انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نظرسنجی

آیا در صورت آماده شدن نهایی هورد، شما حاضر به استفاده از آن هستید؟

بله، حتما استفاده میکنم!
خیر، حرکت توروالدز رو منطقی تر میدانم!
فقط در صورتی که امکانات لینوکس را پیاده کند.
فرقی برایم ندارد.

نویسنده موضوع: نظر شما در مورد هورد (Hurd)  (دفعات بازدید: 6726 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Masoud.m

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 553
    • بررسی و معرفی توزیع ها و نرم افزارهای گنو/لینوکس
نظر شما در مورد هورد (Hurd)
« : 25 خرداد 1390، 10:29 ق‌ظ »
سلام دوستان.
نظرتون در مورد هورد چیه؟
توروالدز از وقتی مجوز GPLv3 رو نپذیرفت باعث بد گمانی خیلی ها از جمله من شد. با این کارش راه رو برای سوء استفاده احتمالی در آینده کاملا باز گذاشت.
همه مون میدونیم که لینوکس یک بخش مهم از سیستم عامل گنو هست ولی اونقدر مهم نیست که نظر توروالدز روی تصمیم گیری های استالمن و بنیاد نرم افزار آزاد تاثیر بزاره.
الان هورد خیلی وقته داره توسعه داده میشه. ولی هنوز به مرحله کاملا قابل قبولی نرسیده. شاید دلیل اصلیش نداشتن حمایت شرکت هایی باشه که توروالدز آزادی نرم افزار رو به خاطر توسعه سریع تر بهشون فروخت... (نظر شخصی)
فکر میکنم الان کرنل هورد در نسخه 0.2 باشه. به نظرتون خیلی بهتر نیست همه ی سیستم عامل تحت پوشش یک فلسفه باشه؟ الان فقط همین کرنل هست که مشکل ساز شده و طرفداران همین توروالدز و ریموند هستند که لفظ آزاد رو دارن از بین میبرن و اون رو محدود به متن باز بودن میکنند. همه یادشون رفته که اگر استالمن و فلسفه ش نبود الان لینوکس هم وسط یه سیستم عامل انحصاری بود... همه عادت کردن به جای آزاد بگن اپن سورس و همه به سیستم عامل گنو میگن لینوکس!

در هر حال. اول اینکه اگر کسی اطلاعات بیشتری در مورد هورد و... داره بگه تا ما هم کمی از این سر در گمی در بیایم.
دوم اینکه بگید اگر هورد به مرحله ای برسه که بتونه قد علم کنه و بشه ازش استفاده کرد شما حاضر هستین هورد رو با لینوکس جایگزین کنید؟ ???

راستی : کسی میدونه تا چه حد میشه با هورد سیستم رو تکمیل کرد؟
از لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری منظورمه.
« آخرین ویرایش: 25 خرداد 1390، 10:35 ق‌ظ توسط Masoud.m »
من دیگه معمولا اینجا لوگین نمیکنم. اگر امری داشتید با ایمیلم تماس بگیرید.
[/color]

آفلاین Zartosht

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1437
  • جاوید ایران باستان و اندیشه پاک زرتشت
پاسخ به: نظر شما در مورد هورد (Hurd)
« پاسخ #1 : 25 خرداد 1390، 02:48 ب‌ظ »
http://www.gnu.org/software/hurd

اینجا می توانید همه چیز را درباره Hurd بخوانید و بدانید. درباره بهره گرفتن از این هسته هم شکی نیست که در صورت پایداری و داشتن کیفیت از آن استفاده خواهم کرد.
خداحافظی همیشگی من از انجمن اوبونتو ایران با امید پیروزی برای همه دوستان
-------
ما از تبار کوروش و فرزند جمشیدیم / پیروز بی برده ، بت نپرستیدیم

آفلاین Masoud.m

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #2 : 25 خرداد 1390، 03:03 ب‌ظ »
آره. این منابع انگلیسی رو خوندم. ولی الان چندان مشخص نیست که هورد تو چه مرحله ای هست... مشخص نیست کی باید منتظرش بود.
اصلا کسی تا حالا امتحانش کرده؟ آرچ هورد. دبیان هورد و...؟

اگر توزیع مورد علاقه تون حتی با اومدن هورد به طرفش نره ( که فکر میکنم اوبونتو نمیره) بازم ازش استفاده میکنین؟
[/color]

آفلاین ٍاحسان ترکم

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1039
  • Open your source, Open your mind
« پاسخ #3 : 25 خرداد 1390، 04:26 ب‌ظ »
به نظرم gpl v2 یا gplv3 هر دو لاینسنس اپن سورس و کپی لفت هستند همانند آپاچی بی اس دی و ...

