من خودم به احترام ریچارد استالمن و فلسفهای که با گنو به وجود آورد گنو/لینوکس رو به کار میبرم، ولی شما نمیتونید به کسانی که لینوکس تنها رو استفاده میکنن خرده بگیرید.
دلیلش واضحه، سیستم عاملی که شما در حال استفاده از اون هستید، فقط گنو و لینوکس نیست، X، انواع DEها مثل KDE یا Xfce، سیستمهای init و ... هم جزو اونه. پس صحیحش اینه که بهش بگیم گنو/لینوکس/اکس/کیدیای، اینطور نیست؟
خب برای این که مجبور به استفاده از همچین نام دور و درازی نباشیم، لینوکس رو میکنیم نماینده همه و به اختصار میگیم لینوکس. هیچ جر و بحث بیخودی هم نداره.
باید برگردیم به اصل نامگذاری...
این سیستم عامل در اصل سیستم عامل گنو هست. از اول هم گنو داشت این سیستم عامل رو می ساخت ولی چون هنوز هسته سیستم آماده نشده بود خود بنیاد گنو از مردم خواست بگن گنو/لینوکس تا کاربر متوجه بشه این سیستم عامل گنو اصلی نیست و از هسته لینوکس استفاده شده.
ضمنا یه مورد دیگه که خود استالمن بهش اشاره میکنه اینه که سهم گنو بسیار بسیار بیشتر از هر چیز دیگری هست در این سیستم عامل.
طبق گفته RMS :
اگر بخواهیم میزان همکاری پروژههای گنو را به این طریق محاسبه کنیم، چه نتیجهای ممکن است بگیریم؟ یکی از فروشندگان سیدی متوجه شد که در «توزیع لینوکس» آنها نرمافزارهای گنو بیشترین سهم را داشتهاند، چیزی در حدود ٪۲۸ از کل کدهای منبع که شامل اجزاء اصلی و ضروری سیستم میباشد و بدون آنها دیگر سیستمی وجود نخواهد داشت. خود لینوکس در حدود ٪۳ بود. (این تناسب در سال ۲۰۰۸ نیز به همین صورت است: در مخازن «اصلی» توزیع gNewSense، لینوکس ٪۱/۵ و بستههای گنو ٪۱۵ هستند) بنابراین اگر میخواهید برای سیستم بر اساس اسم کسانی که برای سیستم برنامه نوشتهاند نامی انتخاب کنید، تنها انتخاب مناسب «گنو» میباشد.
----
این هم بگم که سهم همه پروژه های دیگه کمتر از این دو هست ولی اینقدر زیاد هستن که بقیه درصد رو به خودشون اختصاص دادن.
مورد دیگه این هست که مهم ترین چیز کامپایلر هست. کرنل رو با کامپایلر گنو کامپایل میکنن و خود توروالدز هم در اولین اعلام حضورش گفت تونستم کامپایلر سی گنو رو پیاده سازی کنم!!
خوب پس اصلا منطقی نیست که بگیم لینوکس.
حتی نام گنو/لینوکس هم ضرورتی نداره و مربوط به مشارکت لینوکس نیست. بلکه مربوط به اینه که بفهمونیم به طرف مقابل که این سیستم عامل گنو کامل نیست.
هسته سیستم عامل گنو از نوع میکروکرنل و با تکنولوژی مچ هست (فکر کنم استالمن یه جا گفته بود دارن به L4 بازنویسیش میکنن) که روند ایجاد و نهایی سازی بسیار سختی داره. ولی اگر آماده بشه برترین کرنلی خواهد شد که تا به حال ایجاد شده. یکی دیگر از دلایل این دیرکرد وجود لینوکس هست. خود استالمن بارها گفته ما الان یه هسته خوب داریم (البته ممکنه بخاطر جیپیال 3 روند توسعه سرعت بگیره) و دلیل دیگه هم اینه که بنیاد گنو حامی نداره و همه حمایت ها به لینوکس معطوف شده متاسفانه.