انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: شبه راهنما برای Compiz-Fusion برای اوبونتو ۷.۰۴  (دفعات بازدید: 16125 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

lomion

• مهمان
سلام
شاید این راهنما رو روی اینترنت دیده باشید.
این راهنما برای نصب Compiz-Fusion هست. همونطوریکه می دونید، Compiz-Fusion یک مدیر پنچره (Window Manager) جدیده. ماجرای این اسم جالب (همجوشی Compiz) از این جا شروع می شه (این بخش نظر شخصی من هست و یک برداشت کاملا آزاد از مطالبی که گوشه و کنار از کاربران شنیدم. اگه مشکلی داره لطفا بگید تا یاد بگیرم! و اگه احیانا جایی ناجوره من اکیدا معذرت می خوام چون هدف ناراحتی کسی نبوده!)
یکی بود یکی نبود! لینوکس یه سیستم عامل خیلی خوب و جالب بود هست. از نظر فنی و مقایسه‌ای با سیستم عامل های دیگه رقابت می‌کرد می کنه. اما خیلی از کاربرها به خصوص کاربرای  مکینتاش و ویندوز که این یا این سیستم عامل رو خوب نمی شناختن و یا می‌خواستن ایرادی بگیرن می گفتن. این لینوکس شما به اندازه سیستمهای عامل ما خوشکل نیست و این حرفها.(البته من این رو قبول ندارم ولی خب این رو شنیدم و دیدم  :( ) این حرفها به بر و بچه‌های لینوکس که اساسا تو کار رو کم کنی هستن (تا جایی که من دیدم خیلی ها شون) یه کمی سنگین اومد و رفتن سراغ یه ایده جدید! این ایده استفاده از OpenGL برای کار با پنجره‌ها بود! این ایده توسط Xgl پیاده شد و تا مدتها توی یه mail list باقی مونده بود... تا شرکت Novell این ایده رو جدی گرفت و با یه نمایش خوب و کمی افکت جواب خیلی از این ایراد ها رو داد! و بعد از اون Compiz ایجاد شد که از اولین این Window Manager هاست!

کاری که Compiz انجام می داد ساده بود و به دلیل باز بودن دنیای نرم افزار یکی از همین کسایی که توی Compiz کار می کرد، رفت توی کار جواهری به نام بریل ( باور کنید بر خلاف شرایط فعلی که تا کلمه جواهر رو با چند تا قید بکار می بری ملت می رن تو خط یانگوم(!) این جواهر ربطی به یانگوم نداره!) بریل از Compiz شروع شد و به سرعت Compiz رو پشت سر گذاشت. پروژه بریل یه جورایی خوب رو کم کرد(!) و به تمام کسایی که می گفتن این لینوکس قشنگ نیست، ثابت کرد که اشتباه می کنن. خیلی ها که فقط با ویندوز کار کرده بودن جذب این افکت های جالب شدن و دلشون خواست که نصب کنن.
البته این ماجرا برای خیلی از لینوکس کارهای اصلی سخت اومد که یه سیستم عامل کاری رو کسی بره برای لوکس بودنش نصب کنه خداییش خیلی ستمه! ولی خودم فکر می کنم داشتن حد معقولی از راحتی در کارهای معمولی (مثلا Scale، Window Preview، Expo) لازمه. خلاصه این بریل به سرعت ادامه داد و چون خیلی روش کار میشد. یه کمی ناپایدار شد و این یکی از مشکلات هست. البته خب بیچاره هنوز به نسخه یک نرسیده! 

اما Compiz-Fusion! من خیلی به شعر مولانا علاقه دارم به خصوص اینجا که فرمودن  «باز جوید روزگار وصل خویش»  بالاخره بعد از مدتها تصمیم گرفته شد که بریل دوباره برگرده به Compiz. یعنی پلاگینهای مربوط به بریل به Compiz برگرده و این شد ماجرای Compiz-Fusion!

اینجا یه سوال حتما از خودتون می پرسید که این حرفها چه ربطی داشت به راهنما؟ خب توجه شما رو جلب میکنم به کلمه «شبه راهنما» در عنوان. دوست داشتم که یه کمی در مورد تاریخچه اونها از دید خودم بگم!

