با سلام
راستش تا مصرف كننده چيزي رو نياز نداشته باشه توليد كننده اي توليدش نمي كنه ولي مشكل ما اين هست كه توليد كننده هاي ما علم برنامه نويسي متن باز رو هنوز ندارن منظورم برنامه نويسي متن باز در محيط هايي غير از ويندوز هست
به هر حال من عقده دارم كه در ايران دانشجوها و خدمات رايانه ايها و سايتهاي فارسي زبان بايد يك جنبش رو شروع كنند جنبشي كه به مردمي عادي كمك كنه كه بهتر انتخاب كنند
اما مردم به راحت طلبي و نصب آسون برنامه ها در ويندوز عادت كردن خيليهاشون هم عقيده دارن كه ويندوز بهتره چون در مورد سيستم عامل هاي ديگه چيزي نمي دونن (حتي در بين بعضي از هم رشته ايهاي من اوضاع اينطوريه)
بارها شده كه خود من براي اينكه به كسي بفهمونم لينوكس چيه تعريف سيستم عامل رو گفتم و مثال زدم "ويندوز يه سيستم عامل هست" و جواب شنيدم "خوب مي گفتي لينوكس يه نوع ويندوزه"
منظورم اين هست كه مردم به دليل نداشتن شناخت كافي و استفاده ي تك قطبي از ويندوز در ايران(و البته در جهان) و رسمي نبودن قانون كپي رايت در ايران ويندوز رو مثل يك بت مي پرستن اينجا هست كه ماها بايد به عنوان كساني كه الان مسئوليتي دارن دست به كار بشيم و مزاياي لينوكس و تبليغ كنيم همچنين تقليدهايي كه ويندوز از لينوكس كرده و خدمت بزرگي كه لينوكس به بشريت كرده رو باز گو كنيم
الان چون مردم پولي بابت برنامه ها نميدن, گفتنه مفهوم متن باز هيچ تاثيري نداره از طرفي هم دولت چون ميدونه اگه مرد برنامه اي رو كه قبلا بابتش پول نمي دادن الان بايد بابت مزخرفترينشون مثلا 20 دلار بدن باعث فشار و اعتراض ميشه اين قانون رو اصلا به مجلس هم نميدن چه برسه به تصويبش
ولي اگه ماها به مردم بفهمونيم كه متن باز مي تونه بر نامه هاي بهتر رو به صورت مجاني بهشون بده و اين فراگير باشه يعني يه اتحاد براي تبليغ متن باز در ايران به وجود بياد و در بين مردم استفاده از برنامه هاي متن باز زياد بشه اونوقت هم به نفع مردم هست هم به نفع ما و هم به نفع دولت و باعث ميشه قانون كپي رايت هر چه زود تر تصويب بشه كه اين هم به نفع ما برنامه نويس ها ست
ببخشيد ديگه واقعا پر حرفي كردم