انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: بهترین روش برای برگرداندن بسته aptoncd چیه؟  (دفعات بازدید: 3292 بار)

0 کاربر و 4 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین janbarkaff

• Full Member
  • *
  • ارسال: 146
سلام . من مشکلی برای اوبونتو 11.04 بوجود آوردم که متاسفانه حل نشد و مجبور شدم از نو 11.04 رو نصب کنم . قبل از مشکل من از برنامه ها با aptoncd بک گرفتم . الان بهترین روش برای برگرداندن اطلاعات چیه ؟ توضیحاتی در جستجویی که در سایت داشتم دیدم اما سر در نیاوردم مخصوصا از مخزن محلی.لطفا راهنمایی کنید که راحتترین راه رو انجام بدم

آفلاین janbarkaff

• Full Member
  • *
در این تایپیک نفهمیدم منظورش چیه:
پشتیبان به صورت فایل iso.

برای پیش برد این راه ابتدا مانند قبل دیسک را اضافه کرده

sudo apt-cdrom add

سپس فایل را به عنوان سی-دی رام مونت کنید

sudo mount -o loop <your-ISO-file-address.iso> /media/cdrom0

http://wiki.ubuntu-ir.org/Aptoncd

آفلاین -

• Full Member
  • *
سلام . من مشکلی برای اوبونتو 11.04 بوجود آوردم که متاسفانه حل نشد و مجبور شدم از نو 11.04 رو نصب کنم . قبل از مشکل من از برنامه ها با aptoncd بک گرفتم . الان بهترین روش برای برگرداندن اطلاعات چیه ؟ توضیحاتی در جستجویی که در سایت داشتم دیدم اما سر در نیاوردم مخصوصا از مخزن محلی.لطفا راهنمایی کنید که راحتترین راه رو انجام بدم

برگرداندن اطلاعات یا برگرداندن پکیج ها؟ aptoncd از پکیج هایی که توسط apt-get نصب شده (در مسیر var/cache/apt/archive/) پشتیبان میگیره و به فرمت فایل iso در میاره. حالا برای برگرداندن وقتی aptoncd را باز کردید روی دکمه restore کلیک کنید و بعد دکمه load و در پنجره باز شده فایلی iso یی که توسط aptoncd ایجاد کردید رو باز کنید، و در آخر روی دکمه restore کلیک کنید. همین. و بعد:
sudo apt-get update
sudo apt-get install <PackageName>

آفلاین janbarkaff

• Full Member
  • *

برگرداندن اطلاعات یا برگرداندن پکیج ها؟ aptoncd از پکیج هایی که توسط apt-get نصب شده (در مسیر var/cache/apt/archive/) پشتیبان میگیره و به فرمت فایل iso در میاره. حالا برای برگرداندن وقتی aptoncd را باز کردید روی دکمه restore کلیک کنید و بعد دکمه load و در پنجره باز شده فایلی iso یی که توسط aptoncd ایجاد کردید رو باز کنید، و در آخر روی دکمه restore کلیک کنید. همین. و بعد:
sudo apt-get update
sudo apt-get install <PackageName>
وقتی روی load کلیک میکنم هیچ اتفاقی نمی افته برای همین دنبال روش دیگه میگردم

آفلاین -

• Full Member
  • *
نمیدونم چرا این مشکل رو دارید. برای ماونت کردن یک فایل ایزو کافیه که روی فایل رایت کلیک کنید و گزینه open with archive mounter رو انتخاب کنید، فایل ماونت میشه و در ستون کناری قابل رویت میشه.
بعد از ماونت کردن فایل ایزو aptoncd میتونید بصورت دستی تمام پکیج های .deb رو که در پوشه packages وجود داره رو کپی کنید در مسیر var/cache/apt/archive/. برای این کار باید مجوز روت داشته باشید یعنی alt-f2 رو از صفحه کلید فشار بدید و تایپ کنید gksudo nautilus

اگه به هر دلیلی نتونستید، ترمینال رو باز کنید، در پوشه media در فهرست ریشه یه دایرکتوری ایجاد کنید (من به این شکل ماونت میکنم، احتمالا راه مستقیمی نیست) (باید مجوز روت داشته باشید) فرقی نمیکنه چه نامی به دایرکتوری میدید؛ و بعد
sudo mount -o loop <ISOFileName.iso> /media/DirNameبعد از ماونت کردن
cd media/DirName/packages
cp *.deb /var/cache/apt/archive
sudo apt-get update
[/s]

شرمنده شدم. این توضیح درست نیست.
« آخرین ویرایش: 18 خرداد 1390، 04:03 ق‌ظ توسط جلال »

