سلام
ببینید بچه ها من تمام مطالب این تاپیک رو خوندم و از همتون سپاسگذارم که دارین بخش وسیعی از افکار و عقاید و وقتتون رو برای سیستم عامل بزرگی چون لینوکس کنار می ذارید صحبت با ۲۰:۳۰ نظر خوبی می تونه باشه . و اینکه با سازمان صدا و سیما هم صحبت بشه هم نظر خوبی هستش . شما می تونین قسمتهای مختلف آموزشی رو به همراه آموزش نرم افزارهای باز متن و خود سیستم عامل لینوکس تهیه کرده و اون رو به عنوان یه متند آموزشی به اونها بدید.
وقتی به خود من میگن که از فلان نرم افزار(ویندوزی) می تونی فلان کار و استفاده رو بکنی و یا چه طور می تونیم استفاده کنیم بهشون میگم اوننرم افزاری که استفاده می کنی چیکار می کنه ؟ مثلا فتوشاپ اکثرا می خندن و میگن ما رو مسخره کردی مگه باهاش کار نمی کنی ؟
من هم خیلی راحت می گم نه !! نه تنها از اون نرم افزار بلکه از خود ویندوز هم استفاده نمی کنم . بهم می گن پس با داس کار می کنی !!!!!!
و کم کم حالیشون می کنم که به غیر از ویندوز سیستم عاملهای بزرگی همچون لینوکس هستن و من هیچ نیازی به ویندوز ندارم . وقتی که عمرا از ویروس یاب استفاده نمی کنم و فایروال رو هم غیرفعال می کنم و هر چی دلم بخواد رو هارد کپی می کنم بدون اینکه نگران این باشم توسط بقیه دزدیده بشه ، لو بره و یا صدمه ببینه مگه عقلمو از دست دادم بیام ویندوز نصب کنم و کم کم جریان رو بهشون توضیح می دو و توجیهشون می کنم
گفتن این همه صحبت منظورم این بود که تبلیغ زبانی بسیار کاراتر از بقیه موارد می تونه باشه و همینطور وقتی یه نفر رو چیزی علاقمند می کنی هم موثر هستش.
ولی موثرترین و کاراترین نوع تبلیغ می دونین چیه ؟
شما به یه نفر بگین که این اتاق ۱۰ تا در هستش ۹ در اون باز هستش و یه در بسته . تو اجازه نداری بدونی اونجا چیه . شما و حتی من بسیار کنجکاوتر میشیم و اون ۹ در رو ول کرده میچسبیم به اون یه در که بسته هستش . تا بلاخره بدونیم اونجا چی هستش که بسته هستش حتی اگه ذهنیت بدی هم داشته باشیم و حدس بزنیم که ممکنه اتفاق ناگواری ممکنه بیافته ولی باز به خودمون جسارت میدیم و ....................
خود من با ذهنیت واقعا خرابی که نسبت به لینوکس داشتم حدود ۴ سال پیش با همین روش به این سیستم عامل کوچ کردم و الان جزو کوچکترین نفرات دنیای باز منن شدم.
این روش ممکنه که با عقل جور در نیاد ولی خوب خودم تا الان حدود ده ها نفر رو به این سیستم عامل کشوندم و هیچ موقع بهشون چیزی نگفتم . چون اول باید جسارت و اعتماد طرف رو جلب کرد و بعد ...
خلاصه این هم یه روش بود که وظیفم بود بهتون بگم .
یه مشکل دیگه هم انتخاب توزیع هستش . مثلا من از دبیان استفاده می کنم و شما از اوبونتو و بقیه از توزیع های مختلف دیگه لینوکس . به دلایلی پارسیکس و شبدیکس و بقیه رو قبول ندارم . به نظر من یه توزیع باشه که فقط روی اون کار بشه و بعدا توزیع های مختلف دیگه به طرف یاد آوری بشه و خودش بعدا انتخاب کنه که کودوم توزیع براش مناسبه.
اوبونتو برای این کار بسیار مناسبه . وقتی اول از همه اون گنگی و عدم تصمیم گیری رو از بین می بریم راحت تر می تونیم با ارائه مطالب آموزشی بچه ها رو تو راه اپن سورس هدایت کنیم.
ایجاد اعلامیه و اطلاعیه ها و تبلیغات اینترنتی موثرترین روش برای گردهمایی ها هستش . پراکندگی کاربران تو توزیع های مختلف لینوکس هم یکی دیگه از مشکلات هستش .
