انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید


توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: بررسی کوبونتو 10.10 - Kubuntu 10.10  (دفعات بازدید: 2557 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Masoud.m

  • High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 553
  • جنسیت : پسر
    • بررسی و معرفی توزیع ها و نرم افزارهای گنو/لینوکس
بررسی کوبونتو 10.10 - Kubuntu 10.10
« : 22 دی 1389، 02:04 ب‌ظ »
سلام به همگی.
خوب. امروز Kubuntu 10.10 رو بررسی خواهیم کرد.

نظر من در مورد نسخه قبلی کوبونتو چندان مثبت نبود. ولی بعد از بررسی نسخه 10.10 تا حدودی نظرم تغییر کرد.
نسخه جدید پیشرفت هایی داشته که شاید بتونه نظر مخالفانش رو تا حدودی جلب کنه.

چه چیزی در این نسخه جدید است ؟

ادغام کردن Desktop ISO Image با Netbook ISO Image
اعمال تغییرات در نصاب Ubiquity
بهبود در KPackageKit
مرورگر جدید Rekonq
فونت های جدید اوبونتو

ترکیب ISO image ها برای کسانی که از کوبونتو علاوه بر دسکتاب در نت بوک هم استفاده میکنن موجب صرفه جویی در زمان دانلود و وقت میشه که واقعا اقدام خوبی بوده.

تغییرات در نصاب Ubiquity در کل خوب بوده. من مطالب بیشتری رو در این مورد در بخش بررسی نصب خواهم گفت.

چیزی که جالبه اینه که بالاخره KPackageKit در نوع خودش از بسیاری جهات به یه sofware manager واقعی تبدیل شده. در بخش نرم افزارها بیشتر در این مورد صحبت خواهیم کرد. در حال حاضر کفایت میکنه که بگم تغییرات انجام شده بهبودهای بزرگی رو نسبت به نسخه های قبلی KPackageKit ایجاد کردن.

مرور گر جدید کوبونتو به Rekonq تغییر کرده. این مرورگر دارای interface جدیدی هست که برای صرفه جویی در فضای استفاده شده و کاهش موارد ناخواسته طراحی شده. من مدتی رو صرف کار کردن با این مرورگر کردم و با اینکه قابل تحمله ولی اون کارایی که در استفاده از فایرفاکس یا کرومیوم میبرم به من نمیده. ( البته میشه از طریق منوی نرم افزارهای اینترنتی فایرفاکس رو نصب کرد. همینطور کرومیوم هم از طریق kpackagekit قابل نصبه) من به شخصه نمیتونم از این مرورگر بعنوان مرورگر پیش فرضم استفاده کنم چون هیچ برتری نصبت به فایرفاکس یا کرومیوم نداره.

مرورگر konqueror هم از طریق kpackagekit قابل نصبه و میتونید در صورتی که ترجیح میدید از اون استفاده کنید به راحتی نصبش کنید.



توسعه دهنده های کوبونتو به نظر میرسه بطور غیر مسئولانه ای تصمیم به این تغییر گرفتن. چیز دیگه ای که به نظر جالب نمیاد قابلیت های بلوک کردن این نرم افزاره که به طرز عجیبی اقدام به بلوک کردن چیزهای معمولی مثل بعضی از تبلیغات سایت ها میکنه و این در حالیه که بسیاری از سایت ها و حتی سایت های مرتبط با اپن سورس وجود و حیاتشون به تبلیغاتشون وابسته هست و همین تبلیغات باعث حمایت کاربرا میشه. واقعا وحشتناکه.
این یکی از مسائلی هست که هر کاربری در استفاده از یک ad blocker مورد توجه قرار میده.نیازه که یکی اقدام کنه و در تیم توسعه کوبونتو این موضوع رو مطرح کنه  که یا ad blocker از rekonq حذف بشه یا حداقل بصورت پیش فرض غیر فعال باشه.ولی من فکر نمیکنم این مسئله برای کنونیکال مشکلی ایجاد کنه چون خیلی ها حتی درباره این موضوع مطلع هم نمیشن.دیگه وقتش رسیده که کنونیکال تصمیم بگیره میخواد از اقتصاد اینترنتی پشتیبانی کنه یا نه.این Bundling و ad blocker  یه جورایی ضربه بزرگی به تولید کننده های محتوا میتونه باشه حتی اگه این مرورگر توسط افراد زیادی مورد استفاده قرار نگیره.
فکر میکنم هنوز این مرورگر اینقدر آماده نبود که بعنوان مرورگر پیش فرض ( اون هم با ad blocker فعال ) قرار بگیره.

خانواده فونت جدید کانونیکال به خوبی و زیبایی اوبونتو بر روی کوبونتو هم کار میکنه. باید از کنونیکال بخاطر قرار دادن این فونت ها تشکر کرد.



در ادامه من نگاهی به سخت افزار های مورد نیاز برای راه اندازی دیسترو خواهم انداخت و به شما نشون خواهم داد که مرحله نصب به چه صورته.

نیازمندی های سخت افزاری و نصب

شما برای نصب و اجرای صحیح کوبونتو 10.10 حداقل به سخت افزارهای زیر احتیاج دارین :

1 GHz x86 processor
512 MB of system memory (RAM)
5 GB of disk space
Graphics card and monitor capable of 1024×768
CD-ROM drive
Sound support
Internet access

کوبونتو از نصاب ubiquity استفاده میکنه. وقتی برای اولین بار اونو بوت میکنید یک صفحه خوش آمد گویی میبینید که به شما اختیارات نصب یا استفاده از دیسک زنده رو میده.( بخش اجرای سیستم را برای دیدن اسکرین شات ها مشاهده کنید )

اولین صفحه نصب به شما اختیارات نصب نرم افزارهای third-party و دریافت آپدیت ها رو در طول نصب میده. من هر دوی این ها رو برای نصب انتخاب کردم و خوشحالم که کنونیکال این امکان رو بالاخره قرار داد ( در مورد این موضوع در بررسی اوبونتو 10.10 مفصل بحث کردیم ) این اقدام بسیار به صرفه جویی در زمان و حفظ امنیت کمک میکنه.

هنگامی که نصب آغاز میشه شما اسلاید شو های خصوصیات کوبونتو رو تا زمانی که نصب به اتمام برسه مشاهده میکنید.

اسکرین شات های زیر مراحل نصب رو از آغاز تا پایان به شما نشون میدن :

















بوت و لوگین

صفحه خوش آمد گویی جدید زیباتر شده همونطور که در مورد اوبونتو همین اتفاق افتاده بود. صفحه خوش آمد گویی جذاب تر و ساده تر از قبل هست که به تازه کارها کمک میکنه انتخاب صحیحی بین حالت دیسک زنده و یا نصب داشته باشن. فکر میکنم دیسترو های دیگه هم باید همین کار رو بکنن. کنونیکال کار واقعا بدرد بخوری انجام داده.





میز کار

خود میزکار به نظر میرسه در بیشتر قسمت ها بدون تغییر باقی مونده. نمایشگر plasma widget در این نسخه برای برنامه های IRC و IM بصورت پیش فرض دراومده.

یکی از چیزایی که من در KDE اصلا ازش خوشم نمیاد منوی متحرکش ( SLIDING ) هست. شما میتونید اینو به راحتی با راست کلیک روی آیکون kicker روی پنل تغییر بدید و منوی کلاسیک رو انتخاب کنید.من این کار رو کردم و و دسترسی و استفاده از اون خیلی راحت تر و سریع تر شد.نمیدونم چه کسانی از این sliding menu خوششون میاد ولی به نظر من ایده بسیار بدی بوده و کار رو پر دردسر تر کرده. مثل چرخوندن لقمه دور سر میمونه. توسعه دهنده های kde باید یه فکری به حالش بکنن.

شما میتونید تفاوت بین منوی پیش فرض و کلاسیک رو در اسکرین شات های زیر ببینید :





ابزارهای مدیریت - Admin Tools

System Management
برای دسترسی به ابزارهای مدیریت روی کلید k روی پنل کلیک میکنیم و settings رو انتخاب میکنیم و بعد میریم سراغ system settings. ابزارها بدسته بندی های زیر تقسیم شدن :

Common Appearance & Behavior
Workspace Appearance and Behavior
Network and Connectivity
Hardware
System Administration

اینکه راه رسیدن به برنامه مورد نظرتون رو پیدا کنید بسیار راحته,حتی اگه در مورد kde و کوبونتو تازه کار باشید.

نرم افزارها

اینها نمونه هایی از نرم افزارهای گنجانده شده در این نسخه هستند :

Games
Games Available in KPackageKit

Graphics
Gwenview
KSnapshot
Okular
OpenOffice.org Drawing

Internet
Akregator
bluedevil
KMail
Kopete IM
KPPP
KRDC
Krfb
KTorrent
Firefox Installer
Quassel IRC
rekonq

Multimedia
Amarok
Dragon Player
K3b
Kmix

Office
OpenOffice.org
KAddressBook
Kontact
KOrganizer
KTimeTracker
Okular

یکی از نرم افزارهایی که به نظر از لم افتاده مجموعه ی KOffice هست. KOffice شامل word processor, spreadsheet, presentation manager, graphics tools و... هست. OpenOffice.org مطمئنا برای اغلب مردم کافیه ولی نباید فراموش کرد که برخی از کاربران برای این از کوبونتو استفاده میکنن چون میخوان برنامه های KDE رو داشته باشن و اونا رو ترجیح میدن. به هر حال KOffece از طریق KPackageKit قابل نصبه. شما میتونید به سادگی نصبش کنید.
از قلم افتادگی واضح دیگه نبودن Gimp یا هر برنامه ویرایشگر تصاویر قدرتمند دیگه ای هست.
اوبونتو shotwell رو برای مدیریت و ویرایش تصاویر در اختیار کاربرا گذاشته. متاسفانه به نظر میرسه که نرم افزار معادلی برای اون توی کوبونتو موجود نیست. این از قلم افتادگی ها تا حدودی مایوس کننده هست ولی نرم افزار های ویرایشگر تصویر زیادی در kpackagekit موجود هستند.Gimp و KolourPaint و Krita و خیلی های دیگه از این جمله هستند. هنوز چیزای زیادی هست که باید در نسخه های بعدی کوبونتو گنجونده بشه.

مدیریت نرم افزار - Software Management

مدیریت نرم افزارها توسط kpackagekit انجام میشه. باید اعتراف کنم که من اصلا از kpackagekit تا قبل از این توزیع خوشم نمیومد. KPackageKit بالاخره به روز شد و بعنوان یک Software Manager به جایگاه خودش رسید.
حالا دیگه از aptcc در backend استفاده میکنه و این امکان رو میده که پکیج های شخصی رو با جستجوی اسمشون پیدا کنید. شما همینطور میتونین انواع خاصی از نرم افزاها ا دسته بندی خاص رو جستجو کنید. من یادمه که هر وقت به کوبونتو نگاه میکردم یاد پکیج منیجر بدش میوفتادم. ولی با این نسخه اون روزا بالاخره به پایان رسید و استفاده از کوبونتو رو خیلی بهتر کرد. شما حتی میتونید قبل از نصب نرم افزارها اسکرین شات اونها رو ببینید. گرچه در مقابل پکیج منیجر لینوکس مینت هنوز جای زیادی برای پیشرفت داره.

این اسکرین شات ها نمایی از kpackagekit جدید رو به شما نشون میده.











نصب و حذف نرم افزار - Adding & Removing Software

برای افزودن یا حذف کردن نرم افزار , فقط اونو توی KPackageKit پیدا کنید و Install یا Remove رو انتخاب کنید. سپس روی Apply کلیک کنید و تغییر مورد نظر شما اعمال خواهد شد.

به نظر من پکیج منیجر جدید در این نسخه بسیار جذاب شده. این همون چیزی بود که من مدت های زیادی منتظر بودم که در کوبونتو ببینم و حالا اون اینجاست و به نظرم این عالیه.
به هرحال همیشه مجال برای بهتر شدن هست. حتی برای بهترین نرم افزارها. خیلی جالب میشه اگه در نسخه های بعدی امکان رتبه بندی و دیدن بررسی های سایر کاربران رو هم اضافه کنن. مثل لینوکس مینت.
در مجموع این نسخه از پکیج منیجر از تمام نسخه های قبلی کوبونتو بهتر عمل میکنه.

مولتی مدیا - Multimedia

وقتی من نصب رو انجام دادم , نصب نرم افزارهای third party رو هم انتخاب کردم. به نظر میرسه که flash هم از جمله اونا بوده و تست های من در یوتیوب نشون میدن که به خوبی کار میکنه.



کوبونتو 10.10 با یک سری نرم افزارهای مولتی مدیا نظیر Amarok , Dragon Player , K3b و Kmix عرضه شده. همینطور نرم افزارهای مشابه زیتدی در kpackagekit قرار دارن. بنابراین شما پیدا کردن چیزی که میخواین نباید دچار مشکل بشین.

وقتی برای نخستین بار Dragon Player رو اجرا میکنید شما یک popup خواهید دید که از شما سوال میکنه که کدک های MP3 و Video رو نصب کنه یا نه. من این کار رو نکردم ولی اگر شما فکر میکنید این ابزارها به دردتون میخوره میتونید نصبشون کنید. برای جزئیات بیشتر اسکرین شات زیر رو ببینید :









نتیجه گیری

مشکلی که من در نسخه های قبلی داشتم این بود که کوبونتو نسبت به توزیع های مطرح KDE مثل اپن سوزه و یا حتی اوبونتو با گنوم ظاهر چندان جالبی نداره. این مورد متاسفانه در نسخه جدید هم وجود داره و تغییری نکرده. شما در کوبونتو نسبت به اوبونتو جلوه یا ظرافت خاصی پیدا نخواهید کرد. کوبونتو در زمینه ی ظاهر دسکتاپ هنوز جای کار زیادی داره.

چیز دیگری که من رو خیلی آزار داد , مرورگر Rekonq و blocker اون بود. به هر حال من در مورد این به اندازه کافی صحبت کرد و فکر میکنم نیازی نیست دوباره گویی بشه.

Gimp یا هر نرم افزار ویرایش تصویر دیگه ای باید در توزیع وجود داشته باشن. و بهتر بود اگر KOffice هم بطور پیش فرض نصب بود.

همونطور که پیش از این گفتم من انتظار دارم که بررسی های کاربران و رتبه بندی رو در نرم افزارها در kpackagekit در انتشار های آینده ببینم. این مورد در اوبونتو هم صدق میکنه.

تجربه کلی من در مورد کوبونتو 10.10 خوب بود. نسبت به گذشته بسیار پایدار تر شده و من هیچ نوع crash در نرم افزارها ندیدم. همینطور باگ و مشکل دیگه ای هم مشاهده نکردم.

مصرف منابع سیستم هم تقریبا مشابه اوبونتو بود و مشکل خاصی وجود نداشت.

این نسخه از کوبونتو میتونه در کل یک نوع امیدواری رو به کاربران دوستدار اوبونتو در محیط KDE بده و تجربیات و تفکرات تلخ قبلی رو تا حدودی برطرف کنه.

امتیاز کلی : 8 از 10

منتظر نظراتتون هستم.

موفق و پیروز باشید.


« آخرین ویرایش: 22 دی 1389، 02:09 ب‌ظ توسط Masoud.m »
من دیگه معمولا اینجا لوگین نمیکنم. اگر امری داشتید با ایمیلم تماس بگیرید.
[/color]

آفلاین Masoud.m

  • High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 553
  • جنسیت : پسر
    • بررسی و معرفی توزیع ها و نرم افزارهای گنو/لینوکس
پاسخ به: بررسی کوبونتو 10.10 - Kubuntu 10.10
« پاسخ #1 : 22 دی 1389، 10:23 ب‌ظ »
دوستان هیچ کس هیچ نظری نداشت؟
من دیگه معمولا اینجا لوگین نمیکنم. اگر امری داشتید با ایمیلم تماس بگیرید.
[/color]

