انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید


ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: PC-BSD 8.2 review  (دفعات بازدید: 10840 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین ٍاحسان ترکم

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1039
  • جنسیت : پسر
  • Open your source, Open your mind
PC-BSD 8.2 review
« : 29 تیر 1390، 02:14 ب‌ظ »
                  
PC-BSD 8.2 review

PC-BSD یک توزیع مبتنی بر FreeBSD بهینه شده برای استفاده در کامپیوتر های شخصی است. جدید ترین نسخه این توزیع نسخه 8.2  و 9 بتا است. که برای دریافت باید به سایت آن مرا جعه کنید. در این مقاله جدید ترین توزیع را بررسی می کنیم.



ابتدا کمی در مورد FreeBSD

BSD مخفف ‌Berkely Software Distribution است. یكي از نگارش هاي سيستم عامل قديمي يونيكس كه همانند سلف خود در دانشگاه متولد شد، FreeBSD مي باشد. اين سيستم عامل كه در سال ۱۹۹۲ زاده شد، دگرگوني هاي بسياري را پشت سرگذاشته و همواره تكامل يافته است تا آنجا كه سايت قدرتمند ياهو، اين سيستم عامل را به عنوان سيستم عامل سرورهاي خود انتخاب كرده است.

يك سيستم عامل قدرتمند و مشابه يونيكس است كه در سال ۱۹۹۲ براساس پروژه اي قديمي به نام BSD و توسط يك تيم نرم افزاري در دانشگاه بركلي كاليفرنيا (به نام هاي جردن كي هوبارد، گريمس، ويليامز) و با نام اوليه ۳۸۶ BSD Patchkit ابداع شد. سپس اين تيم با افزودن بسياري از قابليت ها و برطرف نمودن مشكلات اين سيستم عامل، نسخه اي جديد از آن را به نام ۳۸۶ BSD با ورژن ۰.۵ طراحي كردند و در نهايت در سال ۱۹۹۳ شخصي به نام ديويد گريمن در والنات كريك كاليفرنيا يك سيستم عامل جديد به نام FreeBSD ۱.۰ را براساس نسخه قديمي اش يعني Patchkit و با همكاري سازنده اصلي آن يعني هوبارد ساخت و روانه بازار كرد. پس از آن و در سال هاي ۱۹۹۴ به بعد، نسخه هاي كامل تري از آن و تحت عنوان ويرايش هاي ۴و۵ توسط والنات كريك ارائه گرديد. هدف از ساخت اين سيستم عامل طبق گفته هاي جردن هوبارد، ارائه يك نرم افزار كامل همه منظوره و مستقل است. در ضمن سورس كد موجود در آن طوري در اختيار كاربر قرار مي گيرد كه وي بتواند به راحت ترين و بهترين شكل از آن استفاده كند. به همين دليل اين سيستم عامل آزادي بيشتري را به كاربران و توسعه دهندگان سيستم عامل مي دهد و در اين راه نه تنها به ليسانس GPL كه مخصوص توسعه دهندگان اپن سورس است اكتفا نمي كند بلكه مجوز آزادتري براي استفاده از سورس برنامه به نام FreeBSD License را به علاقمندان خود اعطا مي نمايد. در اين ميان والنات كريك اعلام مي كند FreeBSD سيستم عاملي بسيار قدرتمند و در واقع بهترين انتخاب براي سرورهاي بزرگ محلي و يا اينترنتي محسوب مي شود. از بين كمپاني هاي سرشناس دنيا، ياهو يكي از اواين هايي است كه با مبنا قراردادن FreeBSD به عنوان سيستم عامل سرورهاي اصلي خود، براين گفته والنات، صحه مي گذارد. اين سايت روزانه بيش از نيم ميليارد صفحه وب را در سراسر جهان براي كاربران خود ارسال مي كند كه نشان از قدرت و سرعت سيستم هاي مورد استفاده اش دارد. همچنين سرويس پست الكترونيك رايگان شركتي مثل مايكروسافت يعني هات ميل كه خود از سازندگان سيستم عامل هاي سرور است، براي تحت پوشش قرار دادن بيش از ۳۰ميليون كاربر در سراسر جهان، تركيبي از ويندوز، سولاريس و FreeBSD را مورد استفاده قرار مي دهد. طبق آزمايش هايي كه والنات كريك از سيستم عامل خود به عمل آورده، اين سيستم عامل موفق به انتقال دو ترابايت اطلاعات در اينترنت طي ۲۴ ساعت شده است كه يك ركورد در نوع خود محسوب مي شود.






