انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: نصب Debian Debootstrap  (دفعات بازدید: 2657 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین 🇬🇧بریتانیای کبیر🇬🇧

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2928
  • GOD SAVE THE KING/QUEEN
پاسخ : نصب Debian Debootstrap
« پاسخ #30 : 15 مهر 1404، 08:06 ق‌ظ »
نقل‌قول
نصب دبیان به‌صورت Debootstrap را بلد نیستم، می خواهم با کمک دوستان یاد بگیرم.به تنهایی از عهده اش برنمی آیم.
پس بهتره از حالت نصب Expert برید که انعطاف پذیری زیادی داره یا از دویان استفاده کنید
🇬🇧🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿🇬🇧

آفلاین norouzi90

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 832
  • Debian 13 + Cinnamon
« پاسخ #31 : 15 مهر 1404، 03:38 ب‌ظ »
با تشکر از آقای آرمان اسماعیلی بخاطر جواب عالی اتان.

آفلاین norouzi90

• Hero Member
  • *
  • Debian 13 + Cinnamon
« پاسخ #32 : 16 مهر 1404، 02:02 ق‌ظ »
تکمیل مرحله 9  )

در رابطه با اینکه به چه نحوی منابع جدید را به mnt/etc/apt/sources.list/  اضافه نماییم، می خواستم کمی بیشتر صحبت کنم.

بهترین روش از نظر سایت دبیان:

نقل‌قول
Using a text editor

The main APT sources configuration file is /etc/apt/sources.list.d/debian.sources, but if you add a new source, it's best to add a new file. Put it in the same directory, preferably with a name that describes the source and ends with .sources (e.g. /etc/apt/sources.list.d/neurodebian.sources for NeuroDebian).

https://wiki.debian.org/SourcesList

ولی راستش دقیقا نمی دانم منظور از محتوای بالا تنها اشاره به third-party repository ها دارد یا اینکه می گوید برای هر تغییری که انجام گیرد حتی مثلا برای افزودن contrib هم از این روش استفاده کنید.

روش فرعی:
می توانیم از ویرایشگرهای CLI مانند nano یا vim استفاده کنیم و مستقیماً فایل mnt/etc/apt/sources.list/ را ویرایش کنیم.

روشی فرعی دیگر:
ولی من روشی که آقای رسول سعیدنژاد در PDF آموزشی اشان گفته بودند، جالبتر و بامزه تر یافتم و می خواهم از همین روش در اینجا استفاده کنم.
ایشان در اینجا به‌جای به‌کارگیری ویرایشگرهای CLI ، از دستور echo استفاده کرده است.
اگر به عکس 1 در قسمت مورد نظرمان از فایل PDF آقای سعیدنژاد نگاه کنیم، از علامت < و <<  هم  استفاده کرده اند.  هر چند که من برنامه نویس نیستم، ولی با آزمایش خطا پی بردم که اگر از علامت < استفاده کنیم، کلیه محتوای قبلی فایل را پاک و محتوای جدید را جایگزین آن میکند.
ولی همانطور که می بینید ایشان این علامت را منحصرا در فرمان اولی بکار برده است ولی در دو فرمان بعدی به‌جای <  از علامت << استفاده کرده است. در این حالت << محتوای قبلی فایل پاک نمی گردد و محتوای جدید در سطر جدید درج می گردد یعنی محتوای قبلی حفظ و محتوای جدید در سطر جدید به فایل اضافه می گردد.

پس با استفاده از روش ایشان اینطوری محتوای مورد نظرم را به فایل mnt/etc/apt/sources.list/ اضافه می کنم: عکس 2 و 3

# echo deb https://deb.debian.org/debian trixie main contrib non-free-firmware non-free > /mnt/etc/apt/sources.list

# echo deb https://deb.debian.org/debian-security trixie-security main contrib non-free-firmware non-free >> /mnt/etc/apt/sources.list

# echo deb https://deb.debian.org/debian/ trixie-updates main contrib non-free-firmware non-free >> /mnt/etc/apt/sources.list