اینکه لاینسنس خوب هست یا بد رو باید با خیلی پارامتر ها سنجید و به نظر من این کار تراوالدز انچنان مشکل حادی نیست.

استالمن می گه:
نقل‌قول
Likewise, if Bash and GCC move to GPLv3, while Linux remains under GPLv2, there is no conflict.

و یا می گه:
نقل‌قول
Keeping a program under GPLv2 won't create problems. The reason to migrate is because of the existing problems which GPLv3 will address.
آره. این منابع انگلیسی رو خوندم. ولی الان چندان مشخص نیست که هورد تو چه مرحله ای هست... مشخص نیست کی باید منتظرش بود.
اصلا کسی تا حالا امتحانش کرده؟ آرچ هورد. دبیان هورد و...؟

اگر توزیع مورد علاقه تون حتی با اومدن هورد به طرفش نره ( که فکر میکنم اوبونتو نمیره) بازم ازش استفاده میکنین؟
هنوز هیچ توزیعی اعلام آمادگی برای انتقال به این هسته رو نکرده و فکرنکنم دبیان و فدورا هم از لینوکس جداشن. و فقط یه نسخه دست و پا شکست دارن.
دبیان الآن این رو هم داره. http://www.debian.org/ports/kfreebsd-gnu/

ولی هیچ چیز بعید نیست اوبونتو کارایی رو کرده، که آدم ممکنه این احتمال رو بده تصمیم های عجیبی گرفته شه. مثل عوض کردن Xorg که یادتون هست.

>> تروالدز آزادی نرم افزار رو به خاطر توسعه سریع تر بهشون فروخت

آزادی نرم افزرا تا مدتهای مدیدی است که با همین رویه نه به خطر افتاده نi مشکلی پیدا کرده و ... (و البته نگرانی دوستان رو درک می کنم)

هورد هم می شه یه سیستم عامل پرت و پورت (تو دسکتاپ) مثل BSD و یا کارش می گیره می شه یه لینوکس دیگه (که باز به نفع اپن سورسه)
الآن هسته جدید دبیان لینوکس از کدهای بی اس دی هم استفاده کرده و کلی بهبودش داده و فکر کنم دبیان بتونه یا هر توزیع دیگه هسته ی خودش رو gpl v 3 کنه و یا اگر مشکلی پیش آمد (به قول شما سو استفاده های بعدی) این توزیع ها انشعاب پیدا کنند و هسته رو جداگانه دولپ می کنند و لینوکس هم اگر بخواد دیگه آزاد نباشه تو رقابت کم می آره و از بین می ره (فعلا که اپن هست و هرکس می تونه کدش رو تغییر بده)
« آخرین ویرایش: 25 خرداد 1390، 05:08 ب‌ظ توسط finaprp »
بین نرم‌افزار open source و نرم‌افزارهای Free Software تفاوت در روش تبلیغ و گرایش‌های عرضه‌كنندگان آن‌ها نهفته است.
در واقع كاركرد شما به عنوان عرضه كننده نرم‌افزار تفاوتی نمی‌كند،

آفلاین ٍاحسان ترکم

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #4 : 25 خرداد 1390، 04:53 ب‌ظ »
این الآن 18 ساله داره توسعه پیدا می کنه اما هنوز استیبل نیست!
http://en.wikipedia.org/wiki/GNU_Hurd

و اینام توزیع هاش:
http://www.archhurd.org/

http://www.debian.org/ports/hurd/

http://en.wikipedia.org/wiki/Gentoo/Alt#Gentoo_GNU_Hurd

به تزتیب حروف الفبا نوشتم. یکیشو بگیرید آرچ و دبیان و جنتو و رو ویرچوال باکس نصب کنید.

