فتوشاپ سالهاست که پرفروشترین نرمافزار ویرایشگر تصاویر نقشهبیتی در سراسر دنیا محسوب میشود و آنچنان معروف و محبوب شده که به استانداردی برای برنامههای ویرایشگر عکس تبدیل شده است. این نرمافزار به عنوان یکی از بزرگترین منابع درآمد شرکت ادوبی هر ساله سود سرشاری را به سوی این شرکت معتبر نرمافزاری سرازیر میکند. اما همین فتوشاپ غولپیکر امروزی، در ابتدای کار محصول بسیار کوچکی بود که اگر استعداد و تلاش تعدادی از دانشآموختگان دانشگاه میشیگان نبود، شاید هرگز به موقعیتی اینچنین نمیرسید. هنوز هم ادوبی در نزد بسیاری از گرافیستها به عنوان “سازنده فتوشاپ” معروف است و کمتر کسی از کاربران معمولی میداند که شرکت ادوبی در ابتدا تنها یک توزیع کننده فتوشاپ بوده است.
چه کسی باورش میشود نرم افزار فتوشاپ از میان سرگرمیهای دو برادر به وجود آمده و زمانی کل آن بر روی یک دیسکت جا میشده ؟
به جرات میتوان گفت برخلاف سایر نرمافزارها که نمونههای نرمافزاری مشابه دارند ، فتوشاپ هیچ نمونه نزدیکی به خود ندارد .
مثلا نگاهی به انواع نرم افزارهای پخش موزیک و تصویر بیاندازید … صدها نرم افزار مشابه وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید .
یا مثلا در سطح حرفهای تر ، نرمافزاری چون 3D MAX برای انیمیشن سازی حتی نمونههای رایگان و قدرتمندی چون Blender وجود دارد .
به جای استفاده از Microsoft Office میتوان از نمونه مشابه و رایگان و قدرمندی به نام Open Office استفاده کرد.
یا در ژانر نرم افزارهای میکس و مونتاژ ویدئو گزینه های زیادی به جای استفاده از Adobe Premier وجود دارد.
حتی سایر محصولات شرکت ادوبی نیز نرمافزارهای مشابه دیگری دارند…
اما انگار تنها این ، فتوشاپ است که یکه تاز و بی رقیب قدرتمندترین نرم افزار ویرایش عکس به شمار میرود .
در حال حاضر فتوشاپ تنها برای دو سیستم عامل Windows و Mac ارائه میشود و لذا اگر شما از سیستم عامل لینوکس استفاده میکنید در حالت کلی باید قید استفاده از فتوشاپ را در لینوکس بزنید . اما با روشی که در این مقاله معرفی میکنیم میتوانید Adobe Photoshop CS 5 ME را در لینوکس Ubuntu 10.10 استفاده کنید .
این روش کاملا تست شده است و فتوشاپ به صورت کاملا پایدار قابل استفاده است … و همانند ویندوز میتوانید به صورت مستقیم در فتوشاپ فارسی تایپ کنید و یا پلاگینهای مختلف فتوشاپ را نصب و استفاده کنید !
تمامی کلیدهای میانبر فتوشاپ در اینجا هم عمل خواهند کرد … منتها برای استفاده از کلیدهای میانبر حتما میبایست زبان کیبورد بر روی انگلیسی باشد
تمامی اکشنها – براشها و پترنها و یا حتی پلاگینهایی که نیاز به نصب دارند را میتوانید همانند ویندوز در اوبونتو نصب کنید و از آن در فتوشاپتان استفاده کنید.
بر خلاف روش سادهتری که برخی از آن استفاده میکنند … یعنی استفاده از نسخه Portable فتوشاپ و اجرای آن با استفاده از برنامه wine که فتوشاپ در این حالت مدام crash میکند و یا برخی از بخشها عمل نمیکنند … در روشی که توضیح داده شد این مشکلات به هیچ عنوان وجود نخواهد داشت و میتوانید از فتوشاپ بدون مشکل و یا هرگونه Crash همانند نسخه ویندوزی از آن در لینوکس اوبونتو و به صورت کاملا پایدار استفاده کنید و به صورت مستقیم نیز فارسی تایپ کنید ، علاوه بر اینکه
با استفاده از این روش نیازی به کرک کردن فتوشاپ نیز نخواهید داشت .ادامه مطلب :
http://www.shahvar.net/1389/09/22/installing-photoshop-cs5-me-on-ubuntu-10-10پینوشت : این راهنما صرفا برای معماری 32 بیتی ارائه شده و برای اجرا به نسخه 32 بیتی ویندوز و فتوشاپ و wine نیاز دارید .
این ترفند با همین شکل بدون تغییر در دیگر توزیعهای گنو لینوکس نیز قابل انجام است .