انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: سوالات یک تازه کار ( حل شد )  (دفعات بازدید: 1641 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین ترانه

• Full Member
  • *
  • ارسال: 161
    • nadaram
سوالات یک تازه کار ( حل شد )
« : 29 شهریور 1390، 10:48 ب‌ظ »
با سلام و خسته نباشید
من 10 سال هست که با ویندوز کار میکنم و هیچ وقت لینوکس نصب نکردم
از دوستان پرسوجو کردم گفتم میخوام رد هت نصب کنم گفتن اول برو با اوبونتو کار کن بعد که راه افتادی برو دنبال چیزای دیگه
الان خیلی دلم میخواد نصب کنم و هیجی هم ازش نمیدونم
اون طور که فهمیدم هزار شکلو شمایل داره حالا میخوام این سوالات رو بپرسم :

1 - میتونم در کنار ویندوز xp نصب کنم ؟ بعد از بوت دوتا ویندوز اوبونتو و xp رو نشون میده که باید انتخاب کنم ؟ مثلا دوتا ویندوز نصب باشه اینطوری میشه خواستم بدونم اوبونتو هم همینطوره؟

2 - کدوم رو نصب کنم؟ من خیلی از اینترنت استفاده میکنم و مهندسی نرم افزار دارم میخونم کدومش به دردم میخوره؟

3 - اوبونتو چند مدل داره ؟

4 - حجمش بعد از نصب چقدره ؟ با رم 700 و هارد 80

5 - میتونم اصلا نصب نکنم ؟ یعنی تو درایو دی تو یه پوشه بریزم و از اونجا تو xp رانش کنم و باهاش کار کنم؟ یا تو فلش بریزم ؟

6 - ایا دستوراتی که در اوبونتو انجام میشه همون دستوراتی هستند که در شل اسکریپت هایی که در سایت های لینوکس هستند استفاده میشن ؟

فعلا همین سوالات تو ذهنم بود که اکه دوستان لطف کنن بازم سوالات دیگه ای هم دارم
« آخرین ویرایش: 30 شهریور 1390، 11:26 ب‌ظ توسط imanan »

آفلاین shervinkh

• Full Member
  • *
  • ارسال: 197
  • An ENFP
    • سایت شخصی
پاسخ به: سوالات یک تازه کار ( هنوز حل نشد )
« پاسخ #1 : 29 شهریور 1390، 11:07 ب‌ظ »
۱−بله البته که میشه.
۲−رد هت که پیشنهاد نمی کنم اصلن.برای شروع اوبونتو خوبه.بعد که عادت کردی به محیط گنو/لینوکس می تونی خودت توزیعت رو انتخاب کنی.مثلن آرچ مندریوا اسلکور یا .....(شاید هم خود اوبونتو)
۳−مدل دسکتاپ و سرور که هر کدومش ۳۲ بیت و ۶۴ بیت و powerpc و arm و چند مدل دیگه داره.در ضمن نسخه های معمولی هر ۶ ماه یک بار میان و نسخه های lts ‌(پستیبانی طولانی مدت) هر ۲ سال یکبار برای کسایی که به روز رسانی هر ۶ ماه یکبار براشون سخته.
۴−خود اوبونتو بعد از نصب فکر کنم 5 گیگ اینا بگیره.برای کارایی خوب با توجه به این که هاردت کلن ۸۰ هست  فکر کنم ۲۰ گیگ کافی باشه. ۹ گیگ برای پارتیشن روت که اوبونتو و نرم افزار هاش توش نصب میشن.۱۰ گیگ برای پارتیشن هوم که فایل هایی که از اینترنت می گیری و کلن همه چیزات فیلم عکس و... ذخیره میشن(اختیاری) و ۱ گیگ هم برای پارتیشن swap که یه چیزی تو مایه های pagefile ویندوزه.البته تو لینوکس می تونی از پارتیشن های ntfs ویندوزیت استفاده کنی ولی از تو ویندوز نمی تونی به فایل های لینوکسیت دسترسی داشته باشی..رم هم همون ۷۰۰ کافیه.
۵−با wubi فکر کنم بشه داخل ویندوز مانند یک برنامه نصبش کرد ولی پیشنهاد نمی کنم.توی فلش هم میشه نصب کرد.ولی پیشنهاد میشه همون به صورت dual boot نصب کنید.
۶−بعضی دستورات مخصوص همه کامپیوتر ها هستن.بعضی دستورات مخصوص همه لینوکس ها.بعضی مخصوص همه دبیان بیس ها . بعضی مخصوص اوبونتو.بستگی به دستور داره.