نوشتجات خط فرمان طولانی شد و مجبور شدم برای عکس گرفتن سایز فونت ها را کوچکتر کنم، درست الان به یاد گفته آقای Chappie در رابطه با \ یا همان بک اسلش می افتم و منظورشان را دقیق تر می فهم .
بنابراین در اینجا می خواهم از \ یا همان بک اسلش استفاده کنم، به‌هرحال نتیجه این دستورات با دستورات بالایی یکی است:  عکس 4

# echo deb https://deb.debian.org/debian trixie main contrib \
# non-free-firmware non-free > /mnt/etc/apt/sources.list

# echo deb https://deb.debian.org/debian-security trixie-security main contrib \
# non-free-firmware non-free >> /mnt/etc/apt/sources.list

# echo deb https://deb.debian.org/debian/ trixie-updates main contrib \
# non-free-firmware non-free >> /mnt/etc/apt/sources.list

آفلاین norouzi90

• Hero Member
  • *
  • Debian 13 + Cinnamon
« پاسخ #33 : 16 مهر 1404، 02:29 ق‌ظ »
If you’re planning on using ifupdown as your networking tool, and you’re doing this from a system which uses it, copy the interfaces file to the chroot.

# cp /etc/network/interfaces /mnt/etc/network/interfaces

Do the same for the /etc/network/interfaces.d/ directory if it contains any files.

در اجرای این فرمان :
دچار مشکل شدم. عکس 1

همانطور که در عکس  2  می بینید، پوشه  etc/network/  دارم.

ولی در عکس 3 همانطور که می بینید،پوشه mnt/etc/network/ ندارم.
فعلاً نمی دانم چکار کنم.

آفلاین Chappie

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 95
« پاسخ #34 : 16 مهر 1404، 08:43 ب‌ظ »
نقل‌قول
بهترین روش از نظر سایت دبیان:

نقل‌قول

Using a text editor

The main APT sources configuration file is /etc/apt/sources.list.d/debian.sources, but if you add a new source, it's best to add a new file. Put it in the same directory, preferably with a name that describes the source and ends with .sources (e.g. /etc/apt/sources.list.d/neurodebian.sources for NeuroDebian).

https://wiki.debian.org/SourcesList

ولی راستش دقیقا نمی دانم منظور از محتوای بالا تنها اشاره به third-party repository ها دارد یا اینکه می گوید برای هر تغییری که انجام گیرد حتی مثلا برای افزودن contrib هم از این روش استفاده کنید.

از دبیان ۱۳ به بعد  یک تغیراتی در مخازن اعمال شده که میتونید در زیر نمونه اش رو ببینید
ولی sources.list هنوز برای سازگاری کار می‌کنه و به این روشی که انجام دادید برای سازگاری با اسکریپت های قدیمی هنوز کار میکنه

nano /etc/apt/sources.list.d/debian.sources
Types: deb deb-src
URIs: mirror+file:///etc/apt/mirrors/debian.list
Suites: trixie trixie-updates trixie-backports
Components: main contrib non-free-firmware
Signed-By: /usr/share/keyrings/debian-archive-keyring.gpg

Types: deb deb-src
URIs: mirror+file:///etc/apt/mirrors/debian-security.list
Suites: trixie-security
Components: main contrib non-free-firmware
Signed-By: /usr/share/keyrings/debian-archive-keyring.gpg

nano /etc/apt/mirrors/debian.list
https://deb.debian.org/debian
What is the Internet?
It's a thing in a computer. Lets you look up shit you don't know.
I want it! I want that Internet.

آفلاین Chappie

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 95
« پاسخ #35 : 16 مهر 1404، 08:55 ب‌ظ »
برای امتحان Debootstrap آموزش خوبی رو پیدا نکردید , از خیلی از مراحل میپره و توضیح چندانی نمیده , بگردید و یک آموزش جامع پیدا کنید , متاسفانه اینجا کسی نیست که در حال نصب دبیان به این شکل باشه و دوستان نمیتونند کمک چندانی کنند .
برای نمونه در بخش NetworkManager که به مشکل خوردید , میتونید این چند لینک رو نگاهی کنید و ببینید بدردتون میخوره یا نه , در ضمن این لینکها هم قدیمی هستند لطفا کپی پیست نکنید هر چیزی رو .

