انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: یه سوال مهم !!! Backup گیری ... (مشکل حل شد)  (دفعات بازدید: 3315 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Mohsen00

• Full Member
  • *
  • ارسال: 147
  • Linux is your best friend
    • نوین تکنولوژی
مقدمه :
من نمی تونم iveا اوبونتو 7.04 رو نصب کنم !‌ چون قبل از بوت اولیه ارور میده !‌ راه حل های مختلفی رو امتحان کردم اما بهترینش نصب 6.06 alternate و بروز آوری از طریق اینترنت بوده که الان جواب داده !  \\:D/
حالا همه چیز خیلی خوب و عالیه !‌ اما من یه ترس دارم ! از این می ترسم که نکنه اوبونتوم خراب بشه و دوباره مجبور بشم از اول همه ی بروز رسانی ها رو انجام بدم و روز از نو روزی از نو ...   :'(

سوال :
می خواستم بپرسم آیا می شه من از روی کل اوبونتوم یه back up بگیرم که به محض این که اوبونتوم خراب شد اون back up رو بریزم تو درایو و دوباره مثل روز اولش بشه ؟  ???
یا یه روش یا چیز دیگه ای که بتونم باهاش همیشه خیالم از نصب دوباره و بروز رسانی از اول راحت بشه !  ](*,)

پایان :
با تشکر از همه ی شما دوستان نرم افزار آزاد = کسانی که برای شخصیت خود ارزش قایلند  :)
« آخرین ویرایش: 17 مهر 1386، 08:30 ب‌ظ توسط محسن »

آفلاین mohi

• گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 1430
  • as in freedom
پاسخ به: یه سوال مهم !!! Backup گیری ...
« پاسخ #1 : 16 مهر 1386، 01:05 ق‌ظ »
سلام دوست عزیز.
اولا بخاطر پشتکارت بهت تبریکم میگم. و اینکه اگر توی سایت کمی جستجو کنی، میبینی دوستان دیگری هم این سوال رو داشتن. اگر بعد از جستجو، نکته‌ای برات باقی موند، همینجا عنوان کن.  ;)
امضای کوچکتر - انجمن زیباتر P-:

آفلاین Mohsen00

• Full Member
  • *
    • نوین تکنولوژی
« پاسخ #2 : 16 مهر 1386، 11:36 ب‌ظ »
من هیچ جواب مناسبی برای سوالم پیدا نکردم ! و فقط توی سایت سر در گم شدم ! من تازه واردم و از استلاحات رایج لینوکس و نرم افزار های مختلف سر در نمیارم
اگه می شه یا یه راه حل قطعی برام بنویسید یا آدرس یک لینک رو برام بگذارید که با خوندنش به اون چیزی که می خوام برسم - چون خودم سر در نمیارم
بابا ما تازه کاریم ما رو تحویل بگیرید که دوباره باز گشت به ویندوز نکنیم
ممنون محسن

آفلاین سید مهدی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2013
  • یک تازه کار !
« پاسخ #3 : 17 مهر 1386، 12:20 ق‌ظ »
دوست عزیز سلام
از اینکه ویندوز عمو بیلی (به قول آقای مهدی پیشگویی) رو گذاشتی کنار و اومدی سراغ اوبونتو مطمئن باش که نه تنها ضرر نکردی و چیزی رو از دست ندادی، بلکه یه کم کار کنی متوجه می شی که تازه چی ها رو از دست داده بودی و تازه بهشون رسیدی  ;)

خیلی خلاصه بگم، در مورد backup گرفتن باید بگم که اوبنتو مثل ویندوز نیست که فولدر program files و windows\system32 داشته باشه و نیاز به image گرفتن داشته باشه. تمام بسته هایی که شما به وسیله update کردن از اینترنت دریافت کردید در کامپیوتر شما ذخیره شده و پس از نصب مجدد اوبونتو (احیاناً اگه مجبور شدید) کافیه که این بسته ها رو سر جای مشخصشون کپی کنید (یک جای مشخص بیشتر ندارند). وقتی اینکار رو کنید، هر وقت برنامه ای برای نصب شدن و یا اجرا شدن نیاز به هر کدوم از این بسته ها داشت، خود اوبونتو میره سراغ این بسته ها و اونها رو نصب می کنه و برنامه رو اجرا می کنه. یعنی عملاً مثل ویندوز نیست که بعد از نصب یک ویندوز نیاز داشته باشه که کلی برنامه جداگانه هم نصب کنید تا بتونید باهاش کار کنید.

ساده ترین راه برای اینکه از این بسته های دانلود شده (update کردید دیگه؟!) یک backup بگیرید کافیه که دستور زیر رو در محیط ترمینال اجرا کنید:
sudo tar zcvf apt.tgz /etc/apt/ /var/lib/apt/ /var/cache/apt/
و این فایل apt.tgz درست شده رو در یک جای مطمئن نگه دارید و برای برگردوندن این بسته ها به داخل اوبونتوی تازه نصب شده کافیه که دستور زیر رو اجرا کنید:
sudo tar zxvf apt.tgz -C /
یک نکته دیگه اینکه شدیداً بهت توصیه می کنم که یک پارتیشن دیگه درست کنی و پوشه home ات را به اونجا منتقل کنی که حتی اگه به هر دلیلی اوبونتو به لقاءالله پیوست باز اطلاعات شخصیت و تنظیماتی که برای برنامه های مختلف کردی، دست نخوره باقی بمونه تا به محض نصب دوباره اوبنتو اون تنظیمات خود به خود در اوبونتوی جدید اعمال بشن  ;)

مردی نبود فتاده را پای زدن
گر دست فتاده ای بگیری مردی !

آفلاین Mohsen00

• Full Member
  • *
    • نوین تکنولوژی
سلام دوست عزیز من از همون اول home رو در یک پارتیشن جدا گذاشتم و لینوکس رو نصب کردم - البته یه پارتیشن fat32 هم دارم که رابط بین ویندوز و لینوکسم هست
از راه نمایی شما هم خیلی متشکرم و امیدوارم ubuntu هر روز پیشرفت بیشتری بکنه

راستی به نظر شما بهتر نیست این مسایل و از قبیل اینها رو که برای همه زیاد پیش میاد همه رو دسته بندی کامل کنید و در ویکی قرار بدین ؟ (فقط یه پشنهاد دوستانه)

ممنون محسن

آفلاین سید مهدی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2013
  • یک تازه کار !
نقل‌قول
راستی به نظر شما بهتر نیست این مسایل و از قبیل اینها رو که برای همه زیاد پیش میاد همه رو دسته بندی کامل کنید و در ویکی قرار بدین ؟ (فقط یه پشنهاد دوستانه)

1- ویکی بلد نیستم و هنوز باهاش کار نکردم -> بزرگان فروم زحمت این کار رو باید بکشن (اگر لازم می دونن)
2- همین الان که شما این سوال رو مطرح کردین، اگه کسی چنین سوالی براش پیش بیاد می تونه به همین جا مراجعه کنه  ;)
مردی نبود فتاده را پای زدن
گر دست فتاده ای بگیری مردی !

آفلاین sorena

• گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 484
سلام دوست عزیز من از همون اول home رو در یک پارتیشن جدا گذاشتم و لینوکس رو نصب کردم - البته یه پارتیشن fat32 هم دارم که رابط بین ویندوز و لینوکسم هست
با وجود بسته ntfs-3g دیگه احتیاجی به وجود پارتیشن fat32 نیست ، مخصوصا که این بسته در gutsy به طور پیش فرض نصبه
In The World That Has No fences Or Walls , Who Need Gates Or Windows

آفلاین Mohsen00

• Full Member
  • *
    • نوین تکنولوژی
با وجود بسته ntfs-3g دیگه احتیاجی به وجود پارتیشن fat32 نیست ، مخصوصا که این بسته در gutsy به طور پیش فرض نصبه
واقعا راهنمایی به موقع و خیلی خیلی خوبی بود چون من اینو نمی دونستم و این بسته هم نصب نبود ! واقعا متشکرم
چقدر زیبا می شود اگه تمام بسته های بدرد بخور مثل اینبه همراه راهنما و کاری که انجام میدن و ترفندهایی مثل بکا\ گیری کامل ویراست داری می شد و در ویکی قرار می گرفت

به هر حال متشکرم  \\:D/

آفلاین esyoo

• Newbie
  • *
  • ارسال: 21
پاسخ به: یه سوال مهم !!! Backup گیری ... (مشکل حل شد)
« پاسخ #8 : 05 بهمن 1387، 11:36 ب‌ظ »
سلام
ببخشید
این فایل apt.tgz کجا قرار می گیره بعد اجرای دستور؟

با تشکر
کسی می تونه راهنمایی کنه؟

http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,8386.0.html

آفلاین محمدرضا بوذری

• گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 2643
    • فروشگاه اینترنتی شهر کودک
پاسخ به: یه سوال مهم !!! Backup گیری ... (مشکل حل شد)
« پاسخ #9 : 06 بهمن 1387، 12:03 ق‌ظ »
سلام
ببخشید
این فایل apt.tgz کجا قرار می گیره بعد اجرای دستور؟

با تشکر

در همانجایی که شما قرار دارید، بطور پیشفرض داخل ترمینال شما در دایرکتوری خانگیتان حضور دارید پس در آن‌جا ذخیره می‌شود.
حلقه ایرانیان اوبونتویی در فیسبوک [facebook.com/ubuntu.ir]