نصاب توزیع در ابتدا به شما چند گذینه پیشناد می دهد:

می توانید نام گذینه مربوطه را تایپ و سپس با Enter گذینه اعمال می گردد.

1- Boot Installer : این گذینه مستقیما شما را به سمت نصاب گرافیکی هدایت خواهد کرد.

2- گذینه 3 نیز توزیع را به صورت لایو بوت از روی دیسک بوت می کند.

Sysinstaller نصاب گرافیکی توزیع در ابتدا سه گذینه برای انتخواب نمایش می دهد:

1- Fresh Install

2- Upgrade

3- Restore from backup

گزینه 1 برای نصب در سیستم برای اولین بار و یا از نوع به کار می رود.

گزینه 2 برای به روزرسانی سیتم از توزیع قبلی به توضیع جدید به کار می رود.

گزینه 3 برای بازیابی سیستم از روی پشتیبان به کار می رود.

در پایین این گذینه ها دو گذینه وجود دارند که شما مجاز به انخواب یکی از آنها هستید. یکی از گذینه ها PC-BSD و دیگری FreeBSD است. اگر می خواهید برای سرور این توزیع را نصب کنید بهتر است از FreeBSD را انتخاب کنبد. در غیر این صورت خود PC-BSD را نصب کنید.

ور در آخر شما می توانید نوع نصب را مشخص کنید که از روی DVD/USB باشد یا از طریق Network/Internet



سایر مراحل نصب بسیار کاربر پسند و گرافیکی هستند و نیازی به توضیحات اضافی ندارد اما از نکات قابل ذکر این است که در نسخ های جدید قابلیت قابلیت Disk Encryption نیز به آن اضافه شده است.



.فايل سيستم

FreeBSD از سيستم فايلي يو اف اس (Unix File System) كه مختص سيستم عامل يونيكس است استفاده مي كند. اين سيستم، اندكي از سيستم مورد استفاده لينوكس يعني ext۲ پيچيده تر و پيشرفته تر است . عمليات ناهمزمان خواندن و نوشتن ديسك (Asyscronous I/O) را بيشتر و بهتر انجام مي دهد. همچنين اين سيستم فايلي از File Flag هم پشتيباني مي كند كه از نوشته شدن تراك هاي خراب بر روي ديسك جلوگيري مي كند. يا هر گونه تغييري را در محتويات يك فايل يا يك دايركتوري در تمام زمان عمر آن محدود مي كند، يا از حذف شدن يك فايل جلوگيري مي كند. اين قابليت ها زماني كه با توانايي هاي موجود در كرنل تلفيق مي شود، محيط كاملا قابل كنترل و جالبي را پديد مي آورد.

فايل سيستم مورد استفاده لينوكس هم كارايي بسيار خوبي دارد اما نقطه ضعف آن، عدم پايداري كافي مي باشد. چه بسا بروز يك اشكال در زمان Mount بتواند قسمتي از يك فايل سيستم را دچار خرابي نمايد و باعث از دست رفتن اطلاعات آن قسمت شود.

در مورد ويندوز، آنچه كه از آن به نام FAT يا NTFS نام برده مي شود، براي موارد محدود مثل دسترسي چند كاربر به شبكه و هارد ديسك، بسيار آسان و روان عمل مي كند اما زماني كه بحث شبكه هاي بزرگ به ميان مي آيد، مجالي براي رقابت با UFS يا ext۲ پيدا نمي كند.