What is the Internet?
It's a thing in a computer. Lets you look up shit you don't know.
I want it! I want that Internet.

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #36 : 16 مهر 1404، 10:17 ب‌ظ »
نقل‌قول
از دبیان ۱۳ به بعد  یک تغیراتی در مخازن اعمال شده که میتونید در زیر نمونه اش رو ببینید

برای نمایش مخازن از سبک deb822 استفاده میشه.

میتونید با دستور زیر مخازنتونو به سبک جدید نشون بدبد. میتونید با کلید جهش (tab) مسیر پرونده‌ی مخازنن رو پر کنید

apt modernize-sources source_list_pathhttps://wiki.ubuntu-ir.org/wiki/%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D9%82%D8%A7%DB%8C_%D8%AF%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D9%86

آفلاین norouzi90

• Hero Member
  • *
  • Debian 13 + Cinnamon
« پاسخ #37 : 17 مهر 1404، 04:50 ق‌ظ »
با تشکر مجدد از آقایان  Chappie  و بریتانیای کبیر.

مرحله 10 )
اکنون زمان آن رسیده است که به سیستم deboostrap شده chroot کنیم: عکس 1
# arch-chroot /mnt
سپس، برای اطمینان بیشتر، دستور apt update را اجرا کنید: عکس 2
# apt update

مرحله 11 )
الان init را نصب می کنیم. فعلاً به‌علت سازگاری بیشتر دبیان از systemd استفاده می کنم: عکس 3
# apt install systemd systemd-sysv libpam-systemd libsystemd0
الان همkernel را نصب می کنیم:  عکس 4 و 5
# apt install linux-image-amd64

آفلاین norouzi90

• Hero Member
  • *
  • Debian 13 + Cinnamon
« پاسخ #38 : 17 مهر 1404، 06:02 ق‌ظ »
مرحله  12 )

تنظیم منطقه زمانی: عکس 1
# dpkg-reconfigure tzdata

مرحله 13 )

الان رسیدیم بهNetworking ،

در آموزش نامه ای که من پی میگیرم از این روش استفاده شده است:
# apt install ifupdown wpasupplicant
ولی من ترجیح می دهم ازاین روش استفاده کنم: عکس های 2 و 3
# apt install network-manager

If you’re planning on using ifupdown as your networking tool, and you’re doing this from a system which uses it, copy the interfaces file to the chroot.

Do the same for the /etc/network/interfaces.d/ directory if it contains any files.

در اجرای این فرمان :
دچار مشکل شدم. عکس 1

همانطور که در عکس  2  می بینید، پوشه  etc/network/  دارم.

ولی در عکس 3 همانطور که می بینید،پوشه mnt/etc/network/ ندارم.
فعلاً نمی دانم چکار کنم.

بنظرم علت اینکه من پوشه mnt/etc/network/ را در آن مرحله نداشتم ، این بوده است که در آن آموزش نامه  نویسنده مطلب بایستی توجه می کرد وقتی که با استفاده از آپشن variant=minbase سیستم را بصورت مینیمال نصب کرده است، بنابراین نصاب دبیان Debootstrap ،بسته network-manager را نصب نمی کند . بنابراین طبیعتا پوشه ای بنام network  و همچنین در درون این پوشه  فایلی بنام interfaces راهم نخواهیم داشت.
بنابراین برای اینکه من پوشه  mnt/etc/network داشته باشم ابتدا بایستی به سیستم دبیان  Debootstrap ای که می خواهیم بسازیم chroot کنیم و سپس بسته network-manger را نصب کنیم و سپس اگر خواستیم این دستور را اجرا کنیم، بایستی حتما ابتدا از محیط chroot، خارج بشویم با فرمان exit و سپس فرمان زیر را اگر خواستیم اجرا کنیم:
عکس های 4 و 5
« آخرین ویرایش: 17 مهر 1404، 06:08 ق‌ظ توسط norouzi90 »

آفلاین norouzi90

• Hero Member
  • *
  • Debian 13 + Cinnamon
« پاسخ #39 : 17 مهر 1404، 09:27 ق‌ظ »
مرحله 14 )
در این مرحله یک نام میزبان برای سیستم خود انتخاب کنید و آن را به etc/hostname/  اضافه کنید: عکس 1

echo "yourhostname" > /etc/hostname

مرحله 15 )
ویرایش فایل etc/hosts/  :

