انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: زیاد کردن primary HDD max یا نصب روی logical یا OS مجازی یا ....  (دفعات بازدید: 5824 بار)

0 کاربر و 6 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین nersias

• Newbie
  • *
  • ارسال: 7
همونصور که اساتید محترم حتما میدونن تو لپتاپ های جدید یه درایو واسه ریکاوری و یه درایو وایه کاراس پردازشی ویندوز (مشابه swap) وجود داره . که با احتساب درایو خود ویندوز یعنی دستگاه سه تا درایو پرایمری داره از پیش!
من VAIO S117  دارم که هاردش 500 و اگه بخوام حدود 100 گیگ واسه ویندوز کنار بزارم و 20 30 تا هم واسه اوبونتو حدود 300 تا واسه DATA  میمونه
اما مشکل اینجاس که بیشتر از 4 تا پرایمری ساپورت نمیشه
از طرفی هم نمیخوام یه درایو 350 گیگی لوجیکال داشته باشم با چندتا پازتیشن که هم دیتا ها هم لینوکس با هم توش باشه
نمیخوام درایو ویندوز و دیتا هم یکی باشه (واسه ریکاوری)
با virtual os  زیاد اشنایی ندارم اما فک نمیکنم همه مزایای اوبونتو توش باشه مخصوصا اینکه مستقل نیس و بازم کارت گیر بیلی جونه!
یه وقت یه جا یه تیتر دیدم که روش بیشتر شدن پرایمری رو توضیح میداد اما الان نتونستم پیداش کنم...

دوستان شما پیشنهاد میکنید چیکار کنم؟
راستی من 9.10 دارم که از shiipit گرفتم
« آخرین ویرایش: 24 مهر 1389، 09:46 ب‌ظ توسط nersias »

آفلاین eMan

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1366
یکم گنگ نوشتی یا من بد متوجه میشم
شما می خوای 3 تا پارتیشن داشته باشی پس طبیعتا مشکلی نداری در ضمن مشکلتون با لجیکال چیه ؟
یه پرایمری برای ویندوز بقیه Extended و پارتیشن های لینوکس و بقیه هم داخلش به صورت لجیکال
جهت تماس با بنده یا از طریق فروم آرچ و یا از طریق وبلاگ آرچ بوک و یا از طریق ایمیل با بنده تماس بگیرید

آفلاین nersias

• Newbie
  • *
نه!!!!
میگم به طور پیشفرض سهتا درایو گرایمری دارم که نمیشه یا نمیخوام بهش دست بزنم (ویندوز و دوتا درایو مخفی ریکاوری و پردازشی)
اصل حرفم اینه که با محدودیت ساخت فقط 4تا پرایمری مشکل دارم
چندتا راه حل به ذهنم رسید که تو موضوع همونارو نوشتم اما باز هر کدوم یه مشکلی داره که تو پست اول توضیح دادم
هیچ کدوم رو هم امتحان نکردم از اینکه ویندوز ارجینالم با برنامه های وایو بپره میترسم
حوصله ریکاوری ندارم دیگه!

حالا نظر شما رو میخوام که ایا راه جدیدی به ذهنتون میرسه؟ اگه نه کدوم یکی ازینارو انجام بدم

آفلاین eMan

• High Hero Member
  • *
کلید ویندوز ارجینالت که پشت نوت بوک حک شده

اگه هم میخوای اونا دست نخوره باید بقیه هارد رو Extended و داخل اون هر کاری خواستی بکنی چون هیچ راهی نداری که بخوای بیشتر از 4 تا پرایمری داشته باشی و وقتی سه تاش رو داری فقط یه گزینه باقی میمونه برای Extended

اگه هم از مدل پارتیشن هات و اندازشون یه تصویر بگذاری بهتره
با دیسک زنده اوبونتو و عکس از برنامه GParted
جهت تماس با بنده یا از طریق فروم آرچ و یا از طریق وبلاگ آرچ بوک و یا از طریق ایمیل با بنده تماس بگیرید