اما حالا کار جدی(!)
قبل از شروع من یه اخطار دوستانه بدم! (این رو توی Thread داخل فروم اوبونتو به این مفهوم گذاشته): Compiz-Fusion برای حرفه‌ای هاست و اگه مشکلی پیش بیاد بر عهده شماست!
هدف من از گفتنش این نیست که بگم من خیلی خفنم! به نظر من این جمله ترجمه مودبانه این مطلبه که این بسته شدیدا در حال تست و توسعه هستش و مراقب باشید که اگه بخواید با کلاس بیانش کنید می شه همینی که گفتن!

حتما کارت گرافیکی شما باید نصب باشه.  ;)
بعدش باید تمام گذشته‌ی Compiz رو از سیستم پاک کنید! (این ریشه کن کردن یه کمی بی رحمانه به نظر میاد ولی خب برای اینکه Compiz-Fusion بهتر کار کنه بهتره این کار رو انجام بدید!)
دستورات زیر برای این ریشه کنی کافی هستن:
sudo aptitude -y remove compiz-core desktop-effects
sudo aptitude -y remove compiz compiz-gnome
sudo aptitude -y remove compizconfig-settings-manager
sudo aptitude -y remove compiz-fusion-plugins-extra
sudo aptitude -y remove compiz-fusion-plugins-unofficial
sudo aptitude -y remove libcompizconfig-backend-gconf
اینطوری نسخه‌های قبلی رو هم از بین می بره (چون زیاد نمی شه روی Backward Compatibility حساب کرد. دلیلش واضحه)

قدم بعدی اینه که منابع رو اضافه کنید:
deb http://download.tuxfamily.org/3v1deb feisty eyecandy
deb-src http://download.tuxfamily.org/3v1deb feisty eyecandy
(توضیح افزودن مخازن توی ویکی هست! من خودم سیناپتک رو ترجیح می دم.)
راستی کلیدهای این مخزن رو با این دستورات از ترمینال بگیرید:
gpg --keyserver subkeys.pgp.net --recv-keys 81836EBF
gpg --export --armor 81836EBF | sudo apt-key add -

خب حالا Compiz-Fusion رو نصب کنید (هنوز برای پشیمون شدن فرصت دارید!  ;) )
sudo aptitude -y update
sudo aptitude install compiz compiz-gnome \
compizconfig-settings-manager compiz-fusion-plugins-extra \
compiz-fusion-plugins-unofficial libcompizconfig-backend-gconf

نصب شد!
و با دستور compiz --replace (اگه از ترمیناله & compiz --replace رو اجرا کنید.) و از این مدیر پنجره لذت ببرید.
چند تا مشکل عمومی هست (معمولا توی راهنما های نصب مشکلات رو نمی گن تا همه جو گیر بشن ولی خب این یه شبه راهنماست و دوست دارم بعضی از مشکلاتی که دیدم رو بگم)
کارت من nVidia هست و مشکلاتی که دیدم سیاه بودن پنجره‌ها و سرعته! این به دلیل مشکلی هست که توی درایور nVidia هنوز وجود داره (اگه حل شده به من خبر بدین). برای حل این مشکل، compiz --replace رو با گزینه های زیر استفاده کنید:
compiz --replace --sm-disable --indirect-rendering &

این دوتا مشکل سرعت و سیاه شدن پنجره‌‌ها رو حل می‌‌کنن.

یه نکته آخر رو اضافه می کنم و این رمان (!) رو به پایان می برم: برخی از updateهای این بسته خوب نیستن چون نسخه svn هست و ممکنه که باهاش دچار مشکل بشید. در این موارد دوتا راه دارید:‌۱) صبرکنید تا نسخه بعد درست بشه که معمولا اینطوریه ۲) بی خیالش بشید. که می تونید همون قدم اول رو روش انجام بدید و اگه لازم بود،  desktop-effects رو دوباره نصب کنید.

