انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: چند سوال مهم قبل از نصب لینوکس  (دفعات بازدید: 2071 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین morghe-sokhari

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 26
چند سوال مهم قبل از نصب لینوکس
« : 21 شهریور 1390، 10:28 ق‌ظ »
سلام
و خسته نباشید خدمت همه مدیران این بخش
من چند تا سوال داشتم که جایی بهتر از اینجا پیدا نکردم
من حدود 8 ساله که از ویندوز استفاده میکنم و الان میخواستم که با لینوکس کار کنم و بعد از نصب به چند تا مشکل خوردم
1:ایا در اوبونتو نیز مانند ویندوز 7 یا xp لازم هست که هر یک دو هفته یک بار ویندوز رو عوض کرد(چون تو ویندوز بعد از نصب و پاک کردن چند بازی و برنامه سیستم خیلی کند میشه و افراد مجبور میشن که ویندوز رو عوض کنند )
2:ایا نسخه ای از linux هست که همه package رو داشته باشه و لازم نباشه واسه نصب یک برنامه کلی package قبلش دانلود و نصب کرد تا یک برنامه مثل vlc بخواد نصب و اجرا بشه(منظورم نسخه ای از برنامه می باشد که دانلود شده و میخواهیم از ترمینال نصب کنیم و هی تقاضا نصب package های دیگر را می کند مانند Rhythmbox که در هنگام نصب افلاین از ترمینال تقاضا نصب یا بروز کردن کلی برنامه دیگه رو داد مثل intltools و کلی package دیگه رو داد)
 3: با فرض اینکه همه برنامه رو انلاین و از software center نصب کردیم و قید نصب  افلاین با اون همه ایراد و دانلود package اضافه رو زدیم ایا برنامه ای وجود دارد که بشود از کل سیستم نسخه پشتیبانی گرفت تا بعدها بتوان ان را ریستور کرد تا سیستم مثل روز اول بشود و لازم نباشد تعداد زیادی برنامه را دوباره نصب کرد(با توجه به سرعت اینترنت و هزینه زیاد ترافیک واقعا سخت و طاقت فرسا می باشد که بخوای تعداد زیادی برنامه به صورت انلاین نصب کنی)
4:ایا وجود درایور های ntfs در کنار درایور های اوبونتو مشکلی برای درایور ntfs به وجود نمی اورد یا سیستم به مشکلی با این درایو ها بر نمی خورد

با تشکر فراوان

آفلاین Mohammad Reza Soltany

• Full Member
  • *
  • ارسال: 182
    • وب نوشته های یک مینی روزنامه نگار
پاسخ به: چند سوال مهم قبل از نصب لینوکس
« پاسخ #1 : 21 شهریور 1390، 11:10 ق‌ظ »
1- نه نیازی نیست به عوض کردن لینوکستون....به طور مثال من هم از ویندوز 7 استفاده می کنم و هم از لینوکس مینت....توی یک سال گذشته لینوکسم مثل روز عوض سرحال بوده و نیازی به عوض کردن نداشته اما هر دوماه ویندوزمو عوض میکنم....پس از این جهت خیالتون راحت....بخاطر متفاوت بودن ساختار لینوکس و ویندوز مشکلی کندی یا خراب شدن ندارین توی لینوکس...
2-شما میتونین از توزیع های مختلفی استفاده کنین که پکیج های لازم رو از قبل نصب کردن....بطور مثال میتونین از لینوکس مینت استفاده کنین که بر پایه ابونتو پیاده شده و در واقع پایداری اونو افزایش دادن و پایدارتره نسبت به اوبونتو....کدک های صوتی و تصویری روش نصبه و فایل های صوتی و تصویری به راحتی اجرا میشن...نرم افزارهای اینترنتی مثل firefox,thunderbird,pidgin روش نصبه...برای مرور وب،ارسال و دریافت ایمیل و  نرم افزار چت.
نرم افزار bansheeبرای اجرای فایل های صوتی ...نرم افزار vlc برای اجرای فایل های تصویری
پکیج کامل LiberOffice برای کارهای اداری و نرم افزارهای مختلف دیگه...ضمن اینکه شما Software center قدرتمندی دارین که هر نرم افزاری لازم داشته باشین رو می تونین نصب کنین...
3-من شخصا خودم از نرم افزاری به اسم Remastersys استفاده کردم  به این صورت که تمام نرم افزارهای مورد نیازم در لینوکس رو نصب کردم و با این نرم افزار یه پشتیبان از لینوکسم گرفتم و اونو روی دی وی دی کپی کردم .الان جدا از اینکه از لینوکسم پشتیبان دارم در واقع همون لینوکس خودم رو به صورت Live و زنده روی دی وی دی دارم و روی هر سیستمی که میذارمش لینوکسم میاد بالا و اجرا میشه....
4-درایوهای اصلی لپ تاپ منNTFS هست و به راحتی به اونا از توی محیط لینوکسم دسترسی دارم بدون اینکه برای اونها مشکلی پیش بیاد.

