انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: راهنمایی در خصوص پارتیشن‌بندی و فضای دیسک  (دفعات بازدید: 287 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین fa_shinobi

• Newbie
  • *
  • ارسال: 1
سلام دوستان
من یک سری سرور می‌خوام ایجاد کنم. برای ویندوز عرف کار رو میدونم و مثلا درایو C رو 100 گیگ و D رو مثلا 50 گیگ برای دیتابیس در نظر می‌گیرم. ولی برای لینوکس نمیدونم.
سرورهایی که می‌خوام ایجاد کنم یکیش GitLab هست و در آینده هم قراره سرورهایی ایجاد کنم که دیتابیس دارن و رشد میکنن (مثل next cloud).

حالا تو این شرایط می‌خواستم ببینم:
1. فضای دیسک رو چقدر در نظر بگیرم؟ برای خود سیستم عامل تنها چقدر عرفش هست؟
2. پارتیشن‌بندی رو چطور انجام بدم و چه فرمتی برای پارتیشن‌ها در نظر بگیرم؟ ext4 یا ...؟
3. من خیلی به لینوکس تسلط ندارم. میخوام بدونم وقتی برنامه‌ای نصب می‌کنی که دیتابیس داره، تو کدوم مسیر میره؟ من هدفم اینه که اون مسیر رو  (مثلا اگر /var  باشه) رو توی پارتیشن دیگه بریزم که  /  پر نشه و سیستم‌عامل کرش نکنه.
4. فرمت هارد GPT باشه یا MBR؟
« آخرین ویرایش: 21 آبان 1404، 02:59 ب‌ظ توسط fa_shinobi »

آفلاین َAli Nik

• Newbie
  • *
  • ارسال: 4
سلام دوست عزیز

پاسخ به سوال هایی که مطرح کردید بستگی به فاکتور های زیادی داره، ولی اگر به صورت کلی بخواییم بگیم با توجه به اطلاعاتی که ارائه دادید و با دیدگاه بلند مدت به این صورت میشه:
نقل‌قول
1. فضای دیسک رو چقدر در نظر بگیرم؟ برای خود سیستم عامل تنها چقدر عرفش هست؟
- برای خود سیستم عامل (/) حداقل 50، و ترجیحا 100 گیگ.
با کمتر از 50 گیگ هم میشه، مخصوصا چون سرور هست و معمولا محیط گرافیکی ندارید، ولی باز هم برای بلند مدت بهتره کمتر از 50 گیگ نباشه.
نقل‌قول
2. پارتیشن‌بندی رو چطور انجام بدم و چه فرمتی برای پارتیشن‌ها در نظر بگیرم؟ ext4 یا ...؟
برای پارتیشن بندی وقتی هدف سرور هست، پیشنهاد من:
- فرمت تمام پارتیشن ها ext4 باشه که استاندارد و شناخته شده هست. (درمورد btrfs هم مطالعه کنید بعدا، برای کاربری های پیشرفته تر مناسب هست گاها)

- یک پارتیشن boot/ نیاز دارید با حجم ترجیحا 1 گیگ برای بوت شدن سیستم.

- یک پارتیشن swap/ که هرچی مقدار RAM سرور شما بود، در صورتی که حافظه روی سرور SSD و NVME بود این رو مقدار دو برابر ظرفیت رم قرار بدید ( RAM * 2 ) و در صورتی که حافظه سرور HDD بود این رو معادل حافظه رم + 4 گیگ قرار بدید.
برای مثال اگر حافظه سرور شما از نوع NVME بود و 8 گیگ رم داشتید، مقدار پارتیشن swap رو 16 گیگ قرار بدید.

- یک پارتیشن var/ نیاز دارید چون سرور قاعدتا لاگ زیاد داره و تریجیحا برای var که لاگ ها اونجا ذخیره میشه یک پارتیشن جدا درنظر گرفته میشه که حتی اگر پر شد مشکلی برای خود سیستم عامل درست نشه و حافظه جداگانه خودش رو داشته باشه سیستم عامل.
حجم var رو برای بلند مدت، بین 10 الی 20 گیگ درنظر بگیرید عالی هست.

- بسته به کاربری سرور، پارتیشن home/ جداگانه هم برای فایل های کاربر ها و... با حجم دلخواه میتونید داشته باشید.

- و باز هم بسته به انتخاب خودتون و شرایط، میتونید ترجیحا پارتیشن opt/ و usr/ جداگانه هم داشته باشید برای یکسری برنامه ها. اگر این دوتا پارتیشن رو جدا کردید، در عوض میتونید مقداری از حجم پارتیشن سیستم عامل کم کنید.
نقل‌قول
3. من خیلی به لینوکس تسلط ندارم. میخوام بدونم وقتی برنامه‌ای نصب می‌کنی که دیتابیس داره، تو کدوم مسیر میره؟ من هدفم اینه که اون مسیر رو  (مثلا اگر /var  باشه) رو توی پارتیشن دیگه بریزم که  /  پر نشه و سیستم‌عامل کرش نکنه.
معمولا دیتابیس های رایج اطلاعات رو داخل var/ ذخیره میکنند که میتونید تغییر بدید در صورت نیاز.
در کل جواب این سوال داخل پاسخ سوال قبلی هست.
نقل‌قول
4. فرمت هارد GPT باشه یا MBR؟
قطعا GPT باشه بهتر هست، اما اگر قدیمی بود ناچار به استفاده از MBR

اگر فضای دیسک شما کم و خیلی محدود بود، حجم های پیشنهادی پارتیشن رو میتونید به نسبت فضایی که دارید کمتر درنظر بگیرید.
« آخرین ویرایش: 21 آبان 1404، 04:44 ب‌ظ توسط َAli Nik »

آفلاین Chappie

• Full Member
  • *
  • ارسال: 129
این دوره رو چک کنید و بخش هایی که مرتبط با سوالتون میشه رو مروری کنید , ویدیوهای اولینش مربوط به سوال شماست :
- - -
لینوکس الپیک ۱ - نسخه ۵۰۰

What is the Internet?
It's a thing in a computer. Lets you look up shit you don't know.
I want it! I want that Internet.

آفلاین esmaeelE

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 1423
برای مدیریت فضای ذخیره‌سازی (storage) پس از آشنایی با اصول و مبانی که در ارسال‌های پیشین دوستان اشاره کردند موارد زیر را نیز در نظر داشته باشید.

در زمان نصب توزیع از LVM استفاده کنید تا بتوانید مدیریت حجم‌ها را به شکل منطقی در دست بگیرید.
به این شکل در ادامه کار می‌توانید اندازه هر یک از افرازهای منطقی (Logical Volume) که مشابه پارتیشن‌های سنتی هستند را به سادگی تغییر دهید.
برای نمونه از حجم یکی بکاهید و به دیگری بیفزایید. یا اینکه در صورت پر شدن کل فضا یک هارد دیگر به صورت فیزیکی اضافه کنید و از آن هم برای افزایش فضا بهره ببرید.

برای آشنایی بیشتر اینجا را ببینید. 

« آخرین ویرایش: دیروز ساعت 08:57 ق‌ظ توسط esmaeelE »