انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: بررسی لینوکس مینت 10 - Linux Mint 10 Julia  (دفعات بازدید: 5229 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Masoud.m

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 553
    • بررسی و معرفی توزیع ها و نرم افزارهای گنو/لینوکس
بررسی لینوکس مینت 10 - Linux Mint 10 Julia
« : 19 دی 1389، 02:36 ق‌ظ »
سلام.
دیدم هیچ خبری از بررسی این توزیع به زبان فارسی نیست. گفتم دست به کار شم .

در تب و تاب معرفی اوبونتو 10.10 تیم توسعه مینت خبر از انتشار نسخه 10 مینت گنو/لینوکس با نام رمز جولیا داد.

برای کسانی که اخبار دنیای دیسترو های لینوکس رو دنبال میکنن لینوکس مینت نیازی به معرفی نداره. این دیسترو حیات خودش رو بعنوان یکی از مشتقات اوبونتو شروع کرد ولی در طول این سال ها تغییرات فراوانی داشته و به نسبت از اوبونتو فاصله گرفته.
آخرین نسخه لینوکس مینت با نام رمز جولیا روال تغییر اوبونتو به یک توزیع با ظاهر زیبا و پر از ابزارهای مفید و خصوصیات جدید رو ادامه داده.خب حالا این دستپخت تازه ی مینت چه چیزی برای ارائه کردن داره؟ بیاید با هم بررسی کنیم...

بررسی در حالت دیسک زنده

چیزی که واقعا جالب و سورپرایز کننده هست اینه که بالاخره مینت تم خودشو عوض کرده و از حالت سبز وحشتناکش بیرون اومده که عالیه.
تم جدید بسیار مدرن تر و شیک تر هست.

حتی system area هم خیلی بهتر شده.

به نظر من این تم با توجه به تغییر تم اوبونتو از نسخه 10.04 خیلی زیباتر و شیک تر هست.رنگ بندیش احساس خوبی به آدم میده . حتی اگه ازش استفاده نکنین...

Window border و دکمه ها شیک و زیبا هستند و البته ساده. دکمه ها در سمت راست قرار گرفتند. یعنی همون جایی که اکثرا کاربران انتظار دارن.البته این امکان وجود داره که به سمت چپ انتقالشون بدید.

مینت منو
مینت منو , application launcher لینوکس مینت هم دو تا بهبود داشته. حالا دیگه این منو بطور خودکار نرم افزارهای تازه نصب شده رو بصورت های لایت نشون میده که پیدا کردنشون رو راحت تر میکنه. فیلد جستجو هم میتونه چند تا کار جالب رو انجام بده. شما میتونید از فیلد جستجو علاوه بر استفاده برای پیدا کردن سریع نرم افزار ها برای جستجو و یافتن پکیج های نرم افزای در repository ها و نصب اونا بدون نیاز به اجرای پکیج منیجر هم استفاده کنید. که اقدام واقعا هوشمندانه ای بوده.

به نظر میرسه این بهبود کوچک در حقیقت یه ذخیره کننده وقت واقعیه. فیلد جستجو هنوز هم حقه هایی رو توی آستین داره : شما میتونید اونو برای انجام جستجو ها استفاده کنید که این قابلیت از چند موتور جستجو از جمله ویکی پدیا , گوگل , جستجوی محلی و جستجو در دیکشنری پشتیبانی میکنه. مینت منو از GTK Bookmarks ( بصورت دستی باید فعال بشه ) و GTK Themes پشتیبانی میکنه یعنی شما میتونید ظاهر مینت منو رو بنا به سلیقه ی خودتون دستکاری کنید.
اگر شما روی هر کدوم از میانبر های موجود در مینت منو کلیک راست کنید شما یک منوی متنی قدرتمند و مفید خواهید داشت که به شما امکان میده که به افزودن آیکون به پنل یا دسکتاپ بپردازید همینطور به شما برنامه های مرتبط یا ابزارهای Favorites Menu رو نشون میده بهتون امکان میده اونا رو به startup اضافه کنید یا حتی نرم افزار ها رو unistall کنید. این واقعا شسته رفته هست , ترکیبی از زیبایی , کارایی , جستجو و بهترین آیکون ها در بین تمام دیسترو ها. شما یه منوی کامل رو خواهید داشت...

همه این بهبودهای کوچک در مجموع یکی از کارا ترین و عالی ترین launcher ها رو بوجود آوردن.

برنامه ها
جذابیت های مینت هینجا تموم نمیشه... لینوکس مینت از نرم افزار های مخصوص خودش استفاده میکنه که از نرم افزارهای در دسترس اوبونتو بیشتره. درسته که این موضوع حجم دیسترو رو به 850 مگابایت رسونده که مجبورید روی DVD رایتش کنید ولی حجم اضافی واقعا اونو با ارزش کرده.

Evolution با Thunderbird جایگزین شده. Empathy با Pidgin جایگزین شده. شما Openoffice و Gimp رو هم خواهید داشت. همینطور جاوا و نصاب آفلاین برای کار های گرافیک ATI  و Nvidia و همگی پلاگین ها و کدک های مولتی مدیا هم اینجا وجود داره.
انتخاب نرم افزار ها قوی , هوشمندانه و مفید فایده بود. شما بدون شک بهترین ها رو خواهید داشت.

Compiz

جلوه های گرافیکی به خوبی با سخت افزارهای قدیمی و ضعیف هم کار میکنن. مثلا T60P قدیمی همگی جلوه های مدرن رو بدون زحمت اجرا میکنه.همگی افکت ها تست شده : Expose , Ring Switcher , Cube هیچ مشکلی نداره.

Software Manager

مدیریت نرم افزار قبلا هم بوده ولی فقط بهتر شده.میشه اینو اقدام مینت در ادامه تغییرات software center اوبونتو دونست.
ما میتونیم کارایی و تاثیر اینو بعد از نصب ببینیم.در حال حاضر ما میتونیم یه نگاهی بهش بندازیم. هیچ چیز بدی وجود نداره.

Multimedia
همه چیز به خوبی کار میکنه. حتی Microsoft Media Service (MMS) . کلید کنترل حجم صدا با محدوده ی جدیدی از volume points و خط های بیشتر بهبود پیدا کرده

قبل از نصب اجازه بدید یه نتیجه گیری کوچک انجام بدیم.
خب همگی اینها در محیط دیسک زنده بود.ما تقریبا همه چیز رو بررسی کردیم بدون اینکه از نصب این دیسترو نا امید بشیم. مینت به خوبی و راحتی کار کرد. بدون هیچ باگی یا اروری و بدون هیچ ناسازگاری.

نصب , فقط یک مشکل کوچک. بقیه موارد خوب است

اولین ایراد به نظر من ! نصاب بدون تشریفات و بدون مشکل وارد بخش زبان میشه. حالا مشکل چیه؟ اگه یه نگاه به طراحی این بخش بندازین میبینین که حدود 70-80 درصد فضا خالی هست و شما فقط باید از یه بخش کوچک در سمت چپ زبان خودتون رو انتخاب کنید.و دو زبانی که در قسمت بالا و پایین قرار میگیرن بصورت ناقص نشون داده میشن. دولوپر ها باید بیشتر به این مساله اهمیت بدن که اندازه ی باکس باید به اندازه تعداد درستی از آیتم ها باشه و نه برخی کامل و برخی ناقص نشون داده بشن. بهتر از اینها میشد از فضا استفاده کرد.

ولی جدای از این مساله کوچک مورد دیگه ای وجود نداره. نصاب به خوبی کار میکنه و اسلاید شو ها و suggestion های خودش رو نمایش میده.طراحی اون مانند اوبونتو هست و حتی کمی زیباتر به نظر میرسه.

لینوکس مینت نصب و اجرا شد.

برای بار اول که شما سیستم عامل رو بوت میکنید شما صفحه خوش آمد گویی رو خواهید دید. پیغام خوش آمد گویی به شدت مفیده و کارا.مخصوصا از اونجایی که محتوی لینک هایی به منابع مهم از جمله documentation ها , tutorial ها , رفع مشکل ها , راهنمای کاربران در فرمت PDF , انجمن های رسمی , چت روم ها , بررسی نرم افزار ها و... هست.

این برای کاربران جدید خیلی مفیده. وقتی شما صفحه خوشامد گویی رو ببندید دسکتاپ مینت رو میبینید.همه چیز آماده و شیک منتظر شماست!

Software Manager بسیار باطراوت و کارا شده است

من میخوام توی Software Manager بگردم و ببینم چقدر خوبه.و نسبت به ubuntu Software Manager چطوره. باید بپذیریم که این بسیار نرم افزار بسیار کاربردی و مفیده و کار با اون لذت بخشه. مخصوصا وقتی حجم بالایی از نرم افزارها رو در دسترس میبینید.

وقتی شما یک نرم افزار رو انتخاب میکنید اطلاعات بیشتری رو در مقایسه با اوبونتو در اختیار شما میزاره از جمله : رتبه نرم افزار , تعداد افرادی که رای داده اند , ویزگی های مثبت , بررسی های کاربران که به شما امکان میده بدونید واقعا چقدر اون نرم افزار مفیده.

این واقعا تجربه شما از نصب نرم افزارها در لینوکس رو دلچسب و لذت بخش میکنه.
شما همچنین میتونید review های کاربران جامعه کاربری رو بخونید که ابزار با ارزشی برای قضاوت در مورد کیفیت نرم افزاره.

نرم افزار های تازه نصب شده با فونت Bold در سیستم منو ( مینت منو ) نشون داده خواهند شد.

و حالا میتونید از نرم افزارهای خودتون که البته رایگان و آزاد هم هستند لذت ببرید

به نظر من که عالی بود دی:

عملکرد Nautilus

لینوکس مینت به شما اجازه میده که عملکرد های Nautilus ( فایل منیجر ) خودتون رو با افزودن اسکریپت های متنوع و عملکردهای گوناگون از طریق Actions Configuration Tool ( ابزار پیکربندی عملکردها ) گسترش بدین.باز هم نسبت به بقیه راه های موجود هوشمندانه تر و راحت تر...

Control Center

مانند همیشه همه چیز مرتبه و منتظر شماست.

عملکرد و ثبات سیستم

نه اروری و نه مشکلی. Suspend و resume به خوبی کار میکنه. مینت حافظه رم زیادی اشغال نمیکنه و به راحتی در یک حافظه یک گیگابایتی بهترین عملکرد رو برای سیستم 32 بیتی ارائه میده.

مسائل دیگر

با توجه با کامل نبودن فایل سیستم BTRFS به خوبی عمل میکنه و مشکلی ایجاد نمیکنه. سیستم به نرمی و به درستی کار میکنه که قابل تحسینه.
ترمینال هم بوسیله یه سری پیغام های زیبا و کاراکتری آراسته شده.

پرینت

به راحتی Fedora Laughlin و اوبونتو 10.10 پیکربندی پرینت انجام میشه . فقط باید یه network host name یا یه IP address انتخاب کنید و اجازه بدید تا پرینتر رو پیدا کنه.

ارور های Package Management

متاسفانه به نظر میرسه هیچ چیزی نمیتونه کامل باشه...
وقتی که Julia از رنگ ها و شماره ها برای تعیین کردن آپدیت های مناسب و ضروری استفاده میکنه گاهی اوقات آیتم های کوچک از زیر منطقه رادار از قلم میوفتن و ارور هایی دریافت میکنین. مثلا وقتی میخواین توضیح تغییرات رو برای یک آپدیت فایرفاکس بخونین شما میبینین که دریافت توضیحات Faild میشه. به هر حال یه سری پیغام های بد که به کاربر اخطار میده...
بدتر از همه اینه که میشه توی منطقه Changelog کلیک کرد که میتونه باعث گیج شدن کاربرا بشه... این منطقه باید یک اطلاع رسان باشه نه یک ویرایشگر متن...

ارور دادن خود این چیز خیلی خاصی نیست. چیزی که باعث افتضاح شدنش میشه پرگویی و طولانی بودن پیغام های ارور هست که به کاربرا نمایش داده میشه.

و این هم آخرین نگاه به سیستم منوی کاملی که ما ازش استفاده کردیم

نتیجه گیری

من افتخار میکنم که بگم لینوکس مینت 10 بهترین نسخه فصل هست و شاید بهترین توزیع سال 2010. مینت در چیزهای خوب و ثبات با اوبونتو برابری میکنه ولی به هر حال بر اساس اون ساخته شده و حتی بهتر شده. انتخاب نرم افزارهای پیش فرض عالی بوده. software manager فوق العاده هست . بهترین سیستم منو در اختیار شماست و زیباترین آیکون ها.

بجز دو نقص کوچک , یکی در طول نصب و دیگری در مورد update changelog هیچ چیز بد یا عیب دیگری در این نسخه از لینوکس مینت وجود نداره.این نسخه یک دیسترو کاملا متعادل و زیبا و شیک و کارا و پایدار هست.
پس از شکست نسبی Isadora , نسخه Julia واقعا درخشید.

لینوکس مینت 10 جولیا نمره کامل 10 رو خواهد گرفت.

موفق و لینوکسی باشید.
منبع : ترجمه شده از بررسی سایت dedoimedo.com البته با تلخیص و اعمال بررسی های شخصی خودم.
ترجمه : مسعود آموزگار. (خودم دی:) ;)
من دیگه معمولا اینجا لوگین نمیکنم. اگر امری داشتید با ایمیلم تماس بگیرید.
[/color]

آفلاین امیرمهری

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1270
  • درورد بر اوبونتو
پاسخ به: بررسی لینوکس مینت 10 - Linux Mint 10 Julia
« پاسخ #1 : 19 دی 1389، 08:21 ق‌ظ »
ممنون جالب بید
خداحافظ وبلاگ نويسي

من كاربر حرفه اي لينوكس نيستم
فقط خوب جستجو ميكنم.

آفلاین Masoud.m

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #2 : 19 دی 1389، 09:25 ق‌ظ »
قابل نداشت عزیز. :D
[/color]

آفلاین Azhang

• Full Member
  • *
  • ارسال: 236
  • kurosaki ichitax
« پاسخ #3 : 19 دی 1389، 10:23 ق‌ظ »
خسته نباشی  :) خوب و جالب بود
ولی به نظر من تمش یکمی قدیمی میزنه!
البته قبل از تست این نتیجه گیری درست نیست(خودمو میگم)
وقتی عکسها رو نگاه میکردم یاد تلوزیون سیاه سفید افتادم!!! ;D
« آخرین ویرایش: 19 دی 1389، 10:25 ق‌ظ توسط Azhang »

آفلاین Masoud.m

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #4 : 19 دی 1389، 10:43 ق‌ظ »
مرسی عزیز.
قابل شما رو نداشت.
شدیدا توصیه میکنم تستش کنی. اگه یه تصویر پس زمینه روشن بزاری و یکم شخصی سازیش کنی مهشر میشه.
تم هم شاید توی عکس ها اینطور به نظر بیاد ولی خیلی خوش دسته.
در ضمن شما میتونی تم همه چیز رو حتی مینت منو رو عوض کنی به سلیقه خودت.
[/color]

آفلاین solook

• Full Member
  • *
  • ارسال: 219
« پاسخ #5 : 19 دی 1389، 03:33 ب‌ظ »
باسلام

من ازش استفاده کردم خیلی چیز خوبیه
اما دوتا مشکل داره که فکر کنم این دوتا راجع هست به نسخه 10.10 اوبونتو

۱- درصد انرژی باطری رو نشون نمیده
۲- حالت Stan by و hibernate و suspend کار نمیکنه

آفلاین Masoud.m

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #6 : 19 دی 1389، 04:00 ب‌ظ »
نقل‌قول
۱- درصد انرژی باطری رو نشون نمیده

اینو نمیتونم تست کنم.

نقل‌قول
۲- حالت Stan by و hibernate و suspend کار نمیکنه

مطمئنی؟ برای من کار میکنه که.
[/color]

آفلاین solook

• Full Member
  • *
  • ارسال: 219
« پاسخ #7 : 19 دی 1389، 04:09 ب‌ظ »
نقل‌قول
مطمئنی؟ برای من کار میکنه که.

برای منم روزای اول کار میکرد اما بعد از اینکه یه خورده برنامه روش نصب کردم این مشکل پیدا کرد

آفلاین Azhang

• Full Member
  • *
  • ارسال: 236
  • kurosaki ichitax
« پاسخ #8 : 19 دی 1389، 11:19 ب‌ظ »
مرسی عزیز.
قابل شما رو نداشت.
شدیدا توصیه میکنم تستش کنی. اگه یه تصویر پس زمینه روشن بزاری و یکم شخصی سازیش کنی مهشر میشه.
تم هم شاید توی عکس ها اینطور به نظر بیاد ولی خیلی خوش دسته.
در ضمن شما میتونی تم همه چیز رو حتی مینت منو رو عوض کنی به سلیقه خودت.

البته منم گفتم که قبل از تست نتیجه گیری درست نیست سعی میکنم امتحانش کنم ولی راستش رایتر من تازه تو اوبونتو 10.10 را افتاده (قبل از این فقط تو اوبونتو 8.04 و سوزه 11.2 کارمیکرد :() اعلان دلم نمیاد که توزیعمو عوض کنم
بازم به خاطر نقد خوبت ممنون :)

آفلاین Masoud.m

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #9 : 20 دی 1389، 01:29 ق‌ظ »
نقل‌قول
البته منم گفتم که قبل از تست نتیجه گیری درست نیست سعی میکنم امتحانش کنم ولی راستش رایتر من تازه تو اوبونتو 10.10 را افتاده (قبل از این فقط تو اوبونتو 8.04 و سوزه 11.2 کارمیکرد Sad) اعلان دلم نمیاد که توزیعمو عوض کنم
بازم به خاطر نقد خوبت ممنون Smiley

میتونی توی حالت دیسک زنده ازش استفاده کنی. مطمئن باش اگه تو 10.10 کار کرده تو مینت 10 هم کار میکنه چون بر اساس اونه.
خواهش میکنم.

دوستان به نظرتون من بازم از این review ها بزارم؟ به نظرتون از نظر کپی رایت موردی نداره که من ترجمه کنم و یه مقدار تجربه خودمو قاطیش کنم و بزارم؟
البته همچین استقبالی هم از این یکی نشد... فقط چند تا از دوستان نظر دادن.
[/color]

آفلاین eMan

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1366
« پاسخ #10 : 20 دی 1389، 01:37 ق‌ظ »
درسته نظرات کم بود ولی همه 110 تا بازدید کننده از از جمله بنده از این بررسی زیبای شما لذت بردن
موفق و مصمم باشی
جهت تماس با بنده یا از طریق فروم آرچ و یا از طریق وبلاگ آرچ بوک و یا از طریق ایمیل با بنده تماس بگیرید

آفلاین Masoud.m

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #11 : 20 دی 1389، 09:33 ق‌ظ »
نظر لطف شماست eMan جان.
من سعی میکنم بازم ادامه بدم.
اگر دوستان توی انجمن های پر بازدید عضو و فعال هستند اینو اونجاها هم کپی کنند تا شاید چند نفر به لینوکس جذب بشن.
اینجوری حداقل ما هم دین خودمونو با open source ادا میکنیم... ;)
[/color]

آفلاین Masoud.m

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #12 : 20 دی 1389، 09:36 ق‌ظ »
دوستان به نظرتون اگه بخوام یه بررسی از اوبونتو 10.10 بزارم توی کدوم بخش انجمن باید قرارش بدم؟
در مورد موضوع کپی رایت هم که دو پست قبل سوال کردم اگه ممکنه راهنمایی کنید.
[/color]

آفلاین mozo68

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 414
« پاسخ #13 : 21 دی 1389، 11:48 ق‌ظ »
پي دي افشو يه جا آپلودکن
واسه خودش يه کتاب کامله
دمت گرم

آفلاین Masoud.m

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #14 : 21 دی 1389، 12:06 ب‌ظ »
چشم. فعلا نرم افزارش رو ندارم. در اولین فرصت.
به احتمال زیاد قصد دارم یه وبلاگ راه بندازم و این بررسی ها و کلا بررسی مسائل دنیای اپن سورس رو توش بزارم.
اگر کسی میتونه کمک کنه خوشحال میشم. چون وقتم خیلی محدوده. هم برای راه اندازی سایت و هم برای نوشتن یا ترجمه بررسی ها و اخبار اپن سورس.( راه اندازی سایت رو خودم میتونم انجام بدم فقط برای مشورت و کمک)
[/color]