شما در لینوکس مشکلی کند شدن یا هنگ کردن های پیاپی یا نیاز به ریست و یا مهمتر از همه مشکلی ویروسی شدن ندارین...حتی نیازی به نصب آنتی ویروس هم ندارین.... اگه نیاز به اجرای نرم افزار ویندوزی خاصی هم داشته باشین میتونین اونو از طریق نرم افزار Wine یا Play on linux اجرا کنین... حتی میتونین از طریق virtual box یه ویندوز رو در درون لینوکستون داشته باشین و بعضی  کارهاتونو اونجا انجام بدین...

آفلاین hamykhafan

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 57
  • I LOVE OPEN SOURCE
    • بزرگترین سیستم وبلاگ دهی با وردپرس فارسی
« پاسخ #2 : 21 شهریور 1390، 12:31 ب‌ظ »
1- نه نیازی نیست به عوض کردن لینوکستون....به طور مثال من هم از ویندوز 7 استفاده می کنم و هم از لینوکس مینت....توی یک سال گذشته لینوکسم مثل روز عوض سرحال بوده و نیازی به عوض کردن نداشته اما هر دوماه ویندوزمو عوض میکنم....پس از این جهت خیالتون راحت....بخاطر متفاوت بودن ساختار لینوکس و ویندوز مشکلی کندی یا خراب شدن ندارین توی لینوکس...
2-شما میتونین از توزیع های مختلفی استفاده کنین که پکیج های لازم رو از قبل نصب کردن....بطور مثال میتونین از لینوکس مینت استفاده کنین که بر پایه ابونتو پیاده شده و در واقع پایداری اونو افزایش دادن و پایدارتره نسبت به اوبونتو....کدک های صوتی و تصویری روش نصبه و فایل های صوتی و تصویری به راحتی اجرا میشن...نرم افزارهای اینترنتی مثل firefox,thunderbird,pidgin روش نصبه...برای مرور وب،ارسال و دریافت ایمیل و  نرم افزار چت.
نرم افزار bansheeبرای اجرای فایل های صوتی ...نرم افزار vlc برای اجرای فایل های تصویری
پکیج کامل LiberOffice برای کارهای اداری و نرم افزارهای مختلف دیگه...ضمن اینکه شما Software center قدرتمندی دارین که هر نرم افزاری لازم داشته باشین رو می تونین نصب کنین...
3-من شخصا خودم از نرم افزاری به اسم Remastersys استفاده کردم  به این صورت که تمام نرم افزارهای مورد نیازم در لینوکس رو نصب کردم و با این نرم افزار یه پشتیبان از لینوکسم گرفتم و اونو روی دی وی دی کپی کردم .الان جدا از اینکه از لینوکسم پشتیبان دارم در واقع همون لینوکس خودم رو به صورت Live و زنده روی دی وی دی دارم و روی هر سیستمی که میذارمش لینوکسم میاد بالا و اجرا میشه....
4-درایوهای اصلی لپ تاپ منNTFS هست و به راحتی به اونا از توی محیط لینوکسم دسترسی دارم بدون اینکه برای اونها مشکلی پیش بیاد.

شما در لینوکس مشکلی کند شدن یا هنگ کردن های پیاپی یا نیاز به ریست و یا مهمتر از همه مشکلی ویروسی شدن ندارین...حتی نیازی به نصب آنتی ویروس هم ندارین.... اگه نیاز به اجرای نرم افزار ویندوزی خاصی هم داشته باشین میتونین اونو از طریق نرم افزار Wine یا Play on linux اجرا کنین... حتی میتونین از طریق virtual box یه ویندوز رو در درون لینوکستون داشته باشین و بعضی  کارهاتونو اونجا انجام بدین...
آین Remastersys که میگین رو از کجا گیر بیارم؟ تو software center نبود. من خیلی به همچین چیزی نیاز دارم.

آفلاین ham!d

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 599
« پاسخ #3 : 21 شهریور 1390، 12:34 ب‌ظ »
- برای سوالای مختلف لطفا تاپیک‌های جداگانه  ;) و قبل از اون سرچ تو انجمن  8)

چون تو ویندوز بعد از نصب و پاک کردن چند بازی و برنامه سیستم خیلی کند میشه و افراد مجبور میشن که ویندوز رو عوض کنند
اگه یک gamer حرفه‌ای هستین، لینوکس اون چیزی نیست که دنبالش هستین و همین طور برای بعضی نرم‌افزارهای دیگه:

نقل‌قول
آیا نسخه ای از linux هست که همه package رو داشته باشه و لازم نباشه واسه نصب یک برنامه کلی package قبلش دانلود و نصب کرد تا یک برنامه مثل vlc بخواد نصب و اجرا بشه
ریمسترهای زیادی وجود داره. دیسترو واچ رو ببینید. بالای 500 دیسترو رو announce میکنه! هر  دیسترو پکیح‌هایی را برای هدفی خاص پیش‌گزیده می‌کنه. مثلاً برای یک کاربری عام این‌ها خوبن:
برای هک و... backtrack رو میشه اسم برد: http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,23782.0.html
...