اگر با ارچ کار کردید هر سه
/etc/resolv.conf
رو دارند. برا آرچی ها آشناست ;) اگر آرچ نصب کردید باید بگم نصب این هم مثل نصب ارچه.
« آخرین ویرایش: 25 خرداد 1390، 05:04 ب‌ظ توسط finaprp »
بین نرم‌افزار open source و نرم‌افزارهای Free Software تفاوت در روش تبلیغ و گرایش‌های عرضه‌كنندگان آن‌ها نهفته است.

آفلاین Masoud.m

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #5 : 25 خرداد 1390، 06:23 ب‌ظ »
finaprp جان این دو مجوز فرقشون زمین تا آسمونه.
کمی در مورد تفاوت هاشون مطالعه کنی متوجه میشی چی میگم. تو نسخه 2 امکان توء استفاده و tivo شدن وجود داره و به این سادگی که میگی نیست. ولی تو نسخه 3 این امکان وجود نداره.
چرا نباید توروالدز این ارتقا رو انجام بده؟ چون میخواد چشم طمع شرکت های انحصار طلب رو دنبال خودش بکشونه... آخر هم یه روز بیچاره میشه. شاید هم خودشم بدش نیاد.
توزیع های دیگه نمیتونن کرنل رو با مجوز دیگه ای منتشر کنن...

نقل‌قول
هنوز هیچ توزیعی اعلام آمادگی برای انتقال به این هسته رو نکرده و فکرنکنم دبیان و فدورا هم از لینوکس جداشن. و فقط یه نسخه دست و پا شکست دارن.

منظورت از دست و پا شکسته چیه؟ میدونستی تو مراحل اولیه ایاد دبیان و حتی همین الان کی داره ساپورتش میکنه؟ بنیاد نرم افزار آزاد یا همون fsf . میخوام بگم اون قدر وضعیت خوبی دارن که بتونن هوای خودشون رو داشته باشن و محصولشون رو بصورت کامل مورد تست عموم بزارن.
این رو حتما مطالعه کن :
http://www.gnu.org/gnu/linux-and-gnu.fa.html

همینطور این رو :
http://www.gnu.org/philosophy/open-source-misses-the-point.fa.html

نقل‌قول
آزادی نرم افزرا تا مدتهای مدیدی است که با همین رویه نه به خطر افتاده نi مشکلی پیدا کرده و ... (و البته نگرانی دوستان رو درک می کنم)

وقتی استالمن میگه به خطر افتاده ماها چی باید بگیم؟ ببینید. آخر همون مقاله استالمن حتی میگه :

هر بار که شما به جای ”متن‌باز“ می‌گویید ”نرم‌افزار آزاد“، به مبارزه‌ی ما کمک کرده‌اید.

معنی این اینه که جریانی هست که سعی در محو کردن آزادی نرم افزار و جایگزین کردن اپن سورس داره.
تو مجوز های اپن سورس راه سوء استفاده بازه (نه همه شون)
حالا ما راحت میایم به سیستم عامل گنو که هسته لینوکس توش کار گذاشته شد میگیم لینوکس! و به نرم افزار آزاد که مفهوم مستقیم و انسانی داره میگیم اپن سورس! اپن سورس آزادی ها رو ممکنه تامین نکنه...

[/color]

آفلاین ٍاحسان ترکم

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #6 : 25 خرداد 1390، 06:37 ب‌ظ »
از نظر اطلاعات در مورد این هسته و gpl v 3 تقریبا اطلاعات جامعی دارم و به طور قطع اگه یکی بودند، فلسفه وجودی gpl v3 اصللا رو همین تفاوته.

منظورم این بود gpl v2 هم عین آپاچی می تونه تو اپن سورس باشه.

در مورد استالمن کسی در خدماتش شک نداره ولی برخی نظراتش مثل استفاده کلود کامپیوتینگ و همین گنو/لینوکس رو قبول ندارم.

اگر گنو یک توضیع مثل دبیان داد اونوقت می تونه بگه گنو/لینوکس درسته گنو رو لینوکس اجرا می شه و اگر نباشه لینوکس کارایی نداره ولی اگر قرار باشه هر نرم افزاری رو هر هسته ای سوار شد اسمش رو بزارن روی اون سیستم عامل اصلا فکر نکنم چیز جالبی باشه. مثلا gnu solaris! یا gnu bsd ! داریم که حالا gnu/linux داشته باشیم.

