انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: مشکل داغ کردن لینوکس در لپ تاپ hp  (دفعات بازدید: 11265 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین سیروس

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 615
پاسخ به: مشکل داغ کردن لینوکس در لپ تاپ hp
« پاسخ #15 : 31 خرداد 1390، 01:38 ب‌ظ »
مال من اینو نشون میده
temp1:       +51.0°C                                   
نرمالش چه دمایی باید باشه

آفلاین کرگدن

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1769
« پاسخ #16 : 31 خرداد 1390، 01:47 ب‌ظ »
نرمال معنای خاصی نداره :)
بستگی به cpu و مقدار مصرف و کاری که می کنید این دما متغییر هست
اندازه نوتبوک و نحوه ی انتقال حرارت و راه های اون تاثیر زیادی دارن
برای همین فکر کنم در دو سیستم عامل مقایسه کنید بهتر میشه فهمید حدود این اختلاف چقدر هست

برای من core i7 دو هسته ای هست و در حالت معمولی ۴۴ درجه هست که در زمستان حدود ۳۸ بود ( اینم به دلیل دمای اتاق )

بعضی وقت ها که کار خیلی سنگینی می کنه تا ۷۵ درجه هم بالا می ره ولی جالبیش اینه که در ویندوز ۷ حدود ۵ درجه گرمتر از لینوکس هست

۵۱ درجه دمای خیلی زیادی نیست

قبلا یه core2 due داشتم hp که اون خیلی داغ می کرد و علت اصلیش هم هاردش بود که وقتی عوض کردم دستگاه حدود ۱۰ درجه خنک شد

Vaio-VPCCW - core i7 -Nvidia GT320M -4GB -OS Fedora 20/ kde 4.12
Vbox: Centos 6.4 (server) / Archlinux

آفلاین tHr

• Full Member
  • *
  • ارسال: 142
« پاسخ #17 : 31 خرداد 1390، 04:01 ب‌ظ »
دوست عزیز من این نتیجه رو واسه سی پی یو تو اوبونتو گرفتم موقعی که فن با صدا کار میکرد!
sudo sensors
acpitz-virtual-0
Adapter: Virtual device
temp1:       +54.0°C  (crit = +99.0°C)   
اینم حالتی هست که فن بی صدا کار میکرد!
acpitz-virtual-0
Adapter: Virtual device
temp1:       +46.0°C  (crit = +99.0°C)   
ولی چرا این برنامه هسته های سی پی یو رو به صورت جدا نشون نمیده؟ مال من ۴ هسته ای هست و ۴ تا هم virtual داره.
به زودی تو ویندوز هم امتحان میکنم و نتیجشو میزارم!...
« آخرین ویرایش: 31 خرداد 1390، 04:08 ب‌ظ توسط tHr »

آفلاین کرگدن

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #18 : 31 خرداد 1390، 04:20 ب‌ظ »
برای من هر دو هسته رو نشون میده ( که البته فرقی با هم ندارن )

خب این نشون میده سیستم شما خیلی هم گرم نیست و شاید سیاست استفاده از فن خوب نیس و به جای اینکه کم کم سرعتش زیاد بشه در دمای خاصی یکهو با سرعت بسیار زیاد فعال میشه

فن لپ تاپ من تقریبا همیشه روشن هست ( چه در ویندوز چه در لینوکس و این به خاطر آپدیت آخر بایوس هست ) برای همین خیلی تغییر دما ی زیاد و یا گرم شدن زیاد ندارم
البته من در آرچ خیلی ور رفتم و از laptop-mode هم بر اساس تنظیمات دستگاهم استفاده کردم
همین تنظیمات می تونه خیلی موثر باشه

آفلاین tHr

• Full Member
  • *
« پاسخ #19 : 31 خرداد 1390، 07:09 ب‌ظ »

خب این نشون میده سیستم شما خیلی هم گرم نیست و شاید سیاست استفاده از فن خوب نیس و به جای اینکه کم کم سرعتش زیاد بشه در دمای خاصی یکهو با سرعت بسیار زیاد فعال میشه