در اینجا می خواهیم محتوای فایل  etc/hosts/ را با کمی تغییر کپی کنیم به mnt/etc/hosts/ ، فقط یادتان باشد نام "yourhostname"
که تنظیم کرده اید در محل معین در آن قرار دهید.
روش اول:
 در همان محیط chroot از دستور echo استفاده کنید: عکس 2 و 3

#  echo "127.0.0.1       localhost yourhostname" > /etc/hosts

# echo  "::1             localhost ip6-localhost ip6-loopback" >> /etc/hosts

# echo "fe00::0         ip6-localnet" >> /etc/hosts

# echo "ff00::0         ip6-mcastprefix" >> /etc/hosts

# echo "ff02::1         ip6-allnodes"  >>  /etc/hosts

# echo "ff02::2         ip6-allrouters" >> /etc/hosts

روش دوم:
 و یا اینکه از chroot خارج شوید و ابتدا فایل mnt/etc/hosts/ را حذف کنید و سپس فایل etc/hosts/  را به mnt/etc/ کپی کرده  و  سپس مثلا با نرم افزار vim ،  نام "yourhostname"
که تنظیم کرده اید در محل معین در آن تغییر دهید. و در نهایت برای ادامه کار دوباره به محیط chroot برگردید.

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #40 : 17 مهر 1404، 10:26 ق‌ظ »
بنظرم بعد از تمام شدن کار ویکیش کنید.

آفلاین norouzi90

• Hero Member
  • *
  • Debian 13 + Cinnamon
« پاسخ #41 : 17 مهر 1404، 12:10 ب‌ظ »
مرحله 16 )

Install the locales package, then configure

# apt install locales
# dpkg-reconfigure locales

در اینجا می خواهیم بسته locales را نصب کنیم، سپس پیکربندی کنیم. عکس 1 و 2

برای نصب:
# apt install locales

دستوری که نشان می دهد که زبان سیستم دبیان شما بر روی چه زبانی تنظیم شده است:عکس 5
# env  |  grep  LANG

باپیکربندی این گزینه زبان سیستم دبیان خود را تغییر می دهید: عکس 3 و 4
# dpkg-reconfigure locales یادتان بماند در هنگام اجرای دستور   dpkg-reconfigure locales ،  با دیدن کلمه [More ]  ، کلید اینتر را بزنید تا ادامه بیشتری برای شما نشان داده شود.
در قسمتLocales to be generated مثلاً عدد 126 را وارد کنید و سپس اینتر را بزنید تا fa_IR UTF-8  اعمال شود. در هنگام پرسیدن   :Dault locale for the system environment ، عدد 3 را تایپ کرده و سپس اینتر بزنید. در اینجا گزینه 3 همان fa_IR  است.
اگر دوباره دستور  env  |  grep  LANG  را اجرا کنید، خواهید دید که بر روی همان انگلیسی پیش‌فرض تنظیم شده است و به فارسی تغییر نیافته است، علت این است که برای اینکه این تغییر اعمال شود لازم است که سیستم ریستارت شود، ولی ما فعلاً با سیستممان کار داریم و نمی خواهیم اینکار را انجام دهیم.
اگر زبان سیستم را فارسی انتخاب کنید، مثلاً تقویم به فارسی نشان داده می شود و برخی از نرم افزارها مانند Disks و  PcmanFM  و Geany و... منوهایشان و ... به‌صورت فارسی نشان داده می شود که البته خیلی وقت پیش امتحان کرده بودم در آنموقع تکمیل نبود و پشتیبانی مناسبی از زبان فارسی نداشت.
من شخصاً ترجیحم استفاده از همان زبان انگلیسی پیش‌فرض برای سیستم دبیان می باشد.

آفلاین norouzi90

• Hero Member
  • *
  • Debian 13 + Cinnamon
« پاسخ #42 : 17 مهر 1404، 12:59 ب‌ظ »
مرحله 17 )

Configure the keyboard if you're not going to use the default 'us' keymap:

# apt install console-setup
# dpkg-reconfigure keyboard-configuration

You may not want to run dpkg-reconfigure keyboard-configuration. I find it more trouble than it’s worth and it seems to me like it is not required, though it’s mentioned in most guides.