یکی از دلایلی که تا حالا این شبه راهنما رو ننوشتم همین بود! ولی خب امروز روز جالبی بو ;D د و حوصله پیدا کردم بنویسمش. امیدوارم خسته نشده باشید. اگه احیانا کسی ناراحت شده باشه من عذر خواهی میکنم. دوست داشتم یه راهنمای نه چندان جدی هم توی فروم باشه!

(خودم از همین راهنما برای نصب استفاده کردم)
پ.ن. اگه احیانا قانونی رو زیر پا گذاشتم لطفا اطلاع بدید تا ویرایش کنم.
« آخرین ویرایش: 20 دی 1386، 10:46 ق‌ظ توسط lomion »

آفلاین ابراهیم

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1295
  • راه‌رو گر صد هنر دارد توکل بایدش
    • سلام!
پاسخ به: شبه راهنما برای Compiz-Fusion
« پاسخ #1 : 01 مهر 1386، 09:27 ب‌ظ »
سلام،
دستت درد نکنه! =D>
ما زنده به آنیم که آرام نگیریم     ...     موجیم که آسودگی ما عدم ماست

آفلاین amin

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 454
  • We live, as we dream - Joseph conrad
« پاسخ #2 : 01 مهر 1386، 10:04 ب‌ظ »
 :)
داستان جالبی بود . دستت درد نکنه  ;)
@cybertux
no sign

آفلاین sorena

• گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 484
« پاسخ #3 : 02 مهر 1386، 12:38 ق‌ظ »
lomiom عالی بود.
چند تا پیشنهاد: اول از همه حتما ویکیش کن.
دوم شبه راهنمات رو  ;) برا یکی از مجله های الکترونیکی لینوکسی بفرست.
In The World That Has No fences Or Walls , Who Need Gates Or Windows

lomion

• مهمان
« پاسخ #4 : 02 مهر 1386، 06:37 ق‌ظ »
خیلی ممنون از لطف همه!  :P
برای ویکی یکی کمک کنه. چون من و ویکی هنوز باهم جور نیستیم! (یکی از دلایل عقب افتادن این داستان همین بود!)
برای اینکه بره توی یه مجله یه کمی بیشتر کار داره. کامل بشه سعی میکنم بفرستم!

آفلاین Mehdi

• ناظر ویژه انجمن
  • *
  • ارسال: 3284
    • هزاردستان
« پاسخ #5 : 06 مهر 1386، 12:37 ب‌ظ »
خیلی خوبه :)
چسبناک شد! دوستانی که فرصت دارن کمک کنند ویکی بشه ;)
Of one Essence is the human race,
Thusly has Creation put the Base;
One Limb impacted is sufficient,
For all Others to feel the Mace.
~Saadi (persian poet) -1258
Hezardastan | Free As in Freedom

lomion

• مهمان
« پاسخ #6 : 10 مهر 1386، 10:32 ب‌ظ »
فکر کنم یه چیزی توی مایه های یه شبه ویکی شد. اگه مشکلی داره به من اطلاع بدید. (از اول گفتم، شبه ویکی !!)
« آخرین ویرایش: 10 مهر 1386، 10:39 ب‌ظ توسط lomion »

آفلاین sorena

• گروه راهبران
  • *
« پاسخ #7 : 10 مهر 1386، 10:47 ب‌ظ »
جناب  lomion  کار ویکی کردنتون خیلی هم عالی بود.  ;)
با اجازتون من یکم تمیز کاری روش میکنم.

lomion

• مهمان
« پاسخ #8 : 10 مهر 1386، 11:47 ب‌ظ »
خیلی خوبه. اگه مشکل خاصی داره، PM بزنید تا یا بگیرم! به هر حال میدونید: من و ویکی با هم جورنیستیم!

آفلاین sorena

• گروه راهبران
  • *
« پاسخ #9 : 11 مهر 1386، 12:45 ق‌ظ »
من راهنمای شما را کمی ویرایش کردم ، اگر نپسندید میتونید اون رو به حالت قبل برگردونید.
فقط یک اشکال ، اون هم اینکه شما از قوانین نام گذاری ویکی تبعیت نکردید.

نقل‌قول
الگوی نام کاربری صحیح در این سایت به صورت نام و نام خانوادگی حقیقی هر فرد با حروف زبان انگلیسی به گونه‌ای که حرف اول نام و حرف اول نام خانوادگی با حروف بزرگ نوشته شود٬ می‌باشد.