فن لپ تاپ من تقریبا همیشه روشن هست ( چه در ویندوز چه در لینوکس و این به خاطر آپدیت آخر بایوس هست ) برای همین خیلی تغییر دما ی زیاد و یا گرم شدن زیاد ندارم
البته من در آرچ خیلی ور رفتم و از laptop-mode هم بر اساس تنظیمات دستگاهم استفاده کردم
دوست عزیز میشه بگی کار درست چیه اینه که بزارم فن همینطوری کار کنه یا تغییراتی روش اعمال کنم؟
شما رو Arch از کدوک کرنل استفاده میکنید؟ چون میگن کرنل 38 , 39 مصرف انرژی زیادی دارن و زود باطریو خالی میکنن!
لطفا راهنماییم کنید منم سیستممو به صورت درست کانفیگ کنم...
در ضمن تو Arch kde کدوم پلاسموید رو واسه بررسی دما نصب کنم؟
با تشکر

آفلاین کرگدن

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #20 : 31 خرداد 1390، 07:40 ب‌ظ »

دوست عزیز میشه بگی کار درست چیه اینه که بزارم فن همینطوری کار کنه یا تغییراتی روش اعمال کنم؟
شما رو Arch از کدوک کرنل استفاده میکنید؟ چون میگن کرنل 38 , 39 مصرف انرژی زیادی دارن و زود باطریو خالی میکنن!
با تشکر

کرنل ۳۸ هست و برای من حدود ۲ ساعت با وای فای کار می کنه و خیلی فرق نکرده
برنامه powertop خیلی تو مصرف باتری و اینکه بدونید مصرف سیستم چقدر هست کمک می کنه

در مورد فن هم بستگی به سیاست سازنده داره
لپ تاپ من از اون سری های پر حرارت بود که سونی براش آپدیت حساس و خیلی مهم داد و بعد از اون آپدیت همیشه فنش روشن هست
این لینک ها کامل تنظیمات رو توضیح دادن
https://wiki.archlinux.org/index.php/Laptop
https://wiki.archlinux.org/index.php/CPU_Frequency_Scaling
https://wiki.archlinux.org/index.php/Laptop_Mode_Tools
https://wiki.archlinux.org/index.php/Acpid

پلاسمو اید هم پلاسمو اید دیفالت kde هست که system monitor setting نام داره

آفلاین tHr

• Full Member
  • *
« پاسخ #21 : 31 خرداد 1390، 07:51 ب‌ظ »

با تشکر

کرنل ۳۸ هست و برای من حدود ۲ ساعت با وای فای کار می کنه و خیلی فرق نکرده
برنامه powertop خیلی تو مصرف باتری و اینکه بدونید مصرف سیستم چقدر هست کمک می کنه

در مورد فن هم بستگی به سیاست سازنده داره
لپ تاپ من از اون سری های پر حرارت بود که سونی براش آپدیت حساس و خیلی مهم داد و بعد از اون آپدیت همیشه فنش روشن هست
این لینک ها کامل تنظیمات رو توضیح دادن
https://wiki.archlinux.org/index.php/Laptop
https://wiki.archlinux.org/index.php/CPU_Frequency_Scaling
https://wiki.archlinux.org/index.php/Laptop_Mode_Tools
https://wiki.archlinux.org/index.php/Acpid

پلاسمو اید هم پلاسمو اید دیفالت kde هست که system monitor setting نام داره
خیلی ممنون کرگدن جون از کمکت
اگه بازم مشکلی پیش اومد حتما میگم و امیدوارم کمکم کنید...
در ضمن واسه این مشکل تو انجمنای اوبونتو انگلیسی میگفتن به خاطر کرنل لینوکسه این درسته؟

آفلاین Roozbeh Shafiee

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 1260
  • Be Free
    • Roozbeh Shafiee Personal Home Page
« پاسخ #22 : 31 خرداد 1390، 10:46 ب‌ظ »
لپ تاپ من hp 3190 با سی پی یو Core i7 چهار هسته ای هستش !
توی آرچ دمای فعلیم با کلی برنامه باز مثل amarok , choqok , firefox 5 , kontact , konversation , kopete و kdevelop دمای cpu روی 66 تا 68 متغییره ! البته دمای هوای اطراف هم باید در نظر بگیری... این دما اولین بار بعد از نصب آرچ و KDE حدود ۷۵ درجه بود که با تکنیک ها و ترفندهای زیاد رسوندمش به اینجا . این رو هم فراموش نکن که این درجه حرارت سیستم بخشی از اون مربوط به حرارت کارت گرافیک هم هست. برای داشتن بازدهی بهتر همیشه از درایور خود سازنده استفاده کنید. هرچند اکثرا سورس بسته هستند ولی از نظر من به مراتب از درایور اوپن سورس بهتر عمل می کنن... به عنوان کسی که تجربه کار با هر دو گرافیک ATI و NVIDIA داره به جرات می تونم بگم که این مورد توی ATI مشهود تره.

