انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

اوبونتو ۲۴٫۰۴ با پشتیبانی بلند مدّت (۱۲ سال) منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: چند پرسش برنامه نویسی  (دفعات بازدید: 4148 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین learner:~$

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 717
  • جنسیت : پسر
  • روزی روز گاری در گنو/لینوکس
چند پرسش برنامه نویسی
« : 17 شهریور 1402، 02:07 ب‌ظ »
درود و صد درود!!

چند سوال برنامه نویسی و مروبوط به کامپیوتر دارم که ممنون میشم جواب بدید  :)

---------------

۱:

آیا میشه یک shell  جدید با زبان اسمبلی درست کرد؟؟‌و آیا پرفورمنس (‌فارسیش رو نمیدونم دقیق اما فکر کنم بشه کیفیت؟؟ ) بهتری داره ؟؟ و اینکه میشه واقعا همچین کاری کرد؟؟
---------------------------------

۲:
کلمات کلیدی که کامپایل جی سی سی به زبان سی اضافه کرده چیه؟؟
----------------------------------

۳:
آیا میشه برای زبان سی کتابخانه ایی طراحی کرد که مفهوم شئ گرایی رو به این زبان اضافه کرد؟؟
-----------------------------------

۴:
آیا نوع داده  boolean ( در زبان سی )  وجود داره؟؟ من رفتم تحقیق کردم و فهمیدم نوع داده ایی به نام  bool  وجود نداره اما با یک کتابخانه خاص میشه ازش استفاده کرد.
از طرفی دیگه در استاندارد های جدید تر این  نوع داده به صورت پیشفرض وجود داره!
کدومش بهتره اینکه از استانداره های جدید تر استفاده کنم یا از کتابخانه مطمعن؟؟
----------------------------------------------------------------------------

۵:
تفاوت اینها در چیست: ( زبان سی )

i , %d%

f , %g ,% G%
------------------------------------------

شرمنده سوالات یکم زیاد بود اما اگر بتونید فقط به یکیش هم پاسخ بدید ممنون میشم :) ( به صورت درست ! )
مثل سمی کالونم( ; ).
خواستار پایان.
محکوم به کامپایل.

آفلاین nixoeen

  • ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4809
  • جنسیت : پسر
  • masoft قدیم
پاسخ : چند پرسش برنامه نویسی
« پاسخ #1 : 17 شهریور 1402، 03:09 ب‌ظ »
آیا میشه یک shell  جدید با زبان اسمبلی درست کرد؟؟‌و آیا پرفورمنس (‌فارسیش رو نمیدونم دقیق اما فکر کنم بشه کیفیت؟؟ ) بهتری داره ؟؟ و اینکه میشه واقعا همچین کاری کرد؟؟
بله. خیر. بله.

آیا میشه برای زبان سی کتابخانه ایی طراحی کرد که مفهوم شئ گرایی رو به این زبان اضافه کرد؟؟
بله.

آیا نوع داده  boolean ( در زبان سی )  وجود داره؟؟ من رفتم تحقیق کردم و فهمیدم نوع داده ایی به نام  bool  وجود نداره اما با یک کتابخانه خاص میشه ازش استفاده کرد.
از طرفی دیگه در استاندارد های جدید تر این  نوع داده به صورت پیشفرض وجود داره!
کدومش بهتره اینکه از استانداره های جدید تر استفاده کنم یا از کتابخانه مطمعن؟؟
می‌تونید از byte یا char استفاده کنید.

آفلاین بریتانیای کبیر

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2424
  • جنسیت : پسر
  • GOD SAVE THE KING/QUEEN
پاسخ : چند پرسش برنامه نویسی
« پاسخ #2 : 17 شهریور 1402، 03:34 ب‌ظ »
i% و d% فرقی ندارن ولی از d% استفاده میشه.

f% برای نمایش اعشاری معمولی
e% برای نمایش اعشاری نمایی با e کوچک
E% مثل e% ولی با ،E بزرگ
g% برای انتخاب بین نمایش اعشاری معمولی و نمایی. حرکدوم طول کارکتری کمتری داشت
G% مثل ،g% فقط نمایش نمایی را با E نشان میده.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/C_data_types
« آخرین ویرایش: 17 شهریور 1402، 03:38 ب‌ظ توسط 🇬🇧United Kingdom🇬🇧 »
🇬🇧🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿🇬🇧

آفلاین learner:~$

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 717
  • جنسیت : پسر
  • روزی روز گاری در گنو/لینوکس
پاسخ : چند پرسش برنامه نویسی
« پاسخ #3 : 17 شهریور 1402، 03:39 ب‌ظ »
نقل‌قول
بله. خیر. بله.

خب ولی باید سرعت و قدرت بهتری داشته باشه!!
نقل‌قول
می‌تونید از byte یا char استفاده کنید.
byte / char??  متوجه نمیشم چرا از نوع کاراکتر؟؟ درضمن من داده ایی از نوع بایت ندیدم؟؟ چطوری از نوع بولین باید استفاده کنم؟؟
مثل سمی کالونم( ; ).
خواستار پایان.
محکوم به کامپایل.