Certain changes to the keymap will only take effect once rebooted into the new install.

پیکربندی صفحه کلید:

ابتدا با این فرمان   console-setup  را نصب نمایید:
# apt install console-setup
سپس برای پیکره بندی: عکس های 1 و 2 و 3 و 4 و 5

# dpkg-reconfigure keyboard-configurationبا دیدن [More] اینتر بزنید تا مقادیر بیشتری برای شما نشان داده شود.
با دیدن :keyboard layout  ، عدد 30 که به معنای Other را وارد کنید و سپس اینتر را بزنید، بعد دوباره با دیدن [More] برای نشان دادن محتوای بیشتر اینتر بزنید.
بعد با دیدن  :Country of origin for the keyboard عدد 74 که همان  Persian است را نوشته و اینتر را بزنید.
با دیدن Keyboard layout ، عدد 1 که همان Persian را تایپ کرده و سپس اینتر را بزنید.
با دیدن :Method for toggling between national and Latin mode
 مثلاً عدد 7 که همان میانبر Alt+Shift برای تغییر زبان صفحه کلید است را وارد کرده و سپس اینتر را بزنید.
« آخرین ویرایش: 17 مهر 1404، 11:16 ب‌ظ توسط norouzi90 »

آفلاین norouzi90

• Hero Member
  • *
  • Debian 13 + Cinnamon
« پاسخ #43 : 17 مهر 1404، 11:30 ب‌ظ »
مرحله 18 )
Users, passwords and authentication

Start by creating a password for the root account. You can lock the account later if you don't plan on using it with the passwd -l root command.

# passwd

Setting up your default user:

# useradd -m username
# passwd username

Add the user to necessary groups, and give it the proper interactive shell. Debian uses bash as its default interactive shell, but you can choose whatever you like.

# usermod -aG cdrom,floppy,audio,dip,video,plugdev,netdev username
# usermod -s /bin/bash username

کاربران، رمزهای عبور و احراز هویت

# passwd
# useradd -m username
# passwd username
# usermod -aG cdrom,floppy,audio,dip,video,plugdev,netdev username
# usermod -s /bin/bash username
عکس 1

Next, you need to decide if you want sudo or doas in order to elevate your user’s privileges for updates, etc… This is your choice, though I personally prefer doas.

For doas:

# apt install opendoas
# echo "permit username" > /etc/doas.conf

For sudo:

# apt install sudo
# usermod -aG sudo username

Debian provides a pre-configured sudoers file, and you probably don’t need to change anything, but it’s wise to verify that the line under “allow members of group sudo …” is not commented out with the cat /etc/sudoers command.

Look at the output, and if the line is commented out, use the visudo command and uncomment it.

apt install sudo
usermod -aG sudo username
cat /etc/sudoers
دبیان یک فایل sudoers از پیش پیکربندی شده ارائه می‌دهد و احتمالاً نیازی به تغییر چیزی ندارید، اما بهتر است که مطمئن شوید خط زیر «allow members of group sudo …” با دستور cat /etc/sudoers به ​​صورت کامنت درنیامده باشد.

عکس های 2 و 3 و 4

آفلاین norouzi90

• Hero Member
  • *
  • Debian 13 + Cinnamon
« پاسخ #44 : 18 مهر 1404، 06:57 ق‌ظ »
مرحله 19 )

Setting up the bootloader

Here, grub is used. For other bootloaders, see their own documentation.

For EFI systems

# apt install grub-efi-amd64
# grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot/efi
# update-grub

For bios/legacy systems

# apt install grub-pc
# grub-install /dev/sdX
# update-grub

تنظیم بوت لودر:
در اینجا من از grub استفاده کرده ام. برای سایر بوت لودرها، به مستندات مربوط به خودشان مراجعه کنید.

سیستم من چون EFI systems است بنابراین از این دستورات استفاده کردم:

# apt install grub-efi-amd64
# grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot/efi
# update-grub
عکس های 1 و 2 و 3