در ضمن این رو هم بگم . cpu های Core i7 در حالت idle ینی زمانی که سیستم بوت شده و هیچ برنامه ای روش باز نیست و compsiting غیر فعاله و کلا سیستم آرومه آرومه باید درجه حرارت روی ۴۴ درجه باشه. کمتر از این انتظار نداشته باش. همون طور که کرگدن عزیز هم گفت این میزان درجه حرارت با توجه به میزان مصرفت از cpu و اپلیکیشن ها متغییره ! هرچند برای من در چندان فرقی نمی کنه و همیشه در هر حالتی بین ۶۲ تا ۷۰ تغییر می کنه.

راستی من مشکلی با چرخش فن ندارم و معمولا زمانی که دمای cpu می ره روی ۸۰ درجه صدای فن رو می شنوم و این درجه حرارت هم زمانی ایجاد می شه که سیستم در حال کامپایل برنامه یا اجرای virtualbox باشه...
Cloud Infrastructure and Virtualization Architect

Roozbeh Shafiee Home Page : http://RoozbehShafiee.Com

آفلاین tHr

• Full Member
  • *
« پاسخ #23 : 01 تیر 1390، 11:15 ق‌ظ »
لپ تاپ من hp 3190 با سی پی یو Core i7 چهار هسته ای هستش !
توی آرچ دمای فعلیم با کلی برنامه باز مثل amarok , choqok , firefox 5 , kontact , konversation , kopete و kdevelop دمای cpu روی 66 تا 68 متغییره ! البته دمای هوای اطراف هم باید در نظر بگیری... این دما اولین بار بعد از نصب آرچ و KDE حدود ۷۵ درجه بود که با تکنیک ها و ترفندهای زیاد رسوندمش به اینجا . این رو هم فراموش نکن که این درجه حرارت سیستم بخشی از اون مربوط به حرارت کارت گرافیک هم هست. برای داشتن بازدهی بهتر همیشه از درایور خود سازنده استفاده کنید. هرچند اکثرا سورس بسته هستند ولی از نظر من به مراتب از درایور اوپن سورس بهتر عمل می کنن... به عنوان کسی که تجربه کار با هر دو گرافیک ATI و NVIDIA داره به جرات می تونم بگم که این مورد توی ATI مشهود تره.

در ضمن این رو هم بگم . cpu های Core i7 در حالت idle ینی زمانی که سیستم بوت شده و هیچ برنامه ای روش باز نیست و compsiting غیر فعاله و کلا سیستم آرومه آرومه باید درجه حرارت روی ۴۴ درجه باشه. کمتر از این انتظار نداشته باش. همون طور که کرگدن عزیز هم گفت این میزان درجه حرارت با توجه به میزان مصرفت از cpu و اپلیکیشن ها متغییره ! هرچند برای من در چندان فرقی نمی کنه و همیشه در هر حالتی بین ۶۲ تا ۷۰ تغییر می کنه.

راستی من مشکلی با چرخش فن ندارم و معمولا زمانی که دمای cpu می ره روی ۸۰ درجه صدای فن رو می شنوم و این درجه حرارت هم زمانی ایجاد می شه که سیستم در حال کامپایل برنامه یا اجرای virtualbox باشه...
ممنون دوست عزیز
شما با کدوم تکنیکا دمای سیستمتونو کاهش دادین؟
من صدای فنو وقتی هیچ برنامه ای باز نیس نمیشنوم و دما رو 44 هست ولی وقتی یه برنامه مثل gedit رو باز میکنم صدای فن شنیده میشه! مال شما هم اینطوریه؟

