انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: ایا باید این جور نرم افزارها نصب بشه؟  (دفعات بازدید: 3411 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین behdin

• Full Member
  • *
  • ارسال: 105
من یه نرم افزار دانلود کردم به نام  thunderbird. وقتی از حالت فشرده خارجش کردم تو دایرکتوری نرم افزار فایل اجراییش موجود بود و نرم افزار بدون هیچ گونه نصب و کامپایلی اجرا شد حالا میخوام اینو بدونم که ایا باید این نرم افزار نصب بشه یانه ؟چون میخوام تو لیست نرم افزارهام موجود بشه. اصولا محل قرار گیری نرم افزارها کجاست؟ فایلهای اجراییشون کجا هستن؟
با تشکر :)
بیا که رونق این کارخانه کم نشود       به زهد همچو تویی یا به فسق همچو منی

آفلاین heresh

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 968
سلام
برای اینکه بدونی فایل‌های نصب برنامه‌ها کجا می‌رن تو برنامه Synaptic Package Manager روشون کلیک راست کن بعد گزینه properties رو بزن. فایل‌هایی که تو مسیرهایی هستن که به پوشه bin/ ختم می‌شه فایل‌های اجرایی برنامه هستن.

گفته بودی می‌خوای به لیست برنامه‌های نصب شده اضافه بشه، برای چی می‌خوای اضافه بشه؟ (انگیزه‌ات چیه  :) )
« آخرین ویرایش: 20 دی 1389، 06:41 ب‌ظ توسط heresh »

آفلاین sayres

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1096
    • دست نوشته های من
برای پیدا کردن محل نصب نرم افزارها میتونی از دستور زیر
به صورت زیر استفاده کنی:
whereis ProgramName
مثال :
sayres@sayres-HP:~$ whereis firefox
firefox: /usr/bin/firefox /etc/firefox /usr/lib/firefox

آفلاین mahdiar

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 921
فکر کنم مشکل دوستمون یه چیز دیگه باشه !‌ مثلا من خودم فایرفاکس ۴ و بلندر ۲.۵۶ و ... رو همین جوری اجرا می کنم اگه بخوام مثل بقیه نرم افزارای نصب شده بشه باید چی کار کنیم .

آفلاین sayres

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1096
    • دست نوشته های من
نقل‌قول
فکر کنم مشکل دوستمون یه چیز دیگه باشه !‌ مثلا من خودم فایرفاکس ۴ و بلندر ۲.۵۶ و ... رو همین جوری اجرا می کنم اگه بخوام مثل بقیه نرم افزارای نصب شده بشه باید چی کار کنیم .

اگه  منظورتون متوجه شده باشم 
شما خوب نسخه نصبی اون نرم افزار را دانلود کنید..با پسوند deb , tar.gz ...

آفلاین fzerorubigd

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 758
  • گوگل دوست خوبیه، فقط باید ازش بپرسی
    • یادداشتهای بیت نیمسوز
-- اینکه نرم افزار رو سعی کنید تا حد ممکن با پکیج منجر دیستروی خودتون (مثلا apt تو اوبونتو یا pacman تو آرچ ) نصب کنید یه چیزیه که من شدیدا بهش معتقدم. اینجوری راحت میشه حذفش کرد، آپگریدش کرد طوری که هیچ مشکلی تو سیستم پیش نیاد. در این موارد، اگه پکیج وجود داشته باشه که از اون استفاده کنید اگر نیست یا باید همینطوری ازش استفاده کنید و یا اینکه خودتون پکیجش کنید. (مثل من که الان نصف وقتم صرف ساختن پکیج میشه برای آرچ: AUR (en) - Search Criteria: fzerorubigd)
-- اگه منظورتون فقط Thunderbird هستش و برای اوبونتو دنبالش هستید (و البته تمام محصولات موزیلا) من توصیه میکنم از این استفاده کنید : SourceForge.net: ubuntuzilla

درسته سورس فورجه ولی دسترسی ایران هم باز شده و مشکلی نیست.