آفلاین janbarkaff

• Full Member
  • *
نمیدونم چرا این مشکل رو دارید. برای ماونت کردن یک فایل ایزو کافیه که روی فایل رایت کلیک کنید و گزینه open with archive mounter رو انتخاب کنید، فایل ماونت میشه و در ستون کناری قابل رویت میشه.
بعد از ماونت کردن فایل ایزو aptoncd میتونید بصورت دستی تمام پکیج های .deb رو که در پوشه packages وجود داره رو کپی کنید در مسیر var/cache/apt/archive/. برای این کار باید مجوز روت داشته باشید یعنی alt-f2 رو از صفحه کلید فشار بدید و تایپ کنید gksudo nautilus

اگه به هر دلیلی نتونستید، ترمینال رو باز کنید، در پوشه media در فهرست ریشه یه دایرکتوری ایجاد کنید (من به این شکل ماونت میکنم، احتمالا راه مستقیمی نیست) (باید مجوز روت داشته باشید) فرقی نمیکنه چه نامی به دایرکتوری میدید؛ و بعد
sudo mount -o loop <ISOFileName.iso> /media/DirNameبعد از ماونت کردن
cd media/DirName/packages
cp *.deb /var/cache/apt/archive
sudo apt-get update
ممنون بابت راهنمایی شما . این روش رو انجام میدم انشالا نتیجه میگیرم البته منظورتون از ISOFileName.iso و  DirName رو نفهمیدم که چی باید جاشون بنویسم خیلی خوب میشد مثالی بزنید. من داشتم طبق این تایپیک عمل میکردم اما نتیجه نداد

http://wiki.ubuntu.ir/LocalRepository

« آخرین ویرایش: 18 خرداد 1390، 02:22 ق‌ظ توسط janbarkaff »

آفلاین -

• Full Member
  • *
برای ایجاد مخزن محلی:
sudo apt-get install dpkg-dev۱. یه folder در home ایجاد کنید به نام debs
۲. فایل ایزو رو با دستور زیر ماونت کنید (فرض کنید نام فایل ایزو که دارید هست aptoncd):
sudo mount -o loop aptoncd.iso /media/cdrom/۳. با دستور زیر به دایرکتوری زیر برید و فایل های deb. رو به داخل پوشه ای که با نام debs در home ایجاد کردید کپی کنید (packages نام فلدری هست در فایل isoیی که ماونت کردید)
cd /
cp media/cdrom/packages/*.deb /home/janbarkaff/debs
و بعد
cd /home/janbarkaff/debs
dpkg-scanpackages . /dev/null | gzip -9c > Packages.gz
sudo sh -c 'echo "deb file:`readlink -f ~/debs` ./" >> /etc/apt/sources.list'
sudo apt-get update

برای أپدیت هم که در ادامه همون لینکی که قرار دادید نوشته شده.
« آخرین ویرایش: 18 خرداد 1390، 04:35 ق‌ظ توسط جلال »

آفلاین janbarkaff

• Full Member
  • *
برای ایجاد مخزن محلی:
sudo apt-get install dpkg-dev۱. یه folder در home ایجاد کنید به نام debs
۲. فایل ایزو رو با دستور زیر ماونت کنید (فرض کنید نام فایل ایزو که دارید هست aptoncd):
sudo mount -o loop aptoncd.iso /media/cdrom/۳. با دستور زیر به دایرکتوری زیر برید و فایل های deb. رو به داخل پوشه ای که با نام debs در home ایجاد کردید کپی کنید (packages نام فلدری هست در فایل isoیی که ماونت کردید)
cd /
cp media/cdrom/packages/*.deb /home/janbarkaff/debs
و بعد
cd /home/janbarkaff/debs
sudo sh -c 'echo "deb file:`readlink -f ~/debs` ./" >> /etc/apt/sources.list'
sudo apt-get update

برای أپدیت هم که در ادامه همون لینکی که قرار دادید نوشته شده.
با تشکر از شما بابت همکاری در برطرف کردن مشکل
من این دستورات جدید شما رو هنوز امتحان نکردم اما کلا منظورم اینه که اگه بخوام نرم افزارهایی که دانلود و نصب کرده بودم رو از نو نصب کنم باید با دستورات فوق انجام بدم ؟ منظورم اینه که فرض کنیم بعد نصب لینوکس اونو آپدیت کنیم که حدود 140 مگ فایل دانلود میکنه . بعد دیگه نخوایم نرم افزارها رو دانلود کنیم و از اونها یک نسخه داشته باشیم تا راحت نصب شه . آیا باید از این روش انجام بدیم ؟ آیا اصلا بهتر نیست هر وقت نرم افزاری رو نصب کردیم اونو که ظاهرا در پوشه archive قرار میگیره یک نسخه کپی بگیریم و دوباره نصب کنیم؟راحتت تر نیست ؟
در مورد کدی که بصورت /home/janbarkaff قرار دادین من نام یوزرم moj هست . باید جاشو moj بذارم ؟
من یک کپی از فایل ذخیره aptoncd روی دی وی دی زدم . یکی هم روی دسکتاپ قرار دادم که اکسترکت کردم . میخوام با دستوراتی که دادین امتحان کنم ببینم چی میشه .

آفلاین janbarkaff

• Full Member
  • *
من پوشه debs ایجاد کردم . فایل مونت شده aptoncd دارم بصورت aptoncd.iso اما دستور رو میزنم ارور میده که فایلی در دایرکتوری نیست اما داخلش میرم میبینم پوشه packages حاوی فایلها داخلش هست . حقیقتش من از دستورات سر در نمیارم و فقط مینویسم تا ببینم چه جوری جواب میده . اگه راهنمایی بشم که هر دستور یعنی چی شاید بتونم از پسش بر بیام . میشه بگین این دستوراتی که دادین هر کدوم چه عملی انجام میدن ؟

moj@san:~$ sudo mount -o loop APTonCD.iso /media/cdrom/
APTonCD.iso: No such file or directory

« آخرین ویرایش: 18 خرداد 1390، 03:33 ب‌ظ توسط janbarkaff »

آفلاین -

• Full Member
  • *
در گنو/لینوکس شما به دستورات وابسته هستید، نه در لینوکس، در هر سیستم عاملی. حداقل چند دستور اولیه رو باید بشناسید. من نمیدونم شما تا چه حد آشنا هستید. مثلا به کاربر root پسورد اختصاص دادید؟
فایل ایزو رو که اکسترکت کردید و رو دسکتاپ قرار دادید، آیا پوشه ای با نام packages داخلش هست، و فایل های deb. در اون وجود داره؟
نقل‌قول
من این دستورات جدید شما رو هنوز امتحان نکردم اما کلا منظورم اینه که اگه بخوام نرم افزارهایی که دانلود و نصب کرده بودم رو از نو نصب کنم باید با دستورات فوق انجام بدم ؟
حالا که نمیتونید از طریق برنامه aptoncd پکیج ها رو برگردونید، راهش اینه که یک local repository  ایجاد کنید.
نقل‌قول
آیا اصلا بهتر نیست هر وقت نرم افزاری رو نصب کردیم اونو که ظاهرا در پوشه archive قرار میگیره یک نسخه کپی بگیریم و دوباره نصب کنیم؟راحتت تر نیست ؟
شاید بله، و البته نه! بعضی برنامه ها وابستگی های (dependencies) خاصی نیاز ندارن به همین دلیل ممکنه با یک دبل کلیک نصب بشن، اما بیشترشون اینطور نیستن و وابستگی های خودشون رو دارن. بنابراین ممکنه وقتی بخواین برنامه ای رو نصب کنید، مجبور باشید ۱۰ تا وابستگی رو نصب کنید، که یقینا نمیتونید بگردید و دونه دونه وابستگی های یک برنامه رو نصب کنید تا بخواید یک برنامه نصب کنید. اما موضوع aptoncd یا مخزن محلی فقط کپی فایل ها نیست، بلکه ایجاد یک لیست از فایل ها و اضافه کردن مسیر به فایل source.list هم هست.
نقل‌قول
در مورد کدی که بصورت /home/janbarkaff قرار دادین من نام یوزرم moj هست . باید جاشو moj بذارم ؟
بله
نقل‌قول
من پوشه debs ایجاد کردم . فایل مونت شده aptoncd دارم بصورت aptoncd.iso اما دستور رو میزنم ارور میده که فایلی در دایرکتوری نیست اما داخلش میرم میبینم پوشه packages حاوی فایلها داخلش هست
شما یا از طریق خط فرمان یا به صورت کار از طریق پنجره ها میتونید فایل های deb موجود در پوشه packages رو کپی کنید، فرقی نمیکنه کدوم راه. اگر بخواین با با دسترسی روت و از طریق پنجره ها کار کنید باید پنجره run application رو از طریق فشار کلید های alt-f2 باز کنید و بعد تایپ کنید gksudo nautilus
هیچ اشکالی هم نداره که دستورات رو متوجه نمیشید؛ خوب، منم متوجه نمیشم. فقط من با چندتا دستور آشنام.
این ها رو ببینید، خیلی بد توضیح داده، اما امیدوارم که کمی راهنمایی بشید. چیز بهتری پیدا نکردم، امیدوارم در آینده وقت بشه چندتا از این دستورات رو توضیح بدم. (یا اگه کاربران منبعی دارن، فارسی، معرفی کنن)
http://fa.wikipedia.org/wiki/Ls
http://fa.wikipedia.org/wiki/Cd_(%DB%8C%D9%88%D9%86%DB%8C%DA%A9%D8%B3)
http://fa.wikipedia.org/wiki/Cp
http://fa.wikipedia.org/wiki/Mkdir
http://fa.wikipedia.org/wiki/Pwd
http://fa.wikipedia.org/wiki/Mount_(%DB%8C%D9%88%D9%86%DB%8C%DA%A9%D8%B3)

ببخشید این سوال رو دوباره میپرسم، شما به کاربر روت پسورت اختصاص دادید؟ بدون اختصاص دادن پسورد نمیتونید پکیج ها رو توسط aptoncd برگردونید.
« آخرین ویرایش: 18 خرداد 1390، 07:59 ب‌ظ توسط جلال »

آفلاین janbarkaff

• Full Member
  • *
نقل قول:

در گنو/لینوکس شما به دستورات وابسته هستید، نه در لینوکس، در هر سیستم عاملی. حداقل چند دستور اولیه رو باید بشناسید. من نمیدونم شما تا چه حد آشنا هستید. مثلا به کاربر root پسورد اختصاص دادید؟
فایل ایزو رو که اکسترکت کردید و رو دسکتاپ قرار دادید، آیا پوشه ای با نام packages داخلش هست، و فایل های deb. در اون وجود داره؟

با تشکر از شما بله به کاربر روت پسورد 123 دادم . بله توی فایل اکسترکت شده پوشه packages با فایلهای داخلش موجوده در حدود 380 فایل

نقل قول:
حالا که نمیتونید از طریق برنامه aptoncd پکیج ها رو برگردونید، راهش اینه که یک local repository  ایجاد کنید.

در این مورد هیچ آشنایی ندارم . اگر بتونید راهنمایی کنید که عالی میشه

نقل قول:
شما یا از طریق خط فرمان یا به صورت کار از طریق پنجره ها میتونید فایل های deb موجود در پوشه packages رو کپی کنید، فرقی نمیکنه کدوم راه. اگر بخواین با با دسترسی روت و از طریق پنجره ها کار کنید باید پنجره run application رو از طریق فشار کلید های alt-f2 باز کنید و بعد تایپ کنید gksudo nautilus
من این کار رو کردم پوشه روت باز شد.مشکل در کپی کردن فایلها در مسیرشون ندارم . بعد از اینکه اینکار انجام شد چطور باید کاری کنم که نرم افزارها به حالتی که قبلا در سیستم نصب بودن برگردن ؟

در مورد بقیه توضیحات و راهنمایی هاتون باید بگم که متشکرم
« آخرین ویرایش: 20 خرداد 1390، 07:48 ب‌ظ توسط janbarkaff »

آفلاین -

• Full Member
  • *
برای ایجاد local repository یا مخزن محلی:
فرض میکنیم که شما یه پوشه در home دارید به نام packages که فایل های deb. داخل اون قرار دارند.
ترمینال رو باز کنید و دستور زیر رو وارد کنید:
cd packages/و بعد به ترتیب فرمان ها رو وارد کنید (از کپی و پیست استفاده کنید)
sudo sh -c 'echo "deb file:`readlink -f ~/packages` ./" >> /etc/apt/sources.list'
sudo apt-get update
حالا میتونید برنامه هایی که ازشون بکاپ گرفتید رو دوباره نصب کنید.

-- شما نمیتونید پکیج ها رو به حالتی که قبل در سیستم بودن برگردونید، چرا که پکیج ها نصب شده بودن! شما با روش بالا فقط کاری می کنید که پکیج ها برای apt-get در دسترس باشند و نیاز به دانلود دوباره از اینترنت نباشه (aptoncd هم همین کار رو میکنه، اما فقط فایل ها رو کپی میکنه یه جای دیگه). همین. مثلا اگر قبلا با فرمان sudo apt-get install vlc برنامه vlc رو نصب کردید، بعد از ایجاد مخزن محلی کاری میکنید که برنامه vlc با همین دستور sudo apt-get install vlc نصب بشه بدون اینکه نیاز به دانلود دوباره از اینترنت باشه.
« آخرین ویرایش: 20 خرداد 1390، 11:38 ب‌ظ توسط جلال »