آفلاین tHr

• Full Member
  • *
« پاسخ #24 : 04 تیر 1390، 10:24 ب‌ظ »
سلام دوستان من موقعی که اوبونتو رو در حالت 3D اجرا میکنم فن با سرعت زیاد میچرخه یعنی موقعی که با گرافیک sandy bridge intel که فکر کنم درایور اوپن سورسو خود به خوپ میشناسه.
من چظوری میتونم درایور غیر اوپن سورس واسه اون پیدا کنم؟
و یه نکته دیگه راجع به گرافیک Ati : من درایورو از سایت amd دانلود و نصبش کردم و تو قسمت Additional driver ام نشون میده که نصب هست ولی اوبونتو تو حالت 3D اجرا نمیشه! و حتی درایوری که دستی نصب کرده بودمو پاک کردم و از مخازن اوبونتو نصب کردم ولی باز درست نشد!!!
یه سوال دیگه وقتی باتری پر هست تو اوبونتو نشون میده که حداکثر ۲:۱۰ ساعت میتونه شارژ نگه داره ولی تو ویندوز ۷ خیلی بیشتر از اینو تجربه کردم حپاقل ۱.۵ ساعت بیشتر از این!! چرا اوبونتو اینقدر از باطری استفاده میکنه؟ میشه یه جورایی کانفیگش کرد؟
۳) تو Arch دمای سیستم خیلی بالاس البته هنوز من کانفیگش نکردم ولی اوبونتو در حالت بدون 3D خیلی سردتر از اون هست میشه با کانفیگ دماشو پایین آورد؟

آفلاین ahosseyni

• Newbie
  • *
  • ارسال: 1
پاسخ : مشکل داغ کردن لینوکس در لپ تاپ hp
« پاسخ #25 : 14 خرداد 1398، 03:20 ب‌ظ »
با سلام خدمت دوستان گرامی
 من خودم همین مشکل رو داشتم که با یکی از روش های زیر اونو برطرف کردم و دیگه لپ تاپ داغ نمی کنه و فن بیش از حد کار نمی کنه و در نتیجه لپ تاپ خنک می مونه (با این وضع گرونه خب آدم میترسه وقتی لپ تاپش داغ می کنه و احتمال سوختنش می ره  ;D )
داغ شدن بیش از حد سی پی یو در اوبونتو رو میشه با چند راه کار برطرف کرد :

1- TLP

یک ابزار power management بسیار خوب هست

sudo add-apt-repository ppa:linrunner/tlp
sudo apt-get update
sudo apt-get install tlp tlp-rdw

و اگر لپ تاپ تون لنوو تینک پد هست این دستور رو هم تایپ کنید

sudo apt-get install tp-smapi-dkms acpi-call-dkms

اگر ریستارت کردید و در طول یک روز تغییری ندید حتما اونو با دستور زیر پاک کنید تا سراغ ابزاری بهتری بریم :

sudo apt-get remove tlp
sudo add-apt-repository --remove ppa:linrunner/tlp

2-thermald
نصب این ابزار باعث پایین امدن دمای لپ تاپ و مانیتورینگ کارهای سی پی یو می باشد

sudo apt-get install thermald

توجه : فقط و فقط از یکی از این ابزارها استفاده شود

3-Laptop Mode Tools

این هم ابزاری برای پایین اوردن دمای لپ تاپ و بالابردن عمر باطری می باشد (همزمان با نرم افزاری فوق الذکر نصب نشود نشود نشود )

sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/unstable
sudo apt-get update
sudo apt-get install laptop-mode-tools

4-CPUfreq

شما با این ابزار می تونید سی پی یو خودتون رو مدیریت کنید دما و ... (من خودم از این ابزار جواب گرفتم )

ابتدا ابزار را نصب کنید و سپس در بالای صفحه ی ابونتو ظاهر میشه که اونو در حالت power saver قرار دهید

sudo apt-get install indicator-cpufreq

5- Monitor hardware temperature

این که الان بدونید دمای سی پی یو چقدره خیلی مهمه و داره الان چیکار میکنه که این قدر داغ شده  پس نیاز به یک ابزار برای مانیتور کردن سی پی یو دارید که خیلی ساده و کارآمده میتونید براش آلارم بزارید که هر وقت از این دما بیشتر شد به شما خبر بده کلا جالبه

sudo apt-get install lm-sensors hddtemp

حالا برای ادیت و الارم و ...

sudo sensors-detect

سپس

sudo apt-get install psensor

امیدوارم که موفق باشید ( اگر به دردتون خورد این توضیحات برام دعا کنید و دستی بلند کنید و به خدا بگید مشکلاتم رو حل کنه مرسی )