با سلام
یه مروری روی نوشته ها داشتم و به این نتیجه رسیدم که شاید نوشته من ؛ مهندس داریم تا مهندس ؛ باعث سوء تفاهم بشه و کسی از دست من ناراحت نشه
بنده منظور خاصی نداشتم و میخوام یکم منظورم رو واضح تر بگم و در قالبش یکمی از عقاید دیگه خودم رو بگنجونم
این عقیده منه و قابل تغییره
صرفا اینجا بحث مهندس نیست و میخوام مسئله رو به این صورت بیان کنم تا مملوس تر باشه
و اینجا هم بحث برنامه های انحصاری و پولی رو میکنم
دو مدل مهندس داریم
۱ : مهندس خوب :
این مدل مهندس میدونه کپی رایت چیه و میدونه که افرادی که داره از برنامه شون استفاده میکنن حاضر نیستند دسترنجشون رو مجانی در اختیار دیگران قرار بدند و در آمدش از برنامه غیر قانونی که روی سیستمش داره خیلی خوبه و به راحتی هم میتونه با درآمد بالاش کپی رایت رو رعیات کنه ولی این کار رو نمیکنه
این مدل مهندس خوبه چون فقط کپی رایت رو رعایت نمیکنه ولی هزار تا کار مفید دیگه برای افراد جامعه انجام میده و در شمن برای سازنده اون برنامه ای که کپی رایتش رو رعایت نمیکنه هم منفعت داره (در ادامه توضیح میدم )
۲ :مهندس خیلی خوب :
من اینها رو در یک رده میدنم
الف :کسی که از کپی رایت اطلاع داره ولی نمیدونه که کرک کردن برنامه غیر قانونیه
به وفور دیدم از این افراد و فکر میکنن که ... اصلا فکر نمیکنن که کارشون غلطه
ب : کسی که اصلا نمیدونه کپی رایت چی هست و استفاده میکنه
این هم گناهی نداره چون بی خبره
ج :کسی که اطلاع کامل از قوانین کپی رایت داره ولی نمیتونه برنامه رو به صورت اصلی تهیه کنه
این فرد رو javandata عزیز در موردش بیشتر توضیح داد
اگه این طرف بخواهد هم کپی رایت رو رعایت کنه با توجه به بازار و اینکه رقیبهاش رعایت نمیکنن ورشکست میشه چون قیمت تمام شده کار از قیمت کاری که رقیبهاش در اختیار جامعه قرار میدن بیشتر میشه
این فرد هم توی این جامعه همون بهتر که رعایت نکنه و در عوض رعیات نکردن این قانون خدمات بیشتری به مشترکینش بده (بر میگرده به شرایط جامعه و نمیشه کاریش کرد )
د:کسی که میدونه و رعایت میکنه
حالا نفع این ها یی که رعایت نمیکنن برا یکمپانی ها چیه ؟
کمپانی ایناه رو پشتیبانی نمیکنه ولی در عوض برای کمپانی تبلیغند
فکر کردید مایکروسافت بدش میاد بگه ۹۰ و خورده ای از پی سی ها از ویندوز استفاده میکنند ؟
خب برنامه نویس ها هم میرن به سمت نوشتن برنامه ها برای ویندوز و این خودش باعث میشه رقیب هاش عقب بمونه
مثلا اگه اتوکد الان یه کاری کنه که دیگه نتونی ازش غیر قانونی استفاده کنی میدونی چی میشه ؟ سم عظیمی از مشتری هاش بی برنامه میمونن و بعد یه برنامه آزاد میاد و کم کم با همون افراد گسترش پیدا میکنه و خطری میشه برای اتوکد در نتیجه با این کارشون رقیب ها رو عقب میزنن و اجازه میدن که به صورت غیر قانونی هم بشه از برنامه هاشون استفاده کرد
این بحث خیلی بیشتر از این صحبت میخواد ولی نیازی نمی بینم چون احساس میکنم شاهلوده اونچه رو که مد نظرم بود اعلام کردم
چون عجله دارم ویرایشش نکردم : غلط هایی املایی اگه داره به بزرگی خودتون ببخشید