1- نه نیازی نیست به عوض کردن لینوکستون....به طور مثال من هم از ویندوز 7 استفاده می کنم و هم از لینوکس مینت....توی یک سال گذشته لینوکسم مثل روز عوض سرحال بوده و نیازی به عوض کردن نداشته اما هر دوماه ویندوزمو عوض میکنم....پس از این جهت خیالتون راحت....بخاطر متفاوت بودن ساختار لینوکس و ویندوز مشکلی کندی یا خراب شدن ندارین توی لینوکس...
2-شما میتونین از توزیع های مختلفی استفاده کنین که پکیج های لازم رو از قبل نصب کردن....بطور مثال میتونین از لینوکس مینت استفاده کنین که بر پایه ابونتو پیاده شده و در واقع پایداری اونو افزایش دادن و پایدارتره نسبت به اوبونتو....کدک های صوتی و تصویری روش نصبه و فایل های صوتی و تصویری به راحتی اجرا میشن...نرم افزارهای اینترنتی مثل firefox,thunderbird,pidgin روش نصبه...برای مرور وب،ارسال و دریافت ایمیل و نرم افزار چت.
نرم افزار bansheeبرای اجرای فایل های صوتی ...نرم افزار vlc برای اجرای فایل های تصویری
پکیج کامل LiberOffice برای کارهای اداری و نرم افزارهای مختلف دیگه...ضمن اینکه شما Software center قدرتمندی دارین که هر نرم افزاری لازم داشته باشین رو می تونین نصب کنین...
3-من شخصا خودم از نرم افزاری به اسم Remastersys استفاده کردم به این صورت که تمام نرم افزارهای مورد نیازم در لینوکس رو نصب کردم و با این نرم افزار یه پشتیبان از لینوکسم گرفتم و اونو روی دی وی دی کپی کردم .الان جدا از اینکه از لینوکسم پشتیبان دارم در واقع همون لینوکس خودم رو به صورت Live و زنده روی دی وی دی دارم و روی هر سیستمی که میذارمش لینوکسم میاد بالا و اجرا میشه....
4-درایوهای اصلی لپ تاپ منNTFS هست و به راحتی به اونا از توی محیط لینوکسم دسترسی دارم بدون اینکه برای اونها مشکلی پیش بیاد.
شما در لینوکس مشکلی کند شدن یا هنگ کردن های پیاپی یا نیاز به ریست و یا مهمتر از همه مشکلی ویروسی شدن ندارین...حتی نیازی به نصب آنتی ویروس هم ندارین.... اگه نیاز به اجرای نرم افزار ویندوزی خاصی هم داشته باشین میتونین اونو از طریق نرم افزار Wine یا Play on linux اجرا کنین... حتی میتونین از طریق virtual box یه ویندوز رو در درون لینوکستون داشته باشین و بعضی کارهاتونو اونجا انجام بدین...