آفلاین nersias

• Newbie
  • *
مشکل اکستند کردن  ساخن چند تا لاجیکال رو که گفتم درایو ext4 با یه NTFS  (یا چنتاشون) کنار هم به صورت مجازی اصلا جالب نیس و کارایی اوبونتو رو میاره پایین
زمن اینکه وقتی OS  از روی لاجیکال بوت شه به فایل های OS های دیگه دسزسی داره این یعنی ویروسی شدن ویندوز همانا و به خطر افتادن اوبونتو همانا و همچنین امکان اینکه تو بوت منو سیستم دوتاشون معرفی نشن هست . تازه نمیشه انداختش اون اخر هارد دقیقا میوفته اون وسطای 350 گیگ پرایمری آخر چون پارتیشن بندی لاجیکال کاملا مفهومی است و صورت فیزیکی نداره مثل پرایمری.
. در کل کاری هست که شاید بشه انجامش داد اما اصلا اصولی نیست . ما ایرانی ها به اینجور کارا عادت داریم مثلا رو شاسی پیکان که به عنوان سواری طراحی شده اتاق وانت نصب میکنیم! شدنش میشه اما وانت پیکان کجا و مثلا وانت نیسان کجا!
سریال ویندوز هست اما اولا نصب دوباره از صفر دردسر درایور و کلی پیز دیگه داره دوما ویندوز نسخه موبایل نصب نمیشه چون میکروسافت به صورت جدا عرضه نمیکنه و فقط به سازندگان لپتاپ میده سوما برنامه های خود وایو دیگه در دسرس نیس (شاید مورد چهارمی هم باشه که محدودیت در تعداد نصب باشد که البته اطلاعی از آن ندارم)
در کل اینم مثل مورد بالایی شدنیه اما اصولی نیس اون سریال واسه مواقع خواص نوشته شده نه اینکمه زرتی مثل ویندوزای کپی تا تقی به توقی میخوره ویندوز عوض کنی

درایوام هم چیز خاصی نیست یه درایو 14 گیگی رکاوری یه 100 مگی (دقت کن mb) که اسمی نداره و اونجور که میدونم مثل کش وینددوز میمونه که این دوتا مخفی هستن و به طور معمول نمیتونی ببینی
بقیه هارد هم که 450 گیگ میشه و ویندوز روش نصبه هم به عنوان درایو C
که البته من الان 100 تاشو جدا کردم واسه ویندوز و یه درایو جدید دارم با 350 گیگ خالی که اوبونتو با یه جا اونتو باید تصب شه اما چجوریش سواله!
این از 4تا درایو پرایمری که میشد ساخت به ترتیب البنه!

با دیسک زنده اوبونتو و عکس از برنامه GParted

این خط آخر رو هم متوجه نشدم! بذار به حساب نازه کاریم (البته الاان سه ساله با اوبونتو اشنام اما خیلی زیاد باهاش اخت نشدم مثل شما پس تازه کار حساب میشم!)

من مشکلمو اینجا گفتم چون فکر میکردم مسلما اولین نفری نیستم که لپتاپ وایو میخره و میخواد لینوکس بریزه روش ، حتما واسه یکی از شما عزیزان هم پیش اومده
در درجه اول راه حل جدید و در درجه بعدی اگه چیزی به ذهنتون نرسید کدوم یکی از راه های خودم مناسب تره ، بذارید به ترتیب اولویت از نظر خودم البته بگم دوباره:
1- ایجاد پارتیشن پرایمری بیشتر از 4 تا : یادمه یه بار تو یه فروم همچین تاپیکی دیدم اما درست یادم نمیاد کجا بود. اینجا نبود فکر کنم persiantools  و sat98 وp30world هم نبود البته مطمئن نیستم اما  مطمئنم دیدم همچین چیزی
2 - virtual OS : چجوریه؟ ایا فقط یه محیط اضافه میکنه رو ویندوز با شمایل اوبونتو یا میشه به عنوان یه سیستم عامل روش حساب کرد؟ لطفا یکم دوستایی که ازش استفاده میکنن توضیح بدن
3 - اکستند کردن و نصب روی درایو لوجیکال: توضیح دادم کامل بالا دیگه

دوستان ممنون میشم یکم فعالتر باشین
یا حق

آفلاین bahramwhh

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 80
طبق چیزهایی که گفتید مشکلی وجود نداره !!