آفلاین mahdiar

• Hero Member
  • *
نقل‌قول

اگه  منظورتون متوجه شده باشم 
شما خوب نسخه نصبی اون نرم افزار را دانلود کنید..با پسوند deb , tar.gz ...

-- اینکه نرم افزار رو سعی کنید تا حد ممکن با پکیج منجر دیستروی خودتون (مثلا apt تو اوبونتو یا pacman تو آرچ ) نصب کنید یه چیزیه که من شدیدا بهش معتقدم. اینجوری راحت میشه حذفش کرد، آپگریدش کرد طوری که هیچ مشکلی تو سیستم پیش نیاد. در این موارد، اگه پکیج وجود داشته باشه که از اون استفاده کنید اگر نیست یا باید همینطوری ازش استفاده کنید و یا اینکه خودتون پکیجش کنید. (مثل من که الان نصف وقتم صرف ساختن پکیج میشه برای آرچ: AUR (en) - Search Criteria: fzerorubigd)
-- اگه منظورتون فقط Thunderbird هستش و برای اوبونتو دنبالش هستید (و البته تمام محصولات موزیلا) من توصیه میکنم از این استفاده کنید : SourceForge.net: ubuntuzilla

درسته سورس فورجه ولی دسترسی ایران هم باز شده و مشکلی نیست.

البته حق با شماست ولی نسخه های بتا رو معمولا نمیشه با روش معمول نصب کرد فقط باید سورسو دانلود کرد و اجراش کرد .

آفلاین behdin

• Full Member
  • *
  • ارسال: 105
نقل‌قول
گفته بودی می‌خوای به لیست برنامه‌های نصب شده اضافه بشه، برای چی می‌خوای اضافه بشه؟ (انگیزه‌ات چیه  Smiley )
فقط برا یادگیری و صهولت دسترسی
بیا که رونق این کارخانه کم نشود       به زهد همچو تویی یا به فسق همچو منی

آفلاین fzerorubigd

• Hero Member
  • *
    • یادداشتهای بیت نیمسوز

البته حق با شماست ولی نسخه های بتا رو معمولا نمیشه با روش معمول نصب کرد فقط باید سورسو دانلود کرد و اجراش کرد .

نه معمولا. همیشه روشهایی برای ایجاد پکیج با سورس هست. فقط کافیه دنبالش بگردید. اگه آرچ باشید که اصولا مشکلی نیست، ولی برای اوبونتو و دبیان اکثرا پکیجهای بتا هم پیدا میشه و حتی توی سورس هم امکان ساخت پکیج پیشبینی شده.
در این موارد هم اگه راهی برای حذف پیشبینی نشده ترجیح بر اینه که اصلا نصبش نکنید.(اینجوری میشه ویندوز!! یه چند وقت دیگه متوجه میشید کلی فایل الکی تو سیستمتونه که اصلا معلوم نیست به چه دردی میخورن یا از کجا اومدن)

آفلاین mahdiar

• Hero Member
  • *

نه معمولا. همیشه روشهایی برای ایجاد پکیج با سورس هست. فقط کافیه دنبالش بگردید. اگه آرچ باشید که اصولا مشکلی نیست، ولی برای اوبونتو و دبیان اکثرا پکیجهای بتا هم پیدا میشه و حتی توی سورس هم امکان ساخت پکیج پیشبینی شده.
در این موارد هم اگه راهی برای حذف پیشبینی نشده ترجیح بر اینه که اصلا نصبش نکنید.(اینجوری میشه ویندوز!! یه چند وقت دیگه متوجه میشید کلی فایل الکی تو سیستمتونه که اصلا معلوم نیست به چه دردی میخورن یا از کجا اومدن)

ممنون بله میدونم میشه پکیج درست کرد ولی زیاد جالب نیست در ضمن توی آرچ به جای .deb از .tar.gz استفاده میکنه ؟