Gentoo KDE x86_64
Notebook:Asus N53SN
www.shervin.org

آفلاین ترانه

• Full Member
  • *
    • nadaram
« پاسخ #2 : 30 شهریور 1390، 12:01 ق‌ظ »
من شنیدم که لینوکس رو اگه نصبش رو بلد نباشی ممکنه کل هاردت پاک بشه تو اوبونتو هم همینطوره ؟
در ضمن اونایی که تو سوال 5 جواب دادی رو زیاد متوجه نشدم ... یعنی باید دوباره هاردم رو پارتیشن بندی کنم ؟ تو درایو c 20 گیگ فضا هست که 6.39 مگ هست که رفت واتسه اکس پی نرم افزاراش هم تو درایو دی هست حالا میتونم کنار اون 20 گیگ که الان 13 گیگ مونده اوبونتو نصب کنم ؟
از کجا اوبونتو ی اصلی رو دانلود کنم ؟ و آموزش نصبش رو از کجا بگیرم ؟ میشه یه لینک مستقیم و آخرین ورژنش رو معرفی کنید از سایت خود اوبونتو ؟

( امکان داره اشتباهی کل هاردم پاک بشه ؟ )

آفلاین Mostafa Sedaghat

• Full Member
  • *
  • ارسال: 169
    • افکار یک گنو/لینوکس
« پاسخ #3 : 30 شهریور 1390، 02:13 ق‌ظ »
این راهنمای مورد ۵
https://wiki.ubuntu.com/WubiGuide
https://help.ubuntu.com/community/Wubi
با wubi دیگه نیاز به یه پارتیشن جداگانه برای نصب اوبونتو نیست اوبونتو رو داخل ویندوز نصب میکنی

برای نصب اوبونتو یا هر گنو/لینوکس دیگه باید یه پارتیشن جداگانه براش در نظر بگیری

این هم صفحه دانلودش
http://www.ubuntu.com/download
http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/alternative-download
نسخه های مختلفی داره هر کدومو که دوست داشتی دانلود کن.
اموزش نصب هم تو همین انجمن بگردی می تونی پیدا کنی یا انجمن های گنو/لینوکسی دیگه و یا وب سایت های دیگه ( کلا اینترنت )

یه راهنمایی دیگه اینکه می تونی از توزیع پارسیکس هم که یه توزیع ایرانی هستش استفاده کنی
http://parsix.com
داخلش یه راهنمای کامل کاربری به زبان فارسی داره
http://guilug.org گروه کاربران گنو/لینوکس گیلان

آفلاین حامد سپهر

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1556
« پاسخ #4 : 30 شهریور 1390، 02:37 ق‌ظ »
راهنمای نصب و اطلاعات مورد نیاز:http://wiki.ubuntu.ir/Installation/Partitioning . خودم با استفاده از این راهنما بدون هیچ تجربه‎ای به خوبی اوبونتو رو کنار ویندوز نصب کردم. البته تو نسخه‎های جدید نصب یکم فرق داره ولی توضیحات کافی تو صفحه نصب داده شده که به خوبی با همونا میتونی نصب رو ادامه بدی. نکته مهم موقع نصب فقط دقت در پارتیشن بندیه. راستی تو این صفحه نصب توضیح داده که چطوری از یه پارتیشن فضا بگیری.  ;D

