با سلام خدمت دوستان گرامی
من خودم همین مشکل رو داشتم که با یکی از روش های زیر اونو برطرف کردم و دیگه لپ تاپ داغ نمی کنه و فن بیش از حد کار نمی کنه و در نتیجه لپ تاپ خنک می مونه (با این وضع گرونه خب آدم میترسه وقتی لپ تاپش داغ می کنه و احتمال سوختنش می ره

)
داغ شدن بیش از حد سی پی یو در اوبونتو رو میشه با چند راه کار برطرف کرد :
1- TLP
یک ابزار power management بسیار خوب هست
sudo add-apt-repository ppa:linrunner/tlp
sudo apt-get update
sudo apt-get install tlp tlp-rdw
و اگر لپ تاپ تون لنوو تینک پد هست این دستور رو هم تایپ کنید
sudo apt-get install tp-smapi-dkms acpi-call-dkms
اگر ریستارت کردید و در طول یک روز تغییری ندید حتما اونو با دستور زیر پاک کنید تا سراغ ابزاری بهتری بریم :
sudo apt-get remove tlp
sudo add-apt-repository --remove ppa:linrunner/tlp
2-thermald
نصب این ابزار باعث پایین امدن دمای لپ تاپ و مانیتورینگ کارهای سی پی یو می باشد
sudo apt-get install thermald
توجه : فقط و فقط از یکی از این ابزارها استفاده شود
3-Laptop Mode Tools
این هم ابزاری برای پایین اوردن دمای لپ تاپ و بالابردن عمر باطری می باشد (همزمان با نرم افزاری فوق الذکر نصب نشود نشود نشود )
sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/unstable
sudo apt-get update
sudo apt-get install laptop-mode-tools
4-CPUfreq
شما با این ابزار می تونید سی پی یو خودتون رو مدیریت کنید دما و ... (من خودم از این ابزار جواب گرفتم )
ابتدا ابزار را نصب کنید و سپس در بالای صفحه ی ابونتو ظاهر میشه که اونو در حالت power saver قرار دهید
sudo apt-get install indicator-cpufreq
5- Monitor hardware temperature
این که الان بدونید دمای سی پی یو چقدره خیلی مهمه و داره الان چیکار میکنه که این قدر داغ شده پس نیاز به یک ابزار برای مانیتور کردن سی پی یو دارید که خیلی ساده و کارآمده میتونید براش آلارم بزارید که هر وقت از این دما بیشتر شد به شما خبر بده کلا جالبه
sudo apt-get install lm-sensors hddtemp
حالا برای ادیت و الارم و ...
sudo sensors-detect
سپس
sudo apt-get install psensor
امیدوارم که موفق باشید ( اگر به دردتون خورد این توضیحات برام دعا کنید و دستی بلند کنید و به خدا بگید مشکلاتم رو حل کنه مرسی )