در ضمن آزادی نرم افزار تعریف زیادی داره به نظرم آزادی تو نرم افزار رو اپن سورس تامین می کنه.
 >> وقتی استالمن میگه به خطر افتاده ماها چی باید بگیم؟  اینم آدمه و نظرشو داده کسای دیگه هم نظر خودشون رو دارن و تو اپن سورس هم فعالند.
در ضمن اختلاف بین استالمن و لینوکس فاندیشن به خیلی سالها قبل بر می گرده.

و دعوای فری سافتویر و اپن سورس هم وجود داشته. من خودم طرفدار اپن سورسم دلیل های زیادی هم وجود داره.

و تراوالدز هم شده سیبل حملات بعضی تندرو های طرفدار استالمن در صورتی که اگر لینوکس درایور رو نداشت و توسعه پیدا نمی کرد این قدر کارا نبود و من نمی تونستم رو سیستم ازش استفاده کنم و باید در به در دنبال محصول سخت افزاریی بودم که درایورش اپنش باشه!
« آخرین ویرایش: 26 خرداد 1390، 09:11 ب‌ظ توسط finaprp »

آفلاین Masoud.m

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #7 : 25 خرداد 1390، 06:55 ب‌ظ »
 FINAPRP جان. حداقل جان من اون لینک ها رو بخون!!!

نقل‌قول
اگر گنو یک توضیع مثل دبیان داد اونوقت می تونه بگه گنو/لینوکس درسته گنو رو لینوکس اجرا می شه و اگر نباشه لینوکس کارایی نداره ولی اگر قرار باشه هر نرم افزاری رو هر هسته ای سوار شد اسمش رو بزارن اول اون سیستم عامل اصلا فکر نکنم چیز جالبی باشه.

این دقیقا همون چیزیه که تو ذهن ما جا انداختن... این غلطه... خود استالمن میگه اینو. تو همون مطلب اول. این سیستم عامل گنو هست... گنو فقط چهار تا نرم افزار نیست عزیز... گنو تو اساس سیستم هست...
سیستم عامل گنو + هسته لینوکس (که میتونه جایگزین بشه) = سیستم عامل گنو/لینوکس
اتفاقا تو همون مقاله میگه نام صحیح اگر بخوان بگن گنو هست. نه لینوکس! ولی ما برای اینکه ارزش کار لینوس رو پایین نیارن میگن بگین گنو/لینوکس

مطمئن باش اگر هسته به خطا بره روند توسعه هورد خیلی سریع تر میشه... هورد در ساختار قوی تر از لینوکس هست. اگر بتونن از آب و گل درش بیارن...

نقل‌قول
منظورم این بود gpl v2 هم عین آپاچی می تونه تو اپن سورس باشه.

جی پی ال مال خود بنیاد fs هست. معلومه که آزاد (نه اپن سورس تنها) هست. مشکل سر اینه که با پیشرفت جامعه شرایطی پیش میاد که نیاز به نسخه های جدید این مجوز ها ایجاد میشه. که بخاطر بوجود اومدن بحث tivo نسخه 3 اومد تا جلو این سوء استفاده رو بگیره... حالا چرا لینوکس نباید ارتقا داده بشه؟

نقل‌قول
در ضمن آزادی نرم افزار تعریف زیادی داره به نظرم آزادی تو نرم افزار رو اپن سورس تامین می کنه.

مطالعه کن برادر. همون لینک دوم در این مورد خود استالمن حرف زده... اپن سورس میتونه آزادی شماره 1 و 2 و 3 رو نداشته باشه و فقط آزادی 0 رو داشته باشه. ممکنه یه نرم افزار متن باز تیوو بشه. اون وقت شما میتونی کدش رو ببینی ولی اگه تغییرش بدی از طرف سرور از کار میوفته. به بهانه اینکه شما معلوم نیست چی ساختی و ما ازش حمایت نمیکنیم.

نقل‌قول
در ضمن اختلاف بین استالمن و لینوکس فاندیشن به خلی سالها قبل بر می گرده.