آفلاین ساسان

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 991
« پاسخ #5 : 30 شهریور 1390، 03:18 ق‌ظ »
سلام، خوش‌آمدی به جامعه کاربری اوبونتو :)
چند مورد که فکر می‌کنم خوب جواب داده نشد
نقل‌قول
از دوستان پرسوجو کردم گفتم میخوام رد هت نصب کنم گفتن اول برو با اوبونتو کار کن بعد که راه افتادی برو دنبال چیزای دیگه
دیگه دیسترویی به نام ردهت وجود نداره. سال‌ها پیش شرکت ردهت توزیعی به اسم ردهت‌لینوکس منتشر میکرد که آخرین نسخه‌ش ۹ بود و حدود ۷ یا ۸ سال پیش توی ایران بسیار مشهور. از اون به بعد ردهت دیسترویی به نام Red Hat Enterprise Linux تولید می‌کنه که به اختصار RHEL خونده میشه و پشتیبانی پولی داره. کار با این دیسترو زیاد روی دسکتاپ‌ها توصیه نمیشه چون بسیاری از برنامه‌های متداول تو مخازنش وجود نداره و شما رو به زحمت میندازه. توزیع دیگه‌ای هم از رد‌هت‌لینوکس بیرون اومد به اسم فدورا که توسط جامعه کاری توسعه پیدا می‌کنه.
نقل‌قول
2 - کدوم رو نصب کنم؟ من خیلی از اینترنت استفاده میکنم و مهندسی نرم افزار دارم میخونم کدومش به دردم میخوره؟
اوبونتو رو توصیه می‌کنم چون برای کاربرهایی که برای اولین بار می‌خوان از لینوکس استفاده کنن بسیار بهینه شده و از اوبونتو بیشتر آریوس رو که همون اوبونتو هست با کدک‌های صوتی و تصویری و درایورهای بیشتر و ابزارهایی که به کاربرهای فارسی زبان کمک می‌کنه تجربه کاربری بهتری داشته باشند مثل تقویم شمسی، فونت‌ها فارسی و ... http://fa.arioslinux.org
نقل‌قول
5 - میتونم اصلا نصب نکنم ؟ یعنی تو درایو دی تو یه پوشه بریزم و از اونجا تو xp رانش کنم و باهاش کار کنم؟ یا تو فلش بریزم ؟
چندین راه برای کار کردن با اوبونتو وجود داره:
‍۱. نصبش به صورت نرمال که باید حداقل یک پارتیشن جدا براش در نظر بگیری با فایل‌سیستم خودش (مثلا ex4 و نمیشه که مثلا ntfs یا fat32 باشه)
۲. نصبش روی ماشین مجازی که خب این‌جوری فایل و برنامه‌هات در معرض هیچ ریسکی قرار نمی‌گیرن ولی به هر حال مجازی هست.
۳. با استفاده از wubi که بت کمک می‌کنه اوبونتو رو مثل یه برنامه عادی روی ویندوز نصب کنی و هر موقع ازش خستی مثل یه برنامه عادی، اوبونتو رو uninstall کنی.توضیحات بیشتر این‌جا: https://wiki.ubuntu.com/WubiGuide
امیدوارم به جواب سوال‌هات رسیده باشی. سوال دیگه‌ای بود حتما بپرس :)
برای تماس با من: hello [at] sasan.me

آفلاین حامد سپهر

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #6 : 30 شهریور 1390، 11:27 ق‌ظ »
فقط من یه نکته‎ای رو به حرف آقا ساسان اضافه کنم، با توجه به سخت افزار سیستمت اصلا دنبال ماشین مجازی نرو. ماشین مجازی منابع زیادی مصرف میکنه و اونجور که من دیدم رو سیستم خودم حد اقل باید رم دوگیگ داشته باشی تا بتونی به راحتی از ماشین مجازی استفاده کنی.

آفلاین ham!d

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 599
« پاسخ #7 : 30 شهریور 1390، 03:58 ب‌ظ »
من شنیدم که لینوکس رو اگه نصبش رو بلد نباشی ممکنه کل هاردت پاک بشه تو اوبونتو هم همینطوره؟ باید دوباره هاردم رو پارتیشن بندی کنم؟ تو درایو c  بیست گیگ فضا هست که 6.39 مگ هست که...
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,17772.0.html

آفلاین ترانه

• Full Member
  • *
    • nadaram
« پاسخ #8 : 30 شهریور 1390، 06:22 ب‌ظ »
اون طور که معلومه خیلی سخته و باید بیخیال شیم مثل اینکه
کلا من مثل ویندوز xp نصب کنم دیگه هی پارتیشن مارتیشن دیگه چیه من نمیدونم ... میخوام نصب کنم تو درایو c دیگه مگه غیر از اینه ؟
هنوز جواب این سوال رو نگ
رفتم که اگه ناشی باشم کل هاردم پاک میشه ؟

آفلاین mrmrn

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1490
  • آقا مرتضی
« پاسخ #9 : 30 شهریور 1390، 07:53 ب‌ظ »
کلا من مثل ویندوز xp نصب کنم دیگه هی پارتیشن مارتیشن دیگه چیه من نمیدونم ... میخوام نصب کنم تو درایو c دیگه مگه غیر از اینه ؟
هنوز جواب این سوال رو نگ
من پیش دانشگاهی بودم تو یه شهر کوچیک.6 یال پیش.اونموقع حتی2سالم با کامپیوتر سابقه کار نداشتم.نمسدونم چه نسخه ای از ردهت بود که نصابش ازالان سختتر بود با اینحال نه هاردم پرید ونه هیچ مشکل دیگه ای.یادمه اونموقع حتی بلد نبودم kde رو خاموش کنم!!
حالا شما بعد 10 سال تجربه از چی میترسی.مهندس نرم افزارم که هستی.برو جلو.موقع انتخاب هارد ازت سوال میپرشه که با خوندن متنش دستت مساد چی به چیه.
ضمنا بنظر من آشنایی با گنو لینوکس ارزش پاک شدن هارت رو داره مهندس. \\:D/
پدرم به رحمت خدا رفتن. شادی روحش صلوات.

آفلاین حامد سپهر

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #10 : 30 شهریور 1390، 09:27 ب‌ظ »
هنوز جواب این سوال رو نگ

آقا ویندوز سون نه ویندوز اکس پی که نصب کردی دیگه؟ همون تو محیط گرافیکی هسنش فقط یک گزینه بیشتر برای نوع پارتیشن داره. همون لینکی رو که دادم 5دقیقه هم وقت نمیبره دوبار بادقت بخونش ازش هم یه پرینت بگیر موقع نصب و پارتیشن بندی بذار کنار دستت ازش کمک بگیر. منم دقیقا همون کار رو کردم و هاردمم نپوکید.  ;D

آفلاین (|33@5

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 530
« پاسخ #11 : 30 شهریور 1390، 09:54 ب‌ظ »
هنوز جواب این سوال رو نگ
دوست گلم نصب کردن اوبونتو از ویندوز هم ساده تره ولی از اونجایی که خیلی از کاربران به گزینه های نصب توجه نمیکنن و بعضی های دیگه بخاطر ضعف در درک متون انگلیسی نمیتونن متوجه بشن که نصاب داره بهشون چی میگه و نمیتونن گزینه های درست رو انتخاب کنن با مشکل مواجه میشن.
اگر جز این دسته از افراد هستید توصیه میکنم برای بار اول VirtualBox رو توی ویندوز نصب کرده و در اون اوبونتو رو بنصبید، با این کار میتونید یک تجربه امن در نصب بدست بیارید و دفعات بعدی با اطمینان بیشتر این کار رو در محیط واقعی تجربه کنید. البته نصب از طریق Wubi هم انتخاب خوبی برای شروع میتونه باشه:
"Wubi is an officially supported Ubuntu installer for Windows users. It can install and uninstall Ubuntu in the same way as any other Windows application. It's simple and safe"

موفق باشید.
اگر عقیده مخالف، شما را عصبانی می کند، نشانه آن است که شما ناخودآگاه می دانید که دلیل مناسبی برای آنچه فکر می کنید، ندارید.