شاید حس کرده باشید کلا چه داخلی و چه خارجی فعالیت در انجمنها و maillist ها پس از عصر AI (و البته در ایران عصر فیلترینگ هم باید اضافه کنیم) خیلی کمتر شده
اما تو این تاپیک میخوام ایدههایی رو تبادل کنیم که چرا هنوز فعالیت در این انجمنها مفیده و نباید کنار گذاشته بشند
در مورد دلایل خودم به شخصه:
۱- این انجمنها مکان آشنایی من با بسیاری از ابزارهای جدید لینوکسی جدید بودند
اینجا میتویند با گشت و گذار بین تاپیکها با ایدهها و ابزارهای جدید آشنا بشید
شاید من اگه به لینوکس مهاجرت نکرده بودم تهش یک فتوشاپکار معمولی با ویندوز میشدم که بعد هم ول میکرد
اما الان اینجا با طیف گستردهای از ابزارها آشنا شدم که هرکدوم خودش دنیایی رو برات باز میکنه
همین گیتهاب و پروژههای مختلفش، ایمکس و تنظیمات اون، کدکهای ضبط ویدیو، اینکه لاتک چی هست و تفاوتش با آفیس چیه و چندین موضوع با پراکندگی مختلف دیگه که هرکدوم رو اگه یاد بگیرید واقعا سطح مهارتها بالا میره و مهارت پولسازی هست.
۲- همین قوانین انجمنها باعث زنده موندن اون پروژه ها شده
مثلا فرض کنید در مورد همین انجمن این قانون بحث در مورد پروژههای آزاد وجود نداشت
چه اتفاقی میافتاد؟
همه میرفتن سراغ راهحل های دم دستی که کار بدن
یعنی کلا هدف لینوکس میشد یک نسخه ارزانتر از همان ویندوز با همان اکوسیستم کرک کردن و لایههای انحصاری و مزیتهای واقعی خودش رو از دست میداد
۳- چتبات ها شما رو ایزوله میکنند
شما مدام در اون محیط هستی و داری از چتبات در مورد مشکل خودت سوال میکنی
اون اصلا در مورد ایدئولوژی پشت کارت پیشنهاد و صحبت نمیکنه
تا ازش مستقیم درخواست نکنی نمیگه که چه راهحل های بهتری رو از دست دادی
صرفا مشکلت رو حل میکنه و تمام.
البته یک مزیتی که حالا به نظرم هست اینه که چتبات ها باعث شدن سوالات تکراری پرسیده نشه اما خوب همین خودش باعث میشه کاربرای جدید کمتر به انجمنها ورود پیدا کنند و همون سوالهای ساده باعث میشد کاربر موضوعات فرعی جالب رو هم مطرح کنه.
شما چه نظری در مورد این موضوع دارید؟