love GNU/Linux, you don't need to hate Microsoft

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
ممنون ، ای مکی که من باهاش کار میکنم جای حروفش یکم عجیب غریب هست. قطعا با این کیبوردی که روی لنیکس دارم متفاوته. مثلا جای دذ با رز عوض شده. پ دیگه روی حرف M نیست. البته ورژن مک کمی قدیمی هست و آپتودیت نیست. ولی یک مک بوک دیگه هم همینجا دیدم که دقیقا همین layout رو استفاده میکنه متاسفانه. نمیدونم چطور میشه نصب کرد این روی مک. شایدم مشکل از کیبرد باشه.
عربی نیست؟

فکر میکنم ویندوز ۱۰ هم به صورت پیشفرض استاندارد فارسی رو داره.ویندوز ۱۰ نسخه LTSC که استفاده میکنم Persian Standard Layout رو بدون نصب هیچ نرم افزاری به صورت پیشفرض داره
نه. اونی که تو ویندوز هست فقط شبیه صفحه‌کلید استاندارده و مثلاً سطح سوم رو کلاً نداره!
« آخرین ویرایش: 07 تیر 1402، 10:16 ق‌ظ توسط دانیال بهزادی »
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین linuxfb

• Newbie
  • *
عربی نیست؟

نه عربی نیست. ولی به هر دلیلی دیفالتش کیبرد دیگه ای بود که خیلی روی اعصاب بود. با کیبورد معمول ویندوز هم حتی متفاوت بود. مثل اینکه تنها سیستمی که با یک دیفالت خوب ارسال میشه همین لینوکس خودمون هست.

درهر صورت دست شد ممنون از توضیحات. اون فایل PDF خیلی جالب بود سر فرصت حتما دقیق میخونمش.

کلا من زیاد با مک آشنایی نداشتم بارم یکم گیج کننده بود. میخواستم homebrew نصب کنم و از نرمافزارهای شل روش استفاده کنم که متاسفانه پسورد میخواست. عجیبش ولی اینجاست که برای نصب فابل dmg چیزی نمیخواد. این البته بیشتر مشکلات مربوط به مک هست تا لینوکس. نمیدونم کجای فروم مطرح کنم که بهتر باشه

آفلاین جعفر فرقانلوژ

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 5100
  • اممم . اره دیگه! mehr32
در این انجمن از مک پشتیبانی نمیشه
دیگر به انجمن باز نخواهم گشت شاید جایی با این نام پیدام کنید اگه کاری با من دارید : qxc9966@protonmail.com

آفلاین milad.fashi

• Hero Member
  • *
  • میلاد فشی

نه. اونی که تو ویندوز هست فقط شبیه صفحه‌کلید استاندارده و مثلاً سطح سوم رو کلاً نداره!
من تا به امروز اصلا متوجه تفاوت شون نشدم ! چون اصلا نمیدونم سطح سوم چیه  :o  :oops: !!!؟؟؟
کیفیت زندگی شما را دو چیز تعیین می کند: کتابهایی که می‌خوانید و انسانهایی که ملاقات می‌کنید. (مک لوهان)

آفلاین esmaeelE

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 1270

من تا به امروز اصلا متوجه تفاوت شون نشدم ! چون اصلا نمیدونم سطح سوم چیه  :o  :oops: !!!؟؟؟

سطح سوم: نگه‌داشتن کلید دگرساز راست (AltGr)

آفلاین milad.fashi

• Hero Member
  • *
  • میلاد فشی

ممنون ویکی ارجاعی رو مطالعه کردم.سطح سوم رو هم دیدم.ولی هم با gedit و هم Libre office writer تست کردم.با گرفتن کلید ALT راست و کیبرد من نتونستم کارکترهای خاص سطح سوم رو ببینم !

آفلاین milad.fashi

• Hero Member
  • *
  • میلاد فشی

ممنون ویکی ارجاعی رو مطالعه کردم.سطح سوم رو هم دیدم.ولی هم با gedit و هم Libre office writer تست کردم.با گرفتن کلید ALT راست و کیبرد من نتونستم کارکترهای خاص سطح سوم رو ببینم !
گرفتم مشکل کجا بود.من چون تغییر زبان رو روی Alt+shift گذاشتم و تیک گزینه 'Right Alt never chooses 3rd level' رو در Gnome Tweak زدم.از کارکترهای سطح سوم محروم شدم  :oops: البته کارکترهای سطح دوم کار منو راه میندازه.خیلی هم به سطح سوم نیاز ندارم.الان ویندوز ۱۰ و لینوکس هر دو یک چینش کارکتر و دو سطح یکسان رو دارند و تغییر زبان هر دو هم برای من یکسانه.این طوری من قاطی نمیکنم.چون من مجبور ویندوز ۱۰ رو هم داشته باشم.

آفلاین linuxfb

• Newbie
  • *
من با xfce نیمتونم Altg رو پیدا کنم. حتی روی ویندوز هم که بودم نمیدونستم چطوری باید فعالش کنم. فکر کنم در زبان انگلیسی برای نوشتن کلمات دارای accent  حسابی مفید باشه. البته راه های دیگه ای هم هست برای این ولی خوب یک همیچین راهکار عمومی ای بهتره.

« آخرین ویرایش: 10 تیر 1402، 07:46 ب‌ظ توسط linuxfb »

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
فکر کنم کلید compose رو با altgr جابه‌جا گرفتید.

آفلاین linuxfb

• Newbie
  • *
آره میگم که درست متوجه نمیشم Altgr چی هست. الان با این چیزهایی که جدیدا دیدم مثل اینکه بسته به layout هست. مثلا layout فارسی استاندارد altgr هم داره که میشه همون لایه سوم کلیدها یا همون Altgr که با Alt سمت راست فعال میشه. درسته؟