نام کاربری صحیح: MarkShuttleworth

آفلاین Master

• Full Member
  • *
  • ارسال: 117
    • یادگیری عمیق- Deep Learning
« پاسخ #10 : 12 مهر 1386، 04:42 ق‌ظ »
جالب بود ممنون
A mans dreams are an index to his greatness...

آفلاین Mehdi

• ناظر ویژه انجمن
  • *
  • ارسال: 3284
    • هزاردستان
« پاسخ #11 : 12 مهر 1386، 01:11 ب‌ظ »
+1  :)
بسیار عالی بود.
۱. صفحه به http://wiki.ubuntu.ir/CompizFusionOnFeisty تغییر نام پیدا کرد.
۲. کمی تمیزکاری شد.
۳. بد نیست چند تا عکس هم از میزکارتون بگذارید که خلایق ببینند بعد از این همه دستور بالاخره چه بلایی سر میزکارشون میاد ;)
۴. درمورد شبه ویکی نویسی هم اصلا نگران نباش. خیلی زود یه معتاد حرفه‌ای تمام عیار میشی... فقط تمرین کن.
Of one Essence is the human race,
Thusly has Creation put the Base;
One Limb impacted is sufficient,
For all Others to feel the Mace.
~Saadi (persian poet) -1258
Hezardastan | Free As in Freedom

lomion

• مهمان
« پاسخ #12 : 13 مهر 1386، 03:13 ب‌ظ »
ممنونم.
تصاویری هم که از دسکتاپ خودم گرفتم اضافه شد!

آفلاین sorena

• گروه راهبران
  • *
« پاسخ #13 : 13 مهر 1386، 11:09 ب‌ظ »
نمیدونم شما هم با مشکل من برخورد داشتید یا نه ، بعد از اینکه desktop effect رو فعال میکنم و یه مدتی باهاش کار میکنم و یا بریل رو نصب میکنم که بریل و desktop effect  رو یکی در میان فعال میکنم و برا یه مدتی با یکیش کار میکنم rotate cube دیگه کار نمیکنه و میشه مثل حالتی که انگار میز کار سه بعدی فعال نیست. با اینکه بر طبق دستورات راهنما تمام نسخه های قبلی رو پاک کردم و از اول compiz-fausion رو نصب کردم ولی باز هم این مشکل حل نشد. تمام جلوه ها کار میکنند ولی cube rotate  نه  ](*,)
همان جور که قرار بود compiz-fusion به طور پیش فرض و به طور کامل بر روی gutsy نصبه  \\:D/ ولی البته compizconf-setting-manager نصب نیست و فقط میشه از طریق system->perfrence->apearence اون را برای سه حالت none , normal  و extra تنظیم کرد. بعد از نصب compizconfig-setting-manager یک قسمت custom  هم به این قسمت اضافه میشه.
بگذریم چه چیز تمیزی شده این compiz و امیدوارم از بریل پایدارتر باشه (انگار یه جورایی هست) .
lomion توی ویکی هم از نوشتن با آتش و قطره‌های اب روی دسکتاپ چیزی نگفتی. اینها هم جدیده. من این دو تا پلاگین رو فعال کردم ولی نمیدونم چجوری باهاشون کار کنم.

lomion

• مهمان
« پاسخ #14 : 14 مهر 1386، 06:22 ق‌ظ »
آتیش رو یادم رفت!‌ اضافه می‌شه. به صورت پیش‌فرض، کلیدهای Shift و Super (پنجره - به روایتی آرم ویندوز! ) رو بگیرید و حالا با موس نقاشی کنید. برای پاک کردن به جای کلیک، کلید C رو با این دوتا فشار بدین.  8)
اما بارون، توی Compiz معمولی (Desktop-Effects) هم هست به صورت پیشفرض با کلید Shift+F9 فعال می‌شه و با همون کلید خاموش می‌شه 8).

در مورد چرخش، چک کنید که pluginی به نام Rotate Cube فعاله یا نه. باید فعال باشه. شاید مشکل از همین باشه.