میزکار:



میز کار PC-BSD میزکار KDE نسخه 4.6 است. اما دیگر میز کارها همانند Gnome و LXDE در نسخه 9 این توزیع قابل نصب خواهد بود. برای اطلاعات بیشتر این لینک را دنبال کنید:

http://www.linuxbsdos.com/2010/12/15/pc-bsd-9-installer-preview/



در این نسخه اکثر بازی ها و نرم افزارها نصب هستند. برای نت بوک ها هم Plasma Netbook Desktop وجود دارد که برای صفخات عریض و کوچک بهینه شده است.

مدیریت پکیج ها:

تعداد نرم افزارهاي كاربردي تحت FreeBSD روز به روز در حال افزايش است اما هنوز هم به فراواني نرم افزار هاي تحت ويندوز نمي رسد. در عين حال اين سيستم عامل قادر است برنامه هايي را كه براي برخي يونيكس ها مثل SCO يا براي لينوكس كامپايل شده اند را اجرا نمايد. مشابه همين وضع براي لينوكس هم وجود دارد با اين تفاوت كه لينوكس قادر نيست برنامه هاي كامپايل شده براي يونيكس يا FreeBSD را اجرا نمايد.

PBI system در PC-BSD امکان نصب راحت بیشتر برنامه های باینری را به شما می دهد. این ابزار همانند ابزار گرافیکی نصب در توزیع های لینوکس عمل می کند. اما تنها نکته متفاوت در این توزیع امکان نصب نسخه ای مختلف از یک نرم افزار است به عنوان مثال نصب نرم افزار Firefox در دو نسخه '4 و 5.
                  

در حوزه سيستم عامل FreeBSD و لينوكس، هزاران برنامه كاربردي خوب و رايگان با سورس باز وجود دارند كه روز به روز هم در حال افزايش هستند. هزاران گيگابايت برنامه به عنوان نرم افزارهاي GNU ارائه شده اند كه به صورت مجاني قابل نصب و اجرا بر روي هر دو سيستم عامل مذكورمي باشند. به علاوه اين كه خود FreeBSD يك كتابخانه منحصربه فرد و مخصوص به نام FreeBSD Ports Collection دارد كه به نظر بسياري ازمتخصصان، بهترين منبع براي دسترسي به نرم افزارهاي سورس باز مي باشد. در مورد لينوكس تعداد محدودي برنامه تحت عنوان Shareware به صورت رايگان وجود دارد، اما اين برنامه ها با سورس كد عرضه نمي شوند و در نتيجه امكان مانور را از برنامه نويسان و طراحان سيستم در جهت عيب يابي و بهتر كردن اين برنامه ها، سلب مي كند. براي ويندوز نيز برنامه هاي رايگان بسياري وجود دارند.

نکته:

اگر بخواهید نسخه قبلی به نسخه جاری به روز رسانی شود نسخه قبلی پاک می شود فقط در نصب می توان دو نسخه از یک نرم افزار را کنار م نصب کرد.



صفحه اول مدیریت نرم افزار ها در این توزیع شامل 42 موضوع می شود که پیدا کردن نرم افزار مورد نظر در آن بسیار سریع تر می کند. این در حالی است که هنگامی که در توضیع های اوبونتو لینوکس و مینت لینوکس، از Search Box استفاده نمی کنید فقط 12 موضع برای دسته بندی نرم افزار ها وجود دارند.



بیشتر نرم افزار هایی که معمولا در داخل توزیع های مبتنی بر گنو/لینوکس داشتید در این توزیع هم قابل دسترسی هستند به مان سادگیی که در آن توزیع ا قابل نصب بودند و به راحتی یک کلیک.



برای انجام تنظیمات بیشتر در نصب و مدیریت پکیج ها روی دکمه Configuration پایین ویندوز کلیک کنید تا پنجره ای به شکل زیر باز شود.



در Software Manager Configuration شما قادر به تغییر آیینه های دریافت و فایلهای موقتی هستید.

