انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: چگونه از home بک آپ بگیرم؟  (دفعات بازدید: 7374 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین khajavi

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 361
    • کافه ی گنو/لینوکس
چگونه از home بک آپ بگیرم؟
« : 25 مهر 1386، 07:46 ق‌ظ »

توی گنوم برای کپی کردن محتویات پوشه ی home می نویسم:
sudo nautilus
بعد وقتی می خوام پوشه ی home را کپی کنم ارور میده
روش دیگه میرم:
sudo cp /home/milad/ /media/milad/home/
وقتی این روش را امتخان می کنم ارور زیر را میده:
cp: omitting directory `/home/milad'
حتی وقتی میرم توی ctr+alt+f1 و با root وارد میشم و فرمان بالا را تایپ می کنم همون ارور را میده.
یعنی حتی root هم اجازه نداره چیزی کپی کنه.

lomion

• مهمان
پاسخ به: چگونه از home بک آپ بگیرم؟
« پاسخ #1 : 25 مهر 1386، 08:03 ق‌ظ »
نه. دستور cp یک فایل رو کپی می‌کنه. و چون شما یک دایرکتوری رو دارید کپی می‌گیرید، خطا می ده و ربطی به کاربر نداره. با همین دستوری که زدید. یک سوییچ به اسم recursive-- رو اضافه کنید.
cp /home/milad/ /media/milad/home --recursive
این طوری دستور به شکل بازگشتی فراخوانی می‌شه و تمام ساختار مربوطه رو کپی می‌گیره.

آفلاین محمدرضا بوذری

• گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 2643
    • فروشگاه اینترنتی شهر کودک
« پاسخ #2 : 25 مهر 1386، 12:47 ب‌ظ »
از دستور زیر هم میشه برای کپی یک دایرکتوری استفاده کرد:

cp -r /home/milad/ /media/milad/home
حلقه ایرانیان اوبونتویی در فیسبوک [facebook.com/ubuntu.ir]

آفلاین khajavi

• Sr. Member
  • *
    • کافه ی گنو/لینوکس
« پاسخ #3 : 25 مهر 1386، 01:58 ب‌ظ »
خیلی ممنون. برم امتحان کنم ببیم میشه یا نه.
ولی مطمئنا میشه

آفلاین ابراهیم

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1295
  • راه‌رو گر صد هنر دارد توکل بایدش
    • سلام!
« پاسخ #4 : 26 مهر 1386، 12:13 ق‌ظ »
سلام،
برای تهیه‌ی نسخه‌ی پشتیبان، به‌تره از tar استفاده کنی:
$ sudo tar cf home-backup.tar /home
ما زنده به آنیم که آرام نگیریم     ...     موجیم که آسودگی ما عدم ماست

آفلاین Captain

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 33
« پاسخ #5 : 26 مهر 1386، 12:41 ق‌ظ »
من پاسخی ندارم ولی خواستم سوالی مطرح کنم
با همه تفاضیلی که داده شده و ما یک بک آپ گریفتیم : می توانیم در سی دی یا هر رسانه دیگری نگه داری کنیم
 وبعد هروقت لازم شد باز یابی کنیم ??? ضمنا یکی از مشکلاتم اینه که با همه زهمتی که برای دانلود و نصب برانه ی با ابزار سیانپتیک یا اتوماتیکس میکشم
هر دفعه با ویندوز مشکل دارم چجوری بدون نصب مجدد اوبونتو فایلهای نصب شده را برگردانم چون هنوز روشی برای برگرداندن بوتلودر به حالت پیدا نکردم هر کسی هم که جواب میده جوری میگه که فقت خودش می فهمه
کاری وجود ندارد بشر از عهده آن بر نیاید !!!

آفلاین سید مهدی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2013
  • یک تازه کار !
« پاسخ #6 : 26 مهر 1386، 01:10 ق‌ظ »
نقل‌قول
با همه تفاضیلی که داده شده و ما یک بک آپ گریفتیم : می توانیم در سی دی یا هر رسانه دیگری نگه داری کنیم
 وبعد هروقت لازم شد باز یابی کن
ی
بله. چرا که نه !!!

نقل‌قول
هر دفعه با ویندوز مشکل دارم چجوری بدون نصب مجدد اوبونتو فایلهای نصب شده را برگردانم چون هنوز روشی برای برگرداندن بوتلودر به حالت پیدا نکردم هر کسی هم که جواب میده جوری میگه که فقت خودش می فهمه
شما چند راه حل پبش رو دارین:
۱- از ویندوزتون توسط برنامه های مختلف مثل Norton Ghost یا Acronis True Image یا برنامه های دیگه مشابه اینها از درایوی که ویندوز رو توش نصب کردین یک image بگیرین و هر وقت خواستید ویندوزتون رو عوض کنید ظرف سوت ثانیه ( :D) اون image ای که درست کرده بودین رو لود کنید. با این کار به بوت لودر هیچ آسیبی نمی رسه و شما یک ویندوز fresh دارین.
۲- روش برای برگردوندن بوت-لودر زیاده. اگه شما تصمیم به انجام چنین کاری دارین (بوت لودر) بفرمائید تا توضیحاتش رو بدم (هرچند بهتره یک تاپیک جدید باز کنید برای این موضوع)
۳- از بسته های دانلود شده و نیز چند تا فایل و فولدر مشخص در اوبونتو یک پشتیبان (backup) تهیه کنید و هر وقت اوبونتو رو مجدد نصب کردین به راحتی آب خوردن تمام اون بسته ها رو وارد اوبونتوی جدید کنید که در صورت نیاز به هر کدوم از بسته ها کافیه که دستور نصبش رو صادر کنید تا اوبونتو فل-فور بدون دانلود کردن اون بسته رو نصب کنه.
۴- یک پارتیشن جدید ex3 درست کنید و فولدر var/ را داخل اونجا تعریف کنید. با اینکار هروقت اوبونتو رو مجدد نصب می کنید به اصل بسته هاتون دست نمی خوره و می تونید در اوبونتوی جدید هر بسته ای که خواستید رو نصب کنید.

اینها راه هایی هست که به ذهن من می رسه. مطمئناً بقیه دوستان راه های دیگه ای هم به ذهنشون می رسه که اگه مایل بودن مطرح می کنن

مردی نبود فتاده را پای زدن
گر دست فتاده ای بگیری مردی !

آفلاین Captain

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #7 : 29 مهر 1386، 02:28 ق‌ظ »

د

نقل‌قول
$ sudo tar cf home-backup.tar /home
متوجه شدی قضیه چیه طبق دستور بالا من از home بک آپ میگیرم و محل ذخیره اون را مشخص می کنم با چه دستوری برش گردونم و اصلا به نظر من برای شاخه home نیازی به بک گیری نیست زیرا که وقتی من برای home پارتیشن جداگانه در نظر گرفتم با هر بار نصب مجدد بدون فرمت این پارتیشن تنظیماتم سرجاش است
نقل‌قول
- یک پارتیشن جدید ex3 درست کنید و فولدر var/ را داخل اونجا تعریف کنید. با اینکار هروقت اوبونتو رو مجدد نصب می کنید به اصل بسته هاتون دست نمی خوره و می تونید در اوبونتوی جدید هر بسته ای که خواستید رو نصب کنید.
یعنی با تعریف این پارتیشن تمامی بسته های دانلودی ام در انجا ذخییره می شود---- چون من یک بار بسته libc6 را با ابزارsynaptic بجای نصب علامت فقط دانلود را زدم بعد هر چه گشتم نیدم در کجا نگه داشته شده

آفلاین khajavi

• Sr. Member
  • *
    • کافه ی گنو/لینوکس
« پاسخ #8 : 29 مهر 1386، 05:55 ق‌ظ »
من این سوال را از اونجایی پرسیدم که  وقتی می خواستم پارتیشن هوم را جدا کنم جی پارتید به من گفت قبلش بک آپ بگیر.
حالا یه سوال دارم.
فرض کنیم من سی دی رام را توی دسکتاپم mount کرده باشم وقتی بخوام از home بک آپ بگیرم آیا سی دی رام را هم بک آپ میگیره؟

آفلاین سید مهدی

• High Hero Member
  • *
  • یک تازه کار !
« پاسخ #9 : 29 مهر 1386، 12:53 ب‌ظ »
نقل‌قول
یعنی با تعریف این پارتیشن تمامی بسته های دانلودی ام در انجا ذخییره می شود---- چون من یک بار بسته libc6 را با ابزارsynaptic بجای نصب علامت فقط دانلود را زدم بعد هر چه گشتم نیدم در کجا نگه داشته شده

بله !!! در اونجا ذخیره می شن. ولی فقط سورسشون رو اونجا نگه می داره ها ! بعد از نصب کردن ممکنه چندین جای مخلف فایل کپی کنه.

نقل‌قول
فرض کنیم من سی دی رام را توی دسکتاپم mount کرده باشم وقتی بخوام از home بک آپ بگیرم آیا سی دی رام را هم بک آپ میگیره؟
تا جایی که می دونم بله. تمام محتویات فولدر home شما رو backup می گیره.

آفلاین khajavi

• Sr. Member
  • *
    • کافه ی گنو/لینوکس
« پاسخ #10 : 30 مهر 1386، 04:47 ق‌ظ »

وقتی فرمان sudo tar cf home-backup3.tar /home/milad را اجرا می کنم کامپوتر شروع می کنه به بک آپ گرفتن. ولی هیچ وقت این عمل بک آپ گیری تموم نمیشه. یعنی اگه کل اطلاعات هاردم 6 گیگ باشه. حجم فایل رشد می کنه. یعنی در هنگاهی که این دستور را میزنم میرم روی فایل home-backup و روی status bar نشون میده که سایز این فایل در حال افزایش هست. اگه نیم ساعتی به حال خودش رها کنم تمام hardisk را پر می کنه. تا 19گیگا بایت حافظه را پر کرد. منم دیدم فاید نداره cancel کردم. بعد یک لحظه فکر کردم که ممکنه کامپیوتر توی یک حلقه گیر کرده (رفتم تو حال و هوای برنامه نویسی) حدس من این بود که چون دارم از home آقا میلاد backup می گیرم و فایل بک آپ داره توی دایرکتوری خانگی میلاد ذخیره میشه ممکنه در هنگام بک آپ گیری خود فایل bakup را یک فایل جدید حساب می کنه و دايما در حال بک آپ گرفتن خودشه.
برای همین مسیر فایل بک اپ را تغییر داد sudo tar cf /home-backup3.tar /home/milad ریختمش تو روت ولی فایده ای نداشت و باز هم در هنگامی که از این فرمان استفاده می کنم حجم فایل خیلی زیاد میشه.
یکی به داد من برسه. امروز اوبونتو و .. جدید به دستم میرسه و هنوز هیچ کاری انجام ندادم.

آفلاین سید مهدی

• High Hero Member
  • *
  • یک تازه کار !
« پاسخ #11 : 30 مهر 1386، 09:43 ب‌ظ »
خروجی دستور زیر رو برامون بزارید اینجا:
df -h

آفلاین Captain

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #12 : 02 آبان 1386، 02:35 ق‌ظ »
نقل‌قول
- یک پارتیشن جدید ex3 درست کنید و فولدر var/ را داخل اونجا تعریف کنید. با اینکار هروقت اوبونتو رو مجدد نصب می کنید به اصل بسته هاتون دست نمی خوره و می تونید در اوبونتوی جدید هر بسته ای که خواستید رو نصب کنید.
اول این که با ساختن پار تیشن  var/ با چه دستوری به سیستم بشناسم
دوم اینکه من که این پارتیشن را دارم با اون چکار کنم
نمیشه فایلهایی که در دایرکتوری /var/cache/apt/archives هست را کپی بگیرم که اگر زمانی ابونتو را دوباره نصب کردم این هارا دوباره نصب کنم
سوم اینکه توام؟ تو که با سواد بودی!حال یک تازه کار

آفلاین سید مهدی

• High Hero Member
  • *
  • یک تازه کار !
« پاسخ #13 : 02 آبان 1386، 10:58 ب‌ظ »
نقل‌قول
اول این که با ساختن پار تیشن  var/ با چه دستوری به سیستم بشناسم
اگر در مراحل نصب باشید می تونید در مرحله ای که پارتیشن ها رو شناسایی می کنه و پارتیشن های root و home رو بهش معرفی می کنید، این پارتیشن رو هم بهش معرفی کنید.

نقل‌قول
دوم اینکه من که این پارتیشن را دارم با اون چکار کنم
یعنی شما دوباره سیستمتون رو پارتیشن بندی کردین ؟ از کجا می دونید که این رو به صورت پارتیشن دارین ؟
نقل‌قول
نمیشه فایلهایی که در دایرکتوری /var/cache/apt/archives هست را کپی بگیرم که اگر زمانی ابونتو را دوباره نصب کردم این هارا دوباره نصب کنم
میشه خوبش هم میشه  ;) اول دستور زیر رو وارد کنید:sudo tar zcvf apt.tgz /etc/apt/ /var/lib/apt/ /var/cache/apt/
بعدش این فایل apt.tgz رو یه جای امن (مثلاً تو یک کشو یا تو کمد  ;)) نگه دارید و وقتی اوبونتو خوشگل و تر تمیز جدید نصب کردید این فایل رو بیارید و این دستور رو در فولدری که این فایل حضور داره اجرا کنید:
sudo tar zxvf apt.tgz -C /
نقل‌قول
سوم اینکه توام؟ تو که با سواد بودی!حال یک تازه کار
من کی چنین ادعایی کردم ؟!!! :o من و از این جسارت ها !  ::) تازه کارم هنوز  ](*,) :D

آفلاین khajavi

• Sr. Member
  • *
    • کافه ی گنو/لینوکس
« پاسخ #14 : 04 آبان 1386، 08:07 ق‌ظ »
سوالم ممکنه یه کم نا مربوط باشه ولی چونن سوال شد منم می پرسم
برای نصب یک توزیع پایدار توصیه می کنید پارتیشن var چند گیگا بایت باشد؟