نقل‌قول
ایا برنامه ای وجود دارد که بشود از کل سیستم نسخه پشتیبانی گرفت
« آخرین ویرایش: 21 شهریور 1390، 12:39 ب‌ظ توسط Dream »

آفلاین morghe-sokhari

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #4 : 21 شهریور 1390، 01:15 ب‌ظ »
سلام  خیلی ممنون از اینکه به این سرعت پاسخ گو بودید
من مشکلی با بازی ندارم اما من دیدم اکثر برنامه های که تو ویندوز استفاده می کنم مثل vlc و gimpو firefox وnotepad++ و محصولات media coder و ... خیلی های دیگه اپن سورس هستند(98 درصد برنامه هایی که استفاده می کنم) و نسخه اصلیشون برای لینوکس هست
من گفتم که چه کاریه من بیام لینوکس نصب کنم که دیگه ویندوزم هم قانونی باشه
حالا نظر شما رو میخواستم تو این قضیه بدونم که به نظرتون من لینوکس رو نصب کنم

آفلاین ham!d

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 599
« پاسخ #5 : 21 شهریور 1390، 02:21 ب‌ظ »
نقل‌قول
من مشکلی با بازی ندارم اما من دیدم اکثر برنامه های که تو ویندوز استفاده می کنم مثل vlc و gimp و firefox وnotepad++ و محصولات media coder و ... خیلی های دیگه اپن سورس هستند(98 درصد برنامه هایی که استفاده می کنم) و نسخه اصلیشون برای لینوکس هست
اینها که اسم بردین همگی متن باز هستن و فقط گنو/لینوکس بستر مناسب‌تر و مرتبط‌تری برای این نرم‌افزارهاست و اصل و غیراصل کردن یکی مثل فایرفاکس معنی نداره!

من گفتم که چه کاریه من بیام لینوکس نصب کنم که دیگه ویندوزم هم قانونی باشه
:o مگه با نصب برنامه‌ی متن باز روی ویندوز، ویندوز غیرقانونی میشه؟! عالم و آدم فایرفاکس روی ویندوزشون نصبه!

نقل‌قول
حالا نظر شما رو میخواستم تو این قضیه بدونم که به نظرتون من لینوکس رو نصب کنم
علی‌الحساب لینوکس رو کنار ویندوز نصب کن(Dual Boot) بعد خودت تصمیم بگیر چون:
« آخرین ویرایش: 21 شهریور 1390، 02:24 ب‌ظ توسط Dream »

آفلاین morghe-sokhari

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #6 : 21 شهریور 1390، 02:33 ب‌ظ »
نقل‌قول
مگه با نصب برنامه‌ی متن باز روی ویندوز، ویندوز غیرقانونی میشه؟! عالم و آدم فایرفاکس روی ویندوزشون نصبه!
منظور منو درست متوجه نشدید منظور از غیر قانونی بودن خود ویندوز هست که کرک شده و گر نه ربطی به نرم افزار هاش نداره

آفلاین ٍاحسان ترکم

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1039
  • Open your source, Open your mind
« پاسخ #7 : 21 شهریور 1390، 04:47 ب‌ظ »
اول از اینکه نر مافزارهایی که استفاده می کنید همگی اپن سورس هستند و باعث می شود سریعتر به لینوکس مهاجرت کنید.

اولین کار انتخاب توزیع مناسب است بهترین توزیع برای شما و هر کس دیگر را یک توزیع معروف و قدرتمند که حد اقل جزو 6 توزیع پر استفاده باشه می دونم. اگر گنوم شل رو دوست دارید بهتون فدورا رو پیشنهاد می دم. و یا اگه kde رو می پسندید سوزه گزینه مناسبیه. و اگر یک توزیع با انتشار غلطان  (به روز) راحت و مناسب با گنوم 2 می خواهید مینت دبیان گذینه مناسبی برای شما است. و اگه باز یه توزیع با انتشار غلطان می خواهید که به یونیک و ساختارش نزدیک تر باشد آرچ را پیشنهاد می کنم. (توزیع خودم)

گام دوم دانلود و نصب توزیع و سپس نصب و تنظیم میزکار و بر نامه ها بر اساس سلیقه خودتون از جمله تغییر تم و آیکون و ...