آفلاین بریتانیای کبیر

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2424
  • جنسیت : پسر
  • GOD SAVE THE KING/QUEEN
پاسخ : چند پرسش برنامه نویسی
« پاسخ #4 : 17 شهریور 1402، 03:43 ب‌ظ »
نقل‌قول
byte / char??  متوجه نمیشم چرا از نوع کاراکتر؟؟ درضمن من داده ایی از نوع بایت ندیدم؟؟ چطوری از نوع بولین باید استفاده کنم؟؟
از char تا حجم کمتری را نسبت به int بگیره. نحوه استفاده رو تو هزارتا سایت توضیح داده
« آخرین ویرایش: 17 شهریور 1402، 03:59 ب‌ظ توسط 🇬🇧United Kingdom🇬🇧 »
🇬🇧🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿🇬🇧

آفلاین nixoeen

  • ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4809
  • جنسیت : پسر
  • masoft قدیم
پاسخ : چند پرسش برنامه نویسی
« پاسخ #5 : 17 شهریور 1402، 04:50 ب‌ظ »
خب ولی باید سرعت و قدرت بهتری داشته باشه!!
خیر

byte / char??  متوجه نمیشم چرا از نوع کاراکتر؟؟ درضمن من داده ایی از نوع بایت ندیدم؟؟ چطوری از نوع بولین باید استفاده کنم؟؟
نوع byte رو توی سی‌پلاس‌پلاس یا زبانی مثل زبان برنامه‌نویسی Arduino می‌بینید. توی سی استاندارد، از همون char استفاده کنید. اگر ۰ باشه، false است و اگر هر چیز دیگه‌ای باشه، true حساب میشه. توی C99 البته bool هم داریم که خیلی شبیه char عمل می‌کنه. با این تفاوت که مثلا ۲ و ۳ رو با هم برابر می‌دونه، در حالی که char اینطور عمل نمی‌کنه.

آفلاین learner:~$

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 717
  • جنسیت : پسر
  • روزی روز گاری در گنو/لینوکس
پاسخ : چند پرسش برنامه نویسی
« پاسخ #6 : 17 شهریور 1402، 06:21 ب‌ظ »
نقل‌قول
خیر
میشه بپرسم چرا خیر؟؟

نقل‌قول
نوع byte رو توی سی‌پلاس‌پلاس یا زبانی مثل زبان برنامه‌نویسی Arduino می‌بینید. توی سی استاندارد، از همون char استفاده کنید. اگر ۰ باشه، false است و اگر هر چیز دیگه‌ای باشه، true حساب میشه. توی C99 البته bool هم داریم که خیلی شبیه char عمل می‌کنه. با این تفاوت که مثلا ۲ و ۳ رو با هم برابر می‌دونه، در حالی که char اینطور عمل نمی‌کنه.
char  ماله کاراکتر و رشته ست؟؟ بایت رو اصلا ندیدم ( نوع داده )  الان استانداردی که به صورت پیشفرض برای جی سی سی هست کدومه؟
مثل سمی کالونم( ; ).
خواستار پایان.
محکوم به کامپایل.

آفلاین nixoeen

  • ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4809
  • جنسیت : پسر
  • masoft قدیم
پاسخ : چند پرسش برنامه نویسی
« پاسخ #7 : 17 شهریور 1402، 06:33 ب‌ظ »
میشه بپرسم چرا خیر؟؟
در مورد کاربردهای اسمبلی مطالعه کنید.

الان استانداردی که به صورت پیشفرض برای جی سی سی هست کدومه؟
جی‌سی‌سی از استانداردهای مختلفی پشتیبانی می‌کنه. پیشنهاد من برنامه‌نویسی با استاندارد C17 است.

آفلاین learner:~$

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 717
  • جنسیت : پسر
  • روزی روز گاری در گنو/لینوکس
پاسخ : چند پرسش برنامه نویسی
« پاسخ #8 : 17 شهریور 1402، 08:02 ب‌ظ »
میشه بپرسم چرا خیر؟؟
در مورد کاربردهای اسمبلی مطالعه کنید.

الان استانداردی که به صورت پیشفرض برای جی سی سی هست کدومه؟
جی‌سی‌سی از استانداردهای مختلفی پشتیبانی می‌کنه. پیشنهاد من برنامه‌نویسی با استاندارد C17 است.
دوست عزیز اگر به خاطر قابلیت حمل میگی که میشه در خود زبان سی هم اسمبلی نوشت!! در مورد کاربرد اسمبلی  تا حدی که توان داشتم تحقیق کردم و خیلی هم بهش علاقه مندم
-------------
نظرتون در مورد استاندارد202X چیه؟؟ اصلا نمیفهمم چرا زبان سی این همه استاندارد داره!!! بعضی هاشون فقط به خاطرتصحیح استاندارد های قبلی اومدن!!
مثل سمی کالونم( ; ).
خواستار پایان.
محکوم به کامپایل.