چه ربطی داره؟ خالق آزادی نرم افزار کیه؟ کی جهتش رو تعیین میکنه؟ کی بود که انقلاب رو راه انداخت؟ اون موقع که استالمن روی سیستم عامل گنو کار میکرد اونا کجا بودن؟ اصلا توروالدز همونطور که گفتم خدمتش 1 دهم استالمن هم نیست. میدونستین استالمن در مورد کارهای ضد حقوق بشر اسراییل مقاله مینویسه؟ در مورد قطع درختا و... این آزادی یه لفظ و صفت انسانیه. نباید با اپن سورس که فقط محدود به نرم افزاری میشه که ممکنه آزادی ما رو تامین نکنه جایگزین بشه.

بهتره عمیق تر نگاه کنی... توروالدز جایگزین میتونه داشته باشه. ولی استالمن نه. لینوکس ممکنه همین فردا بخاطر ضعف مجوز مورد سوء استفاده قرار بگیره و دوباره انحصار با لباس جدید بیاد وسط... کی جلوی این قضیه ایستاده؟ کسی غیر از استالمنه؟
الان مایکروسافت همه میدونن که بخاطر اینکه کاربرا سخت افزار جدید بخرن تو سخت افزار های قدیمی قابلیت های گرافیکیش رو فعال نمیکنه (میتونه ولی نمیکنه). کی جلو اینا وایساده؟ توروالدز و ریموند که فقط به فکر مدل توسعه متن باز ببخاطر قدرتش و منفعتش برای خود سازنده هستند یا استالمن؟
« آخرین ویرایش: 25 خرداد 1390، 06:58 ب‌ظ توسط Masoud.m »
[/color]

آفلاین ٍاحسان ترکم

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #8 : 25 خرداد 1390، 07:04 ب‌ظ »
من همین چند وقت پیش اونارو خوندم! هم مقاله ریچارد رو هم نظرات لینوس تراوالدز رو و هم نظرات لینوکس فاندیشن رومی دونم هم ایراداتی که به آن وارد است و هم تعاریفی که از آن شده است.

من می گم با نظرات استالمن در بعضی موارد مخالف هستم و طرفدار اپنسورس هستم و قطعا این انتخاب را با مطالعه انجام دادم. و کورکورانه نبوده است. و اینکه من این حرف استالمن را قبول ندارم هم همین رو می رسونه.

در مورد لینوکس هم این نظر خیلی های دیگه هم هست و به نظرم هم گیر دادن بی خود گنو به استفاده از  گنو/لینوکس هیچ فایده ای نداره. و این جوابی که من دادم خیلی واضحه و قصد هم ندارم تحمیلش کنم.

یه بحث دیگه هم اینکه هر کس اول هر چی رو کلید زد نباید گفت باید تمام حرف هاش رو گوش داد.

اپن سورس فراتر از آن است که به کیش شخصیت دچار شود. و استالمن هم یکی مثل من و تو! این که دیگه طبیعی هستش.

بحث tivo بحث مهمیه ولی فکر کنم روش های دیگه ای هم برا اجتناب هستند
نظرات مختلف هستند مثلا من از ناول و یا اراکل خوشم نمی آد. چون برا لینوکس تهدید می دونم مخصوصا ناول رو. و اوراکل هم رقابت درستی رو نداره و بد رقابت می کنه. مثلا سان رو خرید رقیبش رو بکشه و این کار رو هم کرد و اپن سولاریس رو برداشت تا سولاریسش مطرح شه.

ولی سیاستهای کانونیکال رو قبول دارم سیاستهای سان رو قبول داشتم سیاست های kde رو قبول دارم از گوگل به خاطر استفاده از لینوکس تو آندروید و کروم (سیستم عامل) متشکرم همچنین از اپل برای اپن سورس کردن وبکیت و Cups  متشکرم از توسعه دهنده ها ممنونم و یکی شاید برعکس  نظر من فکر کنه و طبیعیه.

من نظرم در مورد اپن سورس رو با شناخت کافی به دست آوردم. و قطعا با مطالعه چند مقاله تغییر نمی کنه.
« آخرین ویرایش: 25 خرداد 1390، 07:19 ب‌ظ توسط finaprp »

آفلاین Masoud.m

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #9 : 25 خرداد 1390، 07:23 ب‌ظ »
 :o
خوب پس بحث شما فنی نیست. همینطوری میگی من از این خوشم نمیاد از اون میاد. حرف این رو قبول دارم حرف اون رو قبول ندارم.
شما میگی این غلطه که سیستم عامل گنو درسته؟ گنو رو فقط چهار تا نرم افزار میدونی؟ خوب اینا چیزایی هست که حتی توروالدز هم میدونه و بهش اقرار میکنه. حالا اینکه شما قبول نداری بحثش جداست.

آره من حرف استالمن رو همه جوره قبول دارم. چون مهم ترین چیز براش آزادی کاربر هست. ولی مدل توروالدز و ریموند بیشتر بخاطر قدرت مدل اپن سورس در روند توسعه ازش استفاده میکنن. اونا از دید سازنده نگاه میکنن و منافع رو میچسبن ولی استالمن حرف دل کاربر رو میزنه.

نقل‌قول
در مورد لینوکس هم این نظر خیلی های دیگه هم هست و به نظرم هم گیر دادن بی خود گنو به استفاده از  گنو/لینوکس هیچ فایده ای نداره. و این جوابی که من دادم خیلی واضحه و قصد هم ندارم تحمیلش کنم.

از اونجا که فقط نظر خودت رو میگی و هیچ دلیل و مدرکی نمیاری نمیتونم حرفت رو بشکافم. فقط در همین حد که وقتی استالمن (اینجا من استالمن رو مجاز از کل اطرافیانش هم میگیرم) که سیستم عامل گنو رو ساخته میگه نذارین اسم ما رو محو کنن چون اصلی که براش این سیستم عامل بوجود اومده (آزادی) محو میشه، من خودم رو ملزم به تلفظ اسامی صحیح و باز کردن چشمم میدونم...
تو فیلم انقلاب اپن سورس خیلی جالبه. ریموند فقط میگه اپن سورس و کلوز سورس. هیچ اسمی از آزادی و انحصار نمیاره! معلومه چرا. چون میخوان محو کنن این مفاهیم رو...

در هر حال شما فقط اظهار نظر شخصی کردی ولی من با مدرک حرف زدم. پس نمیتونم فنی باهات بحث کنم. اگر بتونی منطقی و قانع کننده صحبت کنی شاید به نتیجه بهتر برسیم.

نقل‌قول
بحث tivo بحث مهمیه ولی فکر کنم روش های دیگه ای هم برا اجتناب هستند.

راه مستقیم و ساده هست... چرا باید لقمه رو چرخوند. یه کلمه : ما از مجوز جی پی ال 3 استفاده میکنیم. پیشگیری از این بهتر؟ مشکل از جای دیگه ست. ترس از از دست دادن حمایت شرکت های کله گنده. همون چیزی که بخاطرش همه میگفتن نرم افزار آزاد به هیچ جا نمیرسه. ولی دیدیم که حرف استالمن درست بود و رسید... این ترس هم بیخوده. شرکت ها نمیتونن جلوی این جنبش مقاومت کنن. نمونه هاش رو داریم میبینیم...
« آخرین ویرایش: 25 خرداد 1390، 07:31 ب‌ظ توسط Masoud.m »
[/color]

آفلاین Masoud.m

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #10 : 25 خرداد 1390، 07:28 ب‌ظ »
نقل‌قول
نظرات مختلف هستند مثلا من از ناول و یا اراکل خوشم نمی آد. چون برا لینوکس تهدید می دونم مخصوصا ناول رو. و اوراکل هم رقابت درستی رو نداره و بد رقابت می کنه. مثلا سان رو خرید رقیبش رو بکشه و این کار رو هم کرد و اپن سولاریس رو برداشت تا سولاریسش مطرح شه.

اپن سولاریس به جاش اپن ایندیانا اومد. اپن آفیس هم لیبرآفیس. دلیل اینکه نتونست کاری بکنه همین بود...

نقل‌قول
ولی سیاستهای کانونیکال رو قبول دارم سیاستهای سان رو قبول داشتم سیاست های kde رو قبول دارم از گوگل به خاطر استفاده از لینوکس تو آندروید و کروم (سیستم عامل) متشکرم همچنین از اپل برای اپن سورس کردن وبکیت و Cups  متشکرم از توسعه دهنده ها ممنونم و یکی شاید برعکس  نظر من فکر کنه و طبیعیه.

سیاست کنونیکال دور کردن کاربر از فلسفه ای هست که گنو/لینوکس بخاطرش بوجود اومد. سیاست کنونیکال شبیه مایکروسافت شدنه. افزایش کاربره...
همین دیگه. حالا که شرکت های کله گنده اومدن وسط و نتونستن مقاومت کنن باید دقت بیشتر بشه. این وسط احتمال سوء استفاده افزایش پیدا کرده. که با جی پی ال 3 این نگرانی برطرف میشه.

نقل‌قول
من نظرم در مورد اپن سورس رو با شناخت کافی به دست آوردم. و قطعا با مطالعه چند مقاله تغییر نمی کنه.

قرار نیست نظر کسی تغییر کنه. من میخوام ذهن خودم روشن بشه که شما هیچ دلیل منطقی نمیاری... بحث که نیست. داریم دوستانه صحبت میکنیم تا چیزایی که میدونیم با هم به اشتراک بزاریم.
اگر دوستان دیگه هم که بحث فلسفه نرم افزار آزاد براشون مهمه شرکت کنن خیلی خوب میشه. مخصوصا در مورد هورد بیشتر بحث بشه...
[/color]

آفلاین ٍاحسان ترکم

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #11 : 25 خرداد 1390، 07:47 ب‌ظ »
یعنی سیاستش باید کاهش کاربر باشه! فکر هم نکنم ساست جذب کاربر به ر دلیل رو هم داشتهو جذابیتش همین شعار انسان به دیگران بود که تونست موفق باشه و الآن هم توضیع پایدار (از لحاظ فعالیت تیم کانونیکال) ی هست. و پرینتر من رو توی یک دقیقه شناخت.
که این نشان دهنده ذحمات تیم کانونیکال هست.

فلسفه ای هست که گنو/لینوکس بخاطرش بوجود اومد ؛  فکر نکنم فلسفه گنو لینوکس کم کردن کاربر نیست و اوبونتو کاربر رو از اون دور نکرده.

این وسط احتمال سوء استفاده افزایش پیدا کرده; شاید ولی با روش دیگر هم می شد این مشکلات رو حل کرد. و تنها راه حل راه حل استالمن تو gpl v 3 نیست. تراوالدز هم حتما یه مشکلی وجود داشت که باقطعیت گفت تا ابد gpl2 خواهد بود.

آخه شما گفتید برید اون مقاله ها رو بخونید فکر کردم منظورتون اینه. از کاربرای دیگه کسی نظر خاصی نداره.
« آخرین ویرایش: 25 خرداد 1390، 07:57 ب‌ظ توسط finaprp »

آفلاین Masoud.m

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #12 : 25 خرداد 1390، 07:58 ب‌ظ »
برداشت عجیبی کردی عزیز  :)

منظورم اینه که در درجه اول افزایش کاربر نیست. چه برسه به اینکه به قیمت زیر پا گذاشتن خیلی چیزها باشه. الان اوبونتو هدف اصلیش شده افزایش کاربر. نه گسترش فلسفه نرم افزار آزاد. فقط مطرح کردن خودش...
سیستم عامل گنو برای این بوجود اومد که یک نمونه آزاد برای دفاع از آزادی کاربر باشه. که با هسته لینوکس خدا پدرش رو هم بیامرزه کمک شد به این هدف. ولی الان کنونیکال داره فقط به افزایش کاربر فکر میکنه.

در مورد مجوز هم حرفت عجیبه. این یه روال عادی توی دنیا هست. مجوز ها بر اساس شرایط نسخه های مختلف دارن. شرایط امروزی هم طوری هست که نسخه 3 جی پی ال منتشر شده تا جلو سوء استفاده رو بگیره. کار اصلی و وظیفه ی مجوز هست که حواسش به این چیزا باشه. نه راه های متفرقه و عجیب...
توروالدز هم به همون دلیل که گفتم با قاطعیت گفت همیشه 2 میمونه.. حفظ حمایت شرکت های گرگ در لباس گوسفند  :) (افراطی نیستم. میخوام مقصود رو برسونم)
[/color]

آفلاین ٍاحسان ترکم

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #13 : 25 خرداد 1390، 08:09 ب‌ظ »
توروالدز هم به همون دلیل که گفتم با قاطعیت گفت همیشه 2 میمونه.. حفظ حمایت شرکت های گرگ در لباس گوسفند  :) (افراطی نیستم. میخوام مقصود رو برسونم)

تفاوت من با شما اینه که به شرکت ها نگاه بد بینانه ندارم. الان تو گسترش لینوکس از سامسونگ و دل و hp دست دارن تا IBM و اینتل و amd و google و این رو مثبت می دونم و هیچ سو استفاده ای رو هم تا حالا ندیدم و  اگر gpl 3 این مشکل رو شما می گی حل کرده فکر نکنم با وجود اینکه محصولات گنو gpl3 شده خطری لینوکس و آزادی کاربران رو تهدید کنه . و شرکت ها هم می تونن راحت تر رو لینوکس کار کنن. (با gpl 2)

مضاف اینکه هسته سیستم عامل لینوکس به همین دلیل موفق بوده که بازه و قطعا تراوالدز هم این رو درک می کنه واگر نه از اول رودرباسی که نداشت کدش رو می بست و الان مثل بعضی ها نفر دوم میلیاردر ها بود.

و گفتم اگر لینوکس اتفاق خاصی براش افتاد (انحصاری شد کلوز شد) سریع ازش انشعاب می کنند و شک نکن لینوکس خواهد مرد و لینوکس فاندیشن و لینوس تراوالدز این رو نمی خوان. و انحصار را از دری دیگر وارد نخواهند کرد.

و من فکر نکنم در لینوکس  نه انحصاری وجود داشته نه وجود دارد و نه به وجود خواهد آمد.
« آخرین ویرایش: 25 خرداد 1390، 08:25 ب‌ظ توسط finaprp »

آفلاین Masoud.m

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #14 : 25 خرداد 1390، 08:16 ب‌ظ »
منم ندارم.
اگه شرکتا نباشن چیزی پیشرفت نمیکنه. میگم باید حواسمون باشه راه سوء استفاده رو ببندیم تا با خیال راحت با شرکت ها همکاری کنیم. که این مربوط به مجوز میشه... ;)

نقل‌قول
اگر gpl 3 این مشکل رو شما می گی حل کرده فکر نکنم با وجود اینکه محصولات گنو gpl3 شده خطری لینوکس و آزادی کاربران رو تهدید کنه . و شرکت ها هم می تونن راحت تر رو لینوکس کار کنن.

خطری متوجه گنو نیست. برای همین اسم هورد رو آوردم. خطر متوجه لینوکس هست. یعنی این هسته الان در معرض خطره...

نقل‌قول
مضاف اینکه هسته سیستم عامل لینوکس به همین دلیل موفق بوده که بازه و قطعا تراوالدز هم این رو درک می کنه واگر نه از اول رودرباسی که نداشت کدش رو می بست و الان مثل بعضی ها نفر دوم میلیاردر ها بود.

متاسفانه حرف من رو درک نمیکنین. معلومه که بازه... سوء استفاده ای که نگرانی ازش وجود داره ربطی به این نداره... الان لینوکس هم تحت مجوز آزاد هست... کاملا آزاد. ولی خطر تیوو و هزار کوفت زهر مار نو ظهور تهدید میکنه آزادی رو...

نقل‌قول
و گفتم اگر لینوکس اتفاق خاصی براش افتاد سریع ازش انشعاب می کنند و شک نکن لینوکس خواهد مرد و لینوکس فاندیشن و لینوس تراوالدز این رو نمی خوان. و انحصار را از دری دیگر وارد نخواهند کرد.

به این سادگی نیست... همونطور که کم کم تو ذهن ما جا انداختن که لینوکس اصل سیستم عامله به اونجا هم ممکنه برسیم. ضمنا... لیبر کردن از هسته لینوکس به این سادگی که میفرمایید نیست.
انحصار رو اونا نمیخوان وارد کنن. این ترسشون از عدم حمایت کار دستشون میده...
« آخرین ویرایش: 25 خرداد 1390، 08:21 ب‌ظ توسط Masoud.m »
[/color]