درایوام هم چیز خاصی نیست یه درایو 14 گیگی رکاوری یه 100 مگی (دقت کن mb) که اسمی نداره و اونجور که میدونم مثل کش وینددوز میمونه که این دوتا مخفی هستن و به طور معمول نمیتونی ببینی
که البته من الان 100 تاشو جدا کردم واسه ویندوز و یه درایو جدید دارم با 350 گیگ خالی که اوبونتو با یه جا اونتو باید تصب شه اما چجوریش سواله!

یعنی شما از ۴ تا درایوی که می‌تونید برای Primary بزارید ، ۳ تاش رو فول انتخاب کردید دیگه !
میمونه یکی که شما می‌تونید لینوکس اوبونتو رو اونجا نصب کنید ( ۲۰ گیگ بزارید کافیه )
و پارتیشن home/ رو هم بزارید توی Logical به همراه دیگر درایوهای احتمالی ویندوز NTFS و غیره

خودم هم VAIO دارم و به این راحتی مشکل حل میشه ! ;)

در ضمن حتی اگه درایو بوت شما در Logical قرار بگیره ، هیچ مشکل امنیتی یا دیگه‌ای شما رو تهدید نخواهد کرد ( مطمئن باشید ;) )

موفق باشید/

آفلاین nersias

• Newbie
  • *

یعنی شما از ۴ تا درایوی که می‌تونید برای Primary بزارید ، ۳ تاش رو فول انتخاب کردید دیگه !

نه دیگه ! 4 از 4 پره!
یه ریکاوری 14 کیکی
یه کش 100 مگی
یه ویندوز 100 گیگی
یه دیتا 350 گیگی

که اگه بخوام هم لاجیکال کنم همش میره تو این آخری و چون سه تا اولیا رو نمیشه دست زد (یا نمیخوام)

چرا همه گیر دادن به این روش؟
در مورد مجازی نظرتون چیه؟ همون VBOX میشه؟ جناب  eMAN فکر کنم در تخصص شماس!
واقعا هیشکی نمیدونه چجوری میشه مثلا 5 تا پرایمری ساخت؟

آفلاین bahramwhh

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 80
که اگه بخوام هم لاجیکال کنم همش میره تو این آخری و چون سه تا اولیا رو نمیشه دست زد (یا نمیخوام)
بزارید بره اون آخری ! هیچ اشکالی پیش نمیاد.
شما برای حرفه‌ای شدن در لینوکس بالاخره باید از یه‌سری چیزها بگذرید که یکیش می‌تونه درایوهای ویندوزتون باشه !

واقعا هیشکی نمیدونه چجوری میشه مثلا 5 تا پرایمری ساخت؟
بحث سر ندونستن نیست !
بحث سر اینکه که رام‌های اکنون بیشتر از ۴ تا درایو پرایمری رو نمی‌تونن آدرس‌دهی کنند ( برای بوت کردن )
یعنی اصلا امکانش نیست !

این لینک‌ها ممکنه بهتون کمک بکنه که چرا واقعا نمیشه ! :D
http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-208578.html
http://crunchbanglinux.org/forums/topic/6449/solved-partition-helpnot-possible-to-create-more-than-4-primaries/

موفق باشید.

آفلاین nersias

• Newbie
  • *
اخه میگم یه بار دیده بودم همچین مطلبی
شایدم غلط بوده نمیدونم و من علمشو ندارم اظهار نظر کنم!