و در ضمن در تمام مراحل نصب و بعد از نصب چه با چت چه با e-mail در خدمت هستم. journalehsan@gmail.com

« آخرین ویرایش: 21 شهریور 1390، 04:50 ب‌ظ توسط finaprp »
بین نرم‌افزار open source و نرم‌افزارهای Free Software تفاوت در روش تبلیغ و گرایش‌های عرضه‌كنندگان آن‌ها نهفته است.
در واقع كاركرد شما به عنوان عرضه كننده نرم‌افزار تفاوتی نمی‌كند،

آفلاین ٍاحسان ترکم

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1039
  • Open your source, Open your mind
« پاسخ #8 : 21 شهریور 1390، 04:56 ب‌ظ »
سلام
و خسته نباشید خدمت همه مدیران این بخش
من چند تا سوال داشتم که جایی بهتر از اینجا پیدا نکردم
من حدود 8 ساله که از ویندوز استفاده میکنم و الان میخواستم که با لینوکس کار کنم و بعد از نصب به چند تا مشکل خوردم
1:ایا در اوبونتو نیز مانند ویندوز 7 یا xp لازم هست که هر یک دو هفته یک بار ویندوز رو عوض کرد(چون تو ویندوز بعد از نصب و پاک کردن چند بازی و برنامه سیستم خیلی کند میشه و افراد مجبور میشن که ویندوز رو عوض کنند )
2:ایا نسخه ای از linux هست که همه package رو داشته باشه و لازم نباشه واسه نصب یک برنامه کلی package قبلش دانلود و نصب کرد تا یک برنامه مثل vlc بخواد نصب و اجرا بشه(منظورم نسخه ای از برنامه می باشد که دانلود شده و میخواهیم از ترمینال نصب کنیم و هی تقاضا نصب package های دیگر را می کند مانند Rhythmbox که در هنگام نصب افلاین از ترمینال تقاضا نصب یا بروز کردن کلی برنامه دیگه رو داد مثل intltools و کلی package دیگه رو داد)
 3: با فرض اینکه همه برنامه رو انلاین و از software center نصب کردیم و قید نصب  افلاین با اون همه ایراد و دانلود package اضافه رو زدیم ایا برنامه ای وجود دارد که بشود از کل سیستم نسخه پشتیبانی گرفت تا بعدها بتوان ان را ریستور کرد تا سیستم مثل روز اول بشود و لازم نباشد تعداد زیادی برنامه را دوباره نصب کرد(با توجه به سرعت اینترنت و هزینه زیاد ترافیک واقعا سخت و طاقت فرسا می باشد که بخوای تعداد زیادی برنامه به صورت انلاین نصب کنی)
4:ایا وجود درایور های ntfs در کنار درایور های اوبونتو مشکلی برای درایور ntfs به وجود نمی اورد یا سیستم به مشکلی با این درایو ها بر نمی خورد

با تشکر فراوان
1- یکی از مزایای یونیکس لایک ها بر ویندوز همین پایداری است که سیستم بعد از چند ماه استفاده با روز اول تفاوت زیادی ندارد.
2- برخی برنامه ها نیاز به وابستگی هایی دارند که باید اونها هم نصب بشه. اگر وابستگی ها رو هم دانلود کنید می تونید به همراه نرم افزار نصب کنید. و لی خیلی از نرم افزار ها این وابستگی ها رو ندارند.
3- در هر توزیعی یک مکانی برای ذخیره بسته های نرم افزاری هست که با یک سرچ پیدا می شه با کپی کردن اون می تونید به راحتی از اون یکآپ بگیرید. و دوباره به مونجا کپیش کنی. در اوبونتو AptOnCD این کار رو اتوماتیک انجام می ده.
4- لینوکس از ntfs پشتیبانی کامل دارد.
بین نرم‌افزار open source و نرم‌افزارهای Free Software تفاوت در روش تبلیغ و گرایش‌های عرضه‌كنندگان آن‌ها نهفته است.
در واقع كاركرد شما به عنوان عرضه كننده نرم‌افزار تفاوتی نمی‌كند،

آفلاین bijanbina

• Full Member
  • *
  • ارسال: 200
  • جذاب دو عالم
    • بیژن بینایی
« پاسخ #9 : 22 شهریور 1390، 08:26 ق‌ظ »
راستی دوست عزیز برای مشکل پکیج ها لازم نیست دیسترو دیگری بگردی همین اوبنتو خودمون یک سی دی داره که فول هست و فکر کنم ۳ گیگه اون سی دی بیشتر پکیج ها رو داره مثلا لینک زیر برای ۱۱.۰۴
http://mirror.anl.gov/pub/ubuntu-iso/DVDs/ubuntu/natty/release/ubuntu-11.04-dvd-amd64.iso