آفلاین Sun-PDA

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 841

برای نسب نسخه های بتا اول باید مخزنش رو اضافه کرد ، مثلا برای نصب همین فایر فاکس ۴

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-mozilla-daily/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install firefox-4.0

آفلاین fzerorubigd

• Hero Member
  • *
    • یادداشتهای بیت نیمسوز
ممنون بله میدونم میشه پکیج درست کرد ولی زیاد جالب نیست در ضمن توی آرچ به جای .deb از .tar.gz استفاده میکنه ؟
میتونه tar.gz هم باشه ولی فعلا استاندارد tar.xz هست و البته اینم بگم سیستم پکیج آرچ فرق داره با سیستم اوبونتو یا فدورا یا ... بیشتر شبیه gentoo هستش. یعنی شما یه فایل PKGBUILD که یه فایل متنیه میسازی خود پکیج منجر فایلهای مورد نیاز رو میگیره و بر طبق اونچیزی که شما تو PKGBUILD نوشتی کار رو انجام میده.

آفلاین b_gholamali

• Full Member
  • *
  • ارسال: 233
دوست عزیز به نظر منم نرم افزارها رو اگه نصب کنی بهتره، اما اگه بخوای تو همین حالت ازش استفاده کنی میتونی فولدرش رو یه جا بذاری (مثلا تو Home یا یکی از پارتیشن هات) و بعد براش تو منوی Applications یه شورتکات بسازی، به این ترتیب که رو منو کلیک راست میکنی  و Edit Menus رو میزنی و بعد زیر منوی مورد نظرت که میخوای شورتکات اونجا قرار بگیره رو انتخاب میکنی و بعد هم New Item رو میزنی، تو پنجره Create Luancher که باز میشه تو قسمت Command آدرس فایل اجرایی برنامه رو میدی، بقیه قسماتشم که واضحه.
به جای تاج گل بزرگی که پس از مرگم برای تابوتم می آوری، شاخه ای از آن را همين امروز به من هديه کن...

آفلاین mahdiar

• Hero Member
  • *
میتونه tar.gz هم باشه ولی فعلا استاندارد tar.xz هست و البته اینم بگم سیستم پکیج آرچ فرق داره با سیستم اوبونتو یا فدورا یا ... بیشتر شبیه gentoo هستش. یعنی شما یه فایل PKGBUILD که یه فایل متنیه میسازی خود پکیج منجر فایلهای مورد نیاز رو میگیره و بر طبق اونچیزی که شما تو PKGBUILD نوشتی کار رو انجام میده.
جالب بود ممنون  از جوابتون

آفلاین Sun-PDA

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 841
برای نصب فایر فاکس از فایل tar.bz2 باید مراحل زیر را دنبال کنید

۱- آن‌اینستال کردن ورژن قبلی
sudo apt-get remove firefox۲- رفتن به مسیر فایل دانلود شده و کپی فایل دانلود شده به مسیر /usr/lib/
sudo cp firefox-*.tar.bz2 /usr/lib/۳- رفتن به مسیر /usr/lib/
cd /usr/lib/۴- اکسترکت کردن فایل مورد نظر
sudo tar -jxvf firefox-*.tar.bz2 ۵- دستور زیر 
sudo ln -s /usr/lib/firefox/firefox /usr/bin/firefox
با اجرای مراحل بالا فایر فاکس نصب میشه و با تایپ firefox در ترمینال فایرفاکس اجرا میشه اما اگر در منو گزینه ای اضافه نشد، همونطور که b_gholamali توضیح دادند باید یک شورت‌کات بسازی  و  تو قسمت Command هم کافیه بنویسی firefox %u و برای آیکون هم میتونی آدرس /usr/lib/firefox/chrome/icons/default/default48.png رو بدی
« آخرین ویرایش: 22 دی 1389، 06:43 ب‌ظ توسط sunpda »