آفلاین دانیال بهزادی

  • ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19614
  • جنسیت : پسر
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
پاسخ : چند پرسش برنامه نویسی
« پاسخ #9 : 18 شهریور 1402، 03:38 ق‌ظ »
من خیلی مشتاقم بدونم چرا فکر می‌کنی اسمبلی باید کارایی بیش‌تری از سی بده…
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین learner:~$

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 717
  • جنسیت : پسر
  • روزی روز گاری در گنو/لینوکس
پاسخ : چند پرسش برنامه نویسی
« پاسخ #10 : 18 شهریور 1402، 11:41 ق‌ظ »
من خیلی مشتاقم بدونم چرا فکر می‌کنی اسمبلی باید کارایی بیش‌تری از سی بده…
;D چون سریع، قدرتمند ، و دسترسی  خیلی زیاده ببه سخت افزار داره !

فکر کنم تنها کسی که در انجمن به زبان اسمبلی علاقه داره بنده هستم  :'(
مثل سمی کالونم( ; ).
خواستار پایان.
محکوم به کامپایل.

آفلاین nixoeen

  • ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4809
  • جنسیت : پسر
  • masoft قدیم
پاسخ : چند پرسش برنامه نویسی
« پاسخ #11 : 18 شهریور 1402، 12:21 ب‌ظ »
;D چون سریع، قدرتمند ، و دسترسی  خیلی زیاده ببه سخت افزار داره !
برای نوشتن یک Shell چه دسترسی‌ای به سخت‌افزار لازم دارید که مثلا توی C یا Rust ندارید؟

آفلاین learner:~$

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 717
  • جنسیت : پسر
  • روزی روز گاری در گنو/لینوکس
پاسخ : چند پرسش برنامه نویسی
« پاسخ #12 : 18 شهریور 1402، 12:57 ب‌ظ »
;D چون سریع، قدرتمند ، و دسترسی  خیلی زیاده ببه سخت افزار داره !
برای نوشتن یک Shell چه دسترسی‌ای به سخت‌افزار لازم دارید که مثلا توی C یا Rust ندارید؟
دلم میخواد یک شل باشه که قابلیت شي گرایی داشته باشه!! و سرعت فوق الهاده ایی داشته باشه  \\:D/

الان که برنامه نویسی حرفه ایی نیستم ولی در آینده پروژه ی خوبی میشه برای من  ;) یک روز حتما عملیش میکنم وشاید ایده های دیگری هم بهش اضافه کردم
مثل سمی کالونم( ; ).
خواستار پایان.
محکوم به کامپایل.

آفلاین learner:~$

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 717
  • جنسیت : پسر
  • روزی روز گاری در گنو/لینوکس
پاسخ : چند پرسش برنامه نویسی
« پاسخ #13 : 18 شهریور 1402، 03:16 ب‌ظ »
خب به یک باگ (‌یا شاید هم مشکل ؟ ) برخورد کردم! ( زبان سی ) امیدوارم که مثل همیشه کمک کنید  :)

لطفا کد زیر رو مد نظر داشته باشید ( نحوه کامپایل: gcc your-code -lcurses)
#include <stdio.h>
#include <curses.h>
int main(){
initscr();
clear();
int f = 1;
while(f <= 10){

printw("%d\n\n", f);
f++;
}
refresh();
getch();
endwin();

return 0;
}


خروجی که به شما میده خیلی مرتب و زیبا هست و حیلی هم راضی کنند؛ اما وقتی  به جای ده ۱۰۰ رو قرار میدیم اعداد خیلی در هم برهم میشن!! میشه بپرسم چرا؟!  ](*,)
----------------------------
خب حالا کد زیر رو در ظر داشته باشید ( نحوه کاممپایل باز هم به صورت قبله)
#include <stdio.h>
#include <curses.h>
int main(){
initscr();
clear();
int f = 1;
while(f <= 100){

printf("%d\n\n", f);
f++;
}
refresh();
getch();
endwin();

return 0;
}

البته شما میتونید به جای ‍۱۰۰ هر عددی که دوست دارید بزارید  :D
خب الان خروجی که به شما تحویل میده به صورت مارپیچی و منحنی هست!! من فقط ای یک تابع ساده printf  استفاده کردم!!
----------------
ممنون میشم بهم بگید چرا همچین اتفاقی میفته  ](*,)
مثل سمی کالونم( ; ).
خواستار پایان.
محکوم به کامپایل.

آفلاین دانیال بهزادی

  • ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19614
  • جنسیت : پسر
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
پاسخ : چند پرسش برنامه نویسی
« پاسخ #14 : 18 شهریور 1402، 05:33 ب‌ظ »
دلم میخواد یک شل باشه که قابلیت شي گرایی داشته باشه!! و سرعت فوق الهاده ایی داشته باشه  \\:D/

الان که برنامه نویسی حرفه ایی نیستم ولی در آینده پروژه ی خوبی میشه برای من  ;) یک روز حتما عملیش میکنم وشاید ایده های دیگری هم بهش اضافه کردم
می‌دونید که تقریباً همهٔ بزرگان برنامه‌نویسی به شدّت با مفهوم شی‌گرایی مخالفن؟
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن