سلام
این بحث قبلا مطرح شده بود و خیلی از کاربران هم در اون مشارکت کردن. پیشنهاد می کنم اوو تاپیک رو هم ببینید:
http://forum.ubuntu.ir/index.php?topic=15077.0
ممنون
ولی دلیل مطرح کردن این عنوان اینه که با این حال که قبلا بحث شده ولی کسی توجهی نداره و عنوانهای اصلی خود انجمن هم که باید یه حالت رسمی داشته باشه هم این موضوع رو رعایت نمیکنه!!
دوست عزیز دعوا (در واقع بحث)دقیقا بر سر اسم هست . گنو/لینوکس یا لینوکس | نرم افزار آزاد یا نرم افزار متن باز دقیقا مشکل اینکه کدوم رو باید استفاده کرد بقول استالمن(نقل قول مستقیم نیست) واژه ها ، معانیه مختلفی رو حمل می کنند من فکر می کنم که بیشتر افرادی که میگن لینوکس و نرم افزار متن باز در واقع فقط به خاطر برتری های فنی هست که از این سیستم عامل آزاد استفاده می کنند(به لطف اوبونتو تعداد این افراد روز یه روز بیشتر میشه -افرادی که اصلا بویی از نرم افزار آزاد نبردند -کانونیکال هم مقصر نیست واون هم مجبوره که کاربر بیشتری داشته باشه چرا ؟ چون یک شرکت هست یعنی یکجایی که آدما از توش پول در می یارند و غذا می خرند) ونکته ی مهمتر اینکه سیستم عامل ازاد و نرم افزار ازاد برای این بوجود اومد که سیستم عامل آزاد در اون زمان وجود نداشت نه به خاطر اینکه سیستم عامل های انحصاری خوب نبودند! من فکر می کنم که افرادی هستند (در واقع دشمنان نرم افزار آزاد)که می خواهند این جریان رو بکشند دوباره به سمت انحصار قدم اول اینکه بیان اسامیی که دارای مفاهیم هستند رو با یکسری اسامی بی مفهوم (مفهوم اولیه منظورمه) عوض کنند اغلب افرادی که می گن نرم افزار آزاد وبه نرم افزار آزاد پایبند هستند از واژه ی گنو/لینوکس استفاده می کنند که روز به روز تعدادشون در حال کم شدنه
ما از یک اسم استفاده می کنیم چون اسمشه! نه اینکه چون تلفظش خوشگله! چون املاش راحت تره! چون کوتاهتره چون... فقط به این خاطر که اسمش هست
اما از لحاظ فنی هم گنو/لینوکس بهتره از لینوکس هست اگر شما به سیستم عامل بگید لینوکس پس به کرنل سیستم عاملتون چی می گید ؟ فکر نمی کنید که ممکنه این دو اسم باعث سوبرداشت وسوتفاهم بشن ؟
اما در مورد مثال مملی و محمد باید گفت که این مثال در واقع تفاوت بین مثلا archlinux و arch رو بیان می کنه نه تفاوت بین گنو/لینوکس ولینوکس! مثال راحت ترش اینکه شما به همه ی آدمای توی خیابون بگید قلب! نه انسان !چون قلب خوشگلتره رمانتیک تره! سریعتر نوشته می شه وهمه هم می دونند که هر انسانی قلب داره پس چرا به انسان ها بگیم انسان ، می گیم قلب ! چون همه می دونند
نظرت در باره مثال بالا چیه؟
داداشم من هم مخالف این شرکتهای انحصاری هستم . کانونیکال و امثال این شرکتها به منافع خودشون فکر میکنند نه بحث آزادی ... مثال شما و lsf جان یه مشکلی داره اونم تک محوری بودن مثالهاست . مثلا محمد یک اسم هست . انسان یک اسم هست اما مثالی را که بنده زدم اسم + لقب + فامیل بود . یکی به من میگه آیدین یکی دیگه میگه شفیع یکی دیگه هم میگه شفیعی نبا ... همه این اسم در واقع قبول دارند و واقف هستند که همه این اسامی مال من هست .... arch debian slackware gentoo ابن ها آزادی کامل را به مردم نشون میدن ... ما سر یک اصل بحث نمیکنیم ما سر فرعیات بحث میکنیم ... هر کی از من میپرسه که سیستم عاملت چیه میگم : لینوکس بعد واسش توضیح میدم که پروژه گنو بوده بعد هسته لینوکس اضافه شده ... لینوکس قشنگتر هستش و مخاطب های بیشتری را جذب میکنه
توضیح وحید جان کامل بود دیگه!
ببینید بعضی مواقع این فرعیات مهم میشن!!
چون بیانگر تفکر و ... هستند
مثلا شما گفتین وقتی به کسی میگین سیستم عاملتون لینوکسه براش توضیح میدین که هستش لینوکس خودش گنو هست!
حالا تصور کنید اون فرد زیاد به این نکته دوم توجهی نداشته باشه!(چون شما هم روش اصراری نکردین!)
اون میره به یکی دیگه میگه و ...
آقا اصلا من خیلی ها رو میشناسم از گنو/لینوکس استفاده میکنن ولی نمیدونن اسمش گنو/لینوکسه
و وقتی بهشون میگی گنو/لینوکس فک میکنن داری درمورد گنوم حرف میزنی!!