آفلاین Masoud.m

  • High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 553
  • جنسیت : پسر
    • بررسی و معرفی توزیع ها و نرم افزارهای گنو/لینوکس
پاسخ به: بررسی کوبونتو 10.10 - Kubuntu 10.10
« پاسخ #2 : 23 دی 1389، 09:40 ب‌ظ »
خوب دوستان مثل اینکه من زیادی خودمو سبک کردم. برای چیزی توان و وقتمو گذاشتم که به نظر کسی براش اهمیت نداره. بر خلاف سایت های خارجی که بصورت تخصصی برای همین بررسی ها بوجود اومدن و آمارشون سر به فلک میزاره این یکی بررسی حتی خواننده چندانی هم نداشته. چه برسه به نظر.
دو روز از وقتم رو گذاشتم و بررسی فدورا 14 رو نوشتم ولی فکر کنم نزارمش بهتره. فقط دارم خودمو سبک میکنم. الان هر کی این تاپیک رو بخونه خندش میگیره که من خودم نوشتم خودمم جواب خودمو میدم.
در بررسی های قبلی هم که هیچ کس بحث خاصی نداشت در این مورد.
شاید یه سایت شخصی راه انداختم و این بررسی ها رو هم بعدا همونجا قرار دادم. اونجا دیگه حداقل برای دل خودم مینویسم چون سایت خودمه.
 :-X
موفق و سربلند باشید.
من دیگه معمولا اینجا لوگین نمیکنم. اگر امری داشتید با ایمیلم تماس بگیرید.
[/color]

آفلاین eMan

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1366
  • جنسیت : پسر
پاسخ به: بررسی کوبونتو 10.10 - Kubuntu 10.10
« پاسخ #3 : 24 دی 1389، 12:52 ق‌ظ »
خیلی عالی میشه اگه یه سایتی راه بندازی
در ضمن دوست خوبم هادی بهت زیر دامنه مجانی از ایران گنو میده
اگه میخوای برات سری کنم
و خواستم بابت این بررسی های فوق العاده ازت تشکر کنم
زیاد هم به فکر بازخورد ها نباش و کار خودت رو با دل قرص انجام بده
اگه یه سایت یا وبلاگ راه بندازی منبع خوبی میشه
اگه هم راه انداختی خبرمون کن  ;)
جهت تماس با بنده یا از طریق فروم آرچ و یا از طریق وبلاگ آرچ بوک و یا از طریق ایمیل با بنده تماس بگیرید

آفلاین Masoud.m

  • High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 553
  • جنسیت : پسر
    • بررسی و معرفی توزیع ها و نرم افزارهای گنو/لینوکس
پاسخ به: بررسی کوبونتو 10.10 - Kubuntu 10.10
« پاسخ #4 : 24 دی 1389، 01:39 ق‌ظ »
چشم eman جان. اگر خواستم ادامه بدم حتما توی سایت جدا ادامه میدم.
من پیش خودم فکر کردم ما که داریم این امکانات لینوکس رو مجانی و کاملا آزاد استفاده میکنیم حداقل میتونیم یکم به پیشرفتش کمک کنیم. حالا هر کسی از یه طریق.
آدرس سایت و ایمیل این دوستتون رو اگه میشه لطف کنید تا باهاشون صحبت کنم.
من دیگه معمولا اینجا لوگین نمیکنم. اگر امری داشتید با ایمیلم تماس بگیرید.
[/color]

آفلاین eMan

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1366
  • جنسیت : پسر
پاسخ به: بررسی کوبونتو 10.10 - Kubuntu 10.10
« پاسخ #5 : 24 دی 1389، 03:37 ب‌ظ »
از طریق پیغام خصوصی خبرش کن
هادی تایانلو
امیدوارم موفق باشی و ادامه بدی
یا به سایتش برو و از طریق فرم ارتباط با ما باهاش تماس بگیر
ایران گنو
« آخرین ویرایش: 24 دی 1389، 03:51 ب‌ظ توسط eMan »
جهت تماس با بنده یا از طریق فروم آرچ و یا از طریق وبلاگ آرچ بوک و یا از طریق ایمیل با بنده تماس بگیرید