کاربر لینوکس باید پخته بشه و وقتی آموزشهای لازم رو دید نباید با هیچ توزیعی مشکل داشته باشه و به نظر من به اون نفر می گم یه لینوکس کار واقعی چون با تمام خصوصیات اون آشنا هستش.
ایجاد گروههای اموزشی در پارک ، مکان های تفریحی و علمی هم یکی دیگه از تبلیغات اجتماعی می شه به حساب اورد .
ایجاد همایش و بحث و بررسی امینت سیستم عامل ، امنیت اطلاعات کاربری و بسیار چیز ها
آشنا کردن مدیران ، معاونان آموزشی مدارس ، آموزش و پروش ، موسسات دولتی و شرکتهای خصوصی
وبسیاری موارد دیگه . موفق و شاداب باشید
سلام
به نظر من صحبت های آقای پیشگویی واقعا جالب و آموزنده هستند و نیز صحبت های بقیه دوستان. ولی لازم می دونم که یکی دو مورد رو تذکر بدم اول اینکه درسته که تبلیغ زبانی در یک جامه و در موقعیت یکسان موثر تره ولی این رو توجه کنید که الان صدا و سیما دارای چه قدرت تبلیغاتی هست
دوم اینکه درسته که افراد به چیزی که از اون منع شدن بیشتر توجه می کنند ولی به شرطی که بدونند چنین چیزی وجود داره (شاید از شانس بد منه که دور و ورم تقریبا هیچ هکس کوچکترین شناختی از حتی اسم یکی از چندین توزیع لینوکس نداره!!! مابقی پیشکش !!)
سوم اینکه این چیزی که برای شما ذهنیت خراب بود برای من یه اتفاق بد بود بله دفعه اول که فدورا کر 2 رو نصب کردم 60 گیگا بایت از اطلاعاتم پرید و واقعا خوشحالم که باز هم ادامه دادم !! (من به واسطه شبدیکس با لینوکس آشنا شدم)
چهارم اییکه روی یه توزیع اصلی کار کنیم خیلی به دلم نشست !!!
پنجم اینکه نامه ای با این مضمون یه آدرس اینترنتی این برنامه ارسال شد از شما هم درخواست می کنم در صورت صلاح دید شماهم این کار رو بکنید(it@iribnews.ir) و نیز در حال تدارک نامه سرگشاده برای چاپ در روزنامه همشهری هستم (و منتظر نظرات شما!)
بسمه تعالی
حضور محترم مسئولین برنامه 20:30 بخش اخبار اطلاعات و فن آوری :
باسلام و تحیات و آرزوی قبولی طاعات و عبادات
احتراما به استحضار می رسانیم که ما کاربران جامعه متن باز ایران از شما تقاضا داریم که به صورت منظم و دائمی بخشی از برنامه خود را به معرفی این گونه از نرم افزار ها (متن باز ) که شاخص ترین آنها سیستم عامل گنو لینوکس است تخصیص دهید.
باشد که به واسطه این معرفی شما اقشار جامعه بتوانند از خصوصیات و توانایی این گونه از نرم افزار با توجه به خصیصه اصلی آنها (که همانا متن باز بودن آنها است) بوجود می آیند (مانند امنیت ، امکان محلی سازی و ....) استفاده کنند .
و نیز از شما در خواست می شود که در برنامه های خود از نماهایی از سیستم عامل هایی که در میهن اسلامی (مانند پارسیکس و شبدیکس) تهیه شده اند و یا حد اقل از یکی از سیستم عامل های متن باز(مانند دبیان ،اوبونتو، جنتو **و یا صدها مورد دیگر که البته همگی از ویندوز توانمند ترند و بعضی مثل ابونتو یا جنتو حتی راحت تر از آن!)و نه یک سیستم عامل بیگانه و گران قیمت (مانند مایکروسافت ویندوز ) استفاده نمایید تا (با توجه به توانمندی این گونه از سیستم های عامل ) باعث رواج استفاده از آنها گردد.
به امید روزی که کشورمان در این صنعت پیشرفته جزء برترین های جهان باشد.
با تشکر جمعی از کاربران جامعه متن باز ایران
**اسم لینوکس شرکت هایی که نسخه تجاری نیز دارند نیامده است!!