نکته:

در نسخه 9 این توزیع که نسخه پایدار بعدی این توزیع خواهد بود مدیریت نرم افزارها به طور بسیار شگفت انگیزی بهبود خواهد یافت و شبیه به Apple AppAtore خواهد شد. و نام آن نیز AppCafe خواد بود.  8)

برنامه های قابل نصب و نصب شده بر روی این توزیع:

بیشتر برنامه هایی که در داخل لینوکس قابل استفاده ستند در این توزیع از BSD نیز قابلیت نصب خواهند داشت.

در این نسخه بشتر برنامه ای KDE به طور پیش فرض نصب هستند + Firefox .       \\:D/

مقداری نرم افزار غیر آزاد مانند اسکایپ، نیز قابلیت نصب شدن در این توزیع را دارند.Moovida and XBMC  دو نرم افزار مرکز رسانه (Media Center) نیز در این توزیع قابل نصب هستند.

نکته:

اگر با نصب برخی برنامه ای چند رسانه ای مشکل دارید این تاپیک در این فروم را ببینید:

http://linuxbsdos.com/forum/thread-110.html

دیگر ابزار های مدیریتی :

بیشتر ابزار های مدیریتی توسط System Settings قابل دسترسی هستند. اگر شما از KDE استفاد می کنید این ابزار برای شما آشنا هستند.

User Manager ظاهر پیش فرض آن (Smple View) یک میر کاربر بسیار ابتدایی است که ابزار های کمی در اخیار می گذارد. تنظیمات بیشتر از طریق Advanced View قابل دسترسی هستند.



برای تنظیمات حرفه ای تر این فایل را ویرایش کنید:

/etc/login.conf.

امنیت:

در مقوله امنيت، FreeBSD هميشه به عنوان يكي از امن ترين سيستم ها مدنظر كارشناسان قرار داشته است. تمام ماژول ها و اجزاء آن بارها از جهت امنيت مورد آزمايش و بررسي قرار گرفته اند. اين سيستم عامل همچنين داراي سطوح مختلف امنيت در داخل كرنل است و به مدير سيستم اجازه مي دهد تا سطح دسترسي كاربران را، حتي براي توابع دروني آن كرنل مشخص كند. به علاوه اين كه FreeBSD داراي مكانسيم ديواره آتش، Packet Fillering و بسياري از ابزارهاي كشف و رديابي نفوذ است.

عايرغم اين كه لينوكس نيز همانند FreeBSD داراي ديواره آتش و ابزارهاي متعدد IDS است اما نحوه ارائه اين سيستم عامل به صورت سورس باز و اين كه در اختيار گروه هايي است كه بسياري از آن ها داراي كافي در زمينه امنيت نمي باشند و همچنين تعداد زيادي شركت هاي توسعه دهنده لينوكس، به خصوص آن هايي كه به مقوله كارايي و كاربرد بيش از امنيت اهميت مي دهند(مثل ردهت) باعث شده تا اين سيستم عامل در رده بندي امنيتي، پايين تر از رقيب خود قرارگيرد.  ;)

در مورد ويندوز نيز از آن جا كه اين سيستم عامل داراي سورس باز نمي باشد، ضعف هاي دروني آن كمتر از سايرين به گوش مي رسد اما به هر حال اين ضعف ها ازچشم متخصصان امنيت دور نمي ماند و هر از گاهي چند نمونه از اين موارد در قالب ويروس، كرم و حفره هاي امنيتي برملا مي شود به هر حال اين سيستم عامل براي استفاده در مكان هايي كه عامل امنيت ارزش زيادي دارد، انتخاب مناسبي محسوب نمي شود.



در PC-BSD ابزار گرافیکی خوبی برای تنظیمات دیواره آتش در نظر گرفته شده است.

ٍEnable Firewall on startup: با تیک دار بودن این گذینه دیواره اتش همیشه در هنگام شروع مجدد فعال خواهد شد.

باکلیک بر روی دکمه های Stop, Start, Restart به ترتیب می توانید دیواره آتش را آغاز و یا متوقف و یا دوباره آغاز کنید.

با کلیک بر روی دکمه Restore default configuration می توانید تنظیمات را مجددا به حالت پیش فرض بر گردانید.

