نظرتون در مورد FreeBsd چیه؟ شنیدم سبک و امنه. من هم فقط یه سیستم عامل امن و یه مرورگر امن میخوام. لپتاپم تولید سال 2009 هست و به احتمال زیاد FreeBsd درایورهای لازم رو داره.
درود بر شما.
یکی از دوستان موضوع شما رو برای من ارسال کردند، من مدتها کاربر *BSD روی سیستم خانگی بودم (برخلاف توزیعهای لینوکس، BSDهایی که میشناسید هرکدام یک سیستمعامل مستقلن مگر این که واضحا بیان کرده باشند که مبتنی بر یکی از چهارتا اصل کاری هستند).
من لپتاپی داشتم که ۲۰۰۷ ساخته شده بود و ۲۰۰۹ خریده بودمش. سال ۲۰۱۲-۲۰۱۳ بود که FreeBSD رو با میزکار گنوم نصب کردم و فکر کنم چندماه ازش استفاده کردم. بعدتر هم PC-BSD خدابیامرز (که همچنان مبتنی بر FreeBSDئه) و GhostBSD (مجددا FreeBSD) رو تست کردم.
در حال حاضر هم با توجه به این که مک دارم، یه جورایی کاربر BSD محسوب میشم.
درایور لازم؟ قطعا داره. یکی از دلایلی که اون زمان من مشکلی نداشتم (و خیلی از دوستانی که خودم رفیق نابابشون شدم) همین بود. منتها باید به یک نکته بسیــــــــار مهم دقت بفرمایید و اون هم اینه که در سطح کرنل، پشتیبانی سختافزارهای قدیمیتر ممکنه کم شه و یا کلا ملغی بشه. توصیه میکنم برای رفع کنجکاوی امتحانش کنید، ولی احتمالا Debian Old Stable (یک نسخه قبل از فعلی) یا Puppy Linux گزینههای مناسبتری باشند.
البته CRUX و SliTaz هم نگاهی بندازید بد نیست.