خوب پس پیشنهاد شما همون اکستند کردن 350 گیگه؟
20 تا شاخه و هوم باهم 4 5 تا هم سواپ (اصلا رمم 4 هستش نیازی به سواپ داره با این مقدار بالا؟) اخه از تو پی سی که اوتم 4 ه اصلا سواپم پر و خالی نمیشه اما سیستم قبلی که 1 بود چرا

در مورد سیستم عامل مجازی نظرتون چیه؟ همون VBOX میشه؟

آفلاین eMan

• High Hero Member
  • *
سلام دوست خوبم
والا اگه چیزی به ذهنم میرسید حتما ذکر میکردم
بچه های فروم تقریبا بنده رو میشناسند اگه چیزی رو بدونم در به اشتراک گذاشتنش شک به خودم راه نمیدم ولی چه کنم که سوادم کمه و همین علت عدم جواب دادن به مسئله شما بود

swap استفاده ای غیر از یار کمکی رم بودن هم داره و اون موقع خواب زمستانی سیستمه که محتویات رم توش کپی میشه پس بهتره برای رم های بالا حجمی برابر با رم رو داشته باشه

برای اون مورد 5 تا درایو پرایمری هم بگم شاید بشه به زور نرم افزاری این کار رو کرد ولی چه بسا که سیستم فایل کاملا ناپایدار بشه و شما یی که برای حفاظت از اطلاعاتت اقدام به ایجاد درایو پرایمری کردی خیلی سریع تر اطلاعاتت رو توی همون پرایمری پنجم از دست بدی ( هرچند بعید میدونم بشه چنین کاری کرد )

سیستم عامل مجازی یه سیستم عاملیه مثل ویندوز که داخل یه ماشین مجازی مثل VBox نصب میشه
در مورد سیستم عامل مجازی : به نظر بنده فقط به درد یک سری کارهای خاص میخوره که طرف مثلا ویندوز نداره ولی مجبور یه دستور یا برنامه ساده و سبک رو توی ویندوز اجرا کنه در نهایت ویندوز رو توی ماشین مجازی ای مثل VBox داخل سیستم عامل دیگه ای مثل UBUNTU نصب میکنه و کارش رو راه میندازه و یا بالعکس وگرنه اصلا بنده پیشنهاد نمیکنم چون سرعت خیلی فرق میکنه ولی مزایایی داره و اونم اینه که شما بدون خارج شدن از سیستم میزبان که در مثال ما اوبونتو باشه وارد سیستم عامل میهمان که در مثال ما  ویندوز باشه میشی ولی در کل تجربه ی خوبیه و می تونی با نصبش کلی چیز یاد بگیری
درمثال بالا جای ویندوز و یا اوبونتو رو با هر سیستم عاملی میتونی عوض کنی
مک داخل ویندوز
مک داخل لینوکس
مک داخل مک
لینوکس داخل ویندوز
لینوکس داخل مک
لینوکس داخل لینوکس
ویندوز داخل ویندوز
ویندوز داخل لینوکس
ویندوز داخل مک
......
لینک های سایتش تحریمه ولی بنده روی یه سرور دیگه آپلود کردم که توی فروم هست لینکهاش میتونی دانلود کنی و نصب کنی و باهاش بیشتر آشنا بشی

امیدوارم اطلاعات به دردت بخوره
موفق و پیروز باشی

آفلاین nersias

• Newbie
  • *

swap استفاده ای غیر از یار کمکی رم بودن هم داره و اون موقع خواب زمستانی سیستمه که محتویات رم توش کپی میشه پس بهتره برای رم های بالا حجمی برابر با رم رو داشته باشه

برای اون مورد 5 تا درایو پرایمری هم بگم شاید بشه به زور نرم افزاری این کار رو کرد ولی چه بسا که سیستم فایل کاملا ناپایدار بشه و شما یی که برای حفاظت از اطلاعاتت اقدام به ایجاد درایو پرایمری کردی خیلی سریع تر اطلاعاتت رو توی همون پرایمری پنجم از دست بدی ( هرچند بعید میدونم بشه چنین کاری کرد )
اصلا بنده پیشنهاد نمیکنم چون سرعت خیلی فرق میکنه ولی مزایایی داره و اونم اینه که شما بدون خارج شدن از سیستم میزبان که در مثال ما اوبونتو باشه وارد سیستم عامل میهمان که در مثال ما  ویندوز باشه میشی ولی در کل تجربه ی خوبیه و می تونی با نصبش کلی چیز یاد بگیری

از این تیکه از حرفات فیض بردیم ، بلا خره یه چیزه جدید گفته شد  اخه گفتم که مقالاتتو خونده بودم

اقا من بی ادبی کردم پیام دادم چون به هر حال حجم ارسال ها بالاس همه هم دنبال کار خودشونن مثل ما و شما هم وقت و انرژیتون محدود
گفتم شاید بین این همه گم شده یا یادتون رفته واسه همین میل زدم بازم ببخشید

با این حساب فکر کنم من تکلیفم معلومه و باید برم سراغ اکستند کردن نمیدونی چقدر میخواستم اوبونتو بریزم رو این و سخت بود انتضار واسش ، مخصوصا واسه استفاده تو اینترنت خیلی به درد میخوره
فقط چند تا سوال:
با این حساب سواپ رو جدا بسازم بهتره یا پون احتمالا فقط واسه هایبرنیت استفاده میشه فرقی نمیکنه کلا یه شاخه داشته باشم؟ اخه از آش و لاش کردن هارد خوشم نمیاد
ارسال شما واسه VBOX  رو هم دیدم اخه چرا تحریمه؟ گوگل و مک آفی تحریم کنن قبول اما منبع باز ها دیگه چرا؟
اخرین ورژن هم x.x.10  بود که مال شما x.x.8  ه تقریبا update  من اوبونتو 9.10 دارم نسخه شما 10.10 میتونم از اون استفاده کنم یا نسخه برای تمام توضیع ها؟
رو 7 بخوام هاست بسازم چی؟
اگه لینکی دارین که دقیقا کمک میکنه چطور اوبونتو رو تو لاجیکال نصب کنه به طوری که خطر نخوندن بوت 7 به حداقل برسه ممنون میشم در اختیارم بذارین
در مورد برنامه های بوت منو هم چی پیشنهاد میکنید؟ رو کدوم نصب کنم؟

ببخشید اگه زیادی پررو هستم :D

آفلاین eMan

• High Hero Member
  • *
شرمنده دیر جواب دادم
یکم سرم شلوغ بود و ندیدم اینجا به روز شده
swap نیاز به نقطه اتصال نداره و برای خواب زمستانی سیستم به کار میره ولی کلا پیشنهاد میشه حتما ایجاد بشه
 رمورد تحریم ها هم نمیدونم چی بگم  :'( ولی بهتره راه های دور زدنش رو یاد بگیری  ;) لینک چیزی هم تحریم بود بده تا برات روی یه سرور دیگه بریزم و تحویلت بدم
البته خیلی از این متن باز ها برای ایران تحریم هستند ( بازم خدا پدر سوس فروژ رو بیامورزه که قابلیت حذف محدودیت رو برای مدیران پروژه ها گذاشته )
من آخرین نسخه vbox رو آپلود کردم
این لینک هاش داداش من
این لینک آخرین ورژن همون فایل VBoxGuestAdditions که برای شر کردن حتما مورد نیازت میشه  ( آخرین نسخه )
http://lb.rapidpars.com/1008891/2100/1/VBoxGuestAdditions_3.2.10.iso
این لینک دانلود virtualbox-3.2_3.2.10 برای اوبونتو 10.10 ( آخرین نسخه )
http://lb.rapidpars.com/1008892/2100/1/virtualbox-3.2_3.2.10-66523_Ubuntu_maverick_i386.deb
این لینک دانلود virtualbox-3.2_3.2.10 برای تمام توزیع ها  ( آخرین نسخه )
http://lb.rapidpars.com/1008893/2100/1/VirtualBox-3.2.10-66896-Linux_x86.run

فرقی هم نداره ، اگه 10.10 داری از همون debاستفاده کن و اگه نسخه دیگه ای داری از اون که مخصوص تمام دیسترو هاست

نقل‌قول
رو 7 بخوام هاست بسازم چی؟
اینو نفهمیدم  ;D
نخوندن 7 خطر نداره ، فوقش یه ریکاوریه و تمام
بوت لودر هم که خود گراب هست  ;D
اصلا هم دادا پر رو نیستی ، فقط من شرمندم که دیر جواب دادم
موفق باشی