در برگه Exeption می توانید مقادیر را حذف یا ویرایش و یا درج کنید.



برای تنظیمات بیشتر این فابل را نیز می توانید ویرایش کنید:

etc/pf.conf

نکته:

ویرایش فایلای سیستمی نیاز به دانش فنی مناسب دارد. از ویرایش این فایلها بدون دانش و تجربه قبلی جدا خودداری شود.

چند رسانه ای:

شما می توانید از نرم افزارای رایج در لینوکس و کدک های مورد استفاده در توزیع لینوکسی خود در این توزیع BSD نیز استفاده کنید. Media Center های معروفی چون XMBC و VLC در این توزیع قابل نصب هستند.

برای پخش DVD می توانید از Mplayer و Xine استفاده کنید. و برای پخش موسیقی از نرم افزار نحبوب Amarok. مانطور که می بینید بیشتر نرم افزارهایی که در توزیع لینوکسی خود بهره می بردید در این توزیع نیز قابل استفاده خواهند بود.

نکات پایانی:

این توزیع یک توزیع مبتنی بر BSD است و هسته آن با هسته لینوکس متفاوت است و فراخور آن ممکن است با برخی سخت افزار های جدیدتر سازگاری نداشته باشد قبل از نصب حتما با نسخ زنده بالا آمده و از سازگاری آن با سخت افزار خود اطمینان خاصل کنید. این توزیع به راحتی بر روی Virtual Box قابلیت نصب دارد.

سيستم عاملي است كه هم قابليت نصب درايورهاي با سورس بسته يا همان درايورهاي باينري و هم درايورهاي با سورس باز را دارا مي باشد. اما متاسفانه بسياري از سازندگان سخت افزار خصوصا آن هايي كه سخت افزار ارزان و نه چندان مرغوب اما با توليد انبوه را فراهم مي كنند، هيچ تمايلي براي ارائه درايوهاي خود تحت سيستم عاملي به غير ازويندوز ندارند و اين يكي از بزرگ ترين نقاط قوت ويندوز در برابر ساير سيستم عامل ها به شمار مي رود. در مورد لينوكس هم وضعيت متفاوتي حاكم است. اين سيستم عامل درايورهاي با سورس باز را بسيار خوب شناسايي ونصب مي كند اما بسياري از توليدكنندگان سخت افزار حتي آن هايي كه درايوهاي غير ويندوزي را به بازار ارائه مي دهند علاقه چنداني براي توليد درايورهاي با سورس باز نشان نمي دهند.

این توزیع یک توزیع مبتنی بر Free-BSD (یک توضیع محبوب از BSD برای استفاده در سرورها ) است همچنین شما می توانید به وسیله این توزیع FreeBSD را نیز نصب کنید که در اول مقاله ذکر شد.


« آخرین ویرایش: 30 تیر 1390، 09:17 ق‌ظ توسط finaprp »
بین نرم‌افزار open source و نرم‌افزارهای Free Software تفاوت در روش تبلیغ و گرایش‌های عرضه‌كنندگان آن‌ها نهفته است.
در واقع كاركرد شما به عنوان عرضه كننده نرم‌افزار تفاوتی نمی‌كند،



آفلاین aliboy

  • High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 558
  • جنسیت : پسر
پاسخ به: PC-BSD 8.6 review
« پاسخ #1 : 29 تیر 1390، 06:51 ب‌ظ »

+1
و ما میطوانیم

آفلاین mrmrn

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1490
  • جنسیت : پسر
  • آقا مرتضی
پاسخ به: PC-BSD 8.6 review
« پاسخ #2 : 29 تیر 1390، 09:33 ب‌ظ »
ایول.
پس از مدتها این یه مطلب توپه  تو این انجمن که با اشتیاق میخونمش.
من میگم بیا عضو گروه راهبران شو.جدی میگم.من خودم بهت رای میدم ;)
پدرم به رحمت خدا رفتن. شادی روحش صلوات.

آفلاین alieblice

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1275
پاسخ به: PC-BSD 8.6 review
« پاسخ #3 : 29 تیر 1390، 11:49 ب‌ظ »
سلام
ممنون بابت رویو

یک سوال
بعد از نصب چه مقدار رم و فضا مصرف کرد؟

آفلاین ٍاحسان ترکم

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1039
  • جنسیت : پسر
  • Open your source, Open your mind
پاسخ به: PC-BSD 8.6 review
« پاسخ #4 : 29 تیر 1390، 11:50 ب‌ظ »
8- 10 گیگابایت
بین نرم‌افزار open source و نرم‌افزارهای Free Software تفاوت در روش تبلیغ و گرایش‌های عرضه‌كنندگان آن‌ها نهفته است.
در واقع كاركرد شما به عنوان عرضه كننده نرم‌افزار تفاوتی نمی‌كند،



آفلاین alend

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1319
پاسخ به: PC-BSD 8.6 review
« پاسخ #5 : 30 تیر 1390، 07:46 ق‌ظ »
یک سوال:

PC-BSD 8.6 از کجا پیدا کردید تو سایتش که خبری نیست.

آفلاین ٍاحسان ترکم

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1039
  • جنسیت : پسر
  • Open your source, Open your mind
پاسخ به: PC-BSD 8.6 review
« پاسخ #6 : 30 تیر 1390، 09:07 ق‌ظ »
PC-BSD 9 منتشر شده اونو بگیر خیلیم بهتر شده:

http://www.pcbsd.org/get-it/download-pc-bsd
بین نرم‌افزار open source و نرم‌افزارهای Free Software تفاوت در روش تبلیغ و گرایش‌های عرضه‌كنندگان آن‌ها نهفته است.
در واقع كاركرد شما به عنوان عرضه كننده نرم‌افزار تفاوتی نمی‌كند،



آفلاین alend

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1319
پاسخ به: PC-BSD 8.2 review
« پاسخ #7 : 30 تیر 1390، 09:51 ق‌ظ »
PC-BSD 9 منتشر شده اونو بگیر خیلیم بهتر شده:

http://www.pcbsd.org/get-it/download-pc-bsd

مثل اینکه PC-BSD 8.6 وجود خارجی ندارد (البته مثل اینکه مشکل حل شد)!

PC-BSD 9 هم که نسخه بتا است!

آفلاین Freeman

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2310
    • KDE Software Compilation
پاسخ به: پاسخ به: PC-BSD 8.2 review
« پاسخ #8 : 30 تیر 1390، 12:18 ب‌ظ »
سلام انجمن اوبونتو !

finaprp مطلب خیلی خوبی نوشتین و جاش خالی بود . در مورد گنو لینوکس مطلب زیاده ، اما در مورد الگوی اصلیش ، یونیکس همچنان محتوای فارسی ضعیفه ( البته جز مطالبی که در مورد یونیکس های Mac OS X و IOS اپل منتشر میشه )

به نظرم میشه این مطالبت رو به http://linuxreview.ir هم منتقل کنی  ::)

پاینده باشی


PC-BSD 9 منتشر شده اونو بگیر خیلیم بهتر شده:

http://www.pcbsd.org/get-it/download-pc-bsd

مثل اینکه PC-BSD 8.6 وجود خارجی ندارد (البته مثل اینکه مشکل حل شد)!

PC-BSD 9 هم که نسخه بتا است!

لینک دی وی دی اخرین نسخه 32 بیتی :

ftp://mirrors.isc.org/pub/pcbsd/8.2/i386/PCBSD8.2-x86-DVD.iso

نکته : دوستان یادتون باشه گستردگی ساپورت سخت افزاری کرنل یونیکس از جمله کرنل فری بی اس دی مثل کرنل لینوکس نیست و ممکنه تجربه یونیکس روی سیستمتون به سهولت تجربه لینوکس نباشه :)

آفلاین کیان

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2338
  • جنسیت : پسر
پاسخ : PC-BSD 8.2 review
« پاسخ #9 : 28 دی 1391، 09:40 ب‌ظ »
من بیام این توزیع رو نصب کنم مشکلات درایوری پیدا میکنم یا نه؟
انواع پرینترها رو ساپورت میکنه؟
کارت گرافیکم (ati 4xxx)؟
کارت صدا
کارت شبکه
؟

آفلاین محمدرضا ح.

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • جنسیت : پسر
  • Your Future is our Past!
پاسخ : PC-BSD 8.2 review
« پاسخ #10 : 28 دی 1391، 09:47 ب‌ظ »
من بیام این توزیع رو نصب کنم مشکلات درایوری پیدا میکنم یا نه؟
انواع پرینترها رو ساپورت میکنه؟
کارت گرافیکم (ati 4xxx)؟
کارت صدا
کارت شبکه
؟

نسخه ۹.۱ بله.
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین Yaser-16

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 720
  • جنسیت : پسر
پاسخ : PC-BSD 8.2 review
« پاسخ #11 : 29 دی 1391، 10:24 ق‌ظ »
به نظر می رسه جالب باشه
دو تا سوال درباره pc bsd:
یعنی چی که نرم افزار لینوکس روش نصب می شه؟یعنی من فایل های deb ‎که تو ابونتو نصب می کنم رو می تونم روش نصب کنم؟
درایور کارت گرافیک ‏nvidia‏ لینوکس رو می تونم رو این نصب کنم یا درایور مخصوص این جداست؟

در حال حاضر آخرین نسخه فاینالش کدومه؟نسخه فاینال بعدی کی میاد؟
« آخرین ویرایش: 29 دی 1391، 12:01 ب‌ظ توسط yaser-16 »
آنان که آزادی را فدای امنیت می‌کنند، نه شایستگی آزادی را دارند و نه لیاقت امنیت را!   بنیامین فرانکلین

آفلاین محمدرضا ح.

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • جنسیت : پسر
  • Your Future is our Past!
پاسخ : PC-BSD 8.2 review
« پاسخ #12 : 29 دی 1391، 12:09 ب‌ظ »
http://iran-bsd.ir/showthread.php?tid=187&action=lastpost

این رو من نوشتم. از نسخه ۹ :)
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین Yaser-16

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 720
  • جنسیت : پسر
پاسخ : PC-BSD 8.2 review
« پاسخ #13 : 29 دی 1391، 12:20 ب‌ظ »
من که جوابمو نگرفتم
آنان که آزادی را فدای امنیت می‌کنند، نه شایستگی آزادی را دارند و نه لیاقت امنیت را!   بنیامین فرانکلین

آفلاین محمدرضا ح.

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • جنسیت : پسر
  • Your Future is our Past!
پاسخ : PC-BSD 8.2 review
« پاسخ #14 : 29 دی 1391، 01:11 ب‌ظ »
به نظر می رسه جالب باشه
دو تا سوال درباره pc bsd:
یعنی چی که نرم افزار لینوکس روش نصب می شه؟یعنی من فایل های deb ‎که تو ابونتو نصب می کنم رو می تونم روش نصب کنم؟
درایور کارت گرافیک ‏nvidia‏ لینوکس رو می تونم رو این نصب کنم یا درایور مخصوص این جداست؟

در حال حاضر آخرین نسخه فاینالش کدومه؟نسخه فاینال بعدی کی میاد؟

من که جوابمو نگرفتم

نه اینطور که میگی نیست (با اینکه با نصب Port مربوطه میشه) . بعضی از برنامه ها فقط روی لینوکس کامپایل و تست شدن ، تیم PC-BSD اینا رو برای BSD هم پورت کرده. مثلا Docky یه نمونش.
درایورها رو همه رو در خودش داره ، بعد اتمام نصب ازت میپرسه کارتت چیه و بعد میپرسه کدوم درایور رو میخوای. خیالت راحت از این بابت ;)

آخرین نسخش در حال حاضر 9.1 هست. نسخه بعدی احتمالا سال بعد (۹.۲ ) . چون FreeBSD و کلا BSD